Προς το περιεχόμενο

Xfiles: I want to believe

polakis21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα έσοδα του box office παγκοσμίως ισοφάρισαν το budget της ταινίας +κάτι ψιλά κέρδος. Με τις πωλήσεις dvds/blurays (και χωρίς να έχουμε όλα τα νούμερα για τα bluray) τα έσοδα άγγιξαν/ξεπέρασαν τα 100εκ.δολάρια, τους έδωσαν δηλ.30-40 εκ.κέρδος. Βάλε merchantize / δικαιώματα στην tv κλπ που συνεχίζουν...

Κάτι γνωστό στη βιομηχανία το οποίο και αποτελεί τεράστιο παράγοντα για τις αποφάσεις που παίρνουν τα κοράκια, είναι ότι πλέον το Νο1 έσοδο δεν έρχεται απο το box office, αλλά από αυτό που ακολουθεί, τα dvds και όλες οι υπόλοιπες πλατφόρμες/εκμετάλλευση της ταινίας. Ακόμη και για ταινίες που σπάνε τα ταμία, το κέρδος που βγάζουν αφού η ταινία φύγει από τις αίθουσες είναι ακόμη μεγαλύτερο.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Sorry αλλά εγώ όποιον και αν ρώτησα, μου είπε ότι η ταινία ήταν μεγάλη μούφα...

Μιλάμε για γκάλοπ με 100% αρνητικές απαντήσεις σε τουλάχιστον 30 άτομα. Αυτό λέει κάτι νομίζω

Δημοσ.

Αγνόησες το ότι είπα "1. ενα τεραστιο κομμάτι την βρηκαν χαλια, 2. ενα ισαξιο κομματι την λατρευουν και 3. υπάρχουν και αυτοι που απλά την βρηκαν μετρια, ούτε κρυο ούτε ζέστη. Η' θεωρεις ότι το 100% σου των 30 άτομων, ακυρώνει και καθηστά αναληθές την υπαρξη του (2) και (3) που ανέφερα ότι έχω υπάρξει εγώ μάρτυρας.

Θέλεις να μιλήσουμε για target groups? Για το πως αν ρωτούσες 30ατομα εσύ και άλλα 30 εγώ, τα αποτελέσματα που θα πάρουμε (και στην τελική, πως δέχτηκαν κ πως 'διαβασαν/ερμηνευσαν' την ταινια) εξαρτώνται από παράγοντες: φύλο? το χάσμα ανάμεσα στο τι φτιάχνει κινηματογραφικα/θεματικα male vs female? για να μην πάμε σε fanboys vs fangirls. Ηλικία? 17 vs 25 vs 35? την διαφορά ανάμεσα σε phile/fan vs casual viewer vs new viewer? MOTW fans vs MYTHARC fans?. Να φέρω καμιά κριτική και να δεις τι βλέπουν κάποιοι στην ταινία και πόσο βαθιά βρήκαν την θεματολογία που άλλοι την βρήκαν ρηχή αν όχι ανύπαρκτη? (αρνητική κριτική δεν θα κάνω τον κόπο, είναι άπειρες και ξέρουμε τι φταίει. Δεν.υπάρχουν.aliens!!! γκρρρ)

Το 100% των 30 σου (αχ ένα μηδενικό ακόμη να είχες και θα σε φώναζα Λεωνίδα :P βρε polakis), ναι κάτι λέει, προφανώς υπάρχουν και δεν το αμφισβητώ, όπως ήδη είπα υπάρχει το (1). Αλλά μπορείς να με φωνάζεις εσύ Λεωνίδα, διότι, "σόρρυ" αλλά πάρε μερικά γκάλοπς σε διάφορα επίπεδα σχετικά με την ταινία, σε κάποιες περιπτώσεις με 300+ άτομα δειγμα. (από 125 έως 399 άτομα για την ακρίβεια) και πες μου εσύ τι λένε.

ΥΓ1: δεκτή η συγνώμη, διότι ο λόγος μου δεν σου αρκούσε και με έκανες να ξεθάβω polls από 70 σελίδες threads βραδιατικα.

ΥΓ2: και για να είμαστε ξεκάθαροι, ανήκω στην κατηγορία Νο3. Η αντιπάραθεση που κάνω είναι όχι επειδή την λάτρεψα, αλλά επειδή δεν είναι ή μαύρο ή άσπρο τα πράγματα και κάποιοι επιμένουν να μιλάνε εκ μέρους όλων. Δεν κάνει κακό να δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος ή τουλάχιστον να δεχτούμε ότι υπάρχει.

Αν βαστάει η καρδιά σου λοιπόν...

polls.jpg

Δημοσ.

Αυτά τα στοιχεία δεν αλλάζουν την γνώμη μου ότι η ταινία ήταν τραγική για x-files...

Και ότι με χάλασε αφάνταστα...

Δημοσ.
Καλο νεο σχετικα με την 3η ταινια και ομολογω οτι δεν το ειχα ακουσει οτι υπαρχει τετοιο ενδεχομενο.

Θυμάμαι πολύ καλά που ο ίδιος ο Chris Carter είχε πει, πως μετά το τέλος της σειράς θα ήθελε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, κάνοντας 2-3 ταινίες. Με αυτές, έλεγε τότε, πως θα συνέχιζε τον μύθο που είχε ξεκινήσει η σειρά, ή και θα τον ολοκλήρωνε.

Τώρα τι ακριβώς θέλει ο Carter και τι η fox, είναι άλλη ιστορία....

Δημοσ.
Αυτά τα στοιχεία δεν αλλάζουν την γνώμη μου ότι η ταινία ήταν τραγική για x-files...

Και ότι με χάλασε αφάνταστα...

Όπως και είναι το λογικό. Προσπαθεί κάποιος να σου αλλάξει τη γνώμη και δεν το κατάλαβα; Σε αντίθεση με άλλους, δεν έχω ανάγκη να ακυρώσω την δική σου και των υπολοίπων -αρνητική- γνώμη, με το να αγνοώ ότι υπάρχετε και με το να σας ενσωματώσω με ένα "όπως όλοι οι φανς/100%.." στην δική μου άποψη για να την ενισχύσω και να αποδείξω ότι είναι η σωστή. Είναι αυτή που είναι, προσωπική όπως και η εμπειρία του κινηματογράφου. Όταν εκφράζω τη γνώμη μου δεν μιλάω εκ μέρους σου ή των υπολοίπων με αντίθετη άποψη από τη δική μου. Περί αυτού πρόκειται, αλλά ίσως είναι too much να καταλάβουμε ότι τα στοιχεία τονίζουν απλά αυτό και να πράττουμε ανάλογα.

Δημοσ.

Ενταξει, παντως η αληθεια ειναι οτι και εμενα ολοι οι φιλοι μου που δεν ειχαν δει τη σειρα, σχεδον αναθεματιζαν την ωρα και τη στιγμη που ειτε πηγαν σινεμα ειτε τη "νοικιασαν". Οι hardcore fans θα ηταν πιο μοιρασμενοι και ειναι λογικο γιατι και να μη σου αρεσε καθολου, δεν το παραδεχεσαι ευκολα... Καπου εκει ειμαι εγω. Θεωρω οτι σαν ταινια θα μπορουσε να σταθει με ασχετους ηθοποιους και αποκομμενη απο τον μυθο των x-files. Σαν κομματι των x-files, αν τη βαλουμε στη ζυγαρια με τα MotW επεισοδια, ειναι αρκετα πιο κατω απο τη μεση.

Δημοσ.

Ε καλά μόνο ο scullyist το υποστηρίζει. Το 99% των ποστ εδώ μιλάνε για τραγική ταινία που ντροπιάζουν τα xfiles. Μάλλον βαθιά μέσα του ο scullyist το ίδιο πιστεύει, αλλά δεν θέλει να το πιστέψει...

Δημοσ.
ένα μεγάλο κομμάτι των philes έχουν την δική σου άποψη, ένα άλλο ισάξιο κομμάτι λάτρεψαν την ταινία (ναι, καλά "άκουσες") και μετά υπάρχουν και αυτοί που την βρήκαν μέτρια, με σαφή ελαττώματα, αλλά ούτε καταστροφή που τους προκαλεί ντροπή, ούτε φυσικά κάτι το συγκλονιστικό.

Δύσκολα.... Πολύ χαμηλής ποιότητας η ταινία. Καμία σχέση με τη βαριά κληρονομιά των X-Files. θα συμφωνήσω και γω πως πρόκειται για αρπαχτή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...