Προς το περιεχόμενο

Αναζήτηση βάσης δεδομένων αυτοκινήτων (μάρκα/μοντέλο/κινητήρας)

bikey77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τα μοντέλα αυτοκινήτων της Ελληνικής αγοράς ανά μάρκα, μοντέλο και κινητήρα σε κάποια μορφή όπως Excel, Access, mysql db, csv για να χρησιμοποιηεί σε ένα site που φτιάχνω?

Πχ:

Alfa Romeo

Alfa 147

---- 1.6 T. Spark

---- 2.0 T. Spark

Alfa 159

---- 2.0 JTS

---- 2.2 JTS

BMW

Σειρά 1

---- 116i

---- 120i

Σειρά 3

---- 316

---- 318

κλπ κλπ

Δημοσ.
μήπως μπορείς να τα 'ρουφήξεις' από κανένα site?

Δεν έχω βρεί αυτό που θέλω ακόμα διότι ψάχνω μάρκα, μοντέλο και κινητήρα, όχι τις εκδόσεις βάσει εξοπλισμού, θυρών κλπ κλπ.

Δημοσ.
για δες αυτό σου κάνει (δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι ενημερωμένο)

http://www.ignition.gr/dokimes.asp?id=13

δες αριστερά εκεί που λέει αναζήτηση μοντέλων.

Λίγο που κοίταξα, χώρια του ότι δε δουλεύει (σε FF τουλάχιστον) δεν είναι και σε κάποια μορφή που να μπορεί να γίνει import σε μια βάση δεδομένων...

Το μόνο που μου ρχεται στο μυαλό είναι αν μπορούσες να τα κάνεις parse από κάποια σελίδα, με τον αντίστοιχο βέβαια κόπο :/

Δημοσ.
για δες αυτό σου κάνει (δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι ενημερωμένο)

http://www.ignition.gr/dokimes.asp?id=13

δες αριστερά εκεί που λέει αναζήτηση μοντέλων.

Χρειάζομαι απαραιτήτως και τον κινητήρα κάθε μοντέλου. Για να καταλάβεις, το site αφορά βελτιωτικά είδη αυτοκινήτων και τα προϊόντα θα εμφανίζονται ανά μάρκα, μοντέλο και κινητήρα (διότι άλλα προϊόντα ισχύουν για τον 1.6 και άλλα για τον 2.0 κ.ο.κ).

Δημοσ.
Χρειάζομαι απαραιτήτως και τον κινητήρα κάθε μοντέλου. Για να καταλάβεις, το site αφορά βελτιωτικά είδη αυτοκινήτων και τα προϊόντα θα εμφανίζονται ανά μάρκα, μοντέλο και κινητήρα (διότι άλλα προϊόντα ισχύουν για τον 1.6 και άλλα για τον 2.0 κ.ο.κ).

το που θα βρεις τα πρώτα δεδομένα για να γεμισεις τη βάση ειναι εύκολο, υπάρχουν πολλά site σχετικα με αυτοκίνητο, κανεις μερικές αναζητήσεις σε καθένα,

βλέπεις ποια δεν ειναι καλά ενημερωμένα με τα νεώτερα (πχ flash.gr),

και.. μπορεις να επικοινωνήσεις με τους webmaster τους ειτε να σου τα δώσουν έτοιμα, είτε να σου πουν που τα βρήκαν,

ή να το πάς πειρατικά και να τα "ρουφήξεις" όπως προτάθηκε.

αυτο απο τη μία ειναι παράνομο, απο την άλλη δεν υπάρχει καμιά έτοιμη συνταγή του πώς γίνεται, ειναι ανάλογα το site-στόχος, διαφορετική και η διαδικασία.

παντως έτοιμη όπως ακριβώς τη θέλεις (μαρκα-μοντελο-κυβισμό), δύσκολο το βλέπω. Πρεπει να κάνεις κι εσυ διορθώσεις.

Αν φτιάχνεις το σαιτ για πελάτη και πληρωνεσαι, τα δεδομένα της βάσης δεν πρέπει να είναι μέρος της δουλειάς σου και της αμοιβής σου. Πες του 2-3 εναλλακτικές πως μπορούν βρεθούν και να καταχωρηθούν, και το κόστος καθε μιάς και να διαλέξει.

Μπορει να βάλει εναν υπαλληλό του να περάσει τις μαρκες απο ενα περιοδικο σε excel.

------------------------------------------------------------

Υστερα, με την ανάλυση που ζητάς (μαρκα-μοντελο-κυβισμό), εγώ προβλέπω να μπλέκεις άσχημα και χωρίς ιδιαίτερα οφέλη.

1. βάση με απλή ανάλυση (μαρκα-μοντελο) ειναι πιο εύκολο να βρεις έτοιμη.

2. ειναι πιο ευκολο να την συντηρείς ενημερωμένη. Οταν έρχονται και καταργουνται μοντελα καθε μάρκας πρέπει να κάνεις ενημέρωση.

πιο σπάνια καταργήται ή εμφανίζεται μια σειρά (πχ. Polo της VW), ενω αλλαγες σε κυβισμούς ειναι πιο συχνές.

Αν θελεις την ίδια λειτουργικότητα,

δηλ. να δίνω VW, μετά Golf, μετά κυβισμό, πχ 1.6, 1.8, 2.0 και να μου δειχνεις ποια προιόντα απευθυνονται σε "vw golf 1.8",

μπορεις να κάνεις το στοιχείο "κυβισμός" ενα χαρακτηριστικό των προιόντων, και να μην τα συνδέεις με τις μαρκες και τα μοντέλα.

