Προς το περιεχόμενο

Ποιό Linux

eugen42

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@ jim_p δεν σου απάντησα γιατί γράφω πως χάνονται τα cd/dvd-rom καθώς παίζουν...Αφού χαθούνε και ύστερα υπάρχουν στον υπολογιστή(όχι στην επιφάνια εργασίας) οι εικόνες από τα cd/dvd-rom αλλά δεν είναι προσαρτήσιμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

ίσως είναι πρόβλημα του cd rom.

άνοιξε όλα τα repositories για να έχεις τα τελευταία updates και δοκίμασε με τις τελευταίες ενημερώσεις να δεις αν συμβαίνει πάλι.

Επίσης δες αν έχεις κάνει σωστή τη συνδεσμολογία του cdrom στο pc.

οκ αρα δεν ειναι θεμα hardware η του δισκακιου

οποτε ψαχουμε για προβλημα στο software

δοκιμασες να παιξεις το δισκακι με αλλο προγραμμα? πχ amarok,rythmbox

Το totem μην το βγάζεις γιατί αν δεν κάνω λάθος έχει εξαρτήσεις με πολλά προγράμματα στο gnome. Απλά βάλε τον amarok η το audacious και δες αν το πρόβλημα γίνετε και με αυτούς τους player.

@ chek2fire το παρατήρησα αυτό που λες όταν πήγα στην προσθαφαίρεση,δεν μου επέτρεψε να απεγκαταστήσω το totem και με παρέπεμψε στο synaptic.Εκεί απεγκατάστησα totem,gstreamer εκτός από το libtotem-plparser 10 που όταν πήγα να το απεγκαταστήσω μου δήλωσε ότι θα απεγκατασταθούνε brasero,rythmbox κλπ,έτσι το άφησα να υπάρχει.

Το hal daemon μου εκανε κατι παρομοιο.

Στα καλα καθουμενα, εψαχνε για cdrom στο drive. Του απαγορευσα να κανει κατι τετοιο και ησυχασα. Επειδη παει καιρος που το εκανα, ψαξε στο google για "disable hal from polling cd rom drive".

Καλησπέρα.Μετά από αρκετό καιρό ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρήκα την λύση.Με πονήρεψε ο φίλος ftso όταν μίλησε για συνδεσμολογία.Το πισι όταν το αγόρασα είχε από την μάνα του SATA σκληρό δίσκο και τα cd/dvd-rom ήταν δηλωμένα σαν primary master and slave.Κατόπιν αγόρασα ακόμη έναν σκληρό ΑΤΑ αυτή την φορά και τον πέρασα στην ελεύθερη υποδοχή σαν secondary master.Στα Windows λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα οπότε δεν χρειάσθηκε να το αλλάξω.Εδώ όμως τα βρήκα σκούρα.Έτσι λοιπόν αφού με πονήρεψε ο ftso άλλαξα τις υποδοχές και τώρα 5 ώρες αργότερα και απο σκληρές δοκιμές μπορώ να ανακοινώσω την λύση του προβλήματος.

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους εσάς που αφιερώσατε τον χρόνο σας για την λύση του προβλήματός μου!!!:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...