Προς το περιεχόμενο

ερωτηση για ελεγχο χωρου μεσω internet καμερας

lees

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σε όλους και καλό καλοκαίρι

το προβλημα έχει ως εξής

εχω μια static address απο τον ΟΤΕ. Ενα modem router baudtec, το λευκό το μικρό το καινούργιο που δίνει ο connex. Ακολουθεί ενα netgear switch 8 θέσεις 10/100 και πάνω σε αυτο το switch έχω ενα καταγραφικό με internal ip 192.168.1.6

Συνδέω ενα pc, παίρνει ip αυτοματα 192.168.1.5 κλπ.

Απο το pc τρεχω ένα προγραμμα που δίνει η εταιρεία του καταγραφικου και με την ip του καταγραφικού 192.168.1.6 πχ αυτο δουλέυει. πως μπορώ τωρα απο μακριά να το κάνω να δουλέψει? δινω την staitic ip απο τον οτενετ αλλά τίποτα.

ερωτηση: Τι πρέπει να κάνω για να περναω απο την εξωτερική ip στην εσωτερική του δικτύου. Αν κάποιος έχει αρθρα για βοήθεια ή οδηγίες θα είμουν ευγνώμων

κοντεύει να με τρελάνει

ευχαριστω

Δημοσ.

Θα χρειαστεί να κάνεις port forward, δηλαδή στο αντίστοιχο interface του router να δηλώσεις ένα port στο οποίο μια συγκεκριμένη ip να επιτρέπεται η επικοινωνία. Για να γίνω πιό σαφής, αν επί παραδείγματι είχες έναν http server στην 192.168.χ.χ θα δήλωνες το port 80 στην παραπάνω ip. Αυτό θα επιτρέψει την επικοινωνία του με το internet. Στη δική σου περίπτωση το port θα είναι κάτι άλλο - προτίμησε κάτι μεταξύ 1025 έως 65536 μιάς και από 0-1023 είναι ήδη reserved (well known ports). Επίσης καλό θα ήταν να "καρφώσεις" την ip στο μηχάνημα που τρέχει την εφαρμογή.

Δημοσ.

Στη συνέχεια αφού κάνεις τα παραπάνω ανοίγεις ένα browser και βάζεις τα εξής στo address bar: static_ip:port

πχ

222.222.222.222:9001

όπου 9001 το πορτ που έκανες assign το forwarding.

Δημοσ.

για το πως θα κανεις port forward στον ρουτερ σου http://www.portforward.com .απο την αλλη μπορεις να κανεις και remote desktop στο pc σου και να χειριζεσαι το καταγραφικο σαν να καθοσουν σε εκεινο το Pc.

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ για το χρονο και την διάθεσή σας για απαντήσεις. το site έλεισε ολες μου τις απορείες και το !@##$$% δουλεύει όπως όλοι είπατε. επειδή δεν εχω παίξει με remote Ξέρει κανένας τίποτα και ποως στηνω remote όπως το remote admin κλπ. αρθρα ή sites

ευχαριστω μεσα απο την καρδιά μου και πάλι όλους:mrgreen:

Δημοσ.

δοκιμασε remote desktop.κανεις port forward 3389 στο pc βαζεις password στο αccount και μετα δεξι κλικ My computer properties kai remote desktop.προσοχη στα firewall

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...