waves Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Χαίρεται και πάλι.... Πλέον είμαι κάτοχος ενός iMac 24" (3.06Ghz επεξεργαστή κ.λπ). Θα σας γράψω τις πρώτες μου εντυπώσεις και τις πρώτες μου απορίες. 1)Είμαι εντυπωσιασμένος με το design. Ti χώρεσε εκεί μέσα;;;; Τεράστια οθόνη (προσωπικά δε με ενοχλεί το glossy). 2) Αθόρυβο (δεν το πίστευα μέχρι που το άκουσα, ή για να ακριβολογώ μέχρι, που δεν το άκουγα!!) 3) Εκκίνηση και τερματισμός σε χρόνο dt. 10 δεύτερα για να ανοίξει και 5 δεύτερα για να κλείσει. 5) Εφέ, τα οποία είναι χάρμα οφθαλμών 6) Είμαι χαμένος και δεν ξέρω που πάνε τα τέσσερα με το νέο λειτουργικό. Μόνο το safari είμαι σε θέση να χρησιμοποιήσω, προς το παρόν. Α! Άλλαξα και φόντο. Ελπίζω να μάθω το νέο λειτουργικό! Αυτά μέχρι τώρα, ελπίζω η χαρά μου να κρατήσει....
waves Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Να σας ρωτήσω κάτι... Από την 24" του iMac, σε τί απόσταση "πρέπει" να κάθομαι;;Υπάρχει επιτρεπτό όριο; Έχει κάποιο φίλτρο ενσωματωμένο ....μπα ε;
telegamesvg Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Kαλοριζικο και ...καλοταξιδο .. To ταξιδι στον κοσμο των Mac ειναι παντα ευχαριστο! Θα σου προτεινα , τωρα πλεον που εκανες την σωστη κινηση και πηρες Mac ;-) να μην το κλεινεις ΠΟΤΕ ...δηλαδη να μην κανεις shut down,αλλα να προτιμας να το βαζεις σε sleep mode, απλα πατωντας το κουμπι on/off του Μac.. Eκει να δεις για ποτε ξεκιναει και για ποτε εισαι ηδη π.χ μεσα στο ιντερνετ !!!
haHa Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Θα σου προτεινα , τωρα πλεον που εκανες την σωστη κινηση και πηρες Mac ;-) να μην το κλεινεις ΠΟΤΕ ...δηλαδη να μην κανεις shut down,αλλα να προτιμας να το βαζεις σε sleep mode, απλα πατωντας το κουμπι on/off του Μac.. Eκει να δεις για ποτε ξεκιναει και για ποτε εισαι ηδη π.χ μεσα στο ιντερνετ !!! Αν δεν εισαι πισω απο ups ,θα σου προτεινα να αποφυγεις αυτην την κινηση... Ειναι ακριβως το ιδιο με το stand by s3 των windows (οχι το hibernate) που επενερχεται σε 2 sec το συστημα(παρολο που ειχε κλειστους ανεμιστηρες κλπ), αλλα το προβλημα ειναι οτι σε μια διακοπη ρευματος μπορει να σου χαλασει απο το τροφοδοτικο ως η motherboard..(χωρια οτι αν εχεις αφησει ανοιχτα προγραμματα , θα χασεις τις ρυθμισεις που δεν εχεις αποθηκευσει) Οποτε οταν εισαι μακρια απο τον υπολογιστη και αυτος δεν εχει λογο να ειναι ανοιχτος(πχ κατεβαζει κατι), δεν συνισταται να μενει ανοιχτος..
waves Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Thanx για την πληροφορία, έχω ένα πολύπριζο ασφαλείας.Κάνει δουλειά;Για την απόσταση από την 24" πρέπει να ξέρω κάτι;Ευχαριστώ.
haHa Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Thanx για την πληροφορία, έχω ένα πολύπριζο ασφαλείας.Κάνει δουλειά;Για την απόσταση από την 24" πρέπει να ξέρω κάτι;Ευχαριστώ. Οχι δεν πολυκανει δουλεια.. Αν πεσει το ρευμα και ειναι ανοιχτος ο υπολογιστης(ακομα και σε sleep mode) θα χασεις οτι ηταν ανοιχτο και μπορει ακομα και με το πολυπριζο ασφαλειας να παθεις hardware ζημια. Οποτε αν δεν εχεις λογο να τον αφηνεις ανοιχτο, μην το αφηνεις μεχρι να παρεις ενα ups.. Γενικοτερα λογω του μονο 1 ετους εγγυησης, του πανακριβου και αργου service , αλλα και της φυσης του iMac(ολα ενσωματωμενα-μη αναβαθμισημα), καλο θα ηταν να του παρεις ενα ups... Οσο για την αποσταση απο την οθονη, η σωστη αποσταση ειναι αυτη που δεν κουραζονται τα ματια ΣΟΥ να διαβασουν τα γραμματα..
