ne3go Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Έχω ένα laptop, ACER Extensa 5620Z με προεγκατεστειμένα τα VISTA. Βρήκα στο site της εταιρείας τους SATA drivers, και έφτιαξα με το πρόγραμμα nLite, ένα bootable CD με τα Windows XP και ενσωματωμένους τους drivers...Επειδή το αρχείο έχει πολλούς drivers και δεν κατάλαβα ποιός κάνει για μένα, όταν στο nLite εμφανίστηκε η παρακάτω λίστα, τους ενσωμάτωσα όλους (με την επιλογή multiple drivers): - Intel® 82801IR/IO SATA RAID Controller (Desktop ICH9R) - Intel® 82801IR/IO SATA AHCI Controller (Desktop ICH9R) - Intel® 82801HEM SATA RAID Controller (Mobile ICH8M-E) - Intel® 82801HEM SATA AHCI Controller (Mobile ICH8M-E) - Intel® 82801HBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH8M) - Intel® 82801HR/HH/HO SATA RAID Controller (Desktop ICH8R) - Intel® 82801HR/HH/HO SATA AHCI Controller (Desktop ICH8R) - Intel® 631xESB/632xESB SATA RAID Controller (Workstation ESB2) - Intel® 82801GHM SATA RAID Controller (Mobile ICH7RM) - Intel® 82801GBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH7M) - Intel® 82801GR/GH SATA RAID Controller (Desktop ICH7R/DH) - Intel® 82801GR/GH SATA AHCI Controller (Desktop ICH7R/DH) Στη συνέχεια bootάρω με το CD και πάλι δε βλέπει το σκληρό δίσκο του laptop.... Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη....Ευχαριστώ.
intelquad Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 καλημερα!δοκιμασε απο το bios να απενεργοποιεισεις τους sata!θα παρει τα windows και μετα ξανα ενεργοποιισε τους!
ne3go Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Φίλε intelquad, η μόνη επιλογή που έχει στο BIOS για SATA είναι να επιλέξεις ή ΑCHI mode ή IDE mode.
ne3go Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Σ'ευχαριστώ πολύ intelquad, τα κατάφερα να εγκαταστήσω τα XP με τον τρόπο που μου είπες! Το πρόβλημα που έχω τώρα είναι ότι δεν μπορώ να επιστρέψω στην επιλογή ACHI mode. Όταν το βάζω απ'το BIOS εκεί, τα windows πετάνε μια μπλε οθόνη και επανεκκινούν. Το γύρισα ξανά στο IDE mode, άνοιξαν τα windows, και δοκίμασα να εγκαταστήσω τους ACHI drivers, αλλά το εκτελέσιμο αρχείο setup.exe, όταν ανοίγει μου βγάζει ένα μήνυμα ότι ο υπολογιστής μου δεν πληρεί τις προδιαγραφές για την εγκατάσταση του προγράμματος Ποιά η διαφορά στο ACHI και το IDE mode? Μπορώ να μείνω στο IDE? υπάρχει τρόπος να εγκατασταθούν οι drivers και να λειτουργήσει το λάπτοπ όπως πρέπει?
intelquad Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 δοκιμασε να εγκαταστησεις τους drivers τωρα για τους sata που ειχες στο δισκακι στην αρχη!
ne3go Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Το αρχείο με τους SATA drivers που κατέβασα απ'την εταιρεία, είναι ένα αρχείο setup.exe, το οποίο όταν το ανοίγω μου βγάζει το μήνυμα "ο υπολογιστής δεν πληρεί τις ελάχιστες απαιτήσεις για την εγκατάσταση αυτού του λογισμικού" και κλείνει!Πρίν το format (στα VISTA) έτρεχε κανονικά!!! Έχει και κάποιες οδηγίες για manually εγκατάσταση, αλλά είναι αρκετά πολύπλοκες για μένα. Είναι παράξενο γιατί όλοι οι άλλοι drivers για XP που κατέβασα απ'το site της ACER τρέξανε κανονικότατα! Έτσι τώρα το έχω στο IDE mode, τα ΧΡ πάνε κανονικά, και απ'ότι καταλαβαίνω, χάνω μόνο λίγο σε ταχύτητα...
intelquad Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 νομιζω πως αυτο ετρεχε κατα την εγκατασταση των windows xp οταν σου λεει πατα f6 η f8!τους βαζεις σε δισκεττα και τους τρεχεις!αν δε σε χαλαει οπως ειναι τωρα μη το κανεις ξανα format!
ne3go Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Αν είχε floppy το μηχάνημα θα πέρναγα εξ'αρχής τους drivers με το F6...αλλά δυστυχώς! Γι'αυτό έψαχνα τη λύση με το nLite και την ενσωμάτωση των drivers στα Windows.Θα το αφήσω όπως είναι, μια χαρά πάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.