dali13gr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Καλό θα είναι όταν συγκρίνουμε τιμές να βλέπουμε και τεχνικά χαρακτηριστικά, γιατί για το msi μιλάμε για 1gbram , 80 gb hd, atom, 10' οθόνη και windows xp, για κοίταξε την τιμή του αντίστοιχου acer aspire, βλέπεις βγαίνει και πιο ακριβό και με 8.9 οθόνη Αυτό εδώ έχει μεγαλύτερο δίσκο, δεν έχει Windows και έχει 512MB μνήμη. Συμφέρει να πάρεις αυτό, να βάλεις πάνω 2GB μνήμη, τα σπασμένα XP που έχεις στο σπίτι και να σου βγει και πιο φτηνό από το MSI ή συμφέρει να πάρεις το MSI? Κι άμα δεν έχεις σπασμένα XP, έλα να σου δώσω τα δικά μου
pctechgr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Αυτό εδώ έχει μεγαλύτερο δίσκο, δεν έχει Windows και έχει 512MB μνήμη. Συμφέρει να πάρεις αυτό, να βάλεις πάνω 2GB μνήμη, τα σπασμένα XP που έχεις στο σπίτι και να σου βγει και πιο φτηνό από το MSI ή συμφέρει να πάρεις το MSI? Κι άμα δεν έχεις σπασμένα XP, έλα να σου δώσω τα δικά μου Αυτό με τον μεγαλύτερο δίσκο δεν το κατάλαβα, και τα 2 έχουν 80gb, όσο για την αναβάθμιση μνήμης κάνε ένα search να δεις τι παίζει με το aspire και μετά αν θέλεις το αγοράζεις, τέλος και το msi θα βγει με linux χωρίς να πέφτει σε τεχνικά χαρακτηριστικά, οπότε όπως και να έχει πάλι συμφέρει το msi και έχω και original windows, τα σπασμένα τα αφήνω για αλλού
dali13gr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Σόρρυ, ξέχασα να βάλω το link Τι παίζει με την αναβάθμιση της μνήμης; Γιατί δεν το λες;
pctechgr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Έχει λίγο ζόρι η διαδικασία και βέβαια τα 512 πάνε χαμένα για να πας στα 2gb
choutos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Αυτό με τον μεγαλύτερο δίσκο δεν το κατάλαβα, και τα 2 έχουν 80gb, όσο για την αναβάθμιση μνήμης κάνε ένα search να δεις τι παίζει με το aspire και μετά αν θέλεις το αγοράζεις, τέλος και το msi θα βγει με linux χωρίς να πέφτει σε τεχνικά χαρακτηριστικά, οπότε όπως και να έχει πάλι συμφέρει το msi και έχω και original windows, τα σπασμένα τα αφήνω για αλλού Χωρίς να έχω το μηχάνημα, από μια ματιά στο http://www.aspireoneuser.com, τα περί μνήμης είναι μάλλον μύθος, δεν πρέπει να είναι και τόσο δύσκολο τελικά. Το θέμα είναι τι παίζει με την εγγύηση κάτι που δεν έχει αποσαφηνιστεί ούτε και για το wind αν δεν κάνω λάθος. Αν δεν κάνω λάθος επίσης στο Acer πας μέχρι 1,5G max.
pctechgr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Χωρίς να έχω το μηχάνημα, από μια ματιά στο http://www.aspireoneuser.com, τα περί μνήμης είναι μάλλον μύθος, δεν πρέπει να είναι και τόσο δύσκολο τελικά. Το θέμα είναι τι παίζει με την εγγύηση κάτι που δεν έχει αποσαφηνιστεί ούτε και για το wind αν δεν κάνω λάθος. Αν δεν κάνω λάθος επίσης στο Acer πας μέχρι 1,5G max. Αυτό για το 1.5 gb max το ξέρω κι εγώ αλλά δεν είμαι σίγουρος
choutos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Υποθέτω με τον κίνδυνο να λέω μ@λ@κία ότι τα 512 είναι on-board οπότε δεν μπορείς να τα πειράξεις και υπάρχει και ένα slot ελεύθερο όπου μπορείς να προσθέσεις 1G. Στα μοντέλα με 1G μάλλον έχουν βάλει 512 on-board και 512 στο δεύτερο slot, τα οποία μπορείς να αντικαταστήσεις με 1G οπότε πάλι μέχρι 1,5 πας. Μάλλον στη δεύτερη περίπτωση πάνε χαμένα τα 512. Όποιος γνωρίζει περισσότερα αν μπορεί να μας ενημερώσει καλό θα ήταν γιατί μάλλον ψηνόμαστε αρκετοί...
Delirium Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Couple reviews: http://www.pcpro.co.uk/reviews/208539/acer-aspire-one.html http://www.mobilecomputermag.co.uk/20080623609/acer-aspire-one.html Παρατηρηση: H "κριτικη" του στο pcpro ειναι τρελα "θετικη", για site που φιλοξενει τοσες διαφημισεις Asus!
use_your_brain Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Μακάρι να βγουν γρήγορα οι 6 cell μπαταρίες γιατί με έχει βολέψει πολύ για εξωτερικές δουλειές το Wind. Όπως και να το κάνουμε 2 ώρες και κάτι λεπτά είναι λίγο... Ενώ με 2 μπαταρίες δεν θα έχουμε το άγχος να ξεμείνουμε εύκολα Δεν μπόρεσα να κάνω εγκατάσταση του live messenger, κολλάει και πετάει κάποιο μήνυμα, παρατήρησε κανείς άλλος από του "Wind κατόχους" τίποτα τέτοιο ? Θα το το δω ξανά και το βράδυ ...
giorgos_g Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Μακάρι να βγουν γρήγορα οι 6 cell μπαταρίες γιατί με έχει βολέψει πολύ για εξωτερικές δουλειές το Wind. Όπως και να το κάνουμε 2 ώρες και κάτι λεπτά είναι λίγο...Ενώ με 2 μπαταρίες δεν θα έχουμε το άγχος να ξεμείνουμε εύκολα Δεν μπόρεσα να κάνω εγκατάσταση του live messenger, κολλάει και πετάει κάποιο μήνυμα, παρατήρησε κανείς άλλος από του "Wind κατόχους" τίποτα τέτοιο ? Θα το το δω ξανά και το βράδυ ... Σε εμένα εγκαταστάθηκε κανονικά, γενικά σε ότι του έχω βάλει δεν διαμαρτυρήθηκε
panos2000gr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Ημουν νωρίτερα σε ένα μούλτι και μίλησα με ένα φιλο εκεί υπεύθυνο και είχα την ευκαιρία να το περιεργαστώ γιατί το σκέφτομαι να το αγοράσω. Αρχικά έχω ξεκαθαρίσει ότι λόγω εργασίας πάντα ήθελα ένα μικρό φορητό για μετακίνηση, η φωτεινότητά του ικανοποιητική και η απόκριση στο λειτουργικό, ήταν εγκατεστημένο το XP SP3 και αρκετά γρήγορο. Το καλό είναι ότι μπορεις να κάνεις δουλειά σου και παρατήρησα ότι δεν αφήνει εύκολα δακτυλιές. Επίσης να ρωτήσω, drivers για το φορητούλι που θα βρούμε γιατί σίγουρα θα υπάρχει αναβάθμιση σε υποσυστήματά του όπως το wifi όπως διάβασα. Περισσότερα όταν θα το αποκτήσω γιατί το έβαλα στο μάτι... Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής για τόσο μικρό λαπτοπ. Και εγώ στο Multirama το είδα... μοναδική ένσταση είναι ότι ως ultramobile θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 4-5 ώρες αυτονομία και σίγουρα ή 3cell battery είναι ανεπαρκής για τέτοιου είδους μηχάνημα.
--b}{d-- Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Tο bluetooth τι κλάση είναι; (εμβέλεια). Συσκευές Bluetooth HID δέχεται;
21century Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Συμφωνώ για την αυτονομία απολυτα αλλά απο ότι διαβάζουμε σε ξένα φόρουμ τα επόμενα μοντέλα θα έροθυν με 6αρα μπαταρία που ανεβάζχει λιγο το βάρος του φορητού.
Vatos_locos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 καλύτερα γιατί πολλοί λένε οτι με την οθόνη πάνω από 90 μοίρες ανοιχτή τείνει να μπατάρει λίγο
panos2000gr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Συμφωνώ για την αυτονομία απολυτα αλλά απο ότι διαβάζουμε σε ξένα φόρουμ τα επόμενα μοντέλα θα έροθυν με 6αρα μπαταρία που ανεβάζχει λιγο το βάρος του φορητού. Μια χαρά τότε αρκεί να μην ανεβάζει ιδιαίτερα και την τιμή Με 6αρα μπαταρία λογικά θα χτυπάει 4-4.30 ώρες. Εκτός των άλλων ξέχασα να αναφέρω ότι είχε καί πολύ καλές θερμοκρασίες (σχεδόν μηδαμινές). Δεν ξέρω πόση ώρα ήταν ανοιχτό αλλά όσο το δούλεψα δεν διαπίστωσα να ζεσταίνεται ιδιαίτερα. Νομίζω από τις καλύτερες προτάσεις μέχρι σήμερα για όσους ενδιαφέρει αποκλειστικά η φορητότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.