Loser Geek Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Ενας γνωστος μου, θελει να αγορασει λαπτοπ, στο οποιο θα τρεχει αποκλειστικα Λινουξ (ελπιζω να μη του σπασει τα νευρα ) Μια παραμετρο που του εθεσα: σε ενα τευχος του Linux Format ειχα δει παρουσιαση λαπτοπ που ειναι φτιαγμενα 'για Λινουξ'. Αυτο τωρα πως το εξελαβα εγω; Το εξελαβα οτι εφοσον καποια λαπτοπ ειναι φτιαγμενα για λινουξ, αυτο σημαινει οτι τα υπολοιπα δεν ειναι φτιαγμενα για να σηκωνουν λινουξ 100%. Κατα συνεπεια αν παρεις ενα λαπτοπ στα τυφλα, και τα πραγματα ειναι οντως ετσι οπως νομιζω (λεω εγω τωρα), θα υπαρξουν ασυμβατοτητες, μη αναγνωριση hardware και διαφορα αλλα προβληματακια Οντως ισχυει κατι τετοιο; Η το εχω παρει λαθος απο την αρχη; Υπαρχει πιθανοτητα να υπαρξουν προβληματα ασυμβατοτητας αν βαλει Λινουξ σε ενα λαπτοπ που δε 'συνισταται' και τι ειδους; Και αν οντως πρεπει να λαβουμε υποψη μας συγκεκριμενα λαπτοπ, πού θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 οπωσδηποτε VGA Νvidia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalis.m Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 γενικα αυτο που νομιζω ειναι οτι πολυ φιλικα ειναι τα hp. αν γινεται πριν το αγορασει να βαλει ενα livecd και να το δοκιμασει αυτο ειναι το καλυτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 στο dell vostro μου ubuntu χωρις κανενα προβλημα με nvidia γραφικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick_csd Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 και με intel μια χαρα θα ειναι οσο αφορα την καρτα γραφικων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 και με intel μια χαρα θα ειναι οσο αφορα την καρτα γραφικων ok πως να ενεργοποιησω επιταχυνση 2/3d σε intel gma950? για να τρεξει το compiz αν εχεις καποιο οδηγο θα ημουν υποχρεως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Loser Geek Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Ευχαριστω για τις απαντησεις Απο περιεργεια, εχετε υποψη σας συγκεκριμενα, τι προβληματα θα μπορουσαν να παρουσιαστουν σε ενα 'αλλο' λαπτοπ; Φανταζομαι οτι δε θα ειναι τοσο τραγικα, οπως δηλαδη να μη μπουταρει καθολου το συστημα, αλλα μικροπραγματα... εγκυκλοπαιδικα θα με ενδιεφερε ομως να ξερω αν σας ετυχε τετοια περιπτωση και ποιες ηταν οι συνεπειες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 προχθες εβαλα Ubuntu 8.04 σε εναν Fujitsu Amilo pi 1505 (για να δεις τα specs) intel 945g chipset και VGA intel gma 950, οχι τπτ σπανιο hardware δλδ εγκατασταση καταφερα μονο με safe mode VGA (F5 αν θυμαμαι καλα κατα την εναρξη της διαδικασιας εγκαταστασης) μετα για να δουλευει η VGA στην κανονικη της αναλυση χρειαστηκε να κατεβασω με το synaptic ενα πακετο ονοματι 915 resolution τωρα για αλλα προβληματα δεν το εχω ψαξει ακομα, αλλα στα γρηγορα ειδα στο νετ οτι υπαρχουν για ολα λυσεις οπως πχ το να βγαζεις ταυτοχρονα εξοδο και σε εξωτερικη οθονη στην θεση σου θα googlara το μοντελο φορητου που σε ενδιαφερει μαζι με Ubuntu 8.04 για να δω αν και τι προβληματα υπαρχουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Για δες εδώ για τις intel κάρτες http://ubuntu.opengr.net/viewtopic.php?f=10&t=284&p=1974&hilit=950#p1974 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 1) Τελευταία έχω βάλει Ubuntu σε "μοντέρνα" laptop (ΗP, Fujitsu, Acer) με C2D και διαφορετικό hardware. ΠΑΝΤΟΥ δούλεψαν τα πάντα τέλεια. Ακόμα και το WiFi που ήταν το μεγάλο αγκάθι στο παρελθόν αναγνωρίστηκε σε όλες τις περιπτώσεις. 2) Καλύτερα όμως να προσανατολιστείς σε ένα Dell http://hwbox.gr/showthread.php?t=1858 που έρχεται με προεγκατεστημένο Ubuntu. 3) Στην περίπτωση που δε θες Dell, πας στο Πλαίσιο ή το Multirama ή το Public (που έχουν σχεδόν όλα τα laptop ανοιχτά) και βάζεις ένα liveCD για να δεις αν εκτελείται απροβλημάτιστα. Αν ναι, μπορείς να αγοράσεις άφοβα. 4) Απλά δεν αξίζει να πάρεις laptop με MEII, να τα πληρώσεις και μετά να βάλεις Ubuntu 5) Σε ότι αφορά την κάρτα γραφικών, την πιο καλή υποστήριξη την έχει η Nvidia, με την ATI να έχει λύσει τα προβλήματα του παρελθόντος και να ακολουθεί κατά πόδας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 τι εχει κανει η Ati? αστειεσαι προφανως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Γιατί το λες αυτό; Catalyst center περνάει κανονικά και όλα δουλεύουν μια χαρά τουλάχιστον σε 2-3 laptop που έχω βάλει Ubuntu πρόσφατα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Loser Geek Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 5) Σε ότι αφορά την κάρτα γραφικών, την πιο καλή υποστήριξη την έχει η Nvidia, με την ATI να έχει λύσει τα προβλήματα του παρελθόντος και να ακολουθεί κατά πόδας. Well, απο οτι διαβασα σε αλλες συζητησεις αυτου του φορουμ, η ΑΤΙ δεν εχει λυσει (ολα;; ) τα προβληματα που ειχε (πχ οχι Compiz), οποτε για να ειμαστε σιγουροι παμε nVidia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Γιατί το λες αυτό; Catalyst center περνάει κανονικά και όλα δουλεύουν μια χαρά τουλάχιστον σε 2-3 laptop που έχω βάλει Ubuntu πρόσφατα. προφανως θα μιλας για παλιες καρτες και για envyng μαλλον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Η καλύτερη λύση είναι η κάρτα γραφικών να υποστηρίζεται από ανοιχτού κώδικα οδηγούς, ορισμένες ATI δηλαδή (αν και με προβλήματα προς το παρόν) και μετά σε intel. Να κι ένα ωραίο link: http://free3d.org/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.