Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις για το νέο μου Mac

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Επίσης μπορείς ακόμα και να μετακινήσεις ένα πρόγραμμα από το μέρος που είναι στο σκληρό ακόμα και την ώρα που το τρέχεις χωρίς να το κλείσεις.. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε αρχείο...

Αγόρασες και έβαλες την πίπα της rainbow? Παρόλο που δεν έχω ιδέα με τον εξελληνισμό του λειτουργικού, όλοι λένε ότι το μόνο που προκαλεί είναι προβλήματα...

Έτσι κι αλλιώς η άποψη μου είναι ότι η ελληνική γλώσσα είναι γελοία στα ελληνικά. Ακους εκεί ''επικόληση''... Εγώ τα έχω όλα και μόνο στα αγγλικά...

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ναι μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Επίσης μπορείς ακόμα και να μετακινήσεις ένα πρόγραμμα από το μέρος που είναι στο σκληρό ακόμα και την ώρα που το τρέχεις χωρίς να το κλείσεις.. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε αρχείο...

Αγόρασες και έβαλες την πίπα της rainbow? Παρόλο που δεν έχω ιδέα με τον εξελληνισμό του λειτουργικού, όλοι λένε ότι το μόνο που προκαλεί είναι προβλήματα...

Έτσι κι αλλιώς η άποψη μου είναι ότι η ελληνική γλώσσα είναι γελοία στα ελληνικά. Ακους εκεί ''επικόληση''... Εγώ τα έχω όλα και μόνο στα αγγλικά...

τι εννοείς ακριβώς? πως θα έπρεπε να το γράψουν?

Δημοσ.

Ναι έβαλα αυτό της Rainbow, αλλά όλα πάλι είναι στα αγγλικά. Δεν έχω πρόβλημα. Απλά που μπορώ να βρω αυτό το grupdate της Rainbow για να το βγάλω (απεγκατάσταση) τελείως.

Δημοσ.
Ναι έβαλα αυτό της Rainbow, αλλά όλα πάλι είναι στα αγγλικά. Δεν έχω πρόβλημα. Απλά που μπορώ να βρω αυτό το grupdate της Rainbow για να το βγάλω (απεγκατάσταση) τελείως.

Δεν ήξερες, δε ρώταγες?

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν παίρνουμε νέο Mac είναι να σπάσουμε και να πετάξουμε στα σκουπίδια το CD του GRUpdate της Rainbow!

Έχω την εντύπωση πως η μόνη λύση είναι η επανεγκατάσταση του λειτουργικού από την αρχή :cry:

Δημοσ.

Μια σειρά ερωτήσεων

1)Σχετικά με το grupdate της Rainbow, το εγκατέστησα και ήταν μια βλακεία και μισή. Μου δημιούργησε νομίζω πρόβλημα στο Preferences, καθώς δε μου άνοιγε τις επιλογές για το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Δεν ξέρω τί έγινε, αλλά ξαφνικά έφυγε και τώρα όλα είναι αγγλικά πάλι και τρέχουν όλα μια χαρά. Δεν είμαι σε θέση να κάνω επανεγκατάσταση λειτουργικού. Είμαι αρχάριος στα mac. Εξάλλου, αφού όλα είναι οκ ή έτσι φαίνονται γιατί να μπω στη διαδικασία; Απλά σκεφτόμουν, μήπως το βρω κάπου και το κάνω απεγκατάσταση αλλά δεν το βρίσκω. Ποια η γνώμη σας;

2)Έχω μια βασική απορία: Στα Windows είχα συνηθίσει τις κλασσικές διαδρομές c:// κ.ο.κ. Στα Mac τί τρέχει;;. Για παράδειγμα στην επιφάνεια εργασίας έχει ενα εικονίδιο (νομίζω του σκληρού). Εγώ, προς το παρόν, δουλεύω με το finder. Aπό εκεί ξεκινάω. Στο finder,λοιπόν, έχω τα applications. Εκεί είναι όλες οι εφαρμογές, που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή; Επίσης στο finder βλέπω και μία θέση(;), που έχει το όνομά μου και μέσα είναι διάφοροι φάκελοι πχ. my pictures, my music κ.α. Αυτές είναι θέσεις για να αποθηκεύω τα αρχεία μου; Και όλα αυτά είναι στο σκληρό σωστά;:-)

3)Το ilife τί ακριβώ είναι; Το έχει το mac μου; Περιλαμβάνει κάποιες εφαρμογές;;

4)Αν μια εφαρμογή από το applications τη σύρω στον κάδο, απεγκαθίσταται; Δε μένει τίποτα στον υπολογιστή;

5)Όταν κατεβάζω ένα πρόγραμμα, αυτό αφού κατέβει ανοίγει κατευθείαν και κάνει εγκατάσταση;;;Γιατί νομίζω κατέβασα το firefox, άνοιξε αλλά μετά το έχασα!!Το ξανακατέβασα το έβαλα στο applications και τώρα είναι εκεί.

6)Οι εφαρμογές, που βρίσκονται στο applications δε συνοδεύονται από κάποιους φακέλους;;Αυτοί που είναι;; Στα Windows ήταν στο Program Files.

Αυτά για αρχή!!Σας έπρηξα ε;; Ένας switcher είμαι και ζητάω λίγη βοήθεια:-)

Οι πρώτες εντυπώσεις, μέχρι τώρα είναι υπέροχες.

Δημοσ.
Μια σειρά ερωτήσεων

2)Έχω μια βασική απορία: Στα Windows είχα συνηθίσει τις κλασσικές διαδρομές c:// κ.ο.κ. Στα Mac τί τρέχει;;. Για παράδειγμα στην επιφάνεια εργασίας έχει ενα εικονίδιο (νομίζω του σκληρού). Εγώ, προς το παρόν, δουλεύω με το finder. Aπό εκεί ξεκινάω. Στο finder,λοιπόν, έχω τα applications. Εκεί είναι όλες οι εφαρμογές, που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή; Επίσης στο finder βλέπω και μία θέση(;), που έχει το όνομά μου και μέσα είναι διάφοροι φάκελοι πχ. my pictures, my music κ.α. Αυτές είναι θέσεις για να αποθηκεύω τα αρχεία μου; Και όλα αυτά είναι στο σκληρό σωστά;:-)

Ναι. Δε χρειάζεται να πηγαίνεις ποτέ από το εικονίδιο του σκληρού, εκτός κι αν θες να κάνεις κάτι συγκεκριμένο. Τα αρχεία σου είναι όλα στο φάκελο με το όνομα σου. Αν υπάρχουν κι άλλοι χρήστες στον υπολογιστή, ο καθένας έχει ένα τέτοιο φάκελο. Όταν ανοίγεις τον finder, από εκεί ξεκινάει. Αν χρησιμοποιείς πολύ κάποιον φάκελο, κάνε drag & drop στο αριστερό μέρος του finder, εκεί που λέει places, είναι βολικό.

3)Το ilife τί ακριβώ είναι; Το έχει το mac μου; Περιλαμβάνει κάποιες εφαρμογές;;

http://www.apple.com/ilife/

Τώρα το πήρες μαζί με το λειτουργικό. Αν βγει επόμενη έκδοση, θα χρειαστεί να την αγοράσεις. Όπως βλέπεις έχει μπόλικο πράμα.

4)Αν μια εφαρμογή από το applications τη σύρω στον κάδο, απεγκαθίσταται; Δε μένει τίποτα στον υπολογιστή;

Μερικές φορές μένουν κάποια πράγματα, κυρίως ρυθμίσεις. Το να την σύρεις στον κάδο είναι αρκετό.

5)Όταν κατεβάζω ένα πρόγραμμα, αυτό αφού κατέβει ανοίγει κατευθείαν και κάνει εγκατάσταση;;;Γιατί νομίζω κατέβασα το firefox, άνοιξε αλλά μετά το έχασα!!Το ξανακατέβασα το έβαλα στο applications και τώρα είναι εκεί.

