Προς το περιεχόμενο

Είναι νόμιμο ?

clockwork

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να ρωτήσω αν τα τύπου p2p προγράματα τα διέπει κάποιο νομικό πλαίσιο. είναι νόμιμη η εγκατάσταση τους? αφορούν πειρατικό περιεχόμενο κατα βάση απο τα sites που έχω δει. πρακτικά υπάρχει κάποιος κίνδυνος να τα χρησιμοποιήσεις (-στην ελλάδα-) η μπορει να βρεθείς προ εκπλήξεων? απο ότι ξέρω τα χρησιμοποιεί πολύς κόσμος.

έχει γίνει καμια δίκη,δίωξη η κατι παρόμοιο ποτε στην ελλαδα σε απλό χρήστη?

Υ.Γ. αν το θέμα είναι αντίθετο στους όρους συγνώμμη, απλα ρωτάω προς ενημέρωση.

κάνοