Προς το περιεχόμενο

Προσοχη στην χορηγηση φαρμακων οσο "αθωα" και αν θεωρουντε

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμη κατι σημερινο...

Ξυπνησα με τον ουρανισκο μου σαν...."τσαρουχι".

Ηπια καφε και μου εδωσε η γυναικα μου μια καραμελα Lysopaine !!!!

Στην αρχη την εγλειψα αλλα επειδη ηθελα να τελειωσω τον καφε μου την μασησα.

Μετα πο λιγο πηγα να φυγω και γυρισα πισω σε 5 λεπτα κακην κακως !!!! Κατι μαλακο αλλα κολλημενο αισθανομουν να εχει κολλησει στον λαιμο μου πισω και δεν μπορουσα να το βγαλω.Οσο εβηχα για να βγει τοσο χειροτερο γινοταν το αισθημα του πνιγμου.

Συμπωματικα καταλαβα οτι αν προσπαθουσα να καταπιω ηταν καλυτερα.

Με χιλα βασανα εφτασα το "Σωτηρια" που εφημερευε ΩΡΛ και η διαγνωση ηταν πρηξημο της σταφυλης μαλλον απο κατι αλεργικη φυσεως.

Μου εβαλα ορο με κορτιζονη και υπεγραψα και εφυγα . Ειμαι ηδη καλυτερα....

Μου ειπαν οτι δεν αποκλειεται η "καραμελλα" να προξενησε αλεργια χωρις να ειναι και σιγουρο.

Πριν λιγο στο χαρτακι διαβασα οτι αυτες καταπινοντε ή γλειφοντε αλλα δεν τις μασαμε. Μπορει να εφταιξε και αυτο....

Οπως και ναχει η προσοχη εστω και σε αθωα φαρμακα και για τυχον παρενεργειες και για τον τροπο χρησης τους ειναι απαραιτητη.

Δημοσ.

Εδώ ένα Ronal που χρησιμοποιούσε η μάνα μου για την μύτη έφταιγε για το πρόβλημα που είχε με την πίεση.

Ασ'τα να πάνε..

Δημοσ.
εχω την εντυπωση οτι κ η lysopaine εχει ποσοστο κορτιζονης...

Οχι δεν έχει έχει απλά ένα αντισηπτικό κ ένα καταπραυντικό το οποίο δεν έχει κορτιζόνη.

Δημοσ.

περιεχει lysozyme , παπαγια και βακιτρακινη Α

το πρωτο ειναι το ενζυμο που βρισκεται στα δακρυα,σαλιο,γαλα κλπ

παπαγια η γνωστη σε ολους παπαγια

βακιτρακινη Α ειναι το αντιβιοτικο της υποθεσης παραγομενο απο το bacillus licheniformes και ακομα ενα βακιλο...ενιγουειζ, το συγκεκριμενο αντιβιοτικο ειναι ΓΤΠΚ οταν το περνετε καθαρο απο το στομα επειδη εχουν αναφερθει πολλες αλλεργικες αντιδρασεις αλλα εχει φοβερες δυνατοτητες οταν το χρησιμοποιειτε τοπικα (το γραφουν συνηθως να αλειφετε οταν εχετε φρεσκο τατουαζ στο χερι)

οταν το μασησες και εσπασες τη καραμελα εφυγε ολο κατευθειαν με αποτελεσμα να κανει οτι εκανε ...γιαυτο λεει ρητα στην συσκευασια κατω απο τη γλωσσα και αφηστε το να δρασει...ακομα και η καραμελα την εχουν σχεδιασει ειδικα πως θα λιωσει ποσο θα λιωσει και ποσο φαρμακο θα απελευθερωνει...δεν ειναι αερα πατερα η φαρμακολογια..τα λεμε

Δημοσ.
Εδώ ένα Ronal που χρησιμοποιούσε η μάνα μου για την μύτη έφταιγε για το πρόβλημα που είχε με την πίεση.

Ασ'τα να πάνε..

Πως????Εισαι σιγουρος γι αυτο που λες?

Δημοσ.
Με αφορμη κατι σημερινο...

Ξυπνησα με τον ουρανισκο μου σαν...."τσαρουχι".

Ηπια καφε και μου εδωσε η γυναικα μου μια καραμελα Lysopaine !!!!

Στην αρχη την εγλειψα αλλα επειδη ηθελα να τελειωσω τον καφε μου την μασησα.

Μετα πο λιγο πηγα να φυγω και γυρισα πισω σε 5 λεπτα κακην κακως !!!! Κατι μαλακο αλλα κολλημενο αισθανομουν να εχει κολλησει στον λαιμο μου πισω και δεν μπορουσα να το βγαλω.Οσο εβηχα για να βγει τοσο χειροτερο γινοταν το αισθημα του πνιγμου.

Συμπωματικα καταλαβα οτι αν προσπαθουσα να καταπιω ηταν καλυτερα.

Με χιλα βασανα εφτασα το "Σωτηρια" που εφημερευε ΩΡΛ και η διαγνωση ηταν πρηξημο της σταφυλης μαλλον απο κατι αλεργικη φυσεως.

Μου εβαλα ορο με κορτιζονη και υπεγραψα και εφυγα . Ειμαι ηδη καλυτερα....

Μου ειπαν οτι δεν αποκλειεται η "καραμελλα" να προξενησε αλεργια χωρις να ειναι και σιγουρο.

Πριν λιγο στο χαρτακι διαβασα οτι αυτες καταπινοντε ή γλειφοντε αλλα δεν τις μασαμε. Μπορει να εφταιξε και αυτο....

Οπως και ναχει η προσοχη εστω και σε αθωα φαρμακα και για τυχον παρενεργειες και για τον τροπο χρησης τους ειναι απαραιτητη.

Δυστυχως το καθεστως με το οποιο λειτουργει η διαθεση των φαρμακων στην Ελλαδα αφηνει πολλα περιθωρια για τετοιου ειδους ατυχηματα.

Κανονικα η χορηγηση οποιουδηποε σκευασματος που εχει θεραπευτικη δραση πρεπει να γινεται με την υποδειξη του γιατρου.Ομως οι συνθηκες που επικρατουν στην χωρα μας δεν ευνοουν κατι τετοιο γιατι πιστευω οτι δεν θα πηγαινε κανεις στον γιατρο η στο νοσοκομειο για εναν πονολαιμο η για εναν πονοκεφαλο.Παρ'ολα αυτα ετσι θα επρεπε να γινοταν γιατι ενα τετοιο απλο περιστατικο δεν ξερουμε για παραδειγμα απο που ξεκιναει.

Οποτε πρεπει ο καθενας να δειχνει υπευθυνοτητα οσον αφορα τα φαρμακα γιατι οσο "αθωα" και να ειναι (δεν υπαρχει αθωο φαρμακο) μπορουν να προκαλεσουν παρενεργειες και οι φαρμακευτικες αντιδρασεις ειναι οι χειροτερες.

Μην θεωρουμε λοιπον οτι η Lysopaine ειναι σαν την Halls και ουτω καθ'εξης.

Τελος επαναλαμβανω,ο καλυτερος συμβουλος για ενα φαρμακο ειναι ο γιατρος και ο φαρμακοποιος και οχι ο φιλος που το πηρε και του εκανε καλο

Δημοσ.

Το μεγαλυτερο κομπλεξ που εχω ειναι με τα φαρμακα. Δεν γουσταρω να παιρνω τπτ. Την τελευταια φορα που πηρα χαπακι να καταλαβετε εφυγα στο νοσοκομειο με αλεργικο σοκ. Το σκηνικο ελαβε χωρα 5 χρονια πριν και το χαπακι ηταν μια ασπιρινη (Αναβραζουσα με γευση λεμονι). Ο μακακας ειχα αλεργια στο πιο διαδεδομενο φαρμακο και απλα δεν το ξερα επειδη εχω αυτο το κομπλεξ.

Πριν απο αυτη την ασπιρινη (Μιλαμε για τριετια και βαλε) χρειαστηκε να χτυπησω κατι ενεσεις γιατι εβγαλα δοντι ενω αυτο ειχε αποστημα. Ο γιατρος μου πε να παρω αντιβιωση και εγω απλα τον εγραψα. Πηγα σπιτι και σε μια ωρα σπαρταρουσα σαν το ψαρι. Ο γιατρος μολις με ειδε τα παιξε (Εννοειται πως ηρθε σπιτι γιατι εγω ημουν κατω απο καμμια δεκαρια κουβερτες). Αμεσως μου κανε μια ενεση και συνηλθα. Οπως καταλαβαινετε δεν μ επερνε και αναγκαστηκα να κανω αλλες 5 ή 6.

Οποτε συνολικος απολογισμος τελευταιας 15ετιας (Τοσο θυμαμαι): Μια ασπιρινη και 6 ενεσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...