Προς το περιεχόμενο

DEV C++-Προβλημα compile

andreas_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψαχνω ενα προγραμμα για να γραφω κωδικα σε C.

Βρηκα το DEV C++ που ειναι για να γραφεις και στα δυο, αλλα δεν μπορω να κανω compile με αυτο.

Ακομα και σε προγραμματα που εχω ελεγξει με αλλο προγραμμα βγαζει κατι μηνυματα λαθους και δεν ξεεω τι ειναι!!

Μηπως ξερει κανενας πως δουλευει αυτο(ρυθμισεις και τετοια) ή καποιο αλλο πιο ευκολο προγραμμα???

Ειμαι καινουργιος στον προγραματισμο και κατι τετοια με αγχωνουν αγρια!!!!

:shock: :confused: :shock:

Δημοσ.
Ψαχνω ενα προγραμμα για να γραφω κωδικα σε C.

Βρηκα το DEV C++ που ειναι για να γραφεις και στα δυο, αλλα δεν μπορω να κανω compile με αυτο.

Ακομα και σε προγραμματα που εχω ελεγξει με αλλο προγραμμα βγαζει κατι μηνυματα λαθους και δεν ξεεω τι ειναι!!

Μηπως ξερει κανενας πως δουλευει αυτο(ρυθμισεις και τετοια) ή καποιο αλλο πιο ευκολο προγραμμα???

Ειμαι καινουργιος στον προγραματισμο και κατι τετοια με αγχωνουν αγρια!!!!

:shock: :confused: :shock:

για να κανεις compile πρεπει να εχεις αποθηκευσει το αρχειο που περιεχει το source code. επειτα πατας execute-->compile και μετα execute-->run η απλα πατας μονο το F9 απο το πληκτρολογιο(συντομευση που αντιστοιχει στο execute-->compile&run).\

ΑΝ ΕΧΕΙΣ VISTA πρεπει να κανεις 2 ρυθμισεις για να δουλευει καλα το dev.

1.Πρεπει να πας Tools->Compiler Options->Directories->Binaries και να κανεις add το

C:\Dev-Cpp\libexec\gcc\mingw32\3.4.2

2.Tools->Compiler Options->Programs και γραφεις σε ολα τα κουτακια c:\dev-cpp\bin\gcc.exe

btw το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις Linux για να προγραμματιζεις.

ενα αλλο περιβαλλον για να γραφεις C/C++/(και Java σε μια εκδοση) ειναι το NetBeans για το οποιο υπαρχει εκδοση και για Linux και για windows

Δημοσ.

ΟΚ!!!

Βασικα ειχα βαλει Linux(Mandriva 2008 & fedora 8) αλλα επειδη ηταν απο cd δεν ειχαν ολα τα πακετα και δεν μπορουσα να κανω compile απο την κονσολα που δωκημασα γιατι απο οτι ειδα δεν ειχε ουτε το gcc, καμια απο τις δυο διανιμες!!!!

Γι'αυτο ψαχνω πρoγραμμα για windows xp (τα εβαλα παλι) να δουλεψω με αυτο γιατι τελη Σεπτεμβρη θα βαλω internet σπιτι και θα κατεβασω τα fedora 9 το dvd με ολλα τα πακετα και θελω να πιστευω και το gcc κανονικα!!!!

Ακομα το post τι ειναι??

:mrgreen:

:mrgreen:

Δημοσ.

Και εγω αυτο εκανα και εβαλα παλι τα xp!!!

Δεν γινοταν διαφορετικα!!

Δεν μπορουσα να κανω τιποτα!!!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μια ερώτηση για το Dev-C++ για να μην ανοίξω νέο ποστ.

Έχω την έκδοση 4,9,9,2 και έστω ότι έχω τον κώδικα:

#include <stdio.h>

int main (void)

{

int n, number;

printf ("enter number? ");

scanf ("%d", &number);

printf ("number %d \n", number);

}

Ενώ εμφανίζεται το μήνυμα “enter number” δεν εμφανίζει την τελευταία printf. Απ ότι κατάλαβα εμφανίζεται απλά επειδή είναι η τελευταία εντολή κλείνει το παράθυρο του dos και δεν μπορώ να την δω και είναι σα να μην εμφανίζεται. Αν πχ βάλω άλλη μια “scanf” στο τέλος το μήνυμα θα εμφανιστεί.

Ξέρει κανείς πως λύνεται αυτό το πρόβλημα; Λογικά κάποια ρύθμιση θα είναι αλλά δεν την βρίσκω

Δημοσ.

Δε νομίζω πως υπάρχει τέτοια ρύθμιση. Απλώς βάλε μια getchar() στο τέλος ώστε να περιμένει το πρόγραμμα άλλον έναν χαρακτήρα από το χρήστη.

Δημοσ.

δε μου φαίνεται λογικο.ο ίδιος κώδικας στο studio της Microsoft δουλεύει όπως θα έπρεπε.εμφανίζει την printf και κλείνω εγώ το παράθυρο.εδώ κλείνει μόνο του.το θέμα είναι μήπως βρω λύση χωρίς να κάνω πατέντες.

Δημοσ.
Ξέρει κανείς πως λύνεται αυτό το πρόβλημα; Λογικά κάποια ρύθμιση θα είναι αλλά δεν την βρίσκω

printf(" press any key to exit");

getch();

Δημοσ.

@cyber_katsarida:

Για να μην χρειάζεται να εισάγεις επιπλέον includes ανοίγεις ένα dos-prompt και εκτελείς απο εκεί το πρόγραμμα.

@andreas_g:

Αν εξακολουθείς να έχει πρόβλημα με devcpp τότε κατέβασε και κάνε εγκατάσταση το code::blocks. Συγκεκριμένα αυτό το αρχείο: codeblocks-8.02mingw-setup.exe

Θα το βρείς εδώ:

http://www.codeblocks.org/downloads/5

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...