Ναι. Ανοίγει κατευθείαν αλλά δεν κάνει εγκατάσταση. To ανοίγει σαν προσωρινό δίσκο. Μπορείς να το τρέξεις από εκεί, αλλά δεν εγκαθίσταται έτσι. Πρέπει να το αντιγράψεις στο Applications. Πάντως έτσι μπορείς να δοκιμάζεις προγράμματα πριν τα εγκαταστήσεις.

6)Οι εφαρμογές, που βρίσκονται στο applications δε συνοδεύονται από κάποιους φακέλους;;Αυτοί που είναι;; Στα Windows ήταν στο Program Files.

Σε μια εφαρμογή στο Applications, κάνε δεξί κλικ και "show package contents".

Κρατάνε πράγματα και στο /Library καμιά φορά, αλλά δε θά 'πρεπε να σε απασχολεί.

Προτείνω αν δε το έχεις κάνει ήδη, να δεις πως χρησιμοποιείται το Exposé. Κι ένα quicktip. Σε ένα φάκελο με έγγραφα/φωτογραφίες/οτιδήποτε, πήγαινε σε ένα αρχείο και πάτα space.

Δημοσ.

Διάβασα για ένα πρόγραμμα για Mac το Onyx. Αυτό λέει καθαρίζει το σύστημα και γενικά "ανεβάζει" το σύστημα, ισχύει;;;

Πάντως, νόμιζα ότι κάτι τέτοια προγράμματα θα ήταν περιττά στα mac:-)....

Δημοσ.
Διάβασα για ένα πρόγραμμα για Mac το Onyx. Αυτό λέει καθαρίζει το σύστημα και γενικά "ανεβάζει" το σύστημα, ισχύει;;;

Πάντως, νόμιζα ότι κάτι τέτοια προγράμματα θα ήταν περιττά στα mac:-)....

Στην αρχή το είχα και το χρησιμοποιούσα καμιά φορά, αλλά ήταν τόσο "χρήσιμο" που χωρίς να το καταλάβω ξέχασα ότι υπάρχει στα Apps μου. :-D

Δημοσ.

Δύο ερωτησούλες παιδιά:

1)Λέω να πάρω ένα Ups για το iMac μου. Μπορώ να πάρω, όποιο θέλω, ή πρέπει να προσέξω κάτι για mac; Συνοδεύονται και απο λογισμικό τα ups; Eγώ έχω σκεφτεί αυτό:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69980767&product=945056

2)Θέλω να ανεβάσω κάποια στιγμή τη ram μου στο iMac και από 2 να τα κάνω 4. Υπάρχει κι εδώ κάτι να προσέξω ή όποιες ram βρω;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

1. Όποιο θέλεις πάρε. Μερικά UPS συνοδεύονται με λογισμικό, δεν είναι κανόνας αυτό όμως. Το συγκεκριμένο που αναφέρεις, συνδέεται με PC αλλά μέσω σειριακής θύρας (RS232) που δεν έχει ο iMac. Αν θέλεις να το συνδέσεις προτίμησε κάποιο με θύρα USB.

Αυτό δε σημαίνει πως αν δεν το συνδέσεις, δεν δουλεύει σωστά. Αυτό που προσφέρει η σύνδεση είναι να βλέπεις στον υπολογιστή σου το φορτίο του UPS και να κάνει αυτοματα shutdown όταν, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, η χωρητικότητα της μπαταρίας πέσει κάτω από κάποιο επίπεδο.

2. Η καλύτερη λύση για RAM είναι να συμβουλευτείς το http://www.crucial.com/eu/. Μπορείς να επιλέξεις ακριβώς το μοντέλο του υπολογιστή σου και θα σου προτείνει απόλυτα συμβατές μνήμες.

Ακόμα κι αν δεν αποφασίσεις να τις αγοράσεις από εκεί, τουλάχιστον θα ξέρεις τις ακριβείς προδιαγραφές μνήμης που θα πρέπει να ψάξεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...