Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Κάρτα δικτύου σε XPS1530


alex2005

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

 

Η κάρτα δικτύου είναι η Marvell Yukon 88E8040.

 

Λοιπόν το πρόβλημα είναι το εξής:

 

Όταν κάνω sleep τον υπολογιστή και μόνο τότε, κατά την διαδικασία εκκίνησης παρατηρώ τα εξής φαινόμενα:

 

- Ο επεξεργαστής δουλεύει στο 50% - 70% ασταμάτητα και χωρίς λόγο

- Ο task manager δεν ανοίγει

- Δεν μπορώ να κάνω shutdown,sleep,hibernate κτλ το PC καθώς κολλάει στο "Shutting down"

- Επίσης, αφού το κλείσω κρατώντας πατημένο το κουμπί, δεν μπορεί να μπει σε safe mode και κάποιες φορές μόνο μπορεί να μπει στο safe mode with networking.

 

Η λύση είναι μόνο η εξής: Να κάνω unistall τους drivers της κάρτας δικτύου,restart και ξανά εγκατάσταση τους drivers.

Αυτό δουλεύει έως ότου ξανά κάνω sleep τον υπολογιστή και πάλι τα ίδια.

 

Έχω δοκιμάσει τους drivers από το CD της Dell καθώς και τους πιο καινούριους drivers από το site της εταιρίας.

 

Να σημειώσω ότι μου έχει μείνει και ένα ελαττωματικό XPS1530 (ακριβώς ίδιο) που με τους ίδιους ακριβώς drivers δεν έχει κανένα πρόβλημα.

 

Το πρόβλημα εμφανίστηκε ξαφνικά και αν δεν κάνω sleep και το δίκτυο αλλά και ο υπολογιστής δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Παρακαλώ οποιαδήποτε ιδέα δεκτή :-)

Δημοσ.

Να σημειώσω ότι σήμερα μου το έκανε και όταν εκκίνησα τον υπολογιστή από shut down.

Εν ολίγοις πλέον κάθε φορά που ξεκινάω τον υπολογιστή πρέπει να κάνω την παραπάνω διαδικασία.

Έχει αρχίσει και μου την βαράει στα νεύρα αυτό το πράγμα:mad:

Δημοσ.

Το laptop είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο την ώρα που πας να κάνεις sleep?Υπάρχει μήπως και κάποιο domain στο οποίο κάνεις login?

Δημοσ.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την κάρτα δικτύου και μετά δοκίμασε να κάνεις sleep ίσως προσπαθεί να βρει κάτι απο το δίκτυο και γι'αυτό αργεί τόσο.

Δημοσ.

To πρόβλημα δεν είναι μόνο όταν προσπαθώ να κλείσω τον υπολογιστή.

Το πρόβλημα κυρίως είναι στην λειτουργία του εάν δεν κάνω επανεγκατάσταση των drivers.

Όπως ανέφερα ο επεξεργαστής δουλεύει σε υψηλά επίπεδα και ασταμάτητα και το task manager δεν ανοίγει καθόλου.

Επίσης έχω πρόβλημα και κατά την εκκίνηση του υπολογιστή,καθώς πολλές φορές δεν κάνει login στα windows.

 

Πάντως πολλές φορές έκανα απεγκατάσταση των drivers αφού πρώτα έκανα disable την κάρτα...και πάλι δεν κλείνει ή να κάνει sleep.Και μερικές φορές έχω αφαιρέσει και το καλώδιο πριν τον κλείσω,και πάλι τίποτα.

Τον έχω αφήσει μέχρι και μισή ώρα να προσπαθεί να κλείσει και ΤΙΠΟΤΑ!!!

 

Να πω και κάτι τελευταίο που τώρα το θυμήθηκα.

Αυτό ξεκίνησε να γίνεται από όταν είχα έρθει στην Ελλάδα και συνδέθηκα με το δίκτυο του σπιτιού μου.Αυτό το οποίο είχα κάνει ήταν να δώσω στατική ΙΡ στον υπολογιστή.Το αποτέλεσμα ήταν να μην συνδέεται στο internet.

Αυτό γινόταν γιατί παρόλο που του έδινα ως default gateway την ΙΡ του router (δεν την θυμάμαι τώρα) ο υπολογιστής όταν έκανα ipconfig από cmd μου έβγαζε ως default gateway την 0.0.0.0!!!

Αυτό διορθωνόταν μόνο με disable και enable την κάρτα όπου πλέον έπαιρνε την σωστή ΙΡ για το gateway.

 

Ότι να'ναι!!!!

Δημοσ.

Ε τότε είναι πρόβλημα με την κάρτα δικτύου (drivers, hardware prob) ασύρματα έχεις σύνδεση χωρίς πρόβλημα?

Δημοσ.

Εγώ γιατί αμφιβάλω ότι είναι hardware πρόβλημα?Drivers είναι πολύ πιθανό να είναι πρόβλημα.

Αλλά συνήθως το hardware πρόβλημα είναι μπαμ και κάτω....δεν διορθώνεται που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω.Ενώ εδώ με μία επανεγκατάσταση όλα δουλεύουν μία χαρά...

 

Όσο αναφορά την ασύρματη σύνδεση, να σου πω την αλήθεια δεν την χρησιμοποιώ ιδιαίτερα αλλά όσο το έχω χρησιμοποιήσει δεν υπήρξε πρόβλημα ποτέ.

 

Μάλλον κάτι παίζει με τα Vista και τους drivers....αλλά τι?:-(

Επειδή πολλοί έχετε XPS1530....είχατε ποτέ κανένα πρόβλημα???

Και αν όχι μπορεί κάποιος να μου πει την έκδοση των Drivers της κάρτας,την έκδοση Vista και αν έχει SP1?

Εγώ έχω την 10.22.6.3(drivers) και Vista Home Premium SP1

Δημοσ.

Τι διάολο ρε γμτ μόνο σε μένα έτυχαν δύο XPS1530 μάπα??

 

Πάντως ψάχνοντας εκτενέστατα στο Internet βρήκα και άλλους που να έχουν παρόμοια προβλήματα και με την ίδια κάρτα με μένα αλλά και με άλλες κάρτες δικτύου.Και λύση καμία!!!

 

Ας ελπίσω με τους επόμενους drivers που θα βγάλει η εταιρία αυτό το πρόβλημα να μην υπάρχει....μέχρι τότε θα σιχτιρίζω κάθε πρωί.:-(

 

Έστειλα και mail στο support της Marvell μπας και πάρω καμία απάντηση....άντε να δούμε

Δημοσ.

Γενικα καλυτερα να αποφευγεις καταστασεις sleep-hybernate.

Το δικο μου laptop επιστρεφει απο κατασταση hybernate μονο με format!

Δημοσ.

Εμένα πάλι η κατάσταση sleep είναι η αγαπημένη μου,και απίστευτα βολική κάποιες φορές.

Σκέψου να έχεις μία παρουσίαση και να περιμένει ο κόσμος να bootάρεις το PC!!

Και για να μην αναφέρω το ότι ταλαιπωρείς και πολύ λιγότερο τον δίσκο.

 

Τέλος πάντων....τι να κάνουμε....τουλάχιστον δεν επανέρχεται με format όπως εσένα!!

Στην θέση σου θα το είχα πετάξει από το παράθυρο ως άκρως ψύχραιμος άνθρωπος :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...