tempes Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Ας αρχίσω και εγώ με τα προβλήματα που αντιμετωπίζω, ελπίζω με την βοήθεια σας να καταφέρω να γυρίσω σε ubuntu. Έκανα εγκατάσταση από την αρχή μιας και ήθελα να ξανά ξεκινήσω με καθαρή εγκατάσταση.Τώρα σας γράφω από το ubuntu. Τα κυρία προβλήματα που είχα και έχω είναι τα εξής : 1)Δεν βλέπει την συστοιχία raid που έχω , βασικό πρόβλημα μιας και έχω vista και αρχεία που χρειάζομαι εκεί .Ο controler είναι intel ich5r με chipset 865pe και η μητρική είναι asus p4p800-e deluxe . 2) Dεν κατάφερα πότε να κάνω την κάρτα γραφικών να δουλέψει σωστά. Σε κάποια φάση με τους κλειστούς drivers δούλεψε καλά άλλα είχα προβλήματα με τα βίντεο όταν είχα ενεργοποιημένο το compiz, όποτε προσπάθησα με τους ανοιχτούς drivers, που πότε δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει . Τώρα μετά την καινούρια εγκατάσταση είτε με envyng είτε με τους drivers ati είτε χειροκίνητα ,ξεκινώντας το gnome βγάζει μια άσπρη οθόνη και δεν κάνει τπτ άλλο. πατώντας alt-ctrl-backspace φεύγει η άσπρη οθόνη δείχνει το φόντο και μου επιστρέφει στην οθόνη σύνδεσης χρηστών. εκεί διαλέγω failsafe gnome και όλα εμφανίζονται κανονικά χωρίς όμως να δουλεύουν drivers. Η κάρτα μου είναι asus hd2600 pro 512mb agp Αυτά είναι τα κύρια και μετά βλέπουμε Θα ήθελα και μια βοήθεια για το πως θα εγκαταστήσω το kde ,ποια πακέτα πρέπει να εγκαταστήσω ευχαριστώ , άντε επιτέλους να το κάνω να δουλέψει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hasodikis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 tempes/.... δεν είμαι χρήστης UBUNTU.... για την ακρίβεια τα σιχάινομαι και το λέω αυτό από τηναρχή για να μην παρεξηγηθώ ... Ας τα πάρουμε ενα ένα... 1. Για το RAID controller δεν μπορώ να σου πω τιποτα.... δεν ξέρω. 2. για την κάρτα γραφικών... έχεις ΑΤΙ αλλά δε μου λες ποιο μοντέλο (οπα στραβωμάρα). Η κάρτα σου υποστηρίζεται από όσο ξέρω από τη δικιά μου διανομή από τον propietary απροβlημάτιστα. Από το μοντέλο θα καταλάβεις αν ο open driver θα δουλεψει με compiz. Αλλά σε κάθε περίπτωση να περιμένειςς μεγάλη πτώση στην επίδοση. Τώρα ο propietary έχει γνωστα προβλήματα που οφείλονται αποκλειστικά στη μαμακια που δερνει την ΑΤΙ και μερικους από την κοινότητα λινουξ. Στο δικο μου λαπιτοπι me ATI x200m το compiz τρέχει με native suppoort κανονικά και ναι εμφανίζονται προβλήματα στο video όπως μαυρη οθονη στο kaffeine ή σπασίματα. Αν παίξεις λίγο με τα settings toy video driver ίσως δεις διαφορές... (όχι της καρτας γραφικών αλλα του xine... δλδ παίξε με την επιλογές εκει xv, opengl, ktl.). Εγω μέχρι στιγμής δεν έχω βρει ικανοπποιητική λύση και έτσι στο λαπτοπ μου το compiz είναι απανεργοποιημένο, άλλωστε το 90% αυτών που προσφέρει είναι φρου φρου και αρώματα.... 3. Από failsafe kleise ta desktop effects και ξαναβάλε το driver τις ATI. 4. Το Ubuntu είναι GNOME centric διανομή, μβορείς να βάλεις το KDE αλλά δε μπορώ να σου πω το κατα πόσο να λειτουργρί ομαλα... Την εγκατάσταση θα την κάνεις μέσω Syn;aptic... Μπορείς επίσης να βάλεις Κubuntu που έρχεται από την αρχή με KDE. Μπορει τέλος να πεταξεις οτι τελειώνει σε -untu και να βάλεις άλλη KDE centric διανομή, εφόσον το KDE είναι αυτό που θες, π.χ. opensuse (τα αγαπημένα παιδια της M$ sto linux), mandriva (πολύ καλό), debian (οτι πιο κοντα στο τέλειο, το οποίο για προφανείς λόγους δεν αναφέρω....