antonl Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Και επειδή η πλειοψηφία των wireless δικτύων που παρέχουν ελεύθερη πρόσβαση δεν το κάνει σκόπιμα (το οποίο δεν το θεωρώ αυτονόητο), πρέπει να μην συνδεόμαστε σε οποιοδήποτε δίκτυο είναι ανοικτό από το φόβο μήπως ο ιδιοκτήτης του απλά αμέλησε; Διαφωνώ. Ο ιδιοκτήτης έλαβε με τον εξοπλισμό του ένα Manual με οδηγίες χρήσης, οι οποίες περιγράφουν πότε η πρόσβαση είναι ελεύθερη και πότε δεν είναι. Δεν είναι δική μου ευθύνη να περιμένω ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν διάβασαν το manual, προτιμώ να περιμένω ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιλέγουν να μοιραστούν με τους γύρω τους ένα αγαθό το οποίο έχουν σε μεγαλύτερη αφθονία από ότι χρησιμοποιούν. Άλλωστε εγώ και διαβάζω τα manuals και παρέχω σκόπιμα ελεύθερη πρόσβαση, είναι λογικό να περιμένω την ίδια συμπεριφορά από τους άλλους. Από περιέργεια, αν γνωρίζεις πως είναι ξεκλείδωτο από αμέλεια του ιδιοκτήτη (κι όχι επειδή θέλει να μοιράζει δωρεάν internet) θα το χρησιμοποιήσεις;
Acid-Burn Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Και επειδή η πλειοψηφία των wireless δικτύων που παρέχουν ελεύθερη πρόσβαση δεν το κάνει σκόπιμα (το οποίο δεν το θεωρώ αυτονόητο), πρέπει να μην συνδεόμαστε σε οποιοδήποτε δίκτυο είναι ανοικτό από το φόβο μήπως ο ιδιοκτήτης του απλά αμέλησε; Διαφωνώ. Ο ιδιοκτήτης έλαβε με τον εξοπλισμό του ένα Manual με οδηγίες χρήσης, οι οποίες περιγράφουν πότε η πρόσβαση είναι ελεύθερη και πότε δεν είναι. Δεν είναι δική μου ευθύνη να περιμένω ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν διάβασαν το manual, προτιμώ να περιμένω ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιλέγουν να μοιραστούν με τους γύρω τους ένα αγαθό το οποίο έχουν σε μεγαλύτερη αφθονία από ότι χρησιμοποιούν. Άλλωστε εγώ και διαβάζω τα manuals και παρέχω σκόπιμα ελεύθερη πρόσβαση, είναι λογικό να περιμένω την ίδια συμπεριφορά από τους άλλους. Αυτό ισχύει, ό,τι δεν περνάει πάνω από κρυπτογραφημένα πρωτόκολλα (π.χ. http over ssl) είναι εύκολο να υποκλαπεί από όλους και ειδικά από το διαχειριστή του ασύρματου δικτύου. Πρέπει να το έχουμε υπόψη μας. Εγώ δεν είπα να μη συνδεόμαστε...είπα να μην κάνουμε κατάχρηση... Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Όσο για το τι επιλέγει ο καθένας να πιστεύει είναι άσχετο με το αν είναι ΟΝΤΩΣ παράνομο. Όσον αφορά το θέμα μας (αν είναι παράνομο) εγώ πιστεύω (με βάση και το μοναδικό πράγμα πιο κοντινό σε έγκυρη γνώμη/γνώση-τον φίλο δικηγόρο του MY80$) ότι είναι παράνομο,έστω και αν ο νόμος είναι παράλογος/ήλιθιος/δε ξέρω κι εγώ τι άλλο. Όσον αφορά το αν κάποιος θεωρήσει ότι ο άλλος το άφησε επίτηδες ελεύθερο, πιστεύω ότι είναι μια πιθανότητα η οποία όσο περνάει ο καιρός θα μεγαλώνει αλλά στην παρούσα φάση (κρίνοντας τουλάχιστον από τις περιοχές/γειτονιές που ξέρω) ΔΕΝ είναι το πιο πιθανό(δεν είναι και απίθανο όμως). Προσωπικά αν ήθελα να δίνω free ασύρματο θα έδινα SSID κάτι παρόμοιο με αυτό που είπα πιο πάνω για να είναι ξεκάθαρο(κάτι που γίνεται πχ με banners σε άλλες περιπτώσεις). Όσον αφορά το ανήθικο etc κολούσε στο να συνδεθεί κάποιος και με τον x ή τον y τρόπο να γονατίσει το δίκτυο/κάνει κατάχρηση(θες torrents-γιατί και αυτά γονατίζουν το δίκτυο,θες DOS attack,θες broadcast storms etc) και όχι στο να συνδεθεί για να κάνει τη δουλειά του ή browsing(που τα περισσότερα hot spots που ξέρω για αυτό το λόγο υπάρχουν, με αυτό το σκεπτικό στήθηκαν)
