Προς το περιεχόμενο

Ευχαριστω Linux

kostas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

υπαρχουν συγκριτικα στο νετ photoshop vs gimp.

το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει λογος να τα συγκρινουμε.

το photoshop με τα λεφτα που κανει, φτιαχτηκε για συγκεκριμενους επαγγελματιες και σιγουρα ειναι πανισχυρο εργαλειο.

για εμας τους απλους χρηστες δε χρειαζεται,ουτε αυτο ,ουτε το elements και αν θελουμε Cmyk υπαρχει το Krita.

δε νομιζω οτι μας ενδιαφερουν τετοιες συγκρισεις,εκτοε και αν ειμαστε γραφιστες η τιποτα αλλο.

εχει πολυ καλο επιπεδο το Gimp και αυτο ειναι οκ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Κανείς δεν σε υποχρεώνει να κάνεις release δωρεάν ή έστω ελεύθερο λογισμικό για linux. Απλά άμα όλοι έχουν Win δεν συμφέρει να βγούν δυό εκδόσεις.

Γιατι, Photoshop, Flash, CorelDraw, Quark, και αλλες εφαρμογες σχεδιασμου υπαρχουν (αν οχι και στους Μακ) μονο στα Windows

To Linux προσφερει υποκαταστατα στα παραπανω, αλλα ειναι μονο αυτο: υποκαταστατα

http://appdb.winehq.org/

Επιπλέον, σκέψου πόσοι είναι οι επαγγελματίες που δε χρειάζονται άλλο παρά office και internet. Η έλλειψη γνώσης του εναλλακτικού λειτουργικού και του ανοιχτού λογισμικού και η έλλειψη τεχνολογικής παιδείας εν γένει είναι το πρόβλημα.

Γιατι, Photoshop, Flash, CorelDraw, Quark, και αλλες εφαρμογες σχεδιασμου υπαρχουν (αν οχι και στους Μακ) μονο στα Windows

To Linux προσφερει υποκαταστατα στα παραπανω, αλλα ειναι μονο αυτο: υποκαταστατα

σε πληροφορω οτι παρα πολλες εταιρειες τα προγραμματα αυτα,και στα win,ουτε καν'ταγγιζουν, γιατι εχουν αλλο αντικειμενο.

σε πληροφορω οτι το Gimp σε παρα πολλα πραγματα ειναι δυνατοτερο και στα υπολοιπα απλα δεν υπολειπεται

Οπως ειπε αλλος φιλος, υπαρχουν πολλα συγκριτικα. Η γνωμη σου ειναι οτι δεν υπολειπεται. Η δικη μου γνωμη ειναι οτι ειναι δυσχρηστο σχετικα με το PS. Και μπορω να σου βρω αλλα 10 ατομα που συμφωνουν μαζι μου, οπως κι εσυ μπορεις να βρεις 20 ατομα που συμφωνουν μαζι σου αλλα αυτο δεν οδηγει πουθενα

καλα ναι και οταν χρειαστει να εγκαταστησει hardware μη συμβατο?

Αναφερεσαι στα Windows? Γιατι προβληματα συμβατοτητας hardware υπαρχουν και στο Λινουξ. Το περιοδικο Linux Format ειχε ολοκληρο συγκριτικο συσκευων με προβληματα συμβατοτητας. Αυτο κανει κρα οτι υπαρχει μεγαλο προβλημα εν γενει στο Λινουξακι. Πριν ομως μιλησω για προβληματα συμβατοτητας στα Windows πρεπει πρωτα να κανω το Λινουξ να αναγνωρισει την ταμπλετα μου :)

για εμας τους απλους χρηστες δε χρειαζεται,ουτε αυτο ,ουτε το elements και αν θελουμε Cmyk υπαρχει το Krita. [...]

δε νομιζω οτι μας ενδιαφερουν τετοιες συγκρισεις,εκτοε και αν ειμαστε γραφιστες η τιποτα αλλο.

Μα ακριβως επειδη δεν ειμαι 'απλος χρηστης' (με την εννοια οτι επαγγελματικως σχετιζομαι με γραφιστικη και σχεδιο), μιλαω και απο τη δικη μου πλευρα :)

Πολυ συμπαθω το Λινουξ και του εχω δωσει πολλες ευκαιριες. Μακαρι η ειδικοτητα μου να μου επετρεπε να αντικαταστησω τελειως τα Windows αλλα αυτο δε γινεται. Το 40% των animations που βλεπουμε παντου, ακομα και στην τηλεοραση, ειναι απο Flash, το οποιο ουτε κατα διανοια δεν υπαρχει στο Λινουξ [1]. Το οτι εισαι υποχρεωμενος να χρησιμοποιησεις αλλη εφαρμογη για απλα πραγματα (πχ εκει που χρησιμοποιεις το Gimp, θελεις cmyk και αλλαζεις σε Krita) ειναι σημειο αδυναμιας, οχι ποικιλλοτητας

[1] ΠΡΟΣΟΧΗ!! Αυτο δεν το λεω για να κατηγορησω το Λινουξ. Δεν εχει σημασια αν φταιει το Λινουξ ή η Adobe ή ο Γκέιτς ή ο Χατζηπετρής. Απλά περιγράφω μια πραγματικοτητα και τις πρακτικές συνέπειες στον τομέα μου, άσχετα με το ποιος φταίει.

Επιπλέον, σκέψου πόσοι είναι οι επαγγελματίες που δε χρειάζονται άλλο παρά office και internet. Η έλλειψη γνώσης του εναλλακτικού λειτουργικού και του ανοιχτού λογισμικού και η έλλειψη τεχνολογικής παιδείας εν γένει είναι το πρόβλημα.

Οπωσδηποτε, απλα εγω μιλαω εκ μερους των επαγγελματιων (!?) οι οποιοι θελουν κατι παραπανω απο office και internet και δυστυχως δε δυνανται να αλλαξουν σε Λινουξ.

Παντως αυτο ξαναπες το. Ειναι πραγματικα αμαρτια για ενα γραφειο, μια εταιρεια, να χρειαζεται μονο αυτα τα δυο πραγματα, και να μη ξερει οτι εχει την επιλογη του Λινουξ. Εχω ακουσει για εναν επιδοξο συγγραφεα που ηθελε υπολογιστη μονο και μονο για να γραψει βιβλιο (!!!!) και για αυτο επρεπε να πληρωσει Windows και MS Office.

Παντως μεγαλη γνωστη εφημεριδα εχει κανει εδω και χρονια το βημα, και οι αρθρογραφοι γραφουν σε Λινουξ (μια γνωστη μου κανει παραπονα ποτε ποτε :))

το καταλαβαινω αυτο που λες και εχεις δικιο.

απλα εγω λεω οτι και για τους ερασιτεχνες υπαρχουν δυνατες λυσεις και δε χρειαζομαστε κατι που ουτως η αλλως παρανομα θα το εχουμε.

αν τωρα μπορει καποιος επαγγελματιας να κανει σε οποιο τομεα νομιζει στο λινουξ αξιοπρεπη δουλεια,τοσο το καλυτερο.

οσον αφορα την ταμπλετα ειναι μεγαλη μανουβρα απο οτι βλεπω.

οπως και να εχει ,αν και προσωπικα σε καποια φαση με ειχε απογοητευσει η 7.10 εκδοση του Ubuntu ,τελικα με κερδισε ο κοσμος του λινουξ γενικοτερα,συνειδητα ,οχι επειδη ακους γενικα να λενε βαλε λινουξ κτλ.

οπως και να εχει ευχαριστω και εγω οσους αναπτυσσουν ολη αυτη τη δυναμικη στους υπολογιστες.

ελπιζω να μη πεσει αυτο το κινημα,να το πουμε ετσι ,θυμα επιτηδειων.

Δουλεω Photoshop χρονια στα Win (οχι επαγγελματικα)

σε πληροφορω οτι το Gimp σε παρα πολλα πραγματα ειναι δυνατοτερο και στα υπολοιπα απλα δεν υπολειπεται

Τοτε γιατι αυτοι που χρησιμοποιουν photoshop στα windows το πληρωνουν και δεν γυρνανε σε GIMP. Υπαρχει στα windows. Γιατι και εσυ χρησιμοποιεις photoshop στα windows?

Αφου με την ιδια λογικη και το open office ειναι εφαμιλλο του MS Office γιατι δεν το χρησιμοποιουνε ολοι στα windows αντι να αγοραζουν MS Office?

