Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δοκίμασε στο bios να βγάλεις το ahci. Ή να βάλεις τους Sata drivers ενσωματωμένους στην εγκατάσταση με το nlite.

To πρωτο που προτεινεις δεν ξερω τι ειναι ακριβως... (ειμαι ψιλοασχετη)

Οσο για το δευτερο αυτο σκεφτομουν να κανω χτες, αλλα ειχα την ιδια αποψη με τον theELF και δεν το εκανα...

Μαλλον δεν εχω να χασω κατι...

Ευχαριστω και τους δυο σας.

Δημοσ.

Το πιθανότερο είναι να έχει πάθει ζημιά ο δίσκος από το πέσιμο,αν έχει εγγύηση δοκίμασε να τον δόσεις απλά λέγοντας ότι ξαφνικά δεν βλέπει τον δίσκο μην τυχών πεις τι έγινε.

Αν δεν έχει εγγύηση βγάλε τον δίσκο,3-4 βίδες στην κάτω μεριά είναι,για να τον συνδέσεις σε κάποιον Η/Υ,και να κάνεις ελέγχους εκεί.

Δημοσ.

Εγγυηση δεν εχει το netbook. Μπορω να βγαλω τον σκληρο (το εκανα ήδη, τον κοιταξα και τον ξαναβαλα, λες και θα αλλαζε τιποτε), αλλα φοβαμαι να τον συνδεσω με το desktop, τον οποιο μολις πριν λιγο καιρο καταφερα και τον εφερα στα ισια του μετα απο αλλαγη της μητρικης.

Θα προσπαθησω τελευταια φορα χρησμιποιωντας και το nlite (αν και ξερω ποιο θα ειναι το αποτελεσμα).

ομως εχω καταμπερδευτει με ποιο driver πρεπει να βαλω. Εχω το lg X110, σκληρος δισκος: western digital, WD1600 BEVT.

Μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει...

υγ. αληθεια, ποσο στοιχιζει μια αλλαγη σκληρου, εννοω με την εργασια (γιατι να το κανω μονη μου δε νομιζω...)

Δημοσ.

προτεινα να μπεις στο bios, ειναι ενα μενου που μπορεις να μπεις μονο τη στιγμη που ανοιγει ο υπολογιστης και πριν απο το σημειο που φορτωνουν τα windows.

Συνήθως ειναι με το κουμπι Del 'η με το F2, οταν ανοίγει θα σου γράφει "press τοκουμπι to enter setup"

και βγαινεις εκει στο μενου.

καααπου εκει μεσα λεει πως να αναγνωριζει το σκλήρο, ahci η ide ή κάτι τέτοιο.

δοκίμασε να μην το έχεις στο ahci.

κανε save and exit και ξαναδοκιμασε εγκατάσταση

update: στο λεω αυτο γιατι το stop 0xc0000005 σημαίνει illegal memory access violation, που μπορει να σημαινει πολλά,όπως χαλασμένη ραμ, αλλά και λαθος driver σε κάποιες περιπτώσεις.

Δημοσ.

Εγγυηση δεν εχει το netbook. Μπορω να βγαλω τον σκληρο (το εκανα ήδη, τον κοιταξα και τον ξαναβαλα, λες και θα αλλαζε τιποτε), αλλα φοβαμαι να τον συνδεσω με το desktop, τον οποιο μολις πριν λιγο καιρο καταφερα και τον εφερα στα ισια του μετα απο αλλαγη της μητρικης.

Θα προσπαθησω τελευταια φορα χρησμιποιωντας και το nlite (αν και ξερω ποιο θα ειναι το αποτελεσμα).

ομως εχω καταμπερδευτει με ποιο driver πρεπει να βαλω. Εχω το lg X110, σκληρος δισκος: western digital, WD1600 BEVT.

Μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει...

υγ. αληθεια, ποσο στοιχιζει μια αλλαγη σκληρου, εννοω με την εργασια (γιατι να το κανω μονη μου δε νομιζω...)

Από αυτήν την σελίδα(ελπίζω να σου βγαίνει)

http://www.lg.com/ca_en/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=X110-L.A7B2A9&initialTab=drivers&targetPage=support-product-profile&searchEngineModelCode=X110-L.A7B2A9

Θα κατεβάσεις το

[Chipset/XP] Intel Chipset Driver for LG Notebook (Ver 8.7.0.1007)

Μιας και σε βλέπω να μην μασάς από δοκιμές κατέβασε αυτό http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/ τρέξτο και διάλεξε από την λίστα το dban 2.2.6 είναι αρκετά προς το τέλος,πάτα από δίπλα το Download the iso και μετά create για να το γράψει σε usb,αυτό θα το βάλεις στο netbook και θα κάνει

πλήρες φορμάτ.

Δημοσ.

προτεινα να μπεις στο bios, ειναι ενα μενου που μπορεις να μπεις μονο τη στιγμη που ανοιγει ο υπολογιστης και πριν απο το σημειο που φορτωνουν τα windows.

Συνήθως ειναι με το κουμπι Del 'η με το F2, οταν ανοίγει θα σου γράφει "press τοκουμπι to enter setup"

και βγαινεις εκει στο μενου.

καααπου εκει μεσα λεει πως να αναγνωριζει το σκλήρο, ahci η ide ή κάτι τέτοιο.

δοκίμασε να μην το έχεις στο ahci.

κανε save and exit και ξαναδοκιμασε εγκατάσταση

update: στο λεω αυτο γιατι το stop 0xc0000005 σημαίνει illegal memory access violation, που μπορει να σημαινει πολλά,όπως χαλασμένη ραμ, αλλά και λαθος driver σε κάποιες περιπτώσεις.

Λοιπον...

μπαινω στο bios και αναζητω τα παραπανω. Προφανως μια τετοια επιλογη θα ειναι στο Advanced. Και ομως δεν εχω τετοια επιλογη, δεν βλεπω καν να αναφερει τον σκληρο! http://i245.photobucket.com/albums/gg61/kerasia_f/P1010908.jpg

Εννοειται δεν μου αρεσει αυτο. Βγαινω απο το bios και επιχειρω εγκατασταση των windows απο το usb. Και καποια στιγμη πριν ξεκινησει η μπαρα με τα ποσοστα (συγνωμη για το απλοϊκον της περιγραφης)παρατηρω την εικονα καλυτερα και βλεπω αυτο http://i245.photobucket.com/albums/gg61/kerasia_f/P1010907.jpg .... δισκος unknown... παρολα αυτα προχωρω και κολλαει φυσικα παλι στο 11%.

Δηλαδη, δεν εχω δισκο??... και τωρα??

Δημοσ.

Όχι, αντιθέτως θα έλεγα καλό σημάδι,όχι ότι σώνετε αλλά λέμε τώρα,το unknown το λέει για το σύστημα αρχείων που αφού κολλάει η εγκατάσταση (από ότι κατάλαβα τώρα στην διαδικασία format,«αλλαγής» file system) δεν δημιουργείτε σωστά οπότε λογικό να σου το βγάζει έτσι,αφού βγάζει σωστά το μέγεθος 152GB.

Πρέπει να μπει σαν δεύτερος σε κάποιον Η/Υ και να γίνουν κάποια τεστ να δούμε αν σώνετε ή όχι.

Βλέπω ότι υπάρχει και δεύτερο διαμέρισμα 1,9GB προφανώς εκεί είναι το recovery.

Δημοσ.

Απ'ότι φαίνεται είναι εκεί το recovery partition !

Κάνε τα εξής:

Ξεκίνα με το cd όπως έκανες και πριν, και πάτησε το R για να πας στην Recovery console

εκει, πρέπει να κάνεις το δεύτερο partition active,για να ξεκινήσεις απο κει.

