Προς το περιεχόμενο

Ποιο usb hub να πάρω;

G_Zisis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους!

Αυτόν το καιρό θέλω να πάρω ένα usb hub 7 θυρών,μιας που μου τέλειωσαν οι θύρες που έχω στο PC.Δεν ξέρω όμως πιο να διαλέξω.Ξέρω δεν είναι τίποτα σημαντικό για να πρέπει να το σκεφτώ αλλά ένας γνωστός μου μου είπε να πάρω από καλή εταιρία λόγω ενός συμβάν που του έτυχε.

Λοιπόν λέω να το πάρω από e-shop.Σκέφτομαι ανάμεσα σε σύο,σε ένα D-Link και σε ένα Sweex.Επίσης ενδιαφέρομαι (αν και έχει 4 θύρες) και για αυτό το Logitech (μου αρέσει πιο πολύ από τα άλλα δύο και μου φαίνεται και πιο αξιόπιστο,είναι και Logitech) αλλά αν δείτε λέει ότι είναι για Notebooks.Δηλαδή δεν μπορώ να το πάρω για το PC μου;

Κάθε άποψη είναι δεκτή και σας ευχαριστώ προκαταβολικά! :-)

Δημοσ.

Το ότι το Logitech το αναφέρουν ώς ειδικό για laptop, δεν έχει να κάνει αν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο desktop, απλά συνήθως είναι μικρά σε μέγεθος, από ότι βλέπω όμως δεν έχει μετασχηματιστή, όποτε δεν σου κάνει. Γενικά αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να έχει μεταχηματιστή, που σημαίνει ότι όταν του βάλεις πολλά usb περιφερειακά επάνω που ζητάνε ρεύμα, να μην υπερφορτώσει την usb θύρα του υπολογιστή, και επίσης αν μπορεί το hub να διαμειράζει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα μεταξύ των περιφερειακών, αν συνδέσεις πολλά που ζητούν μεγάλη ταχύτητα διαμεταγωγής. Δηλαδή hub από hub μπορεί σε αυτό να έχει μεγάλες διαφορές, πχ σε κάποιο αν συνδέσεις δύο usb δίσκους και προσπαθήσεις να τους χρησιμοποιήσεις ταυτόχρονα η ταχύτητά τους να πέφτει πολύ, σε άλλο πολύ λιγότερο ( γενικά το usb bus ειναι shared, οπότε πάντα η ταχύτητα διαμοιράζεται, σε κάποια κακή υλοποίηση hub όμως ή ταχύτητα μπορεί να πέφτει πολύ κάτω από το μισό κλπ ), τεσπα, εφόσον και το dlink και το sweex έχουν μικρή διαφορά τιμής, πάρε το dlink, είναι πιο γνωστή εταιρία, έχεις παραπάνω πιθανότητες να είναι γρήγορη υλοποίηση.

Δημοσ.

Αν δεν έχει μετασχηματιστή και υπερφοτώσει η usb θύρα του υπολογιστή,τι μπορεί να γίνει;

Αφού όπως λες δεν έχει μετασχηματιστή αυτό της Logitech,τότε κι εγώ λέω να πάω για D-Link.

Δημοσ.

Μπορεί να κάψει την ασφάλεια του usb root hub της μητρικής, οπότε πάπαλα οι usb θύρες που είναι συνδεδεμένες σ'α αυτόν. Τουλάχιστον οι νέες μβ έχουν δυο η τρεις, όποτε θα έχεις usb από τους άλλους.

Δημοσ.

εννοείται και θα πας σε hub με μετασχηματιστη για να μπορεις να εξαντλεις ολες τις θυρες και να μην σε νοιαζει το θεμα τροφοδοσιας.Κι εγω εχω ενα 7θυρο και ειναι δεσμευμενες όλες και δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...