Προς το περιεχόμενο

Είναι νόμιμο ?

clockwork

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν δεν κάνω λάθος συνήθως ασχολείται με ζητήματα οικονομικής απάτης, (παιδικής) πορνογραφίας και με παράνομα εγκατεστημένο λογισμικό σε χώρους εργασίας.

οντως ακούγετε λογικό αλλα αυτη η άγνοια θα μας φάει

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αν δεν κάνω λάθος συνήθως ασχολείται με ζητήματα οικονομικής απάτης, (παιδικής) πορνογραφίας και με παράνομα εγκατεστημένο λογισμικό σε χώρους εργασίας. Δεν ξέρω πόσο κυνηγάνε εμένα κι εσένα που κατεβάζουμε ταινίες, παιχνίδια, προγράμματα από τον μTorrent.

Ακριβως αυτο εννουσα παραπανω!

Απλα σε περιπτωσεις με ταινίες, παιχνίδια, προγράμματα από τον μTorrent

μπαινει ενα ηθικο διλημμα! Γιατι σου δινει δυνατοτηα διαμοιρασμου αρχειων

και σου βαζει ορια...

Γιατι σου δινει αντιγραφικο(DVD-RW) και σου απαγοευει να αντιγραφεις ταινιες

ή CD μουσικης!

Ειναι σα να δινεις σε ενα μικρο παιδι ενα γλυφιτζουρι και του λες να το κραταει,

αλλα να μην το γλυψει....

Δημοσ.

Καλά, δεν είναι άγνοια. Απαγορεύεται το παράνομο λογισμικό, είναι σαφές. Απλά δεν υπάρχει κάποιος να φροντίσει γι αυτό. :)

edit:

[...]

ή CD μουσικης!

[...]

Καλά αυτό δεν είναι δικαιολογία :)

Οι συσκευές εγγραφής είναι απαραίτητες σε πολύ κόσμο για νόμιμη χρήση. Αν εμείς τις χρησιμοποιούμε για παράνομα αντίγραφα, δε φταίει το προϊόν. Εξάλλου με τις τιμές των HDD να πέφτουν, έχω σταματήσει να πολυχρησιμοποιώ δισκάκια :P

Δημοσ.

μπαινει ενα ηθικο διλημμα! Γιατι σου δινει δυνατοτηα διαμοιρασμου αρχειων

και σου βαζει ορια...

ή CD μουσικης!

Ειναι σα να δινεις σε ενα μικρο παιδι ενα γλυφιτζουρι και του λες να το κραταει,

αλλα να μην το γλυψει....

καλά όσο αφορά στην όλη θεωρία περι πνευματικής ιδιοκτησίας είναι προφανέστατη η απάτη και ο παραλογισμός που υπάρχει. σε λίγο θα μας υπαγοευουν και τι μάρκα ποκ κορν θα τρώμε οταν βλέπουμε ένα dvd σπίτι μας γιατι αλλίως θα παραβιάσουμε τους όρουσ της Α.Χρήσης.

Δημοσ.
πως δεν μπορουν!

Οχι μονο για απλη κατοχη αλλα και διακινηση υλικου!

Υπαρχουν περιπτωσεις οπως στις Ηπα και την Αγγλια οπου τιμωρηθηκαν χρηστες....

Στο όνομα της τρομοκρατίας μπας και "ψαρώσει" ο κοσμάκης και μειωθεί η πειρατεία...

Είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να τιμωρήσουν όλους όσους έχουν παράνομο υλικό στα Pc τους.

Πολύ αμφιβάλλω αν τιμωρήθηκε ποτέ κάποιος στην πραγματικότητα για τον συγκεκριμένο λόγο.

Δημοσ.

Για αυτον το λγο ειπα πως υπαρχουν περιπτωσεις και οχι <<πολλοι χρηστες τιμωρηθηκαν>>!

Τωρα οσον αφορα το DVD δεν ειπα οτι δεν εξυπηρετει νομιμες χρησεις, αλλα εξυπηρετει και παρανομες!