nske Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Από περιέργεια, αν γνωρίζεις πως είναι ξεκλείδωτο από αμέλεια του ιδιοκτήτη (κι όχι επειδή θέλει να μοιράζει δωρεάν internet) θα το χρησιμοποιήσεις; Δε βλέπω πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά αν με κάποιον τρόπο ήξερα ότι ο ιδιοκτήτης ενός ασύρματου δικτύου ήταν ιδιώτης (αν ήταν εταιρία δε θα με ενδιέφερε φυσικά) και δεν παρέχει σκόπιμα ελεύθερη πρόσβαση και είχα λόγους να πιστεύω ότι θα ενοχλούταν από το να το χρησιμοποιήσω, θα πήγαινα να πιω τον καφέ μου λίγο πιο κάτω σε κάποιο άλλο ανοικτό δίκτυο, αφού σκεφτόμουν ότι είναι κομπλεξικός. Νομίζω δηλαδή, είναι πολύ υποθετική ερώτηση. Εσύ αν έβλεπες ένα λάστιχο νερού σε ένα ανοιχτό χωράφι ακριβώς απέναντι από την παραλία και η άμμος στις παντόφλες σου έκανε κράτσα κρούτσα θα προβληματιζόσουν για το αν ο ιδιοκτήτης το άφησε έτσι από αμέλεια και για το τι λέει ο νόμος ή θα ξέπλενες την άμμο από τα πόδια σου; Εγώ δεν είπα να μη συνδεόμαστε...είπα να μην κάνουμε κατάχρηση... Αυτό εννοείται, πρέπει να σκεφτόμαστε και τους άλλους και τον οικοδεσπότη μας, όχι να τους γράφουμε στα @@ μας. Πιο παλιά σε όποιο γάιδαρο έκανε κατάχρηση στη σύνδεσή μου του αντικαθιστούσα ό,τι πήγαινε να κατεβάσει μέσω http με διεστραμένες τσόντες. Δυστυχώς δεν είχε τόση πλάκα γιατί δεν έβλεπα τη φάτσα του, οπότε τώρα απλά βάζω περιορισμούς.
antonl Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δε βλέπω πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά αν με κάποιον τρόπο ήξερα ότι ο ιδιοκτήτης ενός ασύρματου δικτύου ήταν ιδιώτης (αν ήταν εταιρία δε θα με ενδιέφερε φυσικά) και δεν παρέχει σκόπιμα ελεύθερη πρόσβαση και είχα λόγους να πιστεύω ότι θα ενοχλούταν από το να το χρησιμοποιήσω, θα πήγαινα να πιω τον καφέ μου λίγο πιο κάτω σε κάποιο άλλο ανοικτό δίκτυο, αφού σκεφτόμουν ότι είναι κομπλεξικός. Νομίζω δηλαδή, είναι πολύ υποθετική ερώτηση. Εσύ αν έβλεπες ένα λάστιχο νερού σε ένα ανοιχτό χωράφι ακριβώς απέναντι από την παραλία και η άμμος στις παντόφλες σου έκανε κράτσα κρούτσα θα προβληματιζόσουν για το αν ο ιδιοκτήτης το άφησε έτσι από αμέλεια και για το τι λέει ο νόμος ή θα ξέπλενες την άμμο από τα πόδια σου; [...] Στο προηγούμενο post σου υποθέτεις ότι ο χρήστης έχει διαβάσει το manual κι αποφάσισε να μοιράζει internet. Αν έχει διαβάσει το manual θα χει δει πως αφήνοντας το web-interface του router χωρίς password, ο καθένας έχει πρόσβαση να κάνει ό,τι θέλει στη σύνδεσή ΤΟΥ. Αν δεν έχει password είτε είναι ηλίθιος είτε απλά μοιράζει internet εν αγνοία του. Λογικά θα βολεύει να θεωρήσεις πως είναι ηλίθιος Το παράδειγμα που παραθέτεις, όπως και όλα τα προηγούμενα, είναι άστοχο.