γράφεις λοιπόν:

diskpart

πατας εντερ

list disk

πατας εντερ

σου βγάζει κάτι τέτοιο:

diskpartsetactivepartition.png?psid=1

μια λιστα δηλαδη με τους φυσικους δισκους, εναν εχεις, τον 0

select disk 0

πατας εντερ

διαλεγεις αυτον το δισκο

diskpartselectdisk.png?psid=1

list partition

πατας εντερ

εμφανιζει τα 2 παρτισιον που εχεις, το ενα μεγαλο το αλλο μικρο, το ενα θα λεει GB το αλλο MB (λογικα)

διαλέγεις το πιο μικρό, αυτό που λέει ΜΒ στο size..! Ή αν είναι και τα δυο GB τότε το μικρότερο νούμερο.

και γράφεις

select partition 1 ή select partition 2 ανάλογα ποιο ειναι το μικρό..

πατας εντερ

setactivepartition.png?psid=1

active

πατας εντερ

Σου γράφει τώρα οτι το συγκεκριμένο παρτίσιον έγινε ακτιβ.

τωρα γραφεις q νομιζω ή quit ή exit δε θυμάμαι, δοκίμασε, για να βγεις από το diskpart..!

βγάζεις το cd

κανεις restart τον υπολογιστή, (πάτα ctrl-alt-del)

και ΛΟΓΙΚΑ θα σου ανοίξει το recovery partition..

Αν έχεις απορία ρώτα, εδώ θα'μαι :P

Δημοσ.

Στα recovery δεν υπάρχουν λειτουργικά λειτουργικά ( :-D ) αλλά απλά μια εικόνα (image) ένα μοναδικό συμπιεσμένο αρχείο που το επαναφέρεις στο κεντρικό διαμέρισμα όταν υπάρξει πρόβλημα.

Δημοσ.

Χμ, λες δηλαδή οτι δεν θα μπουτάρει.

Σε μερικά έχω δει ολόκληρη έκδοση PE μέσα.

Δεν είμαι και σπίτι να δω τι εχει μέσα το δικό μου το netbook.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση δε χάνει τίποτα να δοκιμάσει, μετά μπορεί άνετα να το ξαναγυρίσει στην προηγούμενη ρύθμιση διαλέγοντας το άλλο παρτίσιον για να γίνει active με την ίδια διαδικασία.

Επίσης να δοκιμάσει και ενα chkdsk /r στη recovery console μπας και το πρόβλημα είναι στο δισκο και τα κάνουμε όλα τσάμπα.

Κι εδω που τα λέμε, δοκίμασες μήπως να πατήσεις το F11 στην εκκίνηση που είναι συνήθως το default κουμπι για το recovery ?

Δημοσ.

Βρε έπεσε ολόκληρο το netbook οπότε στάνταρ είναι πρόβλημα από τον δίσκο,απλά τώρα είναι δύσκολα για νέο και είπε να δοκιμάσει(ξανά και ξανά μπας και).

Δημοσ.

Eυχαριστω πολυ που ασχολειστε με το προβλημα μου.

Λοιπον, πατωντας το F11 με βγαζει στο boot menu απο οπου μπορω μονο να επιλεξω τη συσκευη απο την οποια θελω να γινει το μπουταρισμα. Ισως ειναι το μοναδικο σημειο οπου αναφερεται κανονικα ο δισκος (αν αυτο λεει κατι). Δεν βλεπω πουθενα κατι περι recovery console.

Παει αυτο...

Ξεκιναω παλι την εγκατασταση των windows απο usb και καπου λεει πατα το F2 για να κανεις automated system recovery (ειναι το μονο σημειο οπου γινεται αναφορα σε recovery). Oμως μου ζητα δισκετα, παταω enter, μπας και διαβασει ο,τι χρειαζεται τελος παντων απο το usb, αλλα φυσικα ξαναζητα δισκετα...

Aν καταλαβατε ψαχνω να βρω που θα πατησω αυτο το περιφημο r για να με βγαλει στην recovery console...

Το θεμα ειναι οτι απο αλλου ξεκινησα και αλλου κατεληξε... και νομιζω οτι ειμαι εντελως offtopic πια.

Aν μη τι αλλο εμαθα αρκετα απο αυτη την ιστορια... κριμα το νετμπουκακι μου... και ειχε και συναισθηματικη αξια, γιατι μαζι του περασα ολη μου την εγκυμοσυνη στο κρεβατι λογω ακινησιας (ασχετο)...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...