Plutomania Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Βρε φίλε free@last, εγώ όταν έβλεπα τους ιούς δεν τους σημείωνα σ'ενα χαρτί ώστε να τους θυμάμαι.Δε περίμενα να μου ζητούσατε να σας πω τα ονόματά τους.Όταν τους εντόπιζα το μόνο που σκεφτόμουν από το άγχος και τη χαρά μου εκείνη τη στιγμή ήταν το πώς να τους αφανίσω αμέσως από τον υπολογιστή μου εξασφαλίζοντας πως ακόμα κι αν πολλά κακά πράγματα έχουν συμβεί σίγουρα άμα τα αντιμετωπίσω δεν θα επανεμφανιστούν από ιούς που δεν έχω βρει και αφαιρέσει ακόμα.Αυτό που θυμάμαι ήταν πως τα πιο πολλά ήταν .dll αρχεία και όλα το υπόλοιπα .exe . :shifty: Μήπως ξέρει κανείς πως να διορθώσω το DNS πρόβλημα;;;Αυτό θα με κάνει να νιώσω πολύ καλύτερα.:cry: **Το Format είναι η ακραία λύση για εμένα.
antonl Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 -->Κατάλαβα τι εννοείς και το εξέτασα αυτό που μου είπες, μόνο που δε καταλαβαίνω:Γιατί έχεις βάλει παρενθέσεις;;;Εμένα το κουτάκι αυτό μου έγραφε %SystemRoot%\system32\drivers\etc\ . Ακριβώς έτσι το έγραφε.Εσύ όμως πριν το % και μετά το etc έχεις βάλει παρενθέσεις και είμαι σίγουρος πως κάτι δε πάει καλά.Δεν υπάρχουν τέτοια κλειδιά.Μήπως έχεις κάνει λάθος στο όνομα;;;Μήπως ήταν γραμμένο έτσι: %SystemRoot%\system32\drivers\etc\hosts ;;;[...] Sorry, τώρα το πρόσεξα. Ήθελα να πω αν τσέκαρες το αρχείο hosts και απλά σε παρενθέσεις ανέφερα το full path του. Τελικά μέσα σ' αυτό τι είχε (εκτός απ' τα σχόλια); Μόνο κάτι για 127.0.0.1;
Plutomania Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Sorry, τώρα το πρόσεξα.Ήθελα να πω αν τσέκαρες το αρχείο hosts και απλά σε παρενθέσεις ανέφερα το full path του. Τελικά μέσα σ' αυτό τι είχε (εκτός απ' τα σχόλια); Μόνο κάτι για 127.0.0.1; -->Δε κατάλαβα τι εννοείς καθόλου. Νέα: 1) Βρήκα κι άλλο ιό(μάλλον ανενεργό κακόβουλο αρχείο που έμεινε ίσως) μέσω της Αναζήτησης των Windows λέγοντας της να μου δείξει όλα τα αρχεία που δημιουργήθηκαν στις 21/7/2008, την ημέρα που όλοι οι ιοί μπήκαν στο σύστημα μου. 2) Η Microsoft Windows Support μου είπε: Χρησιμοποιήστε την εντολή SFC /SCANNOW για να ελέγξετε τα προστατευμένα αρχεία συστήματος. Επίσης μετά να μεταβείτε στην σελίδα http:\\onecare.live.com και να επιλέξετε μια πλήρη σάρωση ασφάλειας. Οπότε να δει για virus από το online scan της Microsoft και να διορθώσει και τις registry που έχουν καταστραφεί. 3) Μέσω του Intenet Explorer(IE) έτρεξα μια εφαρμογή που εξετάζει τη σύνδεση και μου είπε πως είχα ένα πρόβλημα στο Winsock(ή κάτι τέτοιο) και θα το επιδιόρθωνε μετά από μια επανεκκίνηση του συστήματος.Μετά από αυτό το πρόβλημα DNS είχε διορθωθεί μόνο που ακόμα δε μπορώ να μπαίνω στα site των Anti-Virus και Anti-Spyware.Αυτό είναι τώρα πια καθαρά ιός(μπορεί να τον έχω βγάλει ήδη αλλά κάτι να έχει αλλάξει πριν βγει) και δεν έχει να κάνει καμία σχέση με το πρόβλημα DNS.Αυτά τα δύο είναι από ότι φαίνεται δυο τελείως διαφορετικά προβλήματα. Άρα έχω να λύσω δυο ακόμα προβλήματα μιας και μετά από λίγο το πρόβλημα DNS επανεμφανίστηκε.Είμαι σίγουρος πως δεν το κάνει ιός αυτό.Δε γίνετε αλλά θα δείξει με τα επόμενα scan που θα κάνω στο σύστημά μου με στόχο να βγάλω αυτούς τώρα πια σπαστικούς,θλιβερούς,αγροτικούς και πάνω απ'ολα κουραστικούς ιούς για να μη πω τιποτ'αλλο...:mad::mad:
alexis333 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Φιλε κανε ενα φορματ και εισαι ενταξει. Θα λυθουν ολα ακομα και καποιος αλλος ιος που μπορει να μη ειχες εντοπισει εσυ. Θα ξαλαφρωσεις σου λεω. Δοκιμασε το
Plutomania Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 :mrgreen:ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ::mrgreen: ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ ΠΩΣ: >ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΟΙ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΟΚΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008 Ώρα : 1.58μμ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΩΝ (Αρχείο) : CDLL.DLL -->Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ισπανία στις 11 Ιανουαρίου 2008 και στη Γερμανία στις 20 Μαίου 2008.Και τις δύο φορές δεν του δώθηκε σχεδόν καμία σημασία με στόχο τα Anti-Virus και Anti-Spyware να μην έχουν τα σωστα update για να καταφέρουν να τον βρουν και να τον βγάλουν.Τώρα όμως ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΧΤΗΠΑ!!! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Αναλυτικά: 8)DNS Πρόβλημα - ΛΥΘΗΚΕ(ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ) :-D 9)ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ. Ο ΙΟΣ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ CDLL.DLL ΣΤΟ C:/Windows/System32/CDLL.DLL - ΛΥΘΗΚΕ(ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -->Προσοχή!!!Το αρχείο αυτό είναι πολύ επικύνδυνο.Ήταν ο κύριος εγκέφαλος των ιών που είχα και το τελευταίο αρχείο που έβγαλα τελικά.Ο ΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ SPYWARE ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΟΝ IE ΩΣ ADD-ON ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΚΑΘΕ SITE ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΡΗΣΤΗ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ SERVER ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΣΑΝ WINDOWS PROCESS ΣΤΟ TASK MANAGER ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ FIREFOX ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΕΤΟΙΑ ΤΩΝ 3 ΑΠΟ ΤΑ 9 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΠΩΣ ΕΧΩ. 1)Εμπόδιζε το χρήστη να μπαίνει σε όλα τα anti-virus και anti-spyware sites, να τρέχει γνωστά ονόματα anti-virus και anti-spyware(εγκαταστάεις) εκτός και αν τα μετανόμαζες και δεν αφηνε τον firefox.exe να τρέχει εκτος κι αν επίσης τον μεταονόμαζες σε κάτι άλλο.(firefox22.exe στη δική μου περίπτωση) 2)Δεν άφηνε το DNS να ανανεωθεί με στόχο να είχα πρόβλημα με το DNS. 3)To Command Line δεν λειτουργει(Δεν παίρνει εντολές και δεν αφήνει να κανεις κάποια επιπλέον πράγματα μόνο άμα καταφέρεις ματά από πολύ κόπο να αφαιρέσεις και τον εγκάφαλο της όλης μ...ας όπως θα έπρεπε να το πω.) -->ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΙΩΝ: Για να βρείς τον spyware αυτό(τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση) έπρεπε πρώτα να κάνω προβολή του απορρήτου στον IE και να διαπιστώσω πως κάποια sites είχαν βαλθει σαν προεπιλογή(λες και τα είχε επιλέξει ο χρήστης) να μην δέχονται cookies καθόλου και αυτά ήταν τα sites των anti-virus και anti-spyware που δε μπορούσα να μπώ.