Foxhound71 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Πρόσφατα ενεργοποιήθηκε το 2play αλλά το router (Siemens CL-110) κλειδώνει στα 10Mbps και το downstream attenuation είναι 39.5db (σύμφωνα με το router). Η forthnet μου είπε πως πρέπει να φταίει το πριζάκι του ΟΤΕ επειδή έχει μέσα πυκνωτή. Ισχύει αυτο? Θα αλλάξουν τα πράγματα αν το αντικαταστήσω με ένα απλό χωρίς πυκνωτή?
Foxhound71 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Κανείς δεν ξέρει? Να αλλάξω το πριζάκι του ΟΤΕ ή όχι?
De@th L0rd Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Οι πρίζες δεν είναι με πυκνωτή αλλά βαρίστορ κυριώς.Δεν πρέπει να χρησιμοποιείς τέτοιες αν έχεις DSL γιατί δεν επηρρεάζουν μόνο την εξασθένιση(attenuation) αλλά και την συνολική απόδοση της γραμμής.Και ναι άλλαξε την πρίζα με μια απλή RJ11(μικρό βύσμα τηλεφώνου)
pcfan Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Και πως μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι η πρίζα που έχουμε με βαρίστορ ή όχι?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 από ότι ξέρω μόνο του ΟΤΕ έχουν άρα η ψάχνεις για σηματάκι του ΟΤΕ πάνω στο πλασικό της μπρίζας ή την "ανοίγεις" και κοιτάς
Foxhound71 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα την αλλάξω πάραυτα!
De@th L0rd Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μερικές πληροφορίες και φωτό εξηγούν γιατί είναι εύκολο κάποιος να τα μπερδεψει με πυκνωτή "To protect communications lines (such as telephone lines) transient suppression devices such as 3 mil carbon blocks (IEEE C62.32), ultra-low capacitance varistors or avalanche diodes are used. For higher frequencies such as radio communication equipment, a gas discharge tube (GDT) may be utilized." H φωτό είναι λίγο αποτυχία γιατί τα δείχνει μεγάλα αλλά φανταστείτε τα στο μέγεθος ενος ευρωσεντ.
Foxhound71 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Άλλαξα τελικά την πρίζα αλλά το attenuation είναι το ίδιο. Μήπως υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για αυτό?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 έλεγχος γενικά στην καλωδίωση του σπιτιού...αλλά συνήθως δεν πρόκειται να δεις κάποια αλλάγη εκτός αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο σπίτι σου... λογικά είναι τόσο υψηλό επειδή απέχεις πολύ από το dslam της περιοχής σου
Foxhound71 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Επηρεάζει το attenuation την ποιότητα της φωνής στο τηλέφωνο? Μετά την ενεροποίηση του 2play η ποιότητα είναι χάλια μαύρα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 για αυτό δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω πως επηρεάζεται από τον χάλια χαλκό της γραμμής...
Foxhound71 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Πάντως με ΟΤΕ η ποιότητα της φωνής ήταν μια χαρά. Τωρα όμως...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 όλοι οι εναλλακτικοί έχουν χειρότερη ποιότητα φωνής στο τηλέφωνο...αλλά από εκεί και πέρα πόσο ακόμα πιο χάλια είναι θέμα γραμμής
De@th L0rd Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Οι εναλλακτικοί έχουν χάλια ποιότητα γραμμής στο τηλέφωνο γιατί προφανώς είναι VoiP στυλ.Γιατί έχω παρατηρήσει ότι όταν κόβεται το ίντερνετ σε κάποιους με 2play κόβεται και το τηλέφωνο.Αλλιώς είναι κακή διαμόρφωση σήματος (για λόγους γυφτιάς).Πόσο απέχεις από το DSLam αλήθεια?
poulinos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Επηρεάζει το attenuation την ποιότητα της φωνής στο τηλέφωνο? Μετά την ενεροποίηση του 2play η ποιότητα είναι χάλια μαύρα. οι πολλες συσκευες μπορει να κανουν χαλια την ποιοτητα.οχι παραπανω απο 2 σταθερες. Οι εναλλακτικοί έχουν χάλια ποιότητα γραμμής στο τηλέφωνο γιατί προφανώς είναι VoiP στυλ.Γιατί έχω παρατηρήσει ότι όταν κόβεται το ίντερνετ σε κάποιους με 2play κόβεται και το τηλέφωνο.Αλλιώς είναι κακή διαμόρφωση σήματος (για λόγους γυφτιάς).Πόσο απέχεις από το DSLam αλήθεια? το ιντερνετ μπορει να κανει sync ακομα και με το ενα καλωδιο αρκει το αλλο να γειωνει το τηλεφωνο δεν θελει τοσο καλη ποιοτητα χαλκου αλλα θελει και τα 2 καλωδια.καμια σχεση το ενα με το αλλο.αν ηταν καθαρο voip θα περνε απο τον ρουτερ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.