Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις για το νέο μου Mac

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα.Όταν άνοιξα το iMac για πρώτη φορά συμπλήρωσα κάτι ονόματα και κάτι κωδικούς τους οποίους τώρα δεν τους θυμάμαι, αυτούς προσπαθώ να αλλάξω ...

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Επειδή δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα.Όταν άνοιξα το iMac για πρώτη φορά συμπλήρωσα κάτι ονόματα και κάτι κωδικούς τους οποίους τώρα δεν τους θυμάμαι, αυτούς προσπαθώ να αλλάξω ...

Kαμια σχεση το MobileΜe με αυτο που ψαχνεις ...

Για δες εδω μηπως σε βοηθησει

http://support.apple.com/kb/HT1274

http://en.kioskea.net/forum/affich-14472-forgot-my-mac-password-now-what

αν και νομιζω οτι μαλλον θα χρειαστε ι να κανεις εγκατασταση το λειτουργικο απο την αρχη ..

Δημοσ.
Kαμια σχεση το MobileΜe με αυτο που ψαχνεις ...

Για δες εδω μηπως σε βοηθησει

http://support.apple.com/kb/HT1274

http://en.kioskea.net/forum/affich-14472-forgot-my-mac-password-now-what

αν και νομιζω οτι μαλλον θα χρειαστε ι να κανεις εγκατασταση το λειτουργικο απο την αρχη ..

Μάλλον είχε κάνει τον trial λογαριασμό που προσφέρει η Apple όταν αγοράζεις νέο Mac. Έχω δει επιλογή για trial λογαριασμό στο MobileMe αλλά όταν πήγα να κάνω νέο λογαριασμό, δεν...

Με επανεγκατάσταση γίνεται, ναι.

Δημοσ.

Τον κωδικό μόνο που είχα αλλάξει κάποτε ,με το dvd του tiger/leopard το είχα κάνει αν θυμάμαι. βάλτο και νομίζω έχει επιλογή reset password . Για το usrname δε ξέρω, οτι είπαν οι φίλτατοι προλαλήσαντες ;)

Δημοσ.
Τον κωδικό μόνο που είχα αλλάξει κάποτε ,με το dvd του tiger/leopard το είχα κάνει αν θυμάμαι. βάλτο και νομίζω έχει επιλογή reset password . Για το usrname δε ξέρω, οτι είπαν οι φίλτατοι προλαλήσαντες ;)

Όχι, δεν ρωτάει για τον κωδικό του συστήματος, αλλά για τους κωδικούς που είχε δηλώσει κατά την εγγραφή του στο(τότε) .Mac.

Δημοσ.

έχω συνδέση το dekstop μου με ethernet και το macbook wireless με το usr9108. θέλω να μπορώ να έχω πλήρη έλεγχω τους ενούς υπολογιστή απο τον άλλο ανα πάσα στιγμή που είναι και τα δυο συνδεμένα. Έχετε καμια ιδέα?

Μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να μεταφέρω καν αρχεία...

Δημοσ.
Αρχικα βαλε στον user του pc password.

Για ελεγχο του υπολογιστη, δοκιμασε το vnc..

Υπάρχει ο user που χρησιμοποιώ (ο admin )και ο guest που ενεργοποίησα χθες μήπως κατάφερνα να συνδεθώ μέσω αυτού.. Να φτιάξω και 3ο usr? Για να συνδεθεί, δεν θα πρέπει να είναι Logged off o user αυτός?

Δημοσ.
Υπάρχει ο user που χρησιμοποιώ (ο admin )και ο guest που ενεργοποίησα χθες μήπως κατάφερνα να συνδεθώ μέσω αυτού.. Να φτιάξω και 3ο usr? Για να συνδεθεί, δεν θα πρέπει να είναι Logged off o user αυτός?

Βασικα μπορεις να απενεργοποιησεις τον guest.

Tριτο χρηστη δεν χρειαζεται να φτιαξεις, απλα στον τωρινο σου , τον admin, να του βαλεις password.

Kαι οχι δεν πρεπει να εισαι logged off.

Δημοσ.
Βασικα μπορεις να απενεργοποιησεις τον guest.

Tριτο χρηστη δεν χρειαζεται να φτιαξεις, απλα στον τωρινο σου , τον admin, να του βαλεις password.

Kαι οχι δεν πρεπει να εισαι logged off.

Κατέβασα realvnc και όλα δούλεψαν ρολόι. Μόνο δεν έχω καταφέρει να βρώ πως θα μεταφέρω αρχεία απο το pc προς το mac ή το ανάποδο..

Υ.Γ. μπορώ κάπως να περιορίσω το vnc να δέχεται μόνο lan συνδέσεις και όχι μέσω internet? να νιώθω κάπως ασφαλής?

Δημοσ.

ρε παιδες, για να μην ανοιγω καινουργιο thread, οταν προσπαθω να bootarω το 10.6, στο Loading Screen το μηλαρακι αντικαθίσταται απο ενα γκρι σημα σα το "μη παρακαρετε". Τι φταιει κ μου το εμφανιζει?

Δημοσ.
Κατέβασα realvnc και όλα δούλεψαν ρολόι. Μόνο δεν έχω καταφέρει να βρώ πως θα μεταφέρω αρχεία απο το pc προς το mac ή το ανάποδο..

Ωραιος!

Για μεταφορα αρχειων:

πας στο pc και βαζεις υποχρεωτικα στον User που χρησιμοποιεις password.. (γιατι διαφορετικα δεν μπορεις να ανταλλαξεις αρχεια για λογους ασφαλειας)

Φανταζομαι τον εχεις και σε καποιο workgroup.

Απενεργοποιεις το software firewall (πχ το default των windows) και μετα μοιραζεις τον σκληρο σου δισκο. (δεξι κλικ στον σκληρο και Sharing and Security και μετα λες share κλπ).

Κανεις ενα ρεσταρτ για σιγουρια(ειδικα αν αλλαξες workgroup ή εβαλες pass).

Aν ο mac σου ειναι στο ιδιο ρουτερ, τοτε με του που πας στον finder-network θα το βρεις..

Δημοσ.

Υ.Γ. μπορώ κάπως να περιορίσω το vnc να δέχεται μόνο lan συνδέσεις και όχι μέσω internet? να νιώθω κάπως ασφαλής?

Φροντιζει αν θυμαμαι καλα το ρουτερ σου για αυτο!!

Παντως ψαξτο και σιγουρα ρυθμιζεται...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...