yiankap Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Καλησπέρα ! Αγόρασα ένα κομμάτι από το ebay, το πλήρωσα και μάλιστα με το παραπάνω καθώς ενώ ζητούσε 15,50 το κομμάτι + 18 μεταφορικά από Αυστρία = 33,50 εγώ έδωσα 40 για να του καλύψω τυχόν εξοδα Paypal καθώς στην αρχή δεχόταν μόνο Bank Transfer. Ένώ ως την ώρα πληρωμής (9/7/2008) ήταν λαλίστατος και απαντούσε πάντα στα email από τότε κωφεύει συστηματικά. Τον ρωτώ λεπτομέρειες όπως π.χ. αν ήταν μέσα στο πακέτο και κάποια άλλα πράγματα τα οποία δεν περιγράφηκαν, όπως και το πως το έστειλε το πακέτο και αν υπάρχει tracking number επειδή έχω δηλώσει σαν διεύθυνση αποστολής αυτή της εργασίας μου (στρ. υπηρεσία) και θέλω να έχω τον νού μου. Τίποτα !! Όσο εσείς είδατε mail άλλο τόσο είδα και εγώ !!! Τώρα τελευταία του στέλνω μυνήματα του τύπου : Ι am getting worried κτλ αλλά και πάλι τίποτα. Κανονικά θα έλεγα ότι ο τύπος είναι μούφα και θα έκλαιγα τα λεφτά αλλά το θέμα είναι ότι έχει 100 % feedback και εξαιρετικά μεγάλο αριθμό συναλλαγών (αν και προς το παρόν δεν έχει κάτι για πώληση). Θα πεί κάποιος ότι από 9/7 είναι μικρός ο χρόνος για να έρθει δέμα από Αυστρία, αλλά δεν με ανησυχεί ότι δεν ήρθε το δέμα, ότι δεν απαντά στα mail με προβληματίζει !!!! Tι να κάνω ??
al-ex Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μια και οπως λες δεν εχει αντικειμενα προ πωληση, σκεφτηκες μηπως ειναι σε διακοπες? Οταν λες οτι αρχικα δεχοταν μονο Bank Transfer τι ενοεις? Στη πωληση δεν ανεφερε οτι δεχοταν και paypal? Αν οχι πως τον πληρωσες? Σε καθε περιπτωση παντως μπορεις να περιμενεις καμια βδομαδα ακομα πριν ξεκινησεις τις οποιες διαδικασιες. Καλοκαιρι ειναι και τα παντα δουλευουν σε καλοκαιρινους ρυθμους. Τα ταχυδρομεια ακομα πιο πολυ
yiankap Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δεχόταν μόνο μεταφορά χρημάτων μέσω IBAN για αγοραστές EU.Δεν δεχόταν Paypal παρά μόνο για bidders από Αsia. Μόλις του πρότεινα παραπάνω ποσό μέσω Paypal για το δέχθηκε και από εμένα. Δεν διαφωνώ για τις διακοπές, το θέμα είναι ότι από την ίδια μέρα της πληρωμής τον ρώτησα την πρώτη ερώτηση (αν είχε εξτρά μνήμη ο υπολογιστής Amiga που αγόρασα) και πήρα τα α....ια μου !!!
al-ex Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δεχόταν μόνο μεταφορά χρημάτων μέσω IBAN για αγοραστές EU.Δεν δεχόταν Paypal παρά μόνο για bidders από Αsia. Μόλις του πρότεινα παραπάνω ποσό μέσω Paypal για το δέχθηκε και από εμένα.Δεν διαφωνώ για τις διακοπές, το θέμα είναι ότι από την ίδια μέρα της πληρωμής τον ρώτησα την πρώτη ερώτηση (αν είχε εξτρά μνήμη ο υπολογιστής Amiga που αγόρασα) και πήρα τα α....ια μου !!! Ισως δεν εγινα σαφης η δε το διατυπωσα σωστα ωστε να καταλαβεις τι εννοω. Στη σελιδα με τη πωληση αναφεροταν το paypal ως accepted method of payment? Υπηρχε το logo paypal? Δηλαδη μετα την αγορα πληρωσες κανονικα ακολουθωντας το λινκ του ΡΡ απο τη σελιδα του ebay η ο πωλητης σου εστειλε ενα email και σου εδωσε οδηγια να στειλεις εκει μεσω ΡΡ τα χρηματα? Αυτο το ρωταω γιατι ναι μεν και στις 2 περιπτωσεις εχεις δικαιωμα να κανεις dispute, αλλα ενω στη 1η περιπτωση υπαρχει buyer protection και το υψος του ποσου για το οποιο εισαι καλυμμενος αναφερεται κατω απο τα στοιχεια του πωλητη, στη 2η περιπτωση μπορεις να κανεις dispute, αλλα θα σου επιστραφουν τα χρηματα μονο εαν ο πωλητης εχει αφησει χρηματα στο ΡΡ balance ωστε να τα παρουν απο εκει και να στα επιστρεψουν. Σε τετοιες περιπτωσεις ειναι καλυτερα να ενεργουμε μεσω τραπεζας (διαδικασια chargeback). Προσωπικα θα του εδινα 4-5 μερες ακομα και αν δεν ειχα νεα του, dispute και κατευθειαν claim αν η πληρωμη εγινε κανονικα οπως αναφερω πιο πανω. Αν ομως ηταν στη 2η περιπτωση, αρνηση αποδοχης της συγκεκριμενης χρεωσης, μεσω της τραπεζας (chargeback)
S2Katana Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Στείλε ενημερωτικό mail στο ebay, να σου πουν τη γνώμη τους.
Predatorkill Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Εμενα μου εχει τυχει πολλες φορες να αγορασω κατι, να γινει καποια συννενοηση πριν γινει η αποστολη και να εχουν γινει αρκετες ερωτησεις. Ε, με το που το εστειλε, εξαφανιζολ ο πωλητης! Δεν απαντανε σε κανενα email. Αυτο που αντιλαμβανομαι ειναι οτι πολλοι πωλητες, επειδη ισως να στελνουν και 10-20-30-40-50 πακετα την ημερα, να μην απαντουν σε emails ΜΕΤΑ απο την αποστολη του πακετου για λογους χρονου (παρα μονο μετα απο ενα ευλογο χρονικο διαστημα, για να ελενξουν τους λογους που το αντικειμενο δεν εφτασε ποτε). Σκεφτειτε να στελνω 50 πακετα σημερα, να ενημερωνω τους αγοραστες οτι τα εστειλα κτλ. αλλα να πρεπει να απαντησω και σε 20 απο τους 50 χθεσινους αγοραστες στις τυχον αποριες που εχουν. Υπομονη φιλε μου, μια φορα αγορασα κατι των 800 ευρω και ηρθε μετα απο ενα μηνα. Ο πωλητης αφαντος κατα τη διαρκεια. Πηρε βεβαια 0 αστερακια σε ολα κατα το feedback (το οποιο ηταν θετικο) γι'αυτο καμμια φορα να κοιτας και τα αστερακια.
opts Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δεν μου έχει τύχει εμένα προς το παρών αν και νομίζω ότι πρέπει να του δώσεις μία πίστωση χρόνου Πες του ότι μπορεί να ακυρώσεις την αγορά απο το paypal (εκεί συνήθως απαντάνε)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.