θα φτιαξεις εναν πινακα "έγκυρες περιγραφές κυβισμών" οπου θα βαλεις τα πιο συνιθισμένα, για να μην τα πληκτρολογούν οι χρήστες και κάνουν λάθη. είτε σε cc (1800), είτε σε λίτρα (1.8)

πχ θα καταχωρήσεις μέσα : "<=1000","1100","1400",.... "1800","2000", ">2000"

όταν ο χρήστης/πελάτης σου ξεκινησει να καταχωρεί τα προιόντα του,

θα επιλέγει τις μάρκες, τα μοντέλα, και με checkbox σε ποιά κυβικά απευθύνεται αυτο το προιόν.

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι μπορώ να "ρουφήξω" όλες τις μάρκες και τα μοντέλα γιατί απαιτεί πολλή δουλειά και άλλωστε δεν έχω βρει ακόμα site που να τα έχει έτσι όπως μου χρειάζονται. Επαναλαμβάνω, το στοιχείο "κυβισμός" είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διαδικασία κατηγοριοποίησης και εύρεσης προϊόντων διότι μιλάμε για βελτιωτικά είδη και δεν ταιριάζουν -πάντα- τα προϊόντα που προορίζονται για τον κινητήρα 1.4 στον 2.0. Όσο για την κατάργηση μοντέλων, δε με απασχολεί γιατί στον τομέα της βελτίωσης τα προϊόντα δε σταματούν με την απόσυρση κάποιου μοντέλου, ίσα ίσα τότε αρχίζουν και οι βελτώσεις γιατί είναι πιο φθηνό ένα αμάξι, έχει λήξει η εγγύηση και μπορεί να το πειράξει ο ιδιοκτήτης κλπ.

Στο CMS που φτιάχνω, του δίνω τη δυνατότητα εισαγωγής νέας μάρκας, μοντέλου και κινητήρα στη βάση ώστε να τη "χτίσει" σιγά σιγά αλλά κατά την καταχώρηση -ιδίως από ανθρώπους που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία- βλέπεις πολλές φορές να τα γράφουν λάθος, μισά κεφαλαία μισά πεζά, ορθογραφικά λάθη κλπ και τελικά γίνεται χαμός.

Επίσης του δίνω τη δυνατότητα, όταν εισάγει ένα νέο προϊόν, να επιλέγει από μια λίστα όλα τα μοντέλα για τα οποία προορίζεται το συγκεκριμένο προϊόν οπότε με μία κίνηση μπορεί να καταχωρήσει ένα προϊόν για πολλά αυτοκίνητα.

Για να πάρεις μια γεύση του πως πρέπει να χωρίζονται τα προϊόντα, δες αυτό το site, η δομή του είναι σχεδόν ίδια που θέλω να πετύχω κι εγώ. Βέβαια, αυτό είναι σε Joomla που σημαίνει ότι ή υπήρχε κάποιο έτοιμο module (που δεν το νομίζω) ή κάποιος έφαγε πολλές ώρες περνώντας όλα τα μοντέλα ένα-ένα στη βάση.

Δημοσ.

Και ποιος σου είπε ότι θα κάνεις κάτι χωρίς πολύ δουλειά. Δηλαδή ο άλλος θα σου χαρίσει την βάση του νομίζεις. Δηλαδή και θες να τα πάρεις clopy & paste και το θες και εύκολα!

Δημοσ.

Γράφει πουθενά ότι ψάχνω για clopy & paste? Ούτε χάρες ζήτησα, ρώτησα αν υπάρχει κάπου μια λίστα με αυτά που θέλω. Αν είναι free καλώς, αν όχι να μου πει κάποιος πόσο κάνει και να το μιλήσουμε.

Για πρόσεχε λίγο το υφάκι σου γιατί δε μου άρεσε, δε με ξέρεις κι από χθες.

Δημοσ.

Μ' αρέσει το politically correct ύφος που έχεις. Υποτίθεται οτι είσαι "επαγγελματίας" web developer/designer και κάθεσαι και ρωτάς που θα βρεις μια τέτοια βάση και μάλιστα σε non-dedicated forum. Όσο για το θέμα του clopy & paste μόνος σου το είπες ότι δεν έχεις βρει ακόμα κάτι ενδιαφέρον σε άλλο site για "ρούφηγμα" και αν βρεις θα είναι μάλλον πολύ δουλειά για σένα.

Υγ. Αν θέλεις να διαφημίσεις την επιχείρησή σου μην χρησιμοποιείς το signature σου για promo

Δημοσ.

Ούτε correct to παίζω ούτε θα δεχτώ υποδείξεις από τον χ τυχαίο που αρέσκεται στο να το παίζει correct.

Ρώτησα αν υπάρχει κάποια βάση σε κάποια μορφή όπως Excel, Access, mysql db, csv, άρα αυτό από μόνο του σημαίνει ότι αν κάποιος έχει κάτι παρόμοιο θα επικοινωνήσει μαζί μου για να μου πει τι έχει και αν νομίζει ότι θέλει να τη χρεώσει έχει το δικαίωμα να μου πει πόσο την χρεώνει. Τα περί ρουφήγματος κλπ τα πρότειναν άλλα μέλη, γνωρίζω εξ αρχής ότι αυτό δε γίνεται και απλά αναφέρω ότι συν τοις άλλοις κάτι τέτοιο θα είχε μεγάλο overhead, θα ήταν προτιμότερο να αφιερώσω μια μέρα και να τα περάσω μόνος μου ένα-ένα με το χέρι.

Κράτα λοιπόν τις υποδείξεις για τον εαυτό σου και απάντησε στο thread αν έχεις κάτι εποικοδομητικό να πεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...