panther_512 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Ο μεταλλικός ήχος τελικά είναι στάνταρ από το σκληρό δίσκο, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τα φτήσει. Είδομεν. Τώρα δεν ξέρω κατα πόσο είναι δυνατό να τους το πάς πίσω για άλλαγμα, διαμαρτηρώμενος ότι ο σκληρός κάνει ψιλοθορύβους. Για το wireless, θα δοκιμάσω τους drivers που αναφέρατε παραπάνω μόλις σχολάσω από τη δουλειά, μπάς και δούμε άσπρη μέρα. Αμαρτία να το έχεις καλωδιωμένο από τη μιά με το ρεύμα και από την άλλη με το ethernet....
S2Katana Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Kαι στο δικό μου έχω τον ίδιο θόρυβο. Λογικά δεν είναι τίποτα. Για το wifi, μιας και εγώ υπέφερα, θες τους νέους drvs ΚΑΙ το bios 108.Με τους drvs είδα βελτίωση, με το bios οριστική επίλυση.
hristos 22 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Ενα κλιμκ ψιλο που κανει? Δεν ειναι τιποτα ρε παιδια ο σκληρος ειναι σιγουρα και δεν ειναι τιποτα σημαντικο......αφου μαλιστα το κανουν ολα?
S2Katana Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Nαι, εγώ σε αυτό αναφέρομαι. Είναι κάπως τρομακτικό, αλλά είναι φυσιολγικό.
jimakos75 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Το ιδιο και σε μενα κανει, οσον αφορα τον θορυβο. Ειναι απο τον δισκο στανταρ. Τωρα, για το bios που λετε, μου ειχατε δωσει ενα link για να διαβασω οδηγιες για τον τροπο που πρεπει να ακολουθησω προκειμενου να εγκαταστησω την εκδοση 1.08 αλλα η αληθεια ειναι οτι μπερδευτικα. Μπορει καποιος να μου το εξηγησει με απλα λογια. Τις οδηγιες τις διαβαζα στα αγγλικα και δεν μου ηταν τοσο ευκολο για μενα.
hristos 22 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Θα σε βοηθουσα εγω αλλα μου το εκανε πριν καμια ωρα ο ξαδελφος μου. Παντως απο οτι ειδα κατεβαζεις το zip Advent_4211_BIOS_108...το κανεις αντιγραφη σε ενα στικ και απο εκει και μετα............χμμμ.........εαν θυμαμαι καλα ανοιγεις το φακελο και μετα το runflash.bat Σου εμφανιζει ενα παραθυρο μαυρο και κατω στο continue πατας enter.... Αυτο αρχιζει να φορτονει τα bios....στο τελος πατας το κουμπι που το σβηνεις και κανει επανεκεινηση........οταν επανελθη κανονικα(εαν επανελθη )το ξανακληνεις και βγαζεις την μπαταρια για 10"....για να ξαναεπανελθει το πληκρολογιο....και την ξαναβαζεις και τελος....... Περιμενε ομως να το διαβεβαιωση και κανενας αλλος γιατι σου ειπα οτι εγω μονο το ειδα(δεν το εκανα)για να μην παρεις το μικρο στο χερι.... Καλη επιτυχια
S2Katana Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Σωστά, αλλά είναι 2 ζητήματα. Αφενός τσέκαρε πως το κουμπάκι on/off είναι όντως για απενεργοποιήση, και πριν κάνεις οτιδήποτε, βγάλε την μπαταρία και δούλεψε ΜΟΝΟ με ρεύμα. Μετά το restart μετά το upgrade, την ξαναβάζεις.
hristos 22 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Εμεις το καναμε με την μπαταρια επανω..........την εβγαλα μαλιστα στο δευτερο restar.(λες γιαυτο να γραφει 3 ωρες λειτουργειας?) Νομιζω οτι χωρις την μπαταρια σε ενδεχομενη διακοπη ρευματος(χτυπα ξυλο)θα πεσει κλαμα....
S2Katana Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Kαλά και εγώ το σκέφτηκα αυτό, αλλά δε με νοιάζει γιατί το είχα πάνω σε UPS . Πάντως έτσι έλεγαν οι οδηγίες της MSI.