xalia Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 + για το ups! με το που πήρα imac πήρα και ένα ups, τόσα $$$$ έδωσες στο ups οικονομία?
charoui Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Καλορίζικο το mac και καλωσόρισες στο osx! Ότι απορίες εδώ είμαστε. Ούτε εγώ το κλείνω ποτε,πάντα sleep,αν και εδώ δεν έχουμε προβλήματα με τα ρεύματα..
telegamesvg Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Γενικοτερα λογω του μονο 1 ετους εγγυησης, του πανακριβου και αργου service , αλλα και της φυσης του iMac(ολα ενσωματωμενα-μη αναβαθμισημα), καλο θα ηταν να του παρεις ενα ups... Exεις δικιο για το ups, το οποιο δεν το ανεφερα ,γιατι πιστευω οτι πλεον ειναι εξαρτημα ενος Η/Υ και οχι μονο .. Μετα απο αρκετα χτυπηματα σε σκληρους ,m/b κ τροφοδοτικων σε ολα τα χρονια που ασχολουμαι με Η/Υ (ειμαι 39) , εχω ολους τους υπολογιστες μου συνδεδεμενους σε ups ... Δυστυχως βρισκομαστε στην Ελλαδα και οι ηλεκτρονικες συσκευες ειναι ευαισθητες ...
waves Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Γεια σας και πάλι... Να περάσουμε σε μία πρώτη απορία μου... Πώς αλλάζω γλώσσα στο πληκτρολόγιο; Έχω προσθέσει τα ελληνικά και ο μόνος ο τρόπος για να αλλάξω γλώσσα προς το παρόν είναι πάνω ψηλά στη γραμμή. Στις <<προτιμήσεις συστήματος>> λέει για αλλαγή γλώσσας <<command & space>>, αλλά έχει ένα κίτρινο θαυμαστικό και αριστερά λέει στο προηγούμενο πληκτρολόγιο. Καμιά ιδέα;;
telegamesvg Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Γεια σας και πάλι... Να περάσουμε σε μία πρώτη απορία μου... Πώς αλλάζω γλώσσα στο πληκτρολόγιο; Έχω προσθέσει τα ελληνικά και ο μόνος ο τρόπος για να αλλάξω γλώσσα προς το παρόν είναι πάνω ψηλά στη γραμμή. Στις <<προτιμήσεις συστήματος>> λέει για αλλαγή γλώσσας <<command & space>>, αλλά έχει ένα κίτρινο θαυμαστικό και αριστερά λέει στο προηγούμενο πληκτρολόγιο. Καμιά ιδέα;; Το command/space ενεργοποιει το spotlight. Μπορεις να βαλεις εναν αλλο συνδιασμο πληκτρων γι'αυτο και να ενεργοποιη σεις το command/space για την επιλογη γλωσσας ..(κ εγω ετσι εχω κανει ).
waves Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Πώς θα το κάνω αυτό;;;Να αλλάξω τις συντομεύσεις των πλήκτρων; και κάτι ακόμα Στις προτιμήσεις συστήματος, όταν κάνω διπλό κλικ στο ποντίκι και πληκτρολόγιο δε μου εμφανίζει τίποτα, ενώ πριν εμφάνιζε τις επιλογές. Τί μπορεί να φταίει και πώ το αλλάζω;;
Steven Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 system preferences--> keyboard and mouse --> keyboard shortcuts --> Input Menu
waves Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 To λειτουργικό του mac, λέγεται, ότι δεν έχει registry, σωστά;Αυτό σημαίνει, ότι μπορούμε να κάνουμε όσες εγκαταστάσεις-απεγκαταστάσεις θέλουμε, χωρίς να επιβαρύνεται το σύστημα;;;Επίσης μια ερώτηση ακόμα... Είχα αναβαθμίσει το λειτουργικό στα ελληνικά, αλλά αφού έσβησα τον υπολογιστή και τον ξανάνοιξα είναι πάλι στα αγγλικά.Γιατί;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.