Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια με το ubuntu κοντεύω να το σπάσω

tempes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

update:

-απενεργοποίησα το compiz για να βλέπω video

-το firefox χωρίς compiz έστρωσε αρκετά, αλλά κάτι κολλήματα με τις πολλές καρτέλες τις έχει .

-για dmraid θέλω βοήθεια κάτι πρέπει να κάνω για να δω το raid

-και προτείνετε μου κάποιο download manager να είναι συμβατός με firefox έχω τον gket άλλα δεν είναι πλήρως συμβατός με firefox

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Για download manager δες εδώ ενα καλό άρθρο που υπάρχει

http://www.ubuntugeek.com/list-of-download-managers-available-in-ubuntu.html

το raid όπως σου είπα και παραπάνω που έχεις φτιάξει είναι δύσκολο ως απίθανο να το δεις μέσα από linux.

To firefox έχει προβλήματα δλδ το flash και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε την νέα έκδοση του flash.

ψάχνοντας για wine βρήκα ένα πακέτο kde

και μαντέψτε τι είδα??

βλέπει το raid. άλλα δεν το έχει κάνει mount

βοηθάει καθόλου , μπορούμε να κάνουμε τπτ??

snapshot1fy6.jpg

Ό,τι και να λέμε, το ubuntu είναι πολύ εύχρηστο...

Μετά από μια χαζομάρα αναγκάστηκα να το ξαναβάλω από την αρχή.

Όλα είναι οκ όπως και πριν και πολύ γρήγορα. Και βιντεο και κύβος και mp3...

Μια χαρά...

Δεκτό το σχόλιο και δε θα ήθελα να φανεί ότι με ενδιαφέρουν μόνο αυτά τα 3 στοιχεία (δεν έχουν και πολλή σχέση με linux έτσι κι αλλιώς...).

Όμως σε κάθε εγκατάσταση βάζω - κι άλλοι ίσως - σα στοίχημα, να δουλέψουν αυτά τα 3 στοιχεία (βλακειούλες για ορισμένους - κι εγώ ο ίδιος ελάχιστα ασχολούμαι με video και με mp3). Αυτό που σκέφτομαι και με ευχαριστεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι μου παρέχεται δωρεάν, ένα περιβάλλον εργασίας όπου μπορώ να κάνω τις δουλειές που θέλω (από εντελώς απλοϊκές έως απαιτητικές και πολυσύνθετες).

Βεβαίως το ubuntu δεν ισοδυναμεί με την ανακάλυψη της Νέας Γης. Βεβαίως υπάρχουν διανομές με σημαντικότερο παρελθόν και με σαφώς πιο αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά, εδώ, το θέμα είναι το ubuntu, γι' αυτό τοποθετήθηκα. Αν μιλούσαμε για κάτι άλλο...

• 2 εβδομάδες αργότερα...

update :

Πέταξα το raid και έβαλα έναν 500αρι στην θέση του, όποτε το πρόβλημα με τα αρχεία που χρειαζόμουν λύθηκε και μαζί με αυτό κάτι χαζό κολληματακια που μου έκανε.

Κάτι άλλο που προέκυψε και θα χρειαστώ την συμβουλή σας.

Στην εγκατάσταση Ubuntu που έχω , έκανα μερικές βλακείες (πακέτα kde και κατά λάθος απεγκατεστησα όλα τα πακέτα που είχε το σύστημα )και με την όρεξη που με έπιασε να δοκιμάσω και Kubuntu λέω να τα ξανά κάνω από την αρχή , μιας που πήραμε το αέρα.

τώρα τι θέλω να μου υποδείξετε.

Τι παρτισιον μπορώ να έχω κοινά για αυτά τα 2 και τι χωρητικότητας το καθένα , Απλά νομίζω πως ρωτάω.

Ευχαρτιστω.

Αυτό το δοκίμασα στο Ubuntu ,το ρώτησα σε προηγούμενο ποστ , και σερνόταν όλο το λειτουργικό μέχρι που έβγαλα όλα τα πακέτα του kde και έστρωσε . Οπότε λέω να δοκιμάσω και τις 2 διανομές σε ξεχωριστές εγκαταστάσεις στον ίδιο δίσκο, ποια παρτισιον μπορώ να έχω κοινά??

Αν έβαλες το kde4 και έχεις nvidia υπάρχει ένα γνωστό bug με τους nvidia driver που δεν αποδίδουν σωστά σε kde4 περιβάλλων. Αυτό το bug φυσικά είναι σε όλες τις διανομές και είναι θέμα της nvidia να βγάλει driver που θα το διορθώνουν.

Αυτό το δοκίμασα στο Ubuntu ,το ρώτησα σε προηγούμενο ποστ , και σερνόταν όλο το λειτουργικό μέχρι που έβγαλα όλα τα πακέτα του kde και έστρωσε . Οπότε λέω να δοκιμάσω και τις 2 διανομές σε ξεχωριστές εγκαταστάσεις στον ίδιο δίσκο, ποια παρτισιον μπορώ να έχω κοινά??

το πιο απλο ειναι να εχεις κοινο το swap.μπορεις ομως να εχεις κοινο και το /home.απο κει και περα για παραπανω κοινα partitions δεν θα στο συνιστουσα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μετά από 2 εβδομάδες επέστρεψα πάλι στο ubuntu ,αφού δοκίμασα και kubuntu (πολύ καλο στο μάτι αλλά μου φανεικε άβολο ,kde4).

Καινούρια εγκατάσταση οπότε όλα απ την αρχή και φρέσκα. Η κάρτα γραφικών , αφού πλέον έχω μάθει , δούλεψε αμέσως .

Τα προβλήματα που έχω τα έχω ξανά αναφέρει σε προηγούμενα ποστ.

Τα ξανά θυμίζω :

-κάνουν διακοπές τα βίντεο με ενεργοποιημένο compiz

-γονατίζει ο firefox όταν έχω πολλές καρτέλες ανοιχτές.

Με το ubuntu τα πάμε πολύ καλα ήδη δουλεύω και το στήνω σιγά σιγά, με λίγο ψάξιμο βρίσκω αρκετά από αυτά που θέλω.

Αυτά μέχρι στιγμής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...