21century Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Λοιπόν η αναβάθμιση στο φορητούλι έγινε με την 1.09 με το εύκολο εργαλείο που δόθηκε απο το φόρουμ και το καλο ειναι ότι εγινε όντως μεσα απο το λειτουργικό με 2 εντολές απο την κονσόλα. Η επιλογή για κλοκάρσμα υπάρχει, απλά το έβαλα στο 8 τα εκατό και παει ως τα 1600 και κάτι αλλά όχι παραπάνω. Μάλλον δεν το κούρασα αρκετά...
jimakos75 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Λοιπόν η αναβάθμιση στο φορητούλι έγινε με την 1.09 με το εύκολο εργαλείο που δόθηκε απο το φόρουμ και το καλο ειναι ότι εγινε όντως μεσα απο το λειτουργικό με 2 εντολές απο την κονσόλα. Η επιλογή για κλοκάρσμα υπάρχει, απλά το έβαλα στο 8 τα εκατό και παει ως τα 1600 και κάτι αλλά όχι παραπάνω. Μάλλον δεν το κούρασα αρκετά... Ευκολο εργαλειο...? Κατι εχω χασει εδω. Για φωτισε με να κανω κι εγω αυτη την αναβαθμιση γιατι εχω μπερδευτει με ολα αυτα που διαβαζω για το πως να κανω την αναβαθμιση.
panther_512 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Στο 8% είναι στα 1.73GHz αν δεν κάνω λάθος. Να χρησιμοποιείτε το Mobilemeter για σωστό monitoring θερμοκρασιών και συχνοτήτων. Εγώ το έχω στο 15%, στα 1.86GHz, χωρίς έξτρα RAM και χωρίς έξτρα ψύκτρες ή οτιδήποτε άλλο και η θερμοκρασία δεν ξεπερνάει μάξιμουμ τους 69 βαθμούς. 2 μόλις βαθμοί διαφορά απ'ότι στα 1.6GHz. Έγινε τέστ με το prime95 και στρέσαρα το σύστημα για 30 λεπτά (100% CPU usage). Rock-stable στους 69 βαθμούς. Νομίζω ότι με το νέο BIOS το ανεμιστηράκι δουλεύει ελαφρώς γρηγορότερα/αποδοτικότερα απ'ότι πρίν. Ακόμα δεν δοκίμασα εκτενώς το 24%, αλλά το 15% το Wind το σηκώνει ανετότατα χωρίς τη παραμικρή μοντίφα. Ευκολο εργαλειο...? Κατι εχω χασει εδω. Για φωτισε με να κανω κι εγω αυτη την αναβαθμιση γιατι εχω μπερδευτει με ολα αυτα που διαβαζω για το πως να κανω την αναβαθμιση. Για το wind, όχι το advent: http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2380060&postcount=14
jimakos75 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Με την αναβαθμιση του Bios χανω οτι drivers εχω εγκαταστησει απο πριν?
jimakos75 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Απο οτι καταλαβα, 1. Βγαζω την μπαταρια και συνδεω το καλωδιο τροφοδοσιας 2. Κατεβαζω την εκδοση την αναλογη 1.09 3. Κλεινω Wi-Fi και Bluetooth, αποσυνδεω usb etc... 4. Αποσυμπιεζω το αρχειο και δημιουργω ενα φακελο στο c που το ονομαζουμε FLASH οπου βαζουμε μεσα στο FLASH τα αρχεια που κατεβασαμε. 5. Παταμε start-run και γραφουμε cmd και ok. Επειτα CD\ και μετα CD FLASH. Μετα τρεχουμε το RUNFLASH και περιμενουμε να τελειωσει η ολη διαδικασια. Υπαρχει καποια λεπτομερια πρωτου ξεκινησω την διαδικασια? Ρωτω γιατι δεν το εχω ξανακανει κατι τετοιο.
kostasfalcon Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Απο οτι καταλαβα, 1. Βγαζω την μπαταρια και συνδεω το καλωδιο τροφοδοσιας 2. Κατεβαζω την εκδοση την αναλογη 1.09 3. Κλεινω Wi-Fi και Bluetooth, αποσυνδεω usb etc... 4. Αποσυμπιεζω το αρχειο και δημιουργω ενα φακελο στο c που το ονομαζουμε FLASH οπου βαζουμε μεσα στο FLASH τα αρχεια που κατεβασαμε. 5. Παταμε start-run και γραφουμε cmd και ok. Επειτα CD\ και μετα CD FLASH. Μετα τρεχουμε το RUNFLASH και περιμενουμε να τελειωσει η ολη διαδικασια. Υπαρχει καποια λεπτομερια πρωτου ξεκινησω την διαδικασια? Ρωτω γιατι δεν το εχω ξανακανει κατι τετοιο. Αν κατεβασεις το αρχειο που εχω δωσει το οποιο παρεχει και αναλυτικες οδηγιες με screenshoot δεν χρειαζεται ουτε μπαταρια να βγαλεις, ουτε να απενεργοποιησεις wifi και usb..... μην δυσκολευετε την ζωη σας.