Η μεταβαση σε linux δεν χρειαζεται να γινει αμεσα (ή και καθολου) για να μαθουν οι εταιριες, υπηρεσίες και απλοι χρηστες να εκτιμουν το ανοιχτο λογισμικο. Πρωτα ομως πρεπει να μπουν σε αυτη τη φιλοσοφια, να μαθουν τις καινουριες εφαρμογες στο ηδη γνωριμο περιβαλλον των windows και μετα ΑΝ αποφασισουν οτι βολευονται με αυτα να κανουν μεταβαση σε linux σε ενα ποσοστο των μηχανηματων τους.

Και μην νομιζετε οτι και αυτο το βημα ειναι ευκολο για ολους. Μας ειχαν φερει pc με open office και οι "επιστημονες" αποφασισαν οτι επρεπε να αλλαχτουν με MS Office γιατι δεν ξεραν ουτε θελαν να μαθουν πως μπαινει το spellchecking στα ελληνικα.

Εδω βλεπουμε οτι ακομα ο firefox που εχει πλεον σεβαστο μεριδιο της αγορας ακομα υπαρχου σελιδες που δεν τις βλεπει σωστα. Ποσως ενδιαφερει τους χρηστες και το προσωπικο ΙΤ της καθε εταιριας αν φταιει ο developer της σελιδας που χρησιμοποιει vbscript αντι για javascript στο client side.

Το να κανουμε ακομα συγκρισεις windows-linux πανω σε φιλικοτητα, κοστος κλπ ειναι ακυρο. Το προβλημα ειναι πολυ πιο βαθυ

1) δουλευα Photoshop μεχρι πριν λιγο

2) δεν εχω πλεων Windows και δεν μου λειπουν καθολου (εκτος βεβαια απο την δουλεια οπου τρεχουμε custom εφορμογη για win)

3) γιατι πολυ απλα μας εστηναν τα μηχανηματα με MS Office,Photoshop κλπ κλπ και αφου καναμε την δουλεια μας και ολα αυτα τα χρονια τα ειχαμε μαθει καλα δεν βρισκαμε λογο να ψαχτουμε με κατι αλλο

αυτο που θελω πολυ απλα να πω ειναι οτι εκτος του οτι διανομες οπως το Ubuntu εχουν πλησιασει επικινδυνα τα Win σε ευχρηστια και ευκολιες, οταν στησεις ενα μηχανημα (πραγμα οχι πολυ δυσκολο αν υπαρχουν drivers για το hardware) τοτε το μονο "δυσκολο' για εναν νεο μεσο χρηστη ειναι να συνηθισει το νεο αλλο οχι και πολυ διαφορετικο περιβαλλον και εφαρμογες

και μην ακουσω μαλ**** οτι το Open Office δεν ειναι συμβατο με τα εγγραφα του Office η οτι υστερει η οτι θελει εκμαθηση

η αγορα και εννοω ΟΛΗ η αγορα (software και hardware) ξερει,κινειται και κερδιζει απο τα win,αυτος ειναι ο πραγματικος λογος ολα τα αλλα που ακουγονται για δυσχρηστια κλπ κλπ ειναι ψιλομαλ****

για να μην μιλησουμε για ασφαλεια,σταθεροτητα,μη αναγκη συνεχων αναβαθμισεων hardware και συντηρησης των win

οποιος τολμα και δεν εγκαταλειπει με την πρωτη δυσκολια κερδιζει παρα πολλα

Μαλλον δεν καταλαβες τι θελω να πω.

Δεν εχει νοημα να συζηταμε για μαζικη μεταβαση σε linux τη στιγμη που η πλειοψηφια δεν ειναι ικανοι/προθυμοι να κανουν το πολυ πιο απλο βημα του να μεταβουν ουτε καν σε εφαρμογες FOSS στο ιδιο γνωστο λειτουργικο, για οποιοδηποτε λογο.

Η προσπαθεια θα πρεπει να ειναι στην υιοθετηση FOSS εφαρμογων οπου δυνατον. Αν γινει αυτο το βημα, τοτε η μεταβαση στο linux θα ειναι πολυ πιο ευκολη. Δεν πρεπει να αντιμετωπιζονται και τα 2 προβληματα ταυτοχρονα

Μπορεις να απαριθμεις ολη μερα τα πλεονεκτηματα του linux αλλα ειναι ματαιο.

Πάντως ένας από τους λόγους που δεν υπάρχουν αντίστοιχα προγράμματα είναι το πολύ μικρό ποσοστό χρηστών λίνουξ. Δεν συμφέρει σε μία εταιρεία να ξοδέψει χρήματα και εργατοώρες για ένα τόσο μικρό target group.

