Plutomania Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Αυτή τη φορά την έχω βάψει.Ο υπολογιστής μου κόλλησε ιους από το flashaki μου αφού το έφερα από τον υπολογιστή ενός φίλου μου.Έχοντας αυτός vista δεν κόλλησε τους ιούς γιατί τα vista δεν τους άφησαν να μπουν.Εγώ όμως έχω XP Pro και όλοι αυτόι οι ιοί μπήκαν στον υπολογιστή μου.Τα προβήματα ήταν: 1)Ο Firefox Mozilla δεν ξεκινά με τίποτα - ΛΥΘΗΚΕ 2)Ο Task Manager απενεργοποιήθηκε - ΛΥΘΗΚΕ 3)Spyware με πολλές διαφημίσεις εμφανίζοναι - ΛΥΘΗΚΕ(AVG + Windows Defender) 4)Άλλαξε η πρώτη σελίδα του Internet Explorer - ΛΥΘΗΚΕ 5)Πολλοί παράξενοι ιοί και αρχεία εισβλάλανε στο system32(Windows Main Folder) - ΛΥΘΗΚΕ(AVG + Windows Defender + Security Task Manager + Windows Task Manager) 5)Μπορώ να μπαίνω μόνο σε ελληνικά ή "κοντινά με την περιοχή μου" sites - ΛΥΘΗΚΕ 6)Όταν προσπαθώ να κάνω επιδιόρθωση της τοπικής σύνδεσής μου, μου λέι στο τέλος: -->Τα Windows δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την επισκευή του προβληματος επειδή δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση της ακόλουθης ενέργειας: Καθαρισμός της προσωρινής μνήμης DSN Για βοήθεια επικοινωνήστε με το άτομο που διαχειρίζεται το δίκτυό σας. - ΛΥΘΗΚΕ Μήπως μπορείτε εσείς να με βοηθήσετε κυρίως με το 5 και το 6(νομίζω ότι είναι το ίδιο πρόβλημα) σαν να ήσασταν το άτομο που διαχειρίζεται το δίκτυό μου.Με λίγα λόγια, πώς μπορώ να αλλάξω τη προσωρινή μνήμη DSN;;; Ζητώ επεγνωσμένα τη βοήθειά σας.Ευχαριστώ πολύ.:fear::cry: ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ;;;ΤΟ ΚΟΛΛΗΣΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΔΥΟ -Λ- ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΝΑ.(Νομίζω τουλάχιστον)
washcloud Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 ...καλά, μην κολλάς...Μάλλον νόμισες ότι το έγραψες έτσι. Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο : Να κάνεις μια επανεγκατάσταση, σε χαλάει πολύ ; (τα προβλήματα με DNS cache και γενικά με τις υπηρεσίες δικτύου είναι λίγο μπελαλίδικα, κι ίσως μια επανεγκατάσταση απλά σε γλυτώσει από κόπο και νεύρα ).
Berolinezos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Καλά θα λυθούν όλα σιγά-σιγά μήν τρελαίνεσαι ήδη σου λύθηκαν τα περισσότερα
Plutomania Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 1)Ο Firefox Mozilla δεν ξεκινά με τίποτα - ΛΥΘΗΚΕ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.Αυτός ο ιός είναι τεράστιος.Βρήκα κάποια καινούργεια.Δεν αντέχω άλλο.Δύο μέρες παλεύω::cry::cry: 7)Το Command Line(cmd.exe) έχει πρόβλημα.Ότι και να του γράψω (net user , ipconfig ...) μου λέει πως αυτό δεν είναι εντολή και δεν το βρήσκει.:mad::mad: 8)Φένεται πως αυτός ο ιός(έχω βγάλει πάρα πολλά παρακλάδια του και μικροεφαρμογές ίσως και τον ίδιο απλός μάλλον πριν διαγραφτεί άλλαξε ρυθμήσεις στο σύστημά μου.) έχει μια βάση δεδομένων και κάθε φορά που πάω να τρέξω ένα γνωστώ setup ενός anti-spyware ή anti-virus αυτό το αναγνωρίζει και δεν το αφήνει να τρέξει εκτός κι αν του αλλάξεις το όνομα και δε το καταλάβει.Το ίδιο συνέβενε και με τον Mozilla Firefox.:mad::mad: -->Για να διορθώσω το DSN πρόβλημα πρέπει να τρέξω το Command Line(cmd.exe) και πατόντας ipconfig να δω ποιός είναι ο κώδικας του DSN μου και να τον αντιγράψω στο προτόκολο internet (TCP/IP) στο μέρος όπου λέει DSN.Έλα όμως που το Command Line(cmd.exe) δεν λειτουργεί.:mad::mad: -->Ερώτηση : Μπορώ να πάρω το DSN κάποιου άλλου και να βάλω στο σύστημά μου και ακόμα μήπως ξέρει κανείς κανένα άλλο πρόγραμμα σαν το Command Line(cmd.exe) που να λειτουργεί στα Windows γιατί όπως καταλάβατε το δικό μου προσβλήθηκε από ιό.:shock::shock: ...καλά, μην κολλάς...Μάλλον νόμισες ότι το έγραψες έτσι. -->Κάποιος Administrator μου άλλαξε τον τίτλο.Ο αρχικός ήταν κάτι:Σας Παρκαλώ, βοηθήστε με(δε θυμάμαι););) Καλά θα λυθούν όλα σιγά-σιγά μήν τρελαίνεσαι ήδη σου λύθηκαν τα περισσότερα -->Δε μπορείς να φανταστείς τι έχω περάσει...:cry::cry: Να κάνεις μια επανεγκατάσταση, σε χαλάει πολύ... -->Εννοείς να κάνω Format τον υπολογιστή μου;;;:eek::eek:
antonl Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Πάντως λίγο ειρωνικό δεν είναι μετά από αυτό το post να έχεις εσύ προβλήματα με ιούς; Καλά ξεμπερδέματα όπως και να χει.
free@last Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δεν μας λες και όνομα του/των ιών που βρίσκεις με τους ελέγχους που κάνεις.. Μήπως βρεθεί κάποια λύση.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Λογικο ειναι να σου αλλαξαν τον τιτλο. Τα βοηθεια, σωστε με κτλ δεν βοηθανε να καταλαβει ο αλλος με τι εχει να κανει το post...
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 κάνε scan με spyware doctor και kaspersky και πιστεύω θα φύγουν όλοι οι ιοί
Plutomania Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 κάνε scan με spyware doctor και kaspersky και πιστεύω θα φύγουν όλοι οι ιοί Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο.Έχω κατεβάσει το PCTools Internet Security που περιέχει το spyware doctor και είναι πάρα πολύ καλό.Θα το τρέξω για να είμαι σίγουρος πως δεν θα έχω κάποιο πολύ εμφανίσιμο ιό γιατί ποτέ δε ξέρεις τι υπάρχει.Κανένα Antivirus-Antispyware δεν είναι 100% καλό.Πρέπει να τα δοκιμάσω όλα.Πάντως το AVG και το Windows Defender δε βρίσκουν πιά άλλους ιούς.Τώρα είναι δουλέια των άλλων Anti-Virus και Anti-Spyware όπως το PCTools Internet Security.Μακάρι να βρεθούν κι άλλοι ιοί.Ωχ, θεέ μου πια!!! 7)Το Command Line(cmd.exe) έχει πρόβλημα.Ότι και να του γράψω (net user , ipconfig ...) μου λέει πως αυτό δεν είναι εντολή και δεν το βρήσκει. - ΛΥΘΗΚΕ Νέα: To Command Line λειτουργεί ξανά στην εντέλεια.Το πρόβλημα 7 λύθηκε.Κάτω από το cmd.exe υπήρχε ένα αρχείο CmdDialog που άλλαζε κάτι στη registry.Άλλαζε κάτι στο όνομα dfhdfqw3hrq23ighe.Διέγραψα το αρχείο αυτό και ουαααααααουυυυυυ!!! **Τώρα μέσω του command line (cmd.exe) θα τρέξω το ipconfig και θα τα φτιάξω όλα.Θα ενημερώσω σύντομα.
