Προς το περιεχόμενο

πληροφορικη και μεταπτυχιακο σε οικονομικα ή οχι?

woodyspirit13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια.τελειωνω πληροφορικη.Συμφερει να κανω μεταπτυχιακο στα οικονομικα/mba ή να κανω μεταπτυχιακο στην πληροφορικη.Εχω ακουσει οτι το πρωτο εχει τρομερη ζητηση οσον αφορα τον ιδιωτικο τομεα.Ομως στο δημοσιο με μεταπτυχιακο στα οικονομικα απο σχολη πληροφορικης χανεις μορια επειδη ειναι μεταπτυχιακο σε αλλη επιστημη απο το βασικο τιτλο σπουδων.Συγκεκριμενα με μεταπτυχιακο στην πληροφορικη παιρνω 150 μορια ενω στα οικονομικα παιρνω 50 μορια.Δηλαδη λεω προτιμω τον ιδιωτικο απο το δημοσιο τομεα?επισης εχοντας πτυχιο πληροφορικης και μετ στα οικονομικα/διοικηση μπορεις να διεκδικησεις πολυ καλα λεφτα στον ιδιωτικο τομεα και υψηλες θεσεις.τι λετε εσεις?

Δημοσ.

Δικιο εχεις.το εχω σκεφτει αυτο.δεν μπορεις να δουλευεις και ως οικονομολογος και ως πληροφορικος.ειναι αδυνατον.και στο κατω κατω αν π.χ δουλευεις 5 χρονια ως προγραμματιστης δεν μπορεις αν πας σε αλλη εταιρεια να δουλεψεις ως οικονομολογος αφου θα εχεις εμπειρια 5 χρονων ως προγραμματιστης.

Εκανες την πιο σωστη διατυπωση φιλε!

Δημοσ.

Φιλε ημουν στην ακριβως ιδια κατασταση τον περασμενο Μαιο.. Μολις τελειωσα πληροφορικη κ θελω να κανω μεταπτυχιακο στα οικονομικα.. Αυτο που μου προτειναν οι καθηγητες μου, και που τελικα θα κανω, ειναι μεταπτυχιακο στην διοικηση πληροφοριακων συστηματων (management information systems, MIS).. Εκει που θα το κανω εγω, εκτος απο μαθηματα πληροφορικης (τα οποια δεν περιλαμβανουν προγραμματισμο) εχει κ μαθηματα οπως marketing, financial management και strategy.. Πιστευω ειναι πολυ καλη λυση.. Σκεψου το..

Δημοσ.

Κανε ενα μεταπτυχιακο πανω στην πληροφορικη. Μετα απο μερικα χρονια που θα εχεις παρει το δρομο σου κανε ενα mba.

Δημοσ.
ειναι μεταπτυχιακο στην διοικηση πληροφοριακων συστηματων (management information systems, MIS)...

Πολύ καλή επιλογή τα MIS, από ότι έχω ακούσει από γνωστούς που δουλεύουν σε εταιρείες τύπου Kpmg, coopers, deloite έχουν αρκετή ζήτηση με καλούς μισθούς. βέβαια και το MBA είναι σταθερή αξία...

Δημοσ.
Πολύ καλή επιλογή τα MIS, από ότι έχω ακούσει από γνωστούς που δουλεύουν σε εταιρείες τύπου Kpmg, coopers, deloite έχουν αρκετή ζήτηση με καλούς μισθούς. βέβαια και το MBA είναι σταθερή αξία...

Είμαι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και από του χρόνου διαλέγουμε κατευθύνσεις μεταξύ Μαρκετινγκ, Λογιστικής, Πληροφοριακά Συστήματα και Μανατζμεντ, και σκέφτομαι να πάρω τα Πληροφοριακά. Ήθελα να ρωτήσω αν μετά που θα τελειώσω τις προπτυχιακές σπουδές θα μπορώ με σχετική άνεση να συνεχίσω μεταπτυχιακό σε αυτόν τον κλάδο ή αν απαιτούνται γνώσεις πληροφορικής περισσότερο από ότι οικονομικές.

Δημοσ.

επειδη στη σχολη που εχω τελειωσει ειχα παρει κατευθυνση στα δικτυα και τις τηλεπικοινωνιες που συμφερει να κανω μεταπτυχιακο?

Δημοσ.

Έγω έκανα στο Οικονομικό πανεπιστήμιο τo international MBA, την κατεύθυνση e-business:

http://www.i-mba.aueb.gr/

http://www.i-mba.aueb.gr/fulltime6e.htm

Μπορείς να επιλέξεις, αν όχι το ίδιο, κάτι παρόμοιο, δηλαδή ΜΒΑ με specialization σε e-business, MIS κλπ.

Πάντως δεν είναι δεσμευτικό ότι αμέσως μετά το πτυχίο σου πρέπει να παρακολουθήσεις μεταπτυχιακό. Μπορείς να βρεις κάποια δουλειά και μετά να κάνεις part-time ΜΒΑ ή MSc.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...