Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια πειραματική διαφημιστική πινακίδα που παρουσίασε η ιαπωνική εταιρεία NEC αναγνωρίζει το φύλο και την ηλικία κάθε περαστικού ώστε να προβάλει την κατάλληλη διαφήμιση.

Το σύστημα στοχευμένης διαφήμισης, ενσωματωμένο σε μια οθόνη πλάσματος 50 ιντσών, παρουσιάζεται στην ετήσια έκθεση του τηλεοπτικού δικτύου Fuji που πραγματοποιείται στο Τόκιο από το Σάββατο έως τις 31 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια κάμερα τοποθετημένη στο πάνω μέρος της οθόνης μεταδίδει εικόνες σε έναν υπολογιστή που αναλαμβάνει να αναγνωρίσει σε πραγματικό χρόνο την ηλικιακή ομάδα των περαστικών και αν είναι άνδρες ή γυναίκες.

«Η επιλογή των διαφημιζόμενων προϊόντων ανάλογα με το θεατή θα φέρει τη διαφήμιση πιο κοντά στον αγοραστή» δήλωσε εκπρόσωπος της NEC.

Δίπλα στην οθόνη υπάρχει μάλιστα μια ειδική συσκευή στην οποία μπορούν να πλησιάσουν το κινητό τους τηλέφωνο οι περαστικοί ώστε να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για το διαφημιζόμενο προϊόν ή να κερδίσουν κουπόνια.

Οι διαφημιστές μπορούν έτσι να καταλάβουν αν οι καταχωρίσεις τους τραβούν την προσοχή του κόσμου.

Source.png Πηγή: news.in.gr

Δημοσ.

Λολ ρε, ποιο προσωπικό δεδομένο? Αφού το μόνο που κοιτάει είναι φύλο και ηλικία στο περίπου απ' ότι λέει. Αυτά φαίνονται με μια ματιά.

Εγώ αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το αν είναι κακό τελικά ή όχι η στοχευμένη διαφήμιση. Δε λέω, σίγουρα είναι τρομακτικό το να σε παρακολουθούν τι βλέπεις και τι κάνεις (google) για να σε ταξινομήσουν σε μια κατηγορία. Αλλά από την άλλη το να βλέπω διαφημίσεις για πράγματα που με ενδιαφέρουν μου φαίνεται πολύ πιο χρήσιμο από το να βλέπω για άλλα άσχετα με μένα..

Δημοσ.

μακαρι να μην βαλουν αυτο το συστημα στις αφισαρες με τις διαφημισεις γυναικειων εσωρουχων γτ εχει να πεσει πολυ σφαλιαρα εντος των διερχομενων αυτοκινητων..

Δημοσ.

χαχα,το σκεφτεσαι;;;

αν κατσω διπλα απο την γιαγια μου και κοιταμε μαζι την αφισα,τι θα κανει τοτε;;;

απορια...

Δημοσ.
Λολ ρε, ποιο προσωπικό δεδομένο? Αφού το μόνο που κοιτάει είναι φύλο και ηλικία στο περίπου απ' ότι λέει. Αυτά φαίνονται με μια ματιά.

Το ότι υπάρχει μια κάμερα που κοιτάει (και ενδεχομένως καταγράφει) το πρόσωπό σου δίπλα σε αυτό της γκόμενάς σου (ή του γκόμενού σου) μάλλον είναι θέμα προσωπικού δεδομένου.

Δημοσ.
Το ότι υπάρχει μια κάμερα που κοιτάει (και ενδεχομένως καταγράφει) το πρόσωπό σου δίπλα σε αυτό της γκόμενάς σου (ή του γκόμενού σου) μάλλον είναι θέμα προσωπικού δεδομένου.

Δεν είναι έτσι. Αν δεν αναπαράγει αυτό το βίντεο πουθενά για εμπορικό σκοπό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα νομίζω. Και προσωπικό δεδομένο δε στέκει να είναι γιατί γίνεται δημόσια. Με τη λογική αυτή απαγορεύεται να τραβάς με κάμερα έξω στο δρόμο? Αφού κάτι το κάνεις δημόσια (οι πινακίδες στο δρόμο θα είναι) δεν είναι πλέον προσωπικό.. Δηλαδή αν κάποιος βγει και κάνει σεξ σε δημόσιο χώρο θα μπορεί να κάνει και μήνυση στους υπόλοιπους επειδή τον έπαιρναν μάτι?

Δημοσ.

Λοιπον ωραια το επομενο βημα θα ειναι να περνας απο μπροστα να σε ταυτοποιη απο την ιριδα του ματιου πχ και να σου λεει "γεια σας κυριε Κωστα φεραμε καλλυτερα laptop απο αυτο που πηρατε τον προηγουμενο μηνα" δεν το βγαζω απο το μυαλο μου το εχω δη σε ταινια αλλα μαλλον γινεται πραγματικοτητα!

Δημοσ.

[offtopic]

Λοιπον ωραια το επομενο βημα θα ειναι να περνας απο μπροστα να σε ταυτοποιη απο την ιριδα του ματιου πχ και να σου λεει "γεια σας κυριε Κωστα φεραμε καλλυτερα laptop απο αυτο που πηρατε τον προηγουμενο μηνα" δεν το βγαζω απο το μυαλο μου το εχω δη σε ταινια αλλα μαλλον γινεται πραγματικοτητα!

Αν είναι να το εφαρμόσει και το cafe από όπου παίρνω τον φραπέ μου κάθε πρωί, δεν έχω πρόβλημα. 4 μήνες κι ακόμα να το μάθουν.

[/offtopic]

Δημοσ.

Με την προσωποποιημένη ή τουλάιχστον στοχευμένη διαφήμιση μου θυμίζει περισσότερο κατι απο το αγαπημένο μου φίλ Minority report...

Δημοσ.

Πρέπει να τοποθετήσουν την τεχνολογία και σε τηλεοράσεις σπιτιού.

Βλέπει κανείς διαφημίσεις???

Δημοσ.

μπα σκεφτηκα κατι αλλο.θα παω να το πατενταρω ομως πρωτα.

αντι για καμερα να βαλω εναν φασματογραφο,σκαναρω τις γκομενες για φερομονες και τσουυυπ πεταω την διαφημιση για προφυλακτικα.εναλλακτικα πεταω και διαφημιση για σερβιετες..γιατι οχι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...