Plutomania Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 8)DNS Πρόβλημα - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΑΚΟΜΑ -->Ρωτώ και πάλι:Μπορώ να πάρω το DSN κάποιου άλλου και να βάλω στο σύστημά μου;;; -->Δε ξέρω τι να κάνω με αυτό το πρόβλημα.Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για το πως να φτιάξω ή να αλλάξω το DNS-Αυτό το καταραμένο πρόβλημα.Άλλωστε για αυτό μιλάω εδώ και ζητάω απεγνωσμένα τώρα πια τη βοήθειά σας. **Νέα: Μόλις συνειδητοποίησα πως μπορώ να επισκέπτομαι όλες τις ιστοσελίδες του κόσμου έκτος μόνο αυτών των anti-virus,anti-spyware...Κάτι έκανε αυτός ο ιός πριν(αν) αφαιρεθεί.Χρειάζομαι βοήθεια.Δε με αφήνει να επισκέπτομαι καμία ιστοσελίδα anti-virus ,anti-spyware όπως http://www.grisoft.com , http://www.pctools.com , http://www.kerpirsky.com ...Αυτή η Βάση Πληροφοριών(Information Base) που πιστεύω πως έχει ο ίος και δε με αφήνει να επισκέπτομαι συγκεκριμένες σελίδες και δε με αφήνει να τρέχω συγκεκριμένα setup-εγκαταστάσεις προγραμμάτων ακόμα και της εφαρμογής firefox.exe εκτός αν τα μετονομάσεις υπάρχει ακόμα κάπου στον υπολογιστή μου..ΈΛΕΟΣ!!!ΒΟΗΘΕΙΑ!!!:cry:
free@last Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δεν δοκιμάζεις και με το CureIt ή το Kaspersky Removal tool? ftp://ftp.drweb.com/pub/drweb/cureit/cureit.exe http://ftp.kaspersky.com/devbuilds/AVPTool/
antonl Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μήπως έχει πειραχθεί το (%SystemRoot%\system32\drivers\etc\)hosts ; Το παραπάνω path θα πρέπει να είναι ίδιο με αυτό που αναφέρεται σ' αυτό το κλειδί: \HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\DataBasePath
Plutomania Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μήπως έχει πειραχθεί το (%SystemRoot%\system32\drivers\etc\)hosts ;Το παραπάνω path θα πρέπει να είναι ίδιο με αυτό που αναφέρεται σ' αυτό το κλειδί: \HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\DataBasePath -->Κατάλαβα τι εννοείς και το εξέτασα αυτό που μου είπες, μόνο που δε καταλαβαίνω:Γιατί έχεις βάλει παρενθέσεις;;;Εμένα το κουτάκι αυτό μου έγραφε %SystemRoot%\system32\drivers\etc\ . Ακριβώς έτσι το έγραφε.Εσύ όμως πριν το % και μετά το etc έχεις βάλει παρενθέσεις και είμαι σίγουρος πως κάτι δε πάει καλά.Δεν υπάρχουν τέτοια κλειδιά.Μήπως έχεις κάνει λάθος στο όνομα;;;Μήπως ήταν γραμμένο έτσι: %SystemRoot%\system32\drivers\etc\hosts ;;; Νέα: AVG Free Edition 8.0- Σταμάτησε να βρήσκει άλλους ιούς... Windows Defender - Σταμάτησε να βρήσκει άλλους ιούς... Prevx Free Edition - Βρήκε έναν,τον έβγαλε και σταμάτησε να βρήσκει άλλους ιούς... Prevx 2 - Βρήκε έναν μόνο που δε τον βγάζει λόγο Licence.Τι μπορώ να κάνω;;; Eset Smart Security(Nod32 - το ίδιο δεν είναι;;; ) - Ακόμα ψάχνει... PCTools Software - Δεν τα έχω βάλει ακόμα. Kaspersky Internet Security 2009 - Ζητάει να βγάλω το AVG πρώτα οπότε δεν το βάζω. CureIt - Δεν το έχω βάλει ακόμα... Kaspersky Removal Tool - Δεν το έχω βάλει ακόμα... -->Ξέρετε μήπως εσείς τίποτε άλλο για να με βοηθήσει;;;
free@last Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Τι άλλο πια να βάλεις? Το κακό είναι ότι μέχρι τώρα,δεν μας ανέφερες ούτε το όνομα ενός ιού,worm,trojan που κατά τους ελέγχους βρεθήκανε στο συστημά σου. Οπότε και οι προτάσεις που μπορούν να σου γίνουν είναι περιορισμένες πια.
washcloud Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Εγώ πάντως, ένα τέτοιο λειτουργικό, που έχει "υποστεί" ΤΟΣΑ (δράση ιών, διάφορες εγκαταστάσεις αντί-ιικών), δεν θα το εμπιστευόμουν πια. Και στο κάτω-κάτω, ένα λειτουργικό δεν είναι για πάντα. Ε αν έχει περάσει κι από τέτοια, νομίζω πως ΑΝ δεν υπάρχει "καλός" λόγος να το κρατήσεις, ακόμα κι αν "λύσεις" το τελευταίο σου πρόβλημα, το καλύτερο θα ήταν μια επανεγκατάσταση (φορμάτ όπως το λες...).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.