Αφού απενεργοποίησα αυτό έκανα update στο AVG Free 8.0 και μόλις τελείωσε το update ένα παράθυρο εύρεσης ιού από το AVG πετάχτηκε λέγοντας πως βρήκε ιό στο αρχείο C:/Windows/System32/CDLL.DLL .Πάτησα αμέσως Heal και στα επόμενα δευτερόλεπτα συνηδητοποίησα πως όλα έιχαν τελειώσει.Είχα σωθεί με το AVG. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- **Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟ Prevx 2.ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΜΕ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΩ ΛΟΓΩ Licence. **ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Ο ΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΕΙΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΛΛΑ Anti-Virus και Anti-Spyware ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΆΛΟΥΝ. **Σήμερα βγήκε update του AVG με τις πληροφορίες για αυτόν τον νέο και πολύ ισχυρό ιό. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- **Πληροφορίες για τον συγκεκριμένο ιό εδώ: http://www.prevx.com/filenames/X3802608065693334392-0/CDLL.DLL.html http://www.threatexpert.com/files/cdll.dll.html **Προγράμματα για άμεση διαγραφή του ιού αυτού εδώ: http://www.spywareremove.com/removecdlldll.html ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- **Κόλλησα τον ιό τη Δευτέρα 21/7/2008 Ώρα : 12.13 μμ(μέρα) και ο τελευτάιος ιός αφεράιθηκε τη Πέμπτη 25/7/2008 Ώρα : 1.58 μμ(νύχτα) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- **Σάββατο πρωί φεύγω διακοπές μέχρι τις 15 Αυγούστου.Πιστεύω μου αξίζει μετά από 5 μέρες άγχους,κούρασης,απελπισίας... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ :cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:
-WISE- Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 αντε ρε πλουτο επιτελους! με μενα τι θα κανουμε τωρα? μπες και λιγο μσν να δουμε...
antonl Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Άντε καλή ανάρωση Κάτι από Πικασό μου θυμίζει το post
Xtravibes Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 καλησπερα σε ολους τους φιλους. εχω ενα μικρο προβλημα εαν ξερει κανεις ας απαντησει. Σαν antivirus εχω το kaspersky anti-virus 2009. προσφατα οταν κλεινω καποιον explorer και μονο οταν τον κλεινω μου βγαζει iexplorer.exe: η ''0χ7e2259c1'' εκανε αναφορα στη μνημη στο ''0x02b43c28'' η μνημη δεν ηταν δυνατο να ειναι ''read''. φοραω windows xp με sp3.τι να κανω ωστε να φυγει αυτο το μυνημα?? thanks a lot
dioptra999 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 παίδες ο ios μου έχει πάρει το desktop και το screensaver(λείπουν οι καρτέλες απο το δεξί κλίκ στο desktop->properties)... μου βάζει για screesaver την boot οθόνη των windows... καμία ιδέα, τι να κάνω?
argiris77 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 :---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- **Σάββατο πρωί φεύγω διακοπές μέχρι τις 15 Αυγούστου.Πιστεύω μου αξίζει μετά από 5 μέρες άγχους,κούρασης,απελπισίας... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- να είχα κ εγώ τέτοιου είδους άγχους και κούραση καλά θα ήταν....