Οπως το ιδιο ισχυει και για τον διαμοιρασμο αρχειων!

Δημοσ.
[...]

Τωρα οσον αφορα το DVD δεν ειπα οτι δεν εξυπηρετει νομιμες χρησεις, αλλα εξυπηρετει και παρανομες!

Οπως το ιδιο ισχυει και για τον διαμοιρασμο αρχειων!

Καταλαβαίνω τι εννοείς απλά τόνισα ότι δεν είναι το ίδιο με το παράδειγμα με το γλυφιτζούρι που αναφέρεις. Ο αντικειμενικός λόγος παρασκευής των γλυφιτζουριών είναι το γλύψιμο (:P), του αντιγραφικού δεν είναι η παράνομη εγγραφή δεδομένων. Δε μπορείς να απαγορεύσεις ή να κατακρίνεις την εμπορία μαχαιριών επειδή χρησιμοποιούνται και για φόνους (ορίστε έκανα κι εγώ έναν παραλληλισμό).

Δημοσ.

σωστο αυτο που ειπες και συμφωνω!

Τωρα ομως για το γλυφιτζουρι ο παραλληλισμος ειναι οτι το παιδακι δεν θα διστασει να το γλυψει οπως κι εσυ δεν θα διστασεις να αντιγραψεις η να διαμοιρασεις παρανομα αρχεια!

Δημοσ.

Put the p2p down (αντίστοιχο του put the cot down)

Είμαστε ο λαός με τις ταμπέλες (αναρωτιέμαι αν την νέα μόδα με τα internet tags την έχουν βγάλει Ελληνες)

Βλέπουν p2p είναι σίγουρο γι'αυτούς ότι κατεβάζεις ταινεία/πρόγραμμα/τραγούδια

Δημοσ.

και αρχίζοντας να ρωτήσω για το rapidshare και πόσο πιό νόμιμο η τουλάχιστον πιο ασφαλές είναι απο τα p2p προγράματα.

Δημοσ.

Ιδια ακριβως απαντηση. Η υπηρεσια ανταλλαγης αρχειων δεν ειναι παρανομη. Αναλογα με τα αρχεια που διαμοιραζεσαι, η χρηση της μπορει να ειναι νομιμη ή παράνομη

Αν δηλαδη αρχιζσεις και ανεβαζεις η κατεβαζεις αρχεια που προστατευονται απο δικαιωματα, ειναι παρανομο... ειτε το κανεις απο rapidshare, ειτε απο torrents, ειτε και απο ftp!!

Δημοσ.

κατανοητό, βασικά αν υπάρξει κανένα νέο για την ελληνική νομοθεσία περι απορρήτου και κτλ στο δίκτυο και και το ξέρει κάποιος θα με ενδιέφερε να το μάθω

Δημοσ.

Παιδιά απ' όσο ξέρω στην Ελλάδα ο χρήστης προστατεύεται ακόμα από το νόμο αφού οι τηλεπικοινωνίες είναι απόρρητες και άρα οι ISP δεν έχουν δικαίωμα να δώσουν στοιχεία για κάποια ip που έχει βρει πχ κάποια πολυεθνική ότι διακινεί copyrighted υλικό. Το απόρρητο αίρεται με απόφαση εισαγγελέα μόνο για σοβαρό λόγο.

Αυτό δεν ισχύει σε ΗΠΑ, Αγγλία και άλλες χώρες και φυσικά θα αλλάξει και εδώ σύντομα αλλά μέχρι τότε νομίζω ότι είμαστε ασφαλείς.

Δημοσ.

Ε, τα είπαμε. Θέματα (παιδικής) πορνογραφίας, οικονομικές απάτες και άλλα παρόμοιας βαρύτητας. Δεν περιλαμβάνει εσένα κι εμένα που κατεβάζουμε παράνομα λογισμικό. Τουλάχιστον δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο ως τώρα στην Ελλάδα (απ' όσο θυμάμαι).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...