panther_512 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 H απενεργοποίηση των Wi-Fi και Bluetooth γίνεται για προληπτικούς λόγους. Το ίδιο και η αφαίρεση της μπαταρίας, ανεξαρτήτως του τί loader θα χρησιμοποιήσεις για να περάσεις το Bios. Εκτός και αν το Bios που δίνεις στο δικό σου πακέτο το σχεδίασες ο ίδιος, οπότε και ξέρεις ακριβώς το τί θα γίνει σε οποιοδήποτε Wind υπάρχει εκεί έξω.... Στο Bios 1.07, ένα μεγάλο ποσοστό των ατόμων που το έβαλαν, έχασαν τον έλεγχο των USB θυρών τους. Τί διαφορά είχαν τα δικά τους Wind από τους υπόλοιπους? Συνεπώς, μή δίνεις τέτοιου τύπου συμβουλές όταν δεν είσαι 100% σίγουρος για το πώς θα συμπεριφερθεί το κάθε Wind εκεί έξω. Απο οτι καταλαβα, 1. Βγαζω την μπαταρια και συνδεω το καλωδιο τροφοδοσιας 2. Κατεβαζω την εκδοση την αναλογη 1.09 3. Κλεινω Wi-Fi και Bluetooth, αποσυνδεω usb etc... 4. Αποσυμπιεζω το αρχειο και δημιουργω ενα φακελο στο c που το ονομαζουμε FLASH οπου βαζουμε μεσα στο FLASH τα αρχεια που κατεβασαμε. 5. Παταμε start-run και γραφουμε cmd και ok. Επειτα CD\ και μετα CD FLASH. Μετα τρεχουμε το RUNFLASH και περιμενουμε να τελειωσει η ολη διαδικασια. Υπαρχει καποια λεπτομερια πρωτου ξεκινησω την διαδικασια? Ρωτω γιατι δεν το εχω ξανακανει κατι τετοιο. Πρίν κάνεις το update, θα πρέπει να δείς ότι το power button του Wind σου σβήνει τον υπολογιστή και δεν το βάζει σε hybernation. Το πακέτο με το τροποποιημένο winflash utility το πέρνεις από το ίδιο το site που σου είχα γράψει και είναι εδώ: http://electricvagabond.com/downloads/msiwindbios109.zip πέρα από αυτά που έγραψες, μήν ξεχάσεις να απενεργοποιήσεις οποιοδήποτε antivirus κλ μπορεί να έχεις. Όταν τελειώσει το update του Bios, κλείνεις τον υπολογιστή, βγάζεις το ρεύμα (έχεις βγαλμένη καί τη μπαταρία) και περιμένεις 10-20 δευτερόλεπτα. Μετά βάζεις τη μπαταρία, βάζεις και το ρεύμα και ξεκινάς τον υπολογιστή. Θα δείχνει μαύρη οθόνη για λίγη ώρα και μετά θα δείς επάνω αριστερά μιά γραμούλα. Ο υπολογιστής θα ξεκινήσει κανονικά. Τσέκαρε ότι λειτουργούν όλα κανονικά. Αν δεν σου βρίσκει το Wi-Fi καί/ή το Bluetooth, κάνε επανεκίννηση και ξανατσέκαρε. Σημαντικό όταν κάνεις upgrade το Bios είναι να έχεις και ένα 2ο υπολογιστή με πρόσβαση στο ίντερνετ, ώστε αν πάει κάτι στραβά, να μπορέσεις να βρείς βοήθεια.
21century Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Αυτή η διαδικασία ειναι εύκολη και η αναβάθμιση γίνεται σε χρόνο ρεκόρ καιαν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες δεν υπάρχει πρόβλημα. Εξάλλου ειναι απλοποιημένη. Σε ότι αφορά το 8% που έβαλα δεν ειδα διαφορές, στο CPU-Z πάντως ο επεξεργαστής δεν ξεπέρασε τους 1600ΜΗΖ. Δε το ζόρισα αλλά θα το κοιτάξω, το καλο ειναι ότι δεν ζορίζεται ο ανεμιστήρας. Το σύστημα ακόμα και αν φορτώσεις ελάχιστα προγράμματα παέι σφαίρα με τα xp...