δες ακριβώς λιγάκι πιο κάτω....). Hasodikis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 1) Δεν μπορω να σε βοηθησω για το raid. 2) Ati και compiz δεν πανε μαζι, οποιοι και να ειναι οι drivers της ati. Ειτε απενεργοποιεις μονιμα το compiz και κρατας τους drivers για οποια εφαρμογη ή παιχνιδι απαιτει 3d acceleration, ειτε απενεργοποιεις τους drivers της ati, χανεις το 3d acceleration και το copiz κατ' επεκταση. Εγω εχω κανει το 1ο, μονο και μονο για να παιζω quake online. 3) Για να βαλεις kde μονο, οχι ολο το kubuntu, βαζεις απο το synaptic καποιο απο τα πακετα kde-core, kdebase, kde. Τα core και base βαζουν λιγα βασικα πακετα ενω το "kde" βαζει τα παντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoD Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 1. Και ούτε πρόκειται μάλλον. Η εφικτή λύση είναι software raid για να παίξεις σε linux και ένα partition σε ένα άλλο δίσκο για τα vista. Θέλει λίγο ψάξιμο, αλλά αυτό θα παίξει. 2. Ati ε ? Γαμati. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Καλημερα , γραφω για πλακα στο τιτλο που εβαλες,"Βοήθεια με το ubuntu κοντεύω να το σπάσω" δεν θελει crack,οπως τα win.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 1. Δεν υπάρχει υποστίριξη για hardware raid σε linux ακόμα και στην intel . Δεν ξέρω μελοντικά τι θα γίνει. Αν θέλεις να φτιάξεις raid θα πάς σε software fake raid με τις οδηγίες εδώ https://help.ubuntu.com/community/FakeRaidHowto Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα το βλέπουν τα windows 2. Ati και agp κιόλας. Δοκίμασε τα παρακάτω και πες μου αν σου δουλέψει. Καταρχήν να δούμε αν σου δουλέψει η κάρτα με τους νεώτερους driver. Είναι γνωστό ένα bug που υπάρχει εδώ και μήνες στους ati driver που δεν έχουν συμβατότητα με κάποιες agp κάρτες. Δεν ξέρω αν το διόρθωσαν με την τελευταία κυκλοφορία τους. Γιαυτό πρώτα θα κάνεις όλα τα update που χρειάζονται για το σύστημα. Mετά αφού κάνεις ένα restart τον υπολογιστή άνοιξε τον synaptic και πήγαινε στο μενού του ρυθμίσεις>repositories και εκεί στο παράθυρο που θα εμφανιστεί θα πας στην τρίτη καρτέλα στο ενημερώσεις και θα επιλέξεις ότι υπάρχει στο πεδίο ubuntu ενημερώσεις. Κλείσε το παράθυρο και κάνε ένα update τον synaptic και μετά κάνε ότι ενημερώσεις εμφανιστούν. Ξανα κάνε restart μετά ώστε να μπεις με την τελευταία έκδοση του kernel που μόλις εγκαταστάθηκε και άνοιξε ξανά τον synaptic και εγκατέστησε το envyng-gtk. Mετά άνοιξε το και πέρνα τους ati driver που είναι και οι τελευταίοι που έχουν κυκλοφορήσει. Κάνε ένα restart και πες μας τι έγινε. edit: μόλις είδα ότι στις νεώτερες εκδόσεις των ati driver απο 8.5 δλδ και μετά έχει διορθωθεί το πρόβλημα με τις agp κάρτες Note: AGP variants for the ATI Radeon™ HD 2400 and 2600 series of products is now supported with this release of the AMD Proprietary Linux driver. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tempes Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Πήγα να ενεργοποιήσω από την εμφάνιση τα visual effect μου είπε να ενεργοποιήσει τους drivers , έκανα restart και φαίνονται οκ ,άλλα δεν μπορώ να ενεργοποιήσω τα visual effect(compiz δεν έχω περάσει) , το άλλο που έχω προσέξει είναι ότι τα video τα παίζει μεν αλλά κάπως σαν να είναι σε αργή κίνηση. Με το raid ,δεν θέλω να φτιάξω raid αλλά να δω το ήδη υπάρχον. check2fire θα κοιτάξω και αυτά που λες και θα ενημερώσω αν και το envyng το έχω περάσει και δεν κατάφερα τπτ. kostas : καλό χαχααχα αυτό έλειπε να ψάχνουμε και εδώ για crack hasodikis :ευχαριστώ αυτά τα είχα δει ήδη ,άπλα ήθελα να περάσω τους drivers για να δουλέψει σωστά η κάρτα δεν με ενδιαφέρει και πολύ το compiz, ok καλά τα εφέ άλλα δεν καίγομαι. το KDE το θέλω άπλα για να δω πως είναι και αυτό και να μην περνάω και kubuntu . jim_p : ευχαριστώ με βοήθησες με το kde κατά τα άλλα τα είπα πριν και στον hasodikis ευχαριστώ παιδιά , το kde ok μένει να το δοκιμάσω , το raid κάτι πρέπει να κάνουμε και η κάρτα θα δοκιμάσω τα του check2fire και ενημερώνω σε λιγάκι πάντως απο εχθές το βράδυ έσπασαν τα νεύρα μου και ξαφνικά με 2 κλικ και ένα update δούλεψε η κάρτα, να τρελαίνεσαι. Edit : πως θα δω πια έκδοση των drivers έχω??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tempes Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 έκανα όλα τα update όπως είπες check2fire έβαλα από envyng τους καινούριους drivers , όλα οκ μόλις πάτησα επιτάχυνση υλικού από το "οδηγό υλικού" στη επανεκκίνηση μου βγάζει μαύρη οθόνη. το παράτησα προς το παρών θα ασχοληθώ αργότερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 visual effect = compiz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 αν ειναι software raιd δοκιμασε το πακετο dmraid. πολυ δυνατο εργαλειο,αν θελεις βοηθεια πως να το χρησιμοποιησεις (αφου πρωτα διαβασεις κι ενα how-to στειλε) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 1. Και ούτε πρόκειται μάλλον. Η εφικτή λύση είναι software raid για να παίξεις σε linux και ένα partition σε ένα άλλο δίσκο για τα vista. Θέλει λίγο ψάξιμο, αλλά αυτό θα παίξει.2. Ati ε ? Γαμati. Καλό είναι να μην παραπληροφορούμε... Και ΑΤΙ έχω και compiz ενεργοποιημένο και κανένα πρόβλημα. Ψάχνοντας στο google και ιδιαίτερα στα forums για linux, τα βρίσκουμε όλα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Για επέλεξε να μπεις με προηγούμενη έκδοση του kernel και πες μας αν έχεις και εκεί μαύρες οθόνες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tempes Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Με παλιότερο πυρήνα μπήκε χωρίς μαύρη οθόνη , άλλα είναι σαν να μην δουλεύει η κάρτα παρόλο που στον οδηγό υλικού λέει ότι δεν υπάρχει ιδιωτικός οδηγός. Δηλαδή π.χ. σε μια σελίδα στο ίντερνετ κάνω scroll down κάνει σελίδα σελίδα σαν να μην έχω drivers . Το dmraid το έχω βάλει λέει ότι έχει βρει το raid αλλά δεν το βρίσκω πουθενά τον δίσκο, μήπως πρέπει να τον κάνω mount??? Αν ναι πως γίνεται?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Mπες με τον πιο πρόσφατο πυρήνα σε recovery mode και επέλεξε το fix xserver. Μετα όταν μπεις στο λειτουργικό εγκατέστησε τους driver με το πρόγραμμα envyng-gtk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tempes Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 update τώρα δουλεύω τον πυρήνα 2,6,24-16 και μπήκε με τα συμπτώματα που είπα πιο πάνω , με τους πυρήνες 2,6,24-19 και 2,6,24-20 βγάζει μαύρη οθόνη . check2fire αυτό το έχω κάνει ήδη και με το που πάτησα την επιτάχυνση υλικού από το μενού οδηγοί υλικού μου έβγαλε την μαύρη οθόνη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.