Προς το περιεχόμενο

Παρανομω?

Yperaspisths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να ρωτησω τους ειδικους. Εχω μετακομισει σε νεο σπιτι και ακομα στην πολυκατοικια δεν εχει μπει τηλεφωνο(πρεπει να σκαψουν οι ''δουλευταραδες'' του Οτε και να βαλουν καλωδια). Ανοιξα ομως το laptop της αδερφης μου και ΜΠΑΜ ειμαι συνδεδεμενος στο ιντερνετ με ταχυτητα 1 mb. Προφανως καποιος εχει modem router και δεν εχει βαλει κωδικο. Πιανω και αλλα δικτυα εδω που ειμαι ,αλλα ολα εχουν κωδικο.Αυτο ομως δεν εχει. Τι μπορει να συμβαινει?

Υπαρχει περιπτωση καποιος να εχει βαλει on the go ή κατι αντιστοιχο και να τον χρεωνω τρελα με αποτελεσμα να παθει εγγεφαλικο? Εγω κανω κατι παρανομο ή να συνεχισω να μπαινω ιντερνετ ?

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παράνομο με την τυπική έννοια, ναι κάνεις :). Αν είχε βάλει on the go, αυτά είναι με usb modems άρα δε θα έβρισκες κανένα δίκτυο. Δεν ξέρω αν γίνεται να έχεις on the go και να το μοιράζεις μετά για τοπικό δίκτυο ασύρματα. Πάντως αφού σου δίνεται η ευκαιρία και σε βολεύει για αυτή την περίοδο που δεν έχεις τηλέφωνο, απλά κοίτα να μη γίνεις βάρος και στον άλλον. Που στην τελική άμα γίνεις, θα ψάξει γιατί δεν έχει καλή ταχύτητα και λογικά θα μάθει ότι πρέπει να βάλει κωδικό κλπ κλπ. Κανε δηλαδή browsing κλπ αλλά μην αρχίσεις και κατεβάζεις και torrents με το γείτονα (το χω δει και αυτό).

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, οι συνδέσεις τύπου on the go είναι αυτές που καρφώνεις ένα stick στη usb και σεφράρεις wireless. Οπότε δε νομίζω να υπάρχει τρόπος να κλέψεις από τέτοιον τύπο πρόσβαση, αφού λογικά οι συνδέσεις που πιάνεις είναι από wireless routers. Παρόλα αυτά εκπλήσομαι ευχάριστα που σκέφτηκες αυτό το ενδεχόμενο :)

Δεν γνωρίζω τι ισχύει νομικά για τέτοια θέματα αν και φυσιολογικά (δική μου άποψη που δε σου λέει κάτι στην τελική) θα πρέπει να είναι παράνομο κάτι τέτοιο. Το ότι ο άλλος είναι άσχετος και το άφησε ανοιχτό δε σε δικαιολογεί να το χρησιμοποιείς.

Προσωπικά αφού ήμουν σε φάση αναμονής, σαφώς και θα το χρησιμοποιούσα :P. Αλλά συνετά, πχ δε θα άρχιζα να κατεβάζω σαν παλαβός (ειδικά torrents) για να μη δημιουργήσω πρόβλημα και στον "καλοθελητή" (και για να μη δει ότι σέρνεται η σύνδεση και ψαχτεί επίσης :P). Επίσης θα απέφευγα να βάλω το ονοματεπώνυμό μου σαν όνομα του υπολογιστή μου. Αν "ξυπνήσει" δεν είναι ανάγκη να δει ποιος τον έκλεβε.

Την τελευταία παράγραφο θα αρνηθώ ότι την έγραψα εγώ αν τη δω πουθενά quoted

edit: Land_Of_Banania εγώ τα σκέφτηκα πρώτος :P

Δημοσ.
Αν δεν κάνω λάθος, οι συνδέσεις τύπου on the go είναι αυτές που καρφώνεις ένα stick στη usb και σεφράρεις wireless. Οπότε δε νομίζω να υπάρχει τρόπος να κλέψεις από τέτοιον τύπο πρόσβαση, αφού λογικά οι συνδέσεις που πιάνεις είναι από wireless routers. Παρόλα αυτά εκπλήσομαι ευχάριστα που σκέφτηκες αυτό το ενδεχόμενο :)

Δεν γνωρίζω τι ισχύει νομικά για τέτοια θέματα αν και φυσιολογικά (δική μου άποψη που δε σου λέει κάτι στην τελική) θα πρέπει να είναι παράνομο κάτι τέτοιο. Το ότι ο άλλος είναι άσχετος και το άφησε ανοιχτό δε σε δικαιολογεί να το χρησιμοποιείς.

Προσωπικά αφού ήμουν σε φάση αναμονής, σαφώς και θα το χρησιμοποιούσα :P. Αλλά συνετά, πχ δε θα άρχιζα να κατεβάζω σαν παλαβός (ειδικά torrents) για να μη δημιουργήσω πρόβλημα και στον "καλοθελητή" (και για να μη δει ότι σέρνεται η σύνδεση και ψαχτεί επίσης :P). Επίσης θα απέφευγα να βάλω το ονοματεπώνυμό μου σαν όνομα του υπολογιστή μου. Αν "ξυπνήσει" δεν είναι ανάγκη να δει ποιος τον έκλεβε.

Την τελευταία παράγραφο θα αρνηθώ ότι την έγραψα εγώ αν τη δω πουθενά quoted

edit: Land_Of_Banania εγώ τα σκέφτηκα πρώτος :P

Οχι ενταξει το ονομα μου δεν ειναι στον υπολογιστη. Ψευδονυμο εχω. Τελικα δεν ειναι απο οn the go. Βλακειες ελεγα.Θα προσπαθησω παντως να μην κατεβαζω τραγουδια και βιντεακια.Οχι τιποτα αλλο. Αν το καταλαβει θα βαλει κωδικο και μετα παπαλα το ιντερνετ

Δημοσ.

Θα προσπαθήσεις; όχι τίποτε άλλο αλλά θα βάλει κωδικό και μετά πάπαλα....

μόνο την πάρτυ σου σκέφτεσαι..δλδ ότι αυτός δε θα έχει καλή υπηρεσία ενω ΠΛΗΡΩΝΕΙ επειδή εσύ κατεβάζεις δε το σκέφτεσαι;μόνο ότι θα σου το κόψει;;;

Ρε παιδιά έλεος...αντί να λέμε πάλι καλά που υπάρχει και αυτό για να δεις κάτι που χρειάζεται etc ενώ περιμένεις τη γραμμή σου λέμε θα προσπαθήσω;;;

Προσωπικά κι εγώ είχα πρόβλημα σε κάποια φάση με τη γραμμή μου και είχα ένα ασύρματο ξεκλείδωτο αλλά πέρα από browsing (κι αυτό συνετά) δεν έκανα τίποτα άλλο.Ναι, καθυστέρησε το ΠΑΑΑΡΑ πολύ σημαντικό (μη χε*ω) downloading μου!!!

είπαμε να βοηθηθούμε αλλά όχι και να κατεβάζουμε από τη γραμμή του άλλου. Προσωπικά αν το είχα ξεκλείδωτο και έμπαινε κάποιος μόνο για browsing και δε με επιβάρυνε δε θα είχα πρόβλημα...αρκεί να βλέπω ότι σέβεται και τον άλλον και αυτό που στην τελική θέλει είναι όχι το τσάμπα ολέ αλλά να διευκολυνθεί και να κάνει κάποια απαραίτητα πράγματα μέχρι να ενεργοποιηθεί η γραμμή του!!

Δημοσ.

Η συνδεση τελικα ειναι hol... Ενταξει πλεον σερφαρω μονο,γιατι και σε μενα δεν θα μου αρεσε να μπαινει καποιος αλλος με την συνδεση που πληρωνω

Δημοσ.

παρε και εσυ ενα on the go γιατι αν ακομα δεν εχεις καλωδια καλα καλα, τηλεφωνο και DSL σε βλεπω να βαζεις κατα τον Ιανουριο.

Δημοσ.

με 1m σιγουρα δεν εισαι συνδεδεμενος!

εισαι με τον υπολογιστη καποιου αλλου και του

<<κλεβεις>> ταχυτητα απο την συνδεση του!

Οταν και αμα το καταλαβει ....

Για δες!

Δεν σου γραφει συνδεση με 100?

Δημοσ.
Θα βάλει κωδικό.

Τι 100;;

100mbps!

Φανταζομαι δειχνει την τοπικη συνδεση και νομιζει οτι συνδεεται με 1mb

Δημοσ.

100Mbps σου δείχνει όταν είσαι συνδεδεμένος με LAN (100άρι προφανώς). Wireless δύσκολα να του δείχνει 100 και δεν λέει πως συνέδεσε το laptop κάπου.

Δημοσ.

Εγώ στο σπίτι του αδερφού μου βρήκα ένα ασύρματο ανοιχτό και τον "συνέδεσα" στο νετ... Μέχρι και πόρτα του είχα ανοίξει για Ρ2Ρ και κατέβαζε torrents!! Τελικά όμως τον πήρε χαμπάρι και το κλείδωσε.. Το WEP όμως σπάει για πλάκα οπότε τώρα τον "επανασύνδεσα":)

Σε εμένα έχει ασύρματο ο από πάνω μου αλλα έχει σήμα μόνο στο μπαλκόνι του υπνοδωματίου.. Σκέφτομαι να βάλω ένα repeater για να έχω και εγώ στο σπίτι μου :)

Οσο για το αν είναι παράνομο ή όχι, εγώ δε βλέπω κάτι που αντιβαίνει σε κάποιο νόμο. Εξάλλου να σε βρούνε δεν γίνεται απόσο ξέρω :)

Αν θέλουν να βάζουν ενσύρματο ή WPA..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...