Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις για το νέο μου Mac

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Να απαριθμήσω κ εγώ με την σειρά μου τις ερωτήσεις μου ως νέος mac user :)

(δικαιολογήστε με αν κάποιες είναι αστείες)

Δεν υπάρχουν αστείες. :-)

Οι απαντήσεις με μπλε γράμματα:

1.Τι διαφορά έχει το Terminal.app με το Χ11.app ?

Το Terminal.app σου δίνει πρόσβαση στο command line του λειτουργικού (όπως το DOS στα πάλαι ποτέ x86 μηχανήματα) ενώ το X11.app είναι ένα περιβάλλον προσομείωσης άλλου συστήματος (του X Window System)

2. Όταν κλείσω μια εφαρμογή απο το χ πάνω αριστερά παραμένει ανοικτή με μια μπλέ κουκίδα απο κάτω της στο dock. γιατί γίνεται αυτό? άλλο τρόπος να μην χρειάζεται να το κλείνω 2 φορές ?

Πατάς command + Q, είναι το Quit.

Μερικές εφαρμογές κλείνουν από το [x] ενώ σε άλλες απλά κλείνει το παράθυρο της εφαρμογής.

3. κάποια συντόμευση για να κλείνουν τα παράθυρα (win = alt + f4) ?

command + Q σου κάνει; :-)

4. Κάποιο text editor εκτώς του default textedit?

http://www.pure-mac.com/textword.html'>http://www.pure-mac.com/textword.html

Γενικά, τσέκαρε αυτό το εξαιρετικό site: http://www.pure-mac.com/

5. Photoshop ? Πως θα το κάνω install?

ΔΞ/ΔΑ

6. Cinema 4d επίσης ?

ΔΞ/ΔΑ

7. dc++ δουλεύει κανονικά? κάποιο ελαφρύ torrent client για mac?

Shakespeer για το DC++

transmission, ο απόλυτα ελαφρύς και λειτουργικός torrent client - το Azureus είναι βαρύτατο και σχεδόν δύσχρηστο πλέον

8. κάποιος messenger γi hotmail?

AdiumΧ και μόνο adium (για σχεδόν όλα τα δίκτυα IM)

9. Προσπαθώ μέσα απο το Mail που έχει απο default να φτιάξω τις ρυθμίσεις για τα mail μου αλλα δεν τα καταφέρνω.. κάποιο tip -guide?

Τι ακριβώς ψάχνεις και δεν καταφέρνεις να κάνεις;

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ , τελικά συγχρώνισα το mail με τα mail μου και όλα δουλεύουν ρολόι ,

συνεχίζοντας τις ερωτήσεις θα ήθελα να μάθω

10.Μέσα απο το pure-mac έχω βρεί αρκετές εφαρμογές για να κάνω την δουλειά μου. Η εγκατάσταση των εφαρμογών αυτών γίνεται όντως τόσο απλά όσο φάνηκε οτι έγινε ? ή είναι *.dmg και γίνεται η εγκατάσταση με ένα διπλό κλικ ή είναι ενας φάκελος με ένα *.app μέσα, τον οποίο πετάω μεσα στο applications. Για να κάνω απεγκατάσταση της εφαρμογής ?

11. Έβαλα NeoOffice (δεν έχουν access ουτε excel ? με βλέπω για openoffice) . Χρειάζομαι ορθογραφικό έλεγχο, απο ότι είδα στο forum υπάρχουν αρκετά threads αλλα δυστηχώς τόση ώρα προσπαθώ δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη.. :( Κατέληξα σε CocoAspell αλλά δεν το έχω κάνει να δουλέψει ακόμη ούτε στο safari ουτε στο neoofice..

Τα φώτα σας :)

Δημοσ.