nske Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Στο προηγούμενο post σου υποθέτεις ότι ο χρήστης έχει διαβάσει το manual κι αποφάσισε να μοιράζει internet. Αν έχει διαβάσει το manual θα χει δει πως αφήνοντας το web-interface του router χωρίς password, ο καθένας έχει πρόσβαση να κάνει ό,τι θέλει στη σύνδεσή ΤΟΥ. Αν δεν έχει password είτε είναι ηλίθιος είτε απλά μοιράζει internet εν αγνοία του. Λογικά θα βολεύει να θεωρήσεις πως είναι ηλίθιος Γιατί ανακατεύεις καν το administration interface του router; Μιλάμε για ανοικτά ασύρματα δίκτυα στα οποία συνδέεσαι χωρίς authentication, παίρνεις διεύθυνση αυτόματα μέσω DHCP και δρομολογείσαι στο internet χωρίς να κάνεις το παραμικρό. Για κάθε λογικό άνθρωπο, ένα τέτοιο δίκτυο δικαιολογείται να υπάρχει μόνο σκόπιμα. Το παράδειγμα που παραθέτεις, όπως και όλα τα προηγούμενα, είναι άστοχο. Είναι πιο εύστοχο, με την έννοια ότι και στις δύο περιπτώσεις, εφόσον δεν υπάρξει κατάχρηση δεν πρόκειται για κάτι ανήθικο. Αντίθετα, αν κάποιος πάρει ένα ξεκλείδωτο αυτοκίνητο ή ένα ξεχασμένο κινητό μπορείς να πεις ότι είναι ανήθικο γιατί κάποιος ζημιώνεται.
antonl Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Γιατί ανακατεύεις καν το administration interface του router; Μιλάμε για ανοικτά ασύρματα δίκτυα στα οποία συνδέεσαι χωρίς authentication, παίρνεις διεύθυνση αυτόματα μέσω DHCP και δρομολογείσαι στο internet χωρίς να κάνεις το παραμικρό. Για κάθε λογικό άνθρωπο, ένα τέτοιο δίκτυο δικαιολογείται να υπάρχει μόνο σκόπιμα. Η περίπτωση που ανέφερα δείχνει πώς μπορείς να συμπεράνεις αν κάποιος μοιράζει internet χωρίς να το γνωρίζει και πώς μπορεί κάποιος χρήστης του "free" internet να το διαπιστώσει. Φαντάζομαι πως εσύ αν προσέφερες τέτοια υπηρεσία, θα κλείδωνες το router. Είναι πιο εύστοχο, με την έννοια ότι και στις δύο περιπτώσεις, εφόσον δεν υπάρξει κατάχρηση δεν πρόκειται για κάτι ανήθικο. Αντίθετα, αν κάποιος πάρει ένα ξεκλείδωτο αυτοκίνητο ή ένα ξεχασμένο κινητό μπορείς να πεις ότι είναι ανήθικο γιατί κάποιος ζημιώνεται. Απ' τη στιγμή που κάτι προσφέρεται δωρεάν, δε βλέπω γιατί δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω όπως επιθυμώ. Γιατί να μην κατεβάσω εκείνο το image με τη διανομή linux που θέλω από τον tracker; Αν ήθελε ο ιδιοκτήτης να μην κάνω κάτι τέτοιο θα κλείδωνε τα ports για τα torrentoπρογράμματα. Για να μην πω ότι θα έπρεπε να χει πάρει router με traffic-shaping
Acid-Burn Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Με την ίδια λογική του ξεκλείδωτου αυτοκινήτου που ζημιώνεται ο ιδιοκτήτης του, ζημιώνεται και ο ιδιοκτήτης του ασύρματου αν δεν το έχει αφήσει επίτηδες ανοιχτό. Και επειδή στάνταρ θα ειπωθεί ότι χρησιμοποιείς πολύ λίγη ταχύτητα για surfing που άλλωστε δε θα χρησιμοποιούσε, με την ίδια λογική μπορείς να πεις ότι θα πάρεις το ξεκλείδωτο αυτοκίνητο για μικρή βόλτα τη στιγμή που δεν το χρησιμοποιεί ο άλλος :p Αυτό το παράδειγμα το είπα για να φανεί ότι δεν είναι το ίδιο για να φέρνουμε άλλα παραδείγματα σαν αντίστοιχα αφού δεν είναι. Όπως και να έχει, προσωπικά δεν έχω πρόβλημα εκτός αν γίνεται κατάχρηση αλλά εξακολουθώ να θεωρώ ότι δεν το έχει αφήσει κάποιος επίτηδες ανοιχτό κατά πχ 90% οπότε μπαίνω μόνο σε ανάγκη(και προφανώς δε βασίζομαι στο ότι έχει ξεκλειδωτα δίκτυα γύρω από το σπίτι μου για να μην κάνω αίτηση για δικό μου.. Ναι, έχω μπει κι εγώ στο net από την ξεκλείδωτη σύνδεση κάποιου στη γειτονιά αλλά για να στείλω πχ ένα mail ή να δω κάτι στο internet που έπρεπε και όχι να είμαι συνέχεια μέσα λες και είναι "δικό μου".
nske Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Η περίπτωση που ανέφερα δείχνει πώς μπορείς να συμπεράνεις αν κάποιος μοιράζει internet χωρίς να το γνωρίζει και πώς μπορεί κάποιος χρήστης του "free" internet να το διαπιστώσει. Φαντάζομαι πως εσύ αν προσέφερες τέτοια υπηρεσία, θα κλείδωνες το router. Δεν θεωρώ ότι έχω την υποχρέωση να δω αν διαθέτει web interface ο router ή το access point και αν χρησιμοποιεί κάποιο default password. Κάποιοι, όπως ο OP, πιθανότατα δε γνωρίζουν και να το κάνουν. Η ανοικτή πρόσβαση σε ένα δίκτυο πρέπει να είναι αρκετή ένδειξη ότι το δίκτυο εξυπηρετεί τους πάντες. Απ' τη στιγμή που κάτι προσφέρεται δωρεάν, δε βλέπω γιατί δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω όπως επιθυμώ. Γιατί να μην κατεβάσω εκείνο το image με τη διανομή linux που θέλω από τον tracker; Αν ήθελε ο ιδιοκτήτης να μην κάνω κάτι τέτοιο θα κλείδωνε τα ports για τα torrentoπρογράμματα. Για να μην πω ότι θα έπρεπε να χει πάρει router με traffic-shaping Είναι πολύ πιθανό να προκαλέσεις πρόβλημα στην χρήση κάποιου άλλου (ή του ιδιοκτήτη) αν κατεβάσεις μεγάλα αρχεία με απεριόριστη ταχύτητα ή ανοίξεις υπερβολικά πολλές συνδέσεις. Οπότε δε θα ήταν σωστό να κάνεις τέτοια χρήση, όπως δε θα ήταν σωστό να τραβήξεις μόνιμα μια σωλήνα από τη βρύση του διπλανού χωραφιού για να εξυπηρετήσεις τις ανάγκες ύδρευσής σου. Αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο να προκαλέσεις πρόβλημα με το να χρησιμοποιήσεις τη σύνδεση απλά για web pages, εικόνες και κειμενικές πληροφορίες, όπως είναι εξαιρετικά απίθανο να ζημιώσεις κάποιον με το να χρησιμοποιήσεις τη βρύση του για 1 λεπτό. Γενικά, δε θα ήταν σωστό να κάνεις κάτι που δε θα ήθελες να σου κάνουν, δεν είναι αυτό αρκετά καλό σαν "rule of the thumb"; Με την ίδια λογική του ξεκλείδωτου αυτοκινήτου που ζημιώνεται ο ιδιοκτήτης του' date=' ζημιώνεται και ο ιδιοκτήτης του ασύρματου αν δεν το έχει αφήσει επίτηδες ανοιχτό.Και επειδή στάνταρ θα ειπωθεί ότι χρησιμοποιείς πολύ λίγη ταχύτητα για surfing που άλλωστε δε θα χρησιμοποιούσε, με την ίδια λογική μπορείς να πεις ότι θα πάρεις το ξεκλείδωτο αυτοκίνητο για μικρή βόλτα τη στιγμή που δεν το χρησιμοποιεί ο άλλος [/quote'] Δε μπορούμε να συγκρίνουμε ένα αντικείμενο με μια υπηρεσία. Το αυτοκίνητο είναι ένα υλικό πράγμα που ανοίκει σε κάποιον. Αν εσύ το πάρεις για μια μικρή βόλτα, κατά τη διάρκειά της το αμάξι έχει σημαντική πιθανότητα να τρακάρει, έχει κάποιες σίγουρες ελάχιστες φθορές, ο ιδιοκτήτης του το στερείται και δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα να βάλει περιορισμούς στη χρήση του. Η πρόσβαση στο Internet είναι κάτι άυλο, μια υπηρεσία και δε μας ανοίκει αλλά μας παραχωρείται. Μπορούν να την απολαύσουν πολλοί ταυτόχρονα και ο ιδιοκτήτης έχει μόνιμα τον έλεγχο και τη δυνατότητα να επιβάλει τους περιορισμούς που θέλει. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχεις πρόβλημα κάποιος να χρησιμοποιήσει τη σύνδεσή σου ενώ φαντάζομαι θα είχες πρόβλημα να δανειστεί το αυτοκίνητό σου. Η πρόσβαση στο Internet κατά τη γνώμη μου μοιάζει πολύ με την παροχή νερού. Όπως και να έχει, προσωπικά δεν έχω πρόβλημα εκτός αν γίνεται κατάχρηση αλλά εξακολουθώ να θεωρώ ότι δεν το έχει αφήσει κάποιος επίτηδες ανοιχτό κατά πχ 90% οπότε μπαίνω μόνο σε ανάγκη(και προφανώς δε βασίζομαι στο ότι έχει ξεκλειδωτα δίκτυα γύρω από το σπίτι μου για να μην κάνω αίτηση για δικό μου.. Αν μπορεί κάποιος να κάνεις αίτηση καλό είναι, για δική του ευκολία κυρίως: να μην εξαρτάται από κανέναν, να μη τον περιορίζει κανένας και να μη χρειάζεται να προσέχει την ασφάλειά του ούτε μήπως προκαλέσει πρόβλημα στο ξένο δίκτυο. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους κάποιος να μη μπορεί να κάνει. Αν χρησιμοποιούσε απλά το internet για πληροφόρηση και έκανε συνετή χρήση, προσωπικά δε θα με ενοχλούσε να εξυπηρετείται μόνιμα από τη δική μου σύνδεση. Αν έκανε κατάχρηση προφανώς θα έκανα ό,τι χρειαζόταν για να διαφυλάξω την καλή λειτουργία της σύνδεσης, αν δε μπορούσα να το κάνω θα σταματούσα να τη μοιράζομαι. Αν κάποιος θέλει να κάνει σημαντική χρήση της σύνδεσης, να κατεβάζει αρχεία κλπ, θα πρέπει να βάλει δική του σύνδεση για να μην είναι βάρος.
bomberb17 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Αν δεις τις 2 γραμμές του προτελευταίου post σου είναι ξεκάθαρο ότι εσύ είσαι το παιδάκι...Και μην επαναλαμβάνεις αυτά που λέω εγώ λες και είναι κάτι καινούριο.Βρες κάτι δικό σου να πεις... αλλά ξέχασα...εσύ, ο μεγάλος, είσαι αυτός που πιστεύει ότι είναι σωστό να κατεβάζεις torrents από την σύνδεση ενός άλλου..εμ βέβαια..το ξένο είναι πιο γλυκό ε;;;αλλά μάλλον έχει να κάνει με το ότι δε θες/μπορείς να βάλεις internet εσύ οπότε ξεζουμίζεις το Internet κάποιου άλλου.. Το να μη θεωρεί κάποιος υπερβολικό/παράλογο/θρασύ κάτι τέτοιο είναι μάλλον αποτέλεσμα του ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ για να σεβαστεί τον άλλον και τα λεφτά του. Και επειδή δεν έχω καμμία όρεξη να συνεχίσω να μιλάω με κάποιον που προφανώς δεν έχει αρχές (μιας και του φαίνεται λογικό και σωστό να σπάει τον κωδικό του άλλου για να πάρει το internet του για να κατεβάζει torrents!!!) απλά δεν ξαναασχολούμαι..Πήγαινε και σπάσε κανένα wireless και κατέβαζε torrents για να νοιώσεις σημαντικός/και γα*ω/κάποιος etc... ΥΓ. Είναι αναμενόμενο για κάποιον που δεν έχει τί να απαντήσει να πετάει μια μα***κια για να φανεί απλά ότι απάντησε. Τα λέγαμε! Φιλε μου προφανως εχεις προβλημα συμπεριφορας, ελπιζω να σε βοηθησουν οι moderators να βρεις καποια λυση...
Acid-Burn Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Ναι έχω πρόβλημα να δανειστεί το αυτοκίνητό μου...και το όλο θέμα του παραδείγματος ήταν να δείξει ότι δε μπορούμε να φέρνουμε παραδείγματα γιατί δεν αντιστοιχούν στην ανοιχτή πρόσβαση σε wireless. Και η παροχή νερού μπορεί να μοιάζει σαν ένα παράδειγμα που πλησιάζει πολύ αλλά δεν είναι το ίδιο..οκ εσύ θα τη χρησιμοποιήσεις για 1 λεπτό..δε θα ζημιωθεί ο ιδιοκτήτης..αλλά δεν είσαι μόνο εσύ! Τεσπα, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δε διαφωνούμε στο ότι είναι καλό να μοιραζόμαστε/χρησιμοποιούμε μια σύνδεση στο internet που είναι ανοιχτή όταν τη χρησιμοποιούμε συνετά. Εκεί που έχουμε διαφορά απόψεων είναι στο ότι εγώ λέω ότι είναι παράνομο(καλώς ή κακώς) ενώ εσύ λες ότι για να είναι ανοιχτή μπορεί να είναι free οπότε τη χρησιμοποιώ σαν free.Και ενώ μπορεί σαν ιδέα να είναι καλή (και να νοιώθουμε και καλύτερα με τον εαυτό μας) δε ξέρω κατά πόσο στέκει σαν "δικαιολογία" απέναντι στον νόμο(και οκ κακός ο νόμος αλλά εξακολουθεί να είναι νόμος και στην τελική ανάλυση αυτό ήταν το θέμα στην αρχή και όχι αν παρόλο που -αν τελικα- είναι παράνομο θα έπρεπε κάποιος να το κάνει.).
nske Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Ναι τα κατάλαβα αυτά, απλά κάποιοι άλλοι ξέφυγαν και ταύτισαν το νόμιμο με το πρέπον, οπότε μου έδωσαν λαβή. Σαφώς όλα αυτά είναι εκτός θέματος αφού η αρχική ερώτηση είναι αν είναι νόμιμο και σαφώς, εφόσον μιλάμε για κάτι επιστημονικό, η πλησιέστερη απάντηση στο αρχικό ερώτημα ήταν από τον MY80$.
MY80- Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Προσωπικά θα κοίταζα και το θέμα της ασφαλειας του "κλέφτη" , αν και ένα τέτοιο σενάριο πιθανώς να πλησιάζει λιγάκι spielberg. Πρακτικά, ο "γείτονας" μπορεί εύκολα να εκτελέσει sniffing/man-in-the-middle attacks, αποσπώντας προσωπικά δεδομένα (και όχι μονο) από τον "κλέφτη". Για να δώσουμε και μια μικρή δοση αστείου / ειρωνείας στο θέμα, ο γείτονας θα παρανομούσε στο παραπάνω σενάριο ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 και αφού είναι παράνομο γιατί υπάρχουν topics στο forum που δίνουν οδηγίες για σπάσιμο?
tsakonas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Για να σπασεις το δικο σου οταν εχεις ξεχασει το passkey
trelamenos84 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 ρε παιδια εχω ενα λαπτοπ,εχει ασυρματο.. τι πρεπει να κανω για να δω αν καποιος εχει ιντερνετ στην πολυκατοικια? κανω καπου search? ενεργοποιω κατι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.