Plutomania Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Εδώ είμαι και εγώ.Πεντακάθαρος και φρέσκος. προσφατα οταν κλεινω καποιον explorer και μονο οταν τον κλεινω μου βγαζει iexplorer.exe: η ''0χ7e2259c1'' εκανε αναφορα στη μνημη στο ''0x02b43c28'' η μνημη δεν ηταν δυνατο να ειναι ''read''. φοραω windows xp με sp3.τι να κανω ωστε να φυγει αυτο το μυνημα Φίλε μου:Το πρόβήμα που έχεις δεν είναι πρόβλημα ιού.Δε κατάλαβα καλά τι θέλεις να πεις "κλείνω έναν explorer".Εννοείς ασπούμε τον firefox.exe ή τον iexplorer.exe;;;Το πρόβλημα αυτό συνήθως συμβαίνει μετά από σφάλμα που προέκυψε στον ie κατα τη διάρκεια της λειτουργείας του.Συνήθως διορθώνετε μετά από επανεγκατάσταση του προγράμματος που εμφανίστηκε το πρόβλημα.Παρόλαυτα για να φτιάξεις το πρόβλημα αυτό υπάρχουν τρεις λύσεις: 1)Επανεγκατάσταση του προγράμματος 2)Κατέβασε και τρέξε αυτό:http://download.uniblue.com/ub/main/rb/solutions/registrybooster.exe 3)Διέγραψε το Dr. Watson των Windows από εδώ: http://support.microsoft.com/kb/188296/el παίδες ο ios μου έχει πάρει το desktop και το screensaver(λείπουν οι καρτέλες απο το δεξί κλίκ στο desktop->properties)... μου βάζει για screesaver την boot οθόνη των windows... --> 1)Αν έχεις Windows XP πάρε αυτό: http://download.microsoft.com/download/f/c/a/fca6767b-9ed9-45a6-b352-839afb2a2679/TweakUiPowertoySetup.exe 2)Βάλε πολλά Anti-Virus και Anti-Spyware για να βγάλουν ότι βρόμικο έχεις.Συστήνω Windows Defender,AVG Free 8.0,Prevx Free ή 2, PCTools Internet Security(πες τους να σου δώσουνε μια 15μερη Licence από εκεί που κατεβάζεις το πρόγραμμα.) 3)Προς το παρρόν δεν έχω κάτι άλλο.θα μπορώ να σας ξαναμιλήσω στις 1 Αυγούστου ξανά.Δες τα spoiler μου κάτω μήπως και ενθαρινθείς.Πρέπει να επιμείνεις αλλιώς...ο βιαστικός τη τσουγκράνα στο κώλο τρώει...
Plutomania Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Κάτι από Πικασό μου θυμίζει το post -->Α, τώρα κατάλαβα...ΤΝΧ...Ήταν από τη χαρά μου.:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- **Για προβλήματα με ιούς τώρα πια προτήθεμαι να βοηθήσω όποιον έχει πρόβλημα με οποιονδήποτε ιό και ειδικά μ'αυτόν εδώ.Όποιος έχει πρόβλημα ας γράψει εδώ και εγώ θα τον βοηθήσω με τις γνώεις που έχω αποκτήσει όσο πιο πολύ γίνεται. **Τα λέμε 1η Αυγούστου... **Ευχαριστώ για όλα.
Plutomania Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 **Μιλάω από Internet Cafe. **Βρήκα κάτι που κάτι μου θυμίζει σχετικά με τα προβήματα,τουλάχιστον με του DNS που είχα.Κοιτάξτε εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=266273
dali13gr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Να εγκαταστήσεις και να τρέξεις πολλά antivirus ταυτόχρονα ΔΕΝ προτείνεται.
Venisk Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 **Κόλλησα τον ιό τη Δευτέρα 21/7/2008 Ώρα : 12.13 μμ(μέρα) και ο τελευτάιος ιός αφεράιθηκε τη Πέμπτη 25/7/2008 Ώρα : 1.58 μμ(νύχτα) Ένα φορμάτ σε έναν άθλιο υπολογιστή άντε να πάρει 2 ώρες..δεν αξίζει κανείς να ψάχνει 4 μέρες για να βγάλει έναν χαζό ιό..που δεν είναι σίγουρο αν όντως έχει καταστραφεί..(αν κ εφόσον μπορεί να αποθηκεύσει τα σημαντικά σε αυτόν αρχεία..) Να εγκαταστήσεις και να τρέξεις πολλά antivirus ταυτόχρονα ΔΕΝ προτείνεται Ακριβώς...και να προσθέσω πως όταν τρέχουν 2 ή περισσότερα antivirus σε ένα σύστημα δεν αποδίδουν..δεν είναι η λογική ψάχνω με 2 antivirus άρα είμαι περισσότερο καλυμμένος, δεν ισχύει κάτι τέτοιο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.