Προς το περιεχόμενο

Ευχαριστω Linux

kostas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πριν 10 χρονια το internet ηταν πολυτελεια λιγων

σημερα ειναι για μεγαλο μερος του κοσμου κατι σαν την ΔΕΗ τον ΟΤΕ κλπ

ο κοσμος διαβαζει,μαθαινει,ενημερωνεται

και εγω απο εδω ειδα και ειπα να δοκιμασω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Καλησπερα,θεωρω χρεος μου και υποχρεωση μου,να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στους ανθρωπους,που πριν εγκαταστησω τα Ubuntu , [κανα 4-5μηνο],μεχρι και σημερα,[και αυριο αν χρειαστει ειμαι σιγουρος γι'αυτο]με εχουν βοηθησει τα μεγιστα.

C E N S O R S H I P . . .

Καλώς ήρθες και καλά να περνάς, όπως και όλοι μας!

επισης θεωρω οτι η κοινοτητα χρειαζεται διανομες με την λογικη του Ubuntu

οσα για τα ελιτιστικα των διαφορων χχχχχχ του χωρου απλα προσπερνω

ΕΝΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

ΟΝ: το Linux / το Ubuntu

Τα Windows μας 'εμαθαν' οτι τα ονοματα των λειτουργικων συστηματων ειναι για καποιο λογο παντα πληθυντικος :lol: τα Λινουξ, τα Ντος, οπως λεμε οι Ινδιες, οι Βρυξελλες, τω Γιαννενα :lol:

Στην αρχη κι εγω φρικαρα αλλα δεν ειναι και τοσο λαθος να πεις 'τα Λινουξ', εφοσον με τον πληθυντικο μπορεις να αναφερεσαι στις διανομες'. πχ η φραση 'Σκεφτομαι να δοκιμασω τα Λινουξ και δεν ξερω ποιο να βαλω' ειναι μια χαρα

Αλλα να λες 'τα Ουμπούντου', ναι καθεται ασχημα!

Τα Windows μας 'εμαθαν' οτι τα ονοματα των λειτουργικων συστηματων ειναι για καποιο λογο παντα πληθυντικος :lol: τα Λινουξ, τα Ντος, οπως λεμε οι Ινδιες, οι Βρυξελλες, τω Γιαννενα :lol:

Στην αρχη κι εγω φρικαρα αλλα δεν ειναι και τοσο λαθος να πεις 'τα Λινουξ', εφοσον με τον πληθυντικο μπορεις να αναφερεσαι στις διανομες'. πχ η φραση 'Σκεφτομαι να δοκιμασω τα Λινουξ και δεν ξερω ποιο να βαλω' ειναι μια χαρα

Αλλα να λες 'τα Ουμπούντου', ναι καθεται ασχημα!

Το λειτουργικό windows ή τα windows (παράθυρα και όχι παράθυρο).

Μία διανομή βάζουμε - συνήθως - άρα το linux.

Τώρα βέβαια όπως βολεύεται ο καθένας...

Αλλά τα Ubuntu κάτι σαν -μετά συγχωρήσεως- τα ούμπ...λ...., ακούγεται...

Επίσης ποτέ δεν είπαμε ΤΑ dos ή TA IBM WARP...

(Καλοπροαίρετες παρατηρήσεις, ούτε ψηλά η μύτη ούτε ελιτίστικες καταστάσεις - μακριά από μένα!!!)

και μην ακουσω μαλ**** οτι το Open Office δεν ειναι συμβατο με τα εγγραφα του Office η οτι υστερει η οτι θελει εκμαθηση

Ουφ ολο διαβαζω κατι τετοια και αναγκαζομαι να το γυρισω σε trolling :lol:

Δεν ξερω τι εννοεις 'υστερει'. Τα τελευταια χρονια χρησιμοποιω κατ' αποκλειστικοτητα OO.o αλλα δεν τα εχω βαλει ποτε ολα κατω να δω τι διαφορες εχουν, υπερ και κατα.

Να σου πω ομως κατι πολυ απλο το οποιο (χωρις λογο) τοσα χρονια ΔΕΝ εχει το ΟΟ.ο και απλα συμβιβαζομαι με την ελλειψη του, χωρις να μπορω να κανω τιποτα;

1. Με το MS Office μπορουσες να μαρκαρεις ενα κειμενο και με το ctrl-> μπορουσες να μεγαλωσεις την επιλογη αναλογικά κατα ένα κλικ. Δηλαδη ακομα και αν στην επιλογη υπηρχαν μεγαλυτερα γραμματα, θα μεγαλωναν κι αυτες αναλογα. ΣΤο ΟΟ.ο δεν υπαρχει κατι τετοιο, και αν θες αλλαγη μεγεθους περιοχης, εισαι αναγκασμενος σε ομογενοποιηση