Η λύση είναι η πώληση νέων pc με προεγκατεστημένο λίνουξ. Η dell έχει ξεκινήσει μακάρι να συνεχιστεί και από άλλους αυτή η προσπάθεια.!

ο κοσμος ξυπναει, κανα 2 γνωστοι μου ζητησαν και τους εγκατεστησα Ubuntu

οταν ειδαν στην πραξη τι παιζει ενθουσιαστηκαν και μαλιστα σκεφτονται να βγαλουν τελειως τα win

προυποθετει ανθρωπους που συνειδητοποιουν και τολμουν αλλα πρωτα απο ολα χρειαζονται ανθρωποι που θα δειξουν οτι υπαρχει και αυτο δες το και επελεξε

εκτιμηση μου ειναι οτι το Linux κερδιζει και θα συνεχιζει να κερδιζει κοσμο με ολοενα και γρηγοροτερους ρυθμους

ασχετη κοπελιτσα αγορασε υπολογιστη πριν ενα χρονο και θελει να βγαλει τα Vista αν της στησω Ubuntu και δεν αντιμετωπισει προβληματα θα μεινει εκει

προωθηση χρειαζεται το Linux, ολα τα αλλα τα εχει

Μιλαμε για ενα λαο που εχει μια ταση να απλοποιει τα παντα. Τι εννοω; Οι παππουδες μας αντι για 'οδοντοκρεμα' ελεγαν 'Κολυνός' και ας ήταν άλλης μάρκας, οπως και αποκαλουσαμε 'Τζιπ' ολα τα τετράτροχα και 'Κρις Κραφτ' ολα τα ταχύπλοα. Σήμερα τα παιδιά αντί για 'mp3 player' λενε απλα 'iPod' και ας είναι άλλη μαρκα

Ο ιδιος λαος λοιπον εχει μαθει αξιωματικα οτι 'ολοι οι υπολογιστες εχουν Windows' χωρις καν να ξερουν το ονομα Windows, χωρις να ξερουν οτι ειναι απλα μια εφαρμογή πρόσθετη στον υπολογιστη και οτι θα μπορουσε να βαλει κατι αλλο. Προσωπικα εγω μεχρι σχετικα μεγαλος, νομιζα οτι το λειτουργικο συστημα ειναι firmware!! :)

Ο ιδιος λαος λοιπον, ακουει παντου για 'Office'. Υπαρχει στη συνείδηση του λοιπον TO Office, ενα μοναδικο πραγμα, το οποιο καποιος ή το έχει στον υπολογιστή, ή δεν το έχει. Δεν ξερει καν οτι πρόκειται απλά για το Office της Microsoft, το μονο που επιβιωσε απο τον ανταγωνισμό της περασμενης δεκαετιας μετα απο πολλα αλλα εναλλακτικα

Μια ασχετη με υπολογιστες γνωστη μου ζητησε ενα μερος να κατεβασει 'το Office', χωρις φυσικα να ξερει αν αυτο ειναι παρανομο η νομιμο. Φυσικα την εστειλα στο OO.o και πολυ αργοτερα, αφου το εγκατεστησε, της εξηγησα πολυ αναλυτικα οτι δεν ειναι ακριβως αυτο που ισως φανταζεται, δεν είναι 'το Office' που εννοουν ολοι, αλλα κατι που κανει ιδια δουλεια.

Παρομοιως οταν καποιος αγοραζει υπολογιστη, τον ρωτανε 'θελετε και Office?' και απανταει 'ναι', χωρις καν να φανταζεται οτι με μια συνδεση adsl (που κατα κανονα θα εχει), θα μπορει να εχει νομιμοτατα και δωρεαν το ΟΟ.ο

ο κοσμος ξυπναει

εκτιμηση μου ειναι οτι το Linux κερδιζει και θα συνεχιζει να κερδιζει κοσμο με ολοενα και γρηγοροτερους ρυθμους

προωθηση χρειαζεται το Linux, ολα τα αλλα τα εχει

Αυτα τα λογια ακριβως τα ακουγα πριν 10 χρονια οταν πρωτοενδιαφερθηκα για το Λινουξ :)

Στοιχημα οτι θα τα ξανακουμε σε 10 χρονια;;;

ΥΓ. Ελπιζω η φιλη σου να μη ειναι γραφιστρια, αλλιως θα απογοητευτει :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...