panther_512 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 To CPU-Z δεν δείχνει σωστές πληροφορίες και το παράτησα. Για το Wind, το μοναδικό προγραμματάκι που δείχνει σωστά θερμοκρασίες και συχνότητες είναι το Mobilemeter Στο 8% έπρεπε να σου δείχνει 1.73GHz. Ούτε το speedfan δείχνει σωστές πληροφορίες.
jimakos75 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 H απενεργοποίηση των Wi-Fi και Bluetooth γίνεται για προληπτικούς λόγους. Το ίδιο και η αφαίρεση της μπαταρίας, ανεξαρτήτως του τί loader θα χρησιμοποιήσεις για να περάσεις το Bios. Εκτός και αν το Bios που δίνεις στο δικό σου πακέτο το σχεδίασες ο ίδιος, οπότε και ξέρεις ακριβώς το τί θα γίνει σε οποιοδήποτε Wind υπάρχει εκεί έξω.... Στο Bios 1.07, ένα μεγάλο ποσοστό των ατόμων που το έβαλαν, έχασαν τον έλεγχο των USB θυρών τους. Τί διαφορά είχαν τα δικά τους Wind από τους υπόλοιπους? Συνεπώς, μή δίνεις τέτοιου τύπου συμβουλές όταν δεν είσαι 100% σίγουρος για το πώς θα συμπεριφερθεί το κάθε Wind εκεί έξω. Πρίν κάνεις το update, θα πρέπει να δείς ότι το power button του Wind σου σβήνει τον υπολογιστή και δεν το βάζει σε hybernation. Το πακέτο με το τροποποιημένο winflash utility το πέρνεις από το ίδιο το site που σου είχα γράψει και είναι εδώ: http://electricvagabond.com/downloads/msiwindbios109.zip πέρα από αυτά που έγραψες, μήν ξεχάσεις να απενεργοποιήσεις οποιοδήποτε antivirus κλ μπορεί να έχεις. Όταν τελειώσει το update του Bios, κλείνεις τον υπολογιστή, βγάζεις το ρεύμα (έχεις βγαλμένη καί τη μπαταρία) και περιμένεις 10-20 δευτερόλεπτα. Μετά βάζεις τη μπαταρία, βάζεις και το ρεύμα και ξεκινάς τον υπολογιστή. Θα δείχνει μαύρη οθόνη για λίγη ώρα και μετά θα δείς επάνω αριστερά μιά γραμούλα. Ο υπολογιστής θα ξεκινήσει κανονικά. Τσέκαρε ότι λειτουργούν όλα κανονικά. Αν δεν σου βρίσκει το Wi-Fi καί/ή το Bluetooth, κάνε επανεκίννηση και ξανατσέκαρε. Σημαντικό όταν κάνεις upgrade το Bios είναι να έχεις και ένα 2ο υπολογιστή με πρόσβαση στο ίντερνετ, ώστε αν πάει κάτι στραβά, να μπορέσεις να βρείς βοήθεια. Οπως ειναι το πακετο αυτο το αντιγραφω στο c: σωστα? -----Προστέθηκε 29/10/2008 στις 02 : 42 : 38----- και το τρεχω
orfeas76 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Παίδες μια διευκρίνηση. Η μπαταρία 6cell είναι συμβατή με το μοντέλο MSI WIND U100Black που κυκλοφορεί Ελλάδα?? Μπορώ να την πάρω ξεχωριστά αργότερα??
panther_512 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Οπως ειναι το πακετο αυτο το αντιγραφω στο c: σωστα? και το τρεχω Ναι. Μιά χαρά τα είχες γράψει τα βήματα.
banned_acc Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 1.εαν εχεις τηλεοραση με vga,τοτε δεν εχεις προβλημα αλλα δεν θα εχεις ηχο απο τα ηχεια της τηλεοραση σου.2.εαν εχεις τηλεοραση με dvi-d,χρειαζεσαι ανταπτορα vga to dvi αλλα δεν περναει παλι ο ηχος. πρεπει να συνδεσεις τα ηχεια σου με την εξοδο της καρτα ηχου. η ποιοτητα εξαρταται απο την τηλεοραση σου,το αρχειο που βλεπεις,και τον player σου. μιλαμε παντα για αρχεια video. ο καλυτερος τροπος ειναι με hdmi αλλα δεν υπαρχει δυνατοτητα με τα netbook,προς το παρον. θα κυκλοφορησει συντομα το asus n10jc που θα εχει εξοδο hdmi και θα μας λυσει τα χερια σε αυτο το θεμα. γινεται στον msi με την καρτα που φοραει να ορισεις full screen on secondary device (tv, video mirroring ) οπως στις nvidia καρτες ετσι ωστε οτι avi παιζεις σε οτι player να γινεται αυτοματα full screen στην tv ???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.