2. Πολυ απλα η εισαγωγη των ειδικων χαρακτηρων á, ë, ç, ô κλπ... στα προιοντα της ΜS αυτο γινεται απλα με χρηση ctrl και συνδυασμων. Στο ΟΟ.ο εισαι υποχρεωμενος να ανοιξεις παραθυρο με τους χαρακτηρες, να ψαξεις, και να κανεις κοπυ. Αυτο δεν ειναι λυση, αλλα συμβιβασμος :cry:

Το γιατι μετα απο τοσα χρονια, οι ΟΟ.ο-άδες δε σκεφτηκαν να προσθεσουν αυτα τα τοσο απλα και χρησιμα πραγματακια, is beyond me και αποτελει λογικο παραδοξο ;)

Ουφ ολο διαβαζω κατι τετοια και αναγκαζομαι να το γυρισω σε trolling :lol:

Δεν ξερω τι εννοεις 'υστερει'. Τα τελευταια χρονια χρησιμοποιω κατ' αποκλειστικοτητα OO.o αλλα δεν τα εχω βαλει ποτε ολα κατω να δω τι διαφορες εχουν, υπερ και κατα.

Να σου πω ομως κατι πολυ απλο το οποιο (χωρις λογο) τοσα χρονια ΔΕΝ εχει το ΟΟ.ο και απλα συμβιβαζομαι με την ελλειψη του, χωρις να μπορω να κανω τιποτα;

1. Με το MS Office μπορουσες να μαρκαρεις ενα κειμενο και με το ctrl-> μπορουσες να μεγαλωσεις την επιλογη αναλογικά κατα ένα κλικ. Δηλαδη ακομα και αν στην επιλογη υπηρχαν μεγαλυτερα γραμματα, θα μεγαλωναν κι αυτες αναλογα. ΣΤο ΟΟ.ο δεν υπαρχει κατι τετοιο, και αν θες αλλαγη μεγεθους περιοχης, εισαι αναγκασμενος σε ομογενοποιηση

2. Πολυ απλα η εισαγωγη των ειδικων χαρακτηρων á, ë, ç, ô κλπ... στα προιοντα της ΜS αυτο γινεται απλα με χρηση ctrl και συνδυασμων. Στο ΟΟ.ο εισαι υποχρεωμενος να ανοιξεις παραθυρο με τους χαρακτηρες, να ψαξεις, και να κανεις κοπυ. Αυτο δεν ειναι λυση, αλλα συμβιβασμος :cry:

Το γιατι μετα απο τοσα χρονια, οι ΟΟ.ο-άδες δε σκεφτηκαν να προσθεσουν αυτα τα τοσο απλα και χρησιμα πραγματακια, is beyond me.

Ανεξερεύνηται αι βουλαί...

ενταξει κοιταμε το δαχτυλο και χανουμε το δασος η ποιο λαικα σου δινουν το μ**** και το θες και ξυρισμενο

το open office ειναι μαλ*** δεν σου φερνει την Alba να χορεψει πανω στο γραφειο σου:-D

Τους το πρότεινες?

Ακουγεται πολυ απλο αλλα δεν ειναι. Αν μπορουσα να στειλω ενα μαιλ και να τους πω, θα το ειχα κανει. Αλλα για να προτεινω κατι τετοιο θα πρεπει πρωτα να κανω 2-3 registrations σε διαφορες ομαδες και γουικι, να περιμενω εγκριση, να γινω μελος της κοινοτητας, να μπω σε διαδικασιες των οποιων τη δομη δεν πολυκαταλαβαινω... μονο και μονο για να προτεινω δυο πραγματα χωρις σκοπο να παραμεινω!!

Το λογικο θα ηταν οι ιδιοι να ειχαν σκεφτει τα αυτονοητα πριν μπω σε οποιονδηποτε κοπο... Και το οτι δε θελω να μπω στον κοπο δε μου δινει αδικο στο να παραπονιεμαι :)

ενταξει κοιταμε το δαχτυλο και χανουμε το δασος η ποιο λαικα σου δινουν το μ**** και το θες και ξυρισμενο

Μηπως γινεται το αντιθετο; Μπορει εγω να κοιταζω το δαχτυλο αλλα μαλλον αυτοι κοιταζουν τα δαση και οχι πού δείνχει το δαχτυλο, δηλαδη τις προυπαρχουσες ιδεες που εχει δωσει το MS Office.

Οσο για το δευτερο σκελος της προτασης σου, η φιλοσοφια του FOSS ειναι να μας δινει ποιοτικο software εφαμιλλο με το εμπορικο. Και αυτη η φιλοσοφια δε νομιζω να περιλαμβανει φτωχομπινια και το αλλοθι 'σου χαριζουμε γαιδαρο αρα μη τον κοιτας στα δοντια' :)

Το οτι παραπονιεμαι για κατι, δεν ειναι επειδη ξυπνησα στραβα σημερα η οτι δεν εκανα καλο σεξ χτες βραδυ, αλλα επειδη αυτη η μικρη (για σενα) λεπτομερεια που λειπει, μου ηταν πολυ χρησιμη :( Αυτο ειναι ασημαντο ισως, αλλα περιγραφει μια πραγματικοτητα. Ολα εχουν ελλειψεις, αλλα αν οι Opensourcαδες αγνοουν να περιλαβουν μικρες ευκολες ιδεες που υπαρχουν ηδη, βρισκομαστε πολυ μακρυα απο τον ουτοπικο κοσμο που εκφραζει η απορια 'Μα γιατι ολοι δε βαζουν Openoffice.org??' οποτε να μη αναρωτιομαστε

ανιδιοτελης συνεισφορα, οπως μπορει ο καθενας

αυτο κανει τα πραγματα του χωρου να κινουνται ,αυτο ειναι και η ουσια πισω απο την ολη ιστορια, περα απο την ελευθερια σε καθε επιπεδο που ειναι ο θεμελιος λιθος

και εγω νεος ειμαι στον χωρο και εραψα ενα themaκι και το ανεβασα με αναλυτικοτατες οδηγιες για να μπορεσουν να το παρουν και να το βαλουν ολοι, δεν λεω οτι ειναι τπτ σπουδαιο, αυτο μπορεσα, αυτο εκανα

Ακουγεται πολυ απλο αλλα δεν ειναι. Αν μπορουσα να στειλω ενα μαιλ και να τους πω, θα το ειχα κανει. Αλλα για να προτεινω κατι τετοιο θα πρεπει πρωτα να κανω 2-3 registrations σε διαφορες ομαδες και γουικι, να περιμενω εγκριση, να γινω μελος της κοινοτητας, να μπω σε διαδικασιες των οποιων τη δομη δεν πολυκαταλαβαινω... μονο και μονο για να προτεινω δυο πραγματα χωρις σκοπο να παραμεινω!!

Το λογικο θα ηταν οι ιδιοι να ειχαν σκεφτει τα αυτονοητα πριν μπω σε οποιονδηποτε κοπο... Και το οτι δε θελω να μπω στον κοπο δε μου δινει αδικο στο να παραπονιεμαι :)

Μηπως γινεται το αντιθετο; Μπορει εγω να κοιταζω το δαχτυλο αλλα μαλλον αυτοι κοιταζουν τα δαση και οχι πού δείνχει το δαχτυλο, δηλαδη τις προυπαρχουσες ιδεες που εχει δωσει το MS Office.

Οσο για το δευτερο σκελος της προτασης σου, η φιλοσοφια του FOSS ειναι να μας δινει ποιοτικο software εφαμιλλο με το εμπορικο. Και αυτη η φιλοσοφια δε νομιζω να περιλαμβανει φτωχομπινια και το αλλοθι 'σου χαριζουμε γαιδαρο αρα μη τον κοιτας στα δοντια' :)

Το οτι παραπονιεμαι για κατι, δεν ειναι επειδη ξυπνησα στραβα σημερα η οτι δεν εκανα καλο σεξ χτες βραδυ, αλλα επειδη αυτη η μικρη (για σενα) λεπτομερεια που λειπει, μου ηταν πολυ χρησιμη :( Αυτο ειναι ασημαντο ισως, αλλα περιγραφει μια πραγματικοτητα. Ολα εχουν ελλειψεις, αλλα αν οι Opensourcαδες αγνοουν να περιλαβουν μικρες ευκολες ιδεες που υπαρχουν ηδη, βρισκομαστε πολυ μακρυα απο τον ουτοπικο κοσμο που εκφραζει η απορια 'Μα γιατι ολοι δε βαζουν Openoffice.org??' οποτε να μη αναρωτιομαστε

Έχε υπόψιν οτι το openoffice δεν προσπαθεί απλά να ανταγωνιστεί το MS office

αλλά το κυνηγάει απο πίσω μιας και το δεύτερο είναι αυτό που ηγείται (σε αριθμό χρηστών τουλάχιστον).

Οι προγραμματιστές του openoffice προσπαθούν σε κάθε έκδοση να υποστηρίξουν τα έγραφα του MS office (βλέπε .docx) ενώ αντίθετα η MS δεν νοιάζεται καθόλου για το πόσο compatible θα είναι μια νεα έκδοση με μια παλιά, πόσο μάλλον για το openoffice που το αγνοεί τελείως...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...