Προς το περιεχόμενο

ποια 2, απο τα 4 ζευγαρια του UTP ειπαμε το δουλευουν ?

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ποια 2, απο τα 4 ζευγαρια του UTP ειπαμε το δουλευουν ?

και εννοω βεβαια τις θεσεις επανω στο clipακι.

Δημοσ.

Απο αριστερα προς τα δεξια

1 και 2 ειναι για send. (1 ζευγαρι)

3 και 6 ειναι για receive (2ο ζευγαρι)

Δημοσ.

μεγαλε τοσο αμεσα...ουτε τηλεφωνο να επερνα

να σε ρωτησω και κατι αλλο.

επειδη μου ειναι πολυ δυσκολο σε εκεινο το σημειο να περασω 2ο UTP και χρειαζομαι και τηλεφωνο, εαν παρω τα αλλα 2 ζευγαρια για τηλεφωνο (το εχω ξανακανει και παιζει) τι ποσοστο στην ποιοτητα και ταχυτητα χανω ?

Δημοσ.

Νο 1δεν χανεις

Νο 2 το τηλέφωνο θέλει ένα ζευγάρι και όχι δυο :) στο τηλέφωνο δηλαδη δουλεύουν τα 2 μεσαία καλώδια μόνο

Δημοσ.

ναι το ξερω, απλα θελω 2 τηλεφωνα (2 γραμμες) αλλα θεωρησα σκοπιμο να το γραψω...

Δημοσ.

Αν σε utp βυσμα βαλεις μονο τα 4 καλωδιακια (1,2,3,6)και οχι τα 8 τοτε το δικτυο σου θα ειναι 10mbps και οχι 100 mbps

Αρα θα δεις διαφορα στην ταχυτητα.

Το καθε τηλεφωνο θελει 1 ζευγαρι, αν θες 2 τηλ τοτε 2 ζευγαρια

Οποτε με ενα utp εχεις data\10mbps και 2 voice

Δημοσ.
Αν σε utp βυσμα βαλεις μονο τα 4 καλωδιακια (1,2,3,6)και οχι τα 8 τοτε το δικτυο σου θα ειναι 10mbps και οχι 100 mbps

Αρα θα δεις διαφορα στην ταχυτητα.

Με 2 ζευγάρια σε cat5 (η καλύτερο) μπορεί να δουλέψει και 100mbps full-duplex.

Δημοσ.
Με 2 ζευγάρια σε cat5 (η καλύτερο) μπορεί να δουλέψει και 100mbps full-duplex.

θα ηθελα αν γινετε να το μαθω αυτο και πως γινετε, γιατι εχω μεινει στιν δικη μου αποψη. Τι δεν ξερω?? και θελω εστω και pm αν γινετε.

Με ενδιαφερει η απαντηση σου

Δημοσ.

καλητερα η απαντηση να μην ειναι σε pm μιας και αυτη η πληροφορια μπορει να ενδιαφερει και αλλους :-)

οταν λες full-duplex ?

ειναι καποια ρυθμιση που πρεπει να γινει στις καρτες ?

Δημοσ.

Μα δεν πρέπει να κάνεις κάτι. Αυτές είναι οι προδιαγραφές για τα 100 Mbit/s σε καλώδιο cat5. Όλα τα ζεύγη χρησιμοποιούνται για 1 Gbit/s.

Δημοσ.

Θα το δοκιμασω και στην πραξη να το δω γιατι απο οτι καταλαβα εχω σιγουρα ξεγελαστιστει με το cross που εχει 1236 το ενα και 3612 το αλλο.

Αυτο ειναι σιγουρα 10αρη ετσι ε!!

Δημοσ.

Οχι και το cross 100άρι είναι με τα 4 καλώδια. Τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Με τα 2 ζεύγη θα λειτουργεί ως το πολύ 100άρι. Εάν χρησιμοποιήσεις τα δύο ελεύθερα ζεύγη για κάτι άλλο πιθανών θα έχεις κάπιες απώλειες (Το 100άρι network λειτουργεί στα 25Mhz, το τηλέφωνο σε μερικά khz). Πόσο μεγάλες απώλειες θα έχεις δεν είναι ξεκάθαρο. Έαν το μήκος του καλωδίου δεν είναι πάρα πολύ μεγάλο τότε θα λειτουργεί το δίκτυο σαν 100αρι. Άμα δεις ότι έχεις προβλήματα άλαξε τις ριθμύσης της κάρτα δικτύου σου και κάντο 10άρι. Συμαντικό είναι να ακολουθήσεις την ορθή χρωματική σειρά γιατί το κάθε ζεύγος δεν έχει την ίδια συστροφή αποδεκτή είναι μόνο οι δύο ακόλουθοι συνδιασμοί (απορτ-πορτ,απρασινο-μπλε, ασπρομπλε-πράσινο, άσπροκαφε-καφε)

(απρασινο-πρασινο,ασπορτοκαλι-μπλε, ασπρομπλε-πορτοκαλι, άσπροκαφε-καφε)

Δημοσ.
Μα δεν πρέπει να κάνεις κάτι. Αυτές είναι οι προδιαγραφές για τα 100 Mbit/s σε καλώδιο cat5. Όλα τα ζεύγη χρησιμοποιούνται για 1 Gbit/s.

+1 . ;) . Δούλέυει 100MBps Full Duplex με δύο ζεύγη. δοκιμασμένο και ελεγμένο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...