heyou Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Ο μεταλλικός ήχος τελικά είναι στάνταρ από το σκληρό δίσκο, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τα φτήσει. Είδομεν. Τώρα δεν ξέρω κατα πόσο είναι δυνατό να τους το πάς πίσω για άλλαγμα, διαμαρτηρώμενος ότι ο σκληρός κάνει ψιλοθορύβους. Για το wireless, θα δοκιμάσω τους drivers που αναφέρατε παραπάνω μόλις σχολάσω από τη δουλειά, μπάς και δούμε άσπρη μέρα. Αμαρτία να το έχεις καλωδιωμένο από τη μιά με το ρεύμα και από την άλλη με το ethernet.... Βαλε τους τελευταιους drivers απο το site της MSI. Aυτο το προβλημα το ειχαν ολοι και λυνεται με τους drivers
panther_512 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Αναρωτιέμαι για ποιό λόγο δεν είχα κάνει εξ'αρχής εδώ την ερώτηση για το Wi-Fi και προτίμησα να παιδεύομαι μόνος μου με τις ώρες Έκανα install το driver της realtek κάρτας και είδωμεν το φώς το αληθινόν Έχει μισή ώρα τώρα που σερφάρω χωρίς καμιά διακοπή. Καταπληκτική βελτίωση αν αναλογιστείτε ότι πρίν η σύνδεση δεν διαρκούσε παραπάνω από ένα λεπτό μάξιμουμ. Για το θόρυβο του σκληρού τώρα, στο άλλο φόρουμ αναφέρονται σε ένα hdparm προγραμματάκι που λύνει το πρόβλημα. Θα το δοκιμάσω και θα σας πώ εντυπώσεις από αύριο. Για την ώρα χαίρομαι το Wi-fi του λαπτοπιδίου
jimakos75 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Ποιο ειναι το αλλο forum που λες? Και γινετε να εχω μια ολοκληρωμενη απαντηση για το bios και πως το αναβαθμηζουμε γιατι δεν μπορω να ξεκινησω κατι τοσο σημαντικο χωρις σαφεις οδηγιες? Και ευχαριστω τα παιδια για τα δυο μηνθματα που εστειλαν πριν.
panther_512 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Το άλλο φόρουμ που έλεγα είναι το http://forums.msiwind.net . Για το bios update, νομίζω είναι σχετικά νωρίς να το κάνεις, διότι όπου ναναι βγαίνει το επίσημο 1.08. Απο κεί και πέρα, ένας οδηγός στα ελληνικά πάει κάπως έτσι: Για τα WIND: Κατεβάζουμε το παρακάτω αρχείο: http://support.thetechguys.com/Uploads/%7B5369a6ed-3e45-4381-9b3f-89014d901f4d%7D/Wind_Winflashv105.zip το αποσυμπιέζουμε σε ένα φάκελο, ας πούμε FLASH. Κατεβάζουμε από την MSI το τελευταίο επίσημο BIOS που είναι το 1.06, διότι το 1.07 το αποσύρανε μετά από πολλά προβλήματα που δημιούργησε. http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=135&prod_no=1474 Το αποσυμπιέζουμε σε έναν οποιοδήποτε φάκελο και παίρνουμε από εκεί το αρχείο EN011IMS.106 και το μεταφέρουμε στο φάκελο FLASH. Εν συνεχεία κάνουμε edit το αρχείο runflash.bat και αλλάζουμε τη τελευταία πρόταση σε: afuwin EN011IMS.106 /p /b /n /e /x Στη συνέχεια βεβαιώνεσαι ότι το κουμπί Power του Wind σου σβήνει τον υπολογιστή και όχι hibernation ή οτιδήποτε άλλο. Σβήνεις τον υπολογιστή και αφαιρείς τη μπαταρία. Συνδέεις τον υπολογιστή στο ρεύμα μόνο. Τον ανάβεις και περιμένεις να φορτώσουν τα Windows. Πάς στο command prompt και γράφεις cd\ cd flash runflash ακολουθείς τις πολύ απλές οδηγίες και μετά κλείνεις το παράθυρο του command prompt, σβήνεις τον υπολογιστή, αφαιρείς το καλώδιο του ρεύματος και περιμένεις τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα. Βάλε πάλι μόνο το ρεύμα και όχι τη μπαταρία. Άναψε τον υπολογιστή και περίμενε λίγο μέχρι να φορτώσει το νέο BIOS. Αφού το φορτώσει και μπεί στα Windows, βεβαιώσου ότι όλα λειτουργούν ομαλά. Αν όχι ξανασβήστον, βγάλε πάλι το ρεύμα και περίμενε λίγο ακόμα πρίν τον ξαναανάψεις. Αν όλα πάνε καλά, βάλε τη μπαταρία στη θέση της και έχεις τελειώσει.
jimakos75 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου. θα ακολουθησω τις οδηγιες σου που ειναι πολυ κατατοπιστικες και θα βαλω την τελευταια εκδοση bios 1.08. Να σαι καλα!
CptBill Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Ενδιαφέρον ο οδηγός του panther_512. Να κανω και εγω μια αφελης ερωτηση: εφοσον το μηχανημα ειναι ιδιο το wind οποτε χρησιμοποιουμε drivers, bios απο την msi? Σωστα? Το site των techguys τι είναι? Γιατι πχ στον οδηγο του bios update που γραφει o panther πρεπει να κανεβασουμε κατι απο τους techguys?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.