Διόρθωση σε αυτό που είπε ο paredwse: Το αντίστοιχο του "Alt+F4" στο MacOS είναι το Command+W. Αυτό κλείνει το παράθυρο που είναι ενεργό. Αν η εφαρμογή κλείνει πατώντας το χ, τότε αντίστοιχα κλείνει και με το Command+W. Αν όχι, όπως οι περισσότερες, τότε μένει ενεργή στο Dock. Αντίθετα, στα Windows, αν η εφαρμογή έχει ένα μόνο παράθυρο ανοιχτό, τότε με Alt+F4 κάνει quit την εφαρμογή.

Δημοσ.
το neoffice έχει excel! το λέει calc!

όπως επίσης έχει και ορθογραφικό έλεγχο...

ορθογραφικό έλεγχο για ελληνικά ? πως ακριβώς λειτουργεί ? γιατί δεν βλέπω να υπάρχει κάτι τέτοιο όσο γράφω..

Δημοσ.

αν θυμάμαι καλά έχει install dictionaries από το menu

update: σχετικά με το photoshop, όλα τα app της adobe έχουν δικό τους installer

Δημοσ.
ορθογραφικό έλεγχο για ελληνικά ? πως ακριβώς λειτουργεί ? γιατί δεν βλέπω να υπάρχει κάτι τέτοιο όσο γράφω..

Πρώτα πρέπει να εγκαταστήσεις το ελληνικό λεξικό από τη σελίδα του CocoAspell και μετά, πας π.χ. στον Safari και στο πεδίο που θέλεις να γράψεις, δεξί κλικ-->Spelling and Grammar-->Show Spelling and Grammar. Εκεί επιλέγεις τα Ελληνικά και είσαι ΟΚ.

Δημοσ.

Επειδή δεν θέλω να ανοίξω και άλλο το topic με ερωτήσεις γράφω και εγώ εδώ

_1) Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω ή τουλάχιστον να χαμηλώσω τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνει το iMac όταν ανοίγει (αν δεν κάνω λάθος ονομάζετε start up chime) Έχω χρησιμοποιήσει MacPilot χωρίς αποτέλεσμα καθώς και το start up sound !

_2)Κάτι πάτησα κατα λάθος στο desktop και τώρα μου κάνει αυτόματη στοίχιση στα δεξιά που πάω για να το επαναφέρω ;;;

_3)Υπάρχει ελληνική διόρθωση για Microsoft Office:Mac 2008 ;;;

_4)Θέλω να ανοίγω τον iMac μου από το Apple Remote γίνετε ;;;

Ευχαριστώ !

Δημοσ.

1.χαμήλωσε το πριν το κλήσεις!

Έχω απενεργοποιήσει (και χαμηλώσει) όλους τους ήχους του λειτουργικού και ακόμα ακούγετε ....

4.νομίζω πως όχι, ίσος με το sofa control

Κάτι free υπάρχει ;;;

_5)Πώς αλλάζω το όνομα του home directory ;;;

Δημοσ.

2) Δεξί κλικ στο desktop, Show View Options--> Arrange By: None

4) Μόνο αν είναι σε sleep mode γίνεται. Αλλιώς όχι.

5) Όοοοοοοχι!!!! Μην το κάνεις αυτό!

Δημοσ.

_1)ok (thanks charoui)

_2)ok

_3)ok

_4)ok

_5)Δηλαδή δεν γίνετε ;;;

___

_6)Που πάω για να ορίσω πoια αρχεία θα ανοίγουν με πoια προγράμματα (για παράδειγμα θέλω τα .torrents να ανοίγουν με το trasmision και όχι με το Limewire)

_7)με ποια προγράμματα συγχρονίζετε το address book ;;; Αξίζει να το γεμίσω με επαφές ;;;

_8)Υπάρχει τρόπος να μπορώ να βλέπω πιο τραγούδι παίζει εκείνη την στιγμή από το itunes στην toolbar (δεν ξέρω και πως λέγετε ... :o), και γενικά ποιόν player χρησιμοποιήτε, υπάρχει κάποιος σαν τον winamp ;;;

Δημοσ.

5) υπάρχουν ιστορίες φρίκης για όποιον το έκανε...

6) δεξί κλικ get info --> open with διαλέγεις και μετά change all

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...