Bspus Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Καλα το να σπασεις το WEP οσο ευκολο και να ναι δεν υπαρχει αμφιβολια οτι εχεις περασει στα χωραφια του παρανομου. Ομως το να ανοιξεις τον υπολογιστη σου και να βρεις ιντερνετ και να το χρησιμοποιεις δεν ειμαι και τοσο σιγουρος. Ακομα και να ειναι θεωρητικα, δεν υπαρχει περιπτωση να τιμωρηθεις γι αυτο ακομα και αν ο αλλος σε βρει και ειναι τρελος και θελει να σου κανει μυνηση. Δεν εκανες τιποτα απο τη μερια σου για να αποκτησεις προσβαση, αυτος τη μοιραζε απλοχερα. Σαν να λεμε οτι οχι απλα αφησε καποιος ξεκλειδωτη την πορτα και μπηκες στο σπιτι του για να κλεψεις αλλα να ηρθε αυτος εξω απο το δικο σου και να σου αφησε τα υπαρχοντα του. Επισης, ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αμα βαλεις τη διευθυνση του router στο browser συνηθως 192.168.1.1 ή 192.168.1.254 ή παρομοιες για αλλα υποδικτυα, θα μπορεις να το ρυθμισεις δινοντας admin/admin.
antonl Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 [...]Επισης, ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αμα βαλεις τη διευθυνση του router στο browser συνηθως 192.168.1.1 ή 192.168.1.254 ή παρομοιες για αλλα υποδικτυα, θα μπορεις να το ρυθμισεις δινοντας admin/admin. Ε, καλά δεν είναι και global superuserpassword αυτά :>
bluesattack Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Σαν να λεμε οτι οχι απλα αφησε καποιος ξεκλειδωτη την πορτα και μπηκες στο σπιτι του για να κλεψεις αλλα να ηρθε αυτος εξω απο το δικο σου και να σου αφησε τα υπαρχοντα του. Ναι ? Δηλαδη αν αφησω την πορτα μου ανοιχτη ειναι σαν να σε εχω προσκαλεσει ετσι ? Δηλαδη μπορεις να παρεις οτι θελεις εε ? Ας ειμαστε σοβαροι.Ειναι παρανομο φυσικα.Το μονο ερωτημα που τιθεται ειναι αν μπορει να σε εντοπισει ο αλλος .Και επειδη δεν το κατεχω το αθλημα να ρωτησω και κατι.Οταν κατεβαζει ο ''υποκλοπεας '' ενα αρχειο σε τι ιp/στοιχεια φαινεται αυτο ? Φαινεται δηλαδη οτι το κατεβαζει ο πραγματικος ιδιοκτητης της γραμμης ? Γιατι αν ναι θεωρω οτι ειναι πολυ σοβαρο το θεμα.Δηλαδη αν ο αλλος αρχιζει και κατεβαζει η μοιραζει αρχεια παιδικης πορνογραφιας τι θα γινει δηλαδη ? Θα την πληρωσει (θεωρητικα σε περιπτωση που..) ο πραγματικος ιδιοκτητης της γραμμης η υπαρχει περιπτωση να ανιχνευτει και ο υπολογιστης (η εστω η τοποθεσια ) οπου ''εκλεβε '' τη γραμμη ?
antonl Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 [...] Και επειδη δεν το κατεχω το αθλημα να ρωτησω και κατι.Οταν κατεβαζει ο ''υποκλοπεας '' ενα αρχειο σε τι ιp/στοιχεια φαινεται αυτο ? Φαινεται δηλαδη οτι το κατεβαζει ο πραγματικος ιδιοκτητης της γραμμης ?[...] Φυσικά φαίνεται ότι το κατεβάζει ο ιδιοκτήτης της γραμμής.
TNT1982 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 δυστυχως ειναι παρανομο αυτο....και επειδη καποιος δεν παιρνει μετρα προστασιας ενος εννομου αγαθου δεν σημαινει οτι δικαιουται ο καθενας να το πληξει.Αν πχ βγω στον δρομο χωρις αλεξισφαιρο γιλεκο δεν δικαιουται κανεις να με πυροβολησει...
antonl Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 [...]Αν πχ βγω στον δρομο χωρις αλεξισφαιρο γιλεκο δεν δικαιουται κανεις να με πυροβολησει... Ενώ αν βγεις φορώντας το;
stauros772000 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: πετυχημενο....
MY80- Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Περί νομιμότητας, είχα ρωτήσει έναν γνωστό που τελειωσε τη νομική πριν λίγο καιρό (αν και δεν έχει καμια ιδιαίτερη εξειδίκευση στο ηλεκτρονικό έγκλημα) και μου είπε ότι, άσχετα αν χρειάζεται πολύ, λίγο η καθόλου δουλειά (τελείως open δηλαδή) για κάτι τέτοιο, καλύπτεται από νομο περί μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα.
mvaggel Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Αν εγώ βγάλω την τηλεορασή μου και την αφήσω στη μέση του δρόμου, και πεταχτώ για ένα μπάνιο στη γειτονική παραλία, και περάσει κάποιος και την πάρει, μπορώ εγώ να τον κατηγορήσω για κλοπή? Κάλλιστα μπορεί να μου πει ότι θεώρησε ότι κάποιος την πέταξε και άρα μάζεψε ένα σκουπίδι από το δρόμο. Αντίστοιχα, και ένα ασύρματο δίκτυο απροστάτευτο μπορεί να θεωρηθεί από οποιονδήποτε ότι έχει αφεθεί ανοικτό για να εξυπειρετεί όποιον θέλει να μπει στο ιντερνετ. Ανά πάσα στιγμή, ο "ιδιοκτήτης" του μπορεί να το κλειδώσει και να εμποδίσει οποιονδήποτε άλλο να έχει πρόσβαση σε αυτό. Αν δεν το κάνει εύλογα μπορώ εγώ να υποθέσω ότι έχει αφεθεί ανοικτό επειδή είναι επιθυμητό να το χρησιμοποιεί όποιοσδήποτε. Το αν το ξέχασε ή δε ξέρει να το κλειδώσει δεν είναι κάτι που μπορώ ή θέλω να ξέρω, γιατί δε με αφορά στην τελική. Και για να πάμε και στο άλλο άκρο, να μαζέψει την ακτινοβολία του αμέσως από το σπίτι μου. Δεν θα γίνω εγώ ψητός επειδή αυτός δε θέλει να έχει ένα καλώδιο παραπάνω
antonl Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Αν εγώ βγάλω την τηλεορασή μου και την αφήσω στη μέση του δρόμου, και πεταχτώ για ένα μπάνιο στη γειτονική παραλία, και περάσει κάποιος και την πάρει, μπορώ εγώ να τον κατηγορήσω για κλοπή? Κάλλιστα μπορεί να μου πει ότι θεώρησε ότι κάποιος την πέταξε και άρα μάζεψε ένα σκουπίδι από το δρόμο.[...] Δε νομίζω να ναι και πολύ εύστοχο το παράδειγμα. Αλλά σε περίπτωση που κάνω λάθος, σκέφτομαι να εφαρμόσω αυτή τη μέθοδο σε κάτι αυτοκίνητα που έχω δει να παρατάνε ξεκλείδωτα με τα κλειδία επάνω
phanispal Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δε νομίζω να ναι και πολύ εύστοχο το παράδειγμα. Αλλά σε περίπτωση που κάνω λάθος, σκέφτομαι να εφαρμόσω αυτή τη μέθοδο σε κάτι αυτοκίνητα που έχω δει να παρατάνε ξεκλείδωτα με τα κλειδία επάνω Τώρα θα σου πει οτι "άλλο το ένα, άλλο το άλλο"...
antonl Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Τώρα θα σου πει οτι "άλλο το ένα, άλλο το άλλο"... Πιθανόν. Κι εγώ θα πω "άλλο το wireless internet άλλο μια παρατημένη τηλεόραση"
dali13gr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Καλά, είναι δυνατόν να λένε κάποιοι ότι δεν είναι παράνομο και να κάθεστε να συζητάτε σοβαρά μαζί τους; Μπορεί όλοι να το έχουν κάνει κάποια στιγμή(αθάνατο iPhone!) αλλά δεν παύει να είναι παράνομο. Και όπως ειπώθηκε, μπορεί έμμεσα να ενοχοποιηθεί κάποιος για παράνομη δραστηριότητα στο διαδίκτυο χωρίς να έχει ιδέα. Η δικαιολογίες του στυλ "άμα ήθελε ας το κλείδωνε", είναι απόλυτα lame.
Vaghelas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Παράνομο ίσως να μην είναι, ηθικό όμως σίγουρα δεν είναι.
TNT1982 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Αν εγώ βγάλω την τηλεορασή μου και την αφήσω στη μέση του δρόμου, και πεταχτώ για ένα μπάνιο στη γειτονική παραλία, και περάσει κάποιος και την πάρει, μπορώ εγώ να τον κατηγορήσω για κλοπή? Κάλλιστα μπορεί να μου πει ότι θεώρησε ότι κάποιος την πέταξε και άρα μάζεψε ένα σκουπίδι από το δρόμο. συμφωνα με την επισημη θεωρια για την Κλοπη,ναι ,αυτο ειναι κλοπη.Πληρουνται ολα τα στοιχεια της κλοπης.Δεν εχει σημασια τι θεωρησε ο αλλος και τι οχι(εκτος απο χοντρες περιπτωσεις).Εφοσον θες να διατηρησεις κατοχη επι του πραγματος,αυτο θεωρειται κλοπη για τον αλλον,τελειωσε.Και μην συγκρινεις την κλοπη αντικειμενου με την εισβολη σε ασυρματο δικτυο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.