Προς το περιεχόμενο

ASUS K8V-X SE + SATA DRIVERS = πρόβλημα...

sickboy.01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουμε και λέμε:

έχω για mobo το ASUS K8V-X SE και επιδή ο IDE δίσκος που είχα μέχρι στιγμής, τα έφτυσε, αγόρασα σήμερα τον SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3320613AS 320GB SATA2, καθ'ότι το mobo μου παρ' ότι σχετικά παλιό, έχει SATA controler.

Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ τον δίσκο να τον ''δω'' από ΠΟΥΘΕΝΑ! :shock::shock:

Ούτε από το bios, ούτε απο το install των Vista, ούτε μέσα απο το περιβάλλον των Vista.

Άσε που δεν μπορώ να βρω πως κάνω και bios update (σκέφτηκα μήπως φταίει αυτό), αφού όλα τα site λένε ότι χρειάζεται το ASUS EZ FLASH, το οποίο όμως δεν υπάρχει πουθενά στο bios μου (αν καταλαβα καλά από εκεί το τρέχω, αφού έχω γραψει το bin σε floppy).

Για να μην συνεχίσω την κλάψα, όποιος μπορεί να βοηθήσει, τον ευχαριστώ από τώρα.

Δημοσ.

Δοκίμασέ τον και σε κάποιο άλλο pc, μπορεί ο δίσκος να είναι doa, δοκίμασε με άλλο sata data cable.

Δημοσ.

Φίλε καλημέρα. Τις έκανα και τις δύο κινήσεις που λες και δίσκος λειτουργεί κανονικά σε άλλο pc, ενώ στο δικό μου με 4 διαφορετικά sata καλώδια, αρνείται να παιξει...

:fear::fear::fear:

Δημοσ.
Φίλε καλημέρα. Τις έκανα και τις δύο κινήσεις που λες και δίσκος λειτουργεί κανονικά σε άλλο pc, ενώ στο δικό μου με 4 διαφορετικά sata καλώδια, αρνείται να παιξει...

:fear::fear::fear:

Μήπως έχεις απενεργοποιημένες τις sata ports απο το BIOS;

Δημοσ.

Βασικά το μόνο πράγμα στο bios που αναφέρεται σε sata είναι μια επιλογή που λέει "OnChip SATA Boot Rom" το οποίο φυσικά το έχω στο ENABLE.

Τίποτε άλλο στο bios δεν θυμίζει SATA, το οποίο να σου πω την αλήθεια μου έχει κάνει εντύπωση.

Το χειρότερο όλων είναι ότι ίσως, με ένα bios update λυνόταν το πρόβλημα, ή τέλος πάντον είναι ένα βήμα. Έχω κάνει άπειρα bios update σε Υ/Η φίλων και τώρα που θέλω να κάνω στο δικό μου δεν βρίσκω τρόπο...

Γ@μw την Asus μου.... :mad:

Δημοσ.

[..]λένε ότι χρειάζεται το ASUS EZ FLASH, το οποίο όμως δεν υπάρχει πουθενά στο bios μου (αν καταλαβα καλά από εκεί το τρέχω, αφού έχω γραψει το bin σε floppy)[..]

θα πας στο site της asus και απο εκει θα βρεις το προγραμμα asus update που είναι για να κάνεις update το bios της μητρικής σου.Θα το κατεβασεις , θα το εγκαταστησεις και μολις θα το τρεξεις θα σου βρει καινουργια εκδοση του bios σου....

(Μετα απο αυτο δεν ξερω τι γινεται γιατι δεν χρειαστηκε να κανω ποτε bios update)

Δημοσ.

Μια άλλη τελευταία πιθανότητα, καθώς η μητρική σου είναι σχετικά παλιά, και το chipset ( που είναι και VIA, δηλαδή όχι οτι και το πιο αξιόπιστο ) δεν υποστηρίζει sata2, αλλά μόνον sata1, ο δίσκος έχει κάποια jumpers, με ένα από αυτά τον βάζεις σε sata1 mode, απώλεια στις επιδόσεις του από αυτό δεν θα έχεις...

Δημοσ.
Μια άλλη τελευταία πιθανότητα, καθώς η μητρική σου είναι σχετικά παλιά, και το chipset ( που είναι και VIA, δηλαδή όχι οτι και το πιο αξιόπιστο ) δεν υποστηρίζει sata2, αλλά μόνον sata1, ο δίσκος έχει κάποια jumpers, με ένα από αυτά τον βάζεις σε sata1 mode, απώλεια στις επιδόσεις του από αυτό δεν θα έχεις...

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις... ;);)

Το πιο πιθανό είναι να συμβαίνει αυτό με τα jumpers. Το έψαξα κι άλλο στο net και ανακάλυψα ότι πολλοί με αυτό το chipset της VIA (και νοθεία) το VT8237 αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με τους καινούριους δίσκους sata 2. Όπως και να 'χει θα προσπαθήσω αυτό με το bios update και αν δεν δουλέψει, ευκαιρία για μια αναβάθμιση (να φάνε πέταμα τα πάντα δηλαδή).

Αν καταφέρω τίποτα, επανέρχομαι. Και πάλι 1000 ευχαριστώ. :mrgreen:

Δημοσ.

Λοιπόν : το bios update από την Asus έπιασε τελικά αλλά στο πρόβλημά μου δεν πρόσφερε τίποτα

Όμως...Ένα jumperάκι έλυσε το πρόβλημα τελικά.... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Ήθελαν βραχυκύκλωση τα δύο πρώτα pins από πίσω του και ο σκληρός ξαφνικά εμφανίστηκε παντού.

Δεν ξαναλέω ευχαριστώ, η βοήθειά σας ανεκτίμητη. B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...