raindrop Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Καλημέρα ! Καλησπέρα! Κάνοντας μια έρευνα κάμποσων ωρών στο ελληνικό και διεθνές διαδύκτυο πιό πολύ μπερδεύτηκα παρά κατέληξα κάπου, μιας και δεν έχω ασχοληθεί με τον χώρο των φορητών Η/Υ ποτέ μου (σε αντίθεση με τους desktop PCs) Το λοιπόν, τι τον χρειάζομαι: θα φύγω από Ελλάδα τέλη Σεπτέμβρη για ενα εξάμηνο κ εννοειται δε μπορώ να πάρω τον ΗΥ μου μαζί μου. Θα ταξιδεύω αρκετά συχνά, πράγμα που συνεπάγεται χρήση σε εξωτερικούς χώρους (μπαταρία? οθόνη που δε γυαλίζει?) και μετακίνηση, άρα θέλω σίγουρα κάτι ελαφρύ, κάτω από 2 κιλά! Το μέγεθος της οθόνης νομίζω πρέπει να κυμανθεί στις 14-15 ίντσες. Στην Ευρώπη βρίσκεις wireless σε διάφορα μέρη, οπότε θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να συνδέομαι σε αυτό. Από άποψη εφαρμογών θα τρέχουν σίγουρα MS Office, Photoshop, Internet (browsers, IM). Δε με ενδιαφέρουν καθόλου τα παιχνίδια ενώ θα μπορούσα να θυσιάσω και την προβολή ταινιών χάρην της ελαφρότητας. Χρειάζομαι ωστόσο σίγουρα τον σκληρό δίσκο (τουλ 160, καλύτερα 250) για αποθήκευση μουσικής και φωτογραφιών. πόσα μπορώ να δώσω: δε θα ήθελα να δώσω πάρα πολλά χρήματα γτ λόγω μετακινήσεων παραμονεύει ο κίνδυνος να χτυπήσει ή να βραχεί ή κι εγώ δε ξέρω τι. Τα ελαφρυά λάπτοπ όμως είναι ακριβά απ'όσο ειδα. Απλά δε ξέρω αν είδα τα σωστά.. γύρω στα 500-700 ευρώ θα έλεγα. Δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω το λάπτοπ από το ιντερνετ ή και από άλλη χώρα. Σημαντική σημείωση/ερώτηση- είναι καλύτερα να το αγοράσω Ελλάδα ή Ολλανδία? Τι παίζει με τιμές και φόρους? Το δε πληκτρολόγιο, είναι διαφορετικό εκεί? Απ' όλα αυτά οι σημαντικότερες μεταβλητές παραμένουν το βάρος και η τιμή!! Ελπίζω να με βοηθήσετε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
TechnoState Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 ...αποψη μου ειναι οτι καλυτερα να προμηθευτης απο εξωτερικο. Εντος Ευρωπης θα εισαι οποτε δεν παιζει προβλημα με την οποια εγγυηση. Το πληκτρολογιο θα ειναι τυπικο Αγγλικο στα συμβολα, χωρις τυπωμενους Ελληνικους χαρακτηρες πανω. Αν ασχολεισαι λιγο παραπανω με computing γενικοτερα δεν νομιζω να εχεις κανενα προβλημα. Αλλη μια σημαντικη παραμετρος για μενα ειναι η διαρκεια ζωης της μπαταριας(αφου θα εισαι 'life on the move'). Δεν θα μπω στην διαδικασια να σου προτεινω brands, αλλα προτιμησε καποια εταιρια αξιοπιστη δλδ, με καλο ονομα στην αγορα, καλη εγγυηση (σημαντικο για μενα) και υποστηριξη κ τελος με καλες/υψηλες πωλησεις(οποτε θα υπαρχουν παρα πολλες γνωμες για συγκεκριμενα μοντελα)...
Purple_Haze Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Εγώ θα πρότεινα 12-13 ίντσες, που έχουν και πολύ καλή αυτονομία και κατα τη γνώμη μου είναι ο τέλειος συνδυασμός φορητότητας και ευκολίας. Ο σκληρός μη σε ανησυχεί. Κυκλοφορούν εξωτερικοί usb σκληροί πολυ κομψοί και βολικοί. Στην ελλάδα δεν υπάρχει και μεγάλη ποικιλία από 12-13 ίντσες αλλά βρίσκεις fujitsu, hp, dell σε καλές τιμές. Εγώ έχω ένα hp 12αρι(αγορασμένο απο Σουηδία) και έναν τέτοιο σκληρό και είμαι καλυμμένος.
raindrop Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Χμ... λετε ε? Καλες μαρκες από ότι ειδα θεωρούνται τωρα DELL kai Toshiba? Κ για 13άρα το σκεφτόμουνα, απλα μην είναι εντελώς μινιόν. Δε θα μπορώ να δουλέψω τις φωτογραφίες μου φοβάμαι.. Θα ήθελα ωστόσο να μου προτείνετε και κάτι πολύ συγκεκριμένο με link κι έτσι.
haHa Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Τα χρηματα που διαθετεις ειναι λιγα για να παρεις ελαφρυ, ποιοτικο, με μεγαλη εγγυηση και μεγαλο σκληρο... Υπαρχει ομως μια προσφορα που σε καλυπτει. Δες εδω: Toshiba u300 κατω απο 2 κιλα βαρος, 4 χρονια εγγυηση, 200gb σκληρος στις 5400 στροφες, επωνυμο, ποιοτικο, μονο 699 ευρω!!
koprodogis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Με μια γρηγορη ματια εντοπισα 2 μοντελακια που ισως θα σε βολευαν. 1) HP Compaq 6510b αρκετα καλο και κοντα σε αυτα που θες.Ο επεξεργαστης αν και σχετικα παλιος μια χαρα θα κανει τη δουλεια σου και ειναι αρκετα γρηγορος.Βαρος και μπαταρια δεν θα σε απογοητευσουν ενω απο ποιοτητα κατασκευης ειναι τελειο και με το παραπανω. Τωρα θα μπορουσες να πας σε κατι εντελως διαφορετικο όπως 2) HP Compaq 6715s που υστερει πολυ σε επιδοσεις και σιγουρα σε καταναλωση-αντοχη της μπαταριας αλλα για 400 ευρω νομιζω δεν θα σε απογοητευσει. Για δισκο που θες μεγαλυτερο νομιζω το προβλημα μπορει να λυθει με εναν εξωτερικο(εχει το e-shop προσφορα εναν 160αρι wd passport με 49 ευρω.) Και τα 2 μπορουν εχουν πληρη υποστηριξη σε windows xp που ισως σε ενδιαφερει
Purple_Haze Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Χτύπα αυτό που λέει ο haHa. Μια χαρά είναι.
dzerv Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Τα χρηματα που διαθετεις ειναι λιγα για να παρεις ελαφρυ, ποιοτικο, με μεγαλη εγγυηση και μεγαλο σκληρο... Υπαρχει ομως μια προσφορα που σε καλυπτει. Δες εδω: Toshiba u300 κατω απο 2 κιλα βαρος, 4 χρονια εγγυηση, 200gb σκληρος στις 5400 στροφες, επωνυμο, ποιοτικο, μονο 699 ευρω!! πριν λιγο μου εριξαν διαφημιστικο του mediamarkt με τιμη για το u-300-154 στα 599 .
koprodogis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 μονο που δεν εχει το dockstation αλλα για 100 ευρω ποιος το ...
stauros772000 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 πριν λιγο μου εριξαν διαφημιστικο του mediamarkt με τιμη για το u-300-154 στα 599 . απο πιο καταστημα?γιατι στου φαλήρου εχουν τον L300 στα 599....για δωσε ινφο....
dzerv Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 απο πιο καταστημα?γιατι στου φαλήρου εχουν τον L300 στα 599....για δωσε ινφο.... για ολα λογικα ... δεν λεει καποιο το φυλλαδιο
koprodogis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Το ειδα και εγω στο φυλλαδιο που μοιραζουν στη θεσσαλονικη παντως οποτε και σαλονικα παιζει
dzerv Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 το σκεφτομαι να το χτυπησω ... δεν ειναι και κακο λογικα για 2-3 χρονια θα αντεξει για τα ταξιδια... πεζει και μια προσφορα για τα toshiba... toshiba.gr Μεχρι σαββατο οποιος παρει μπορει να κερδισει ακομα ενα ιδιο...
nk_surfer Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Είναι καλή προσφορά ο Toshiba στα mediamarkt. Πριν 2 μήνες ακριβώς που ήμουνα Αγγλία, πουλάγανε ακριβώς το ίδιο μοντέλλο στις 599 λίρες (περίπου 760?).
raindrop Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Νι, μάλλον κυριε χαΧΑ θα προτιμήσω το δικό σας πακέτο Ευχαριστώ πολύ-πολύ παιδια. Παντως και στο Μουλτιραμα λινκ που δωσες χαΧΑ το χει 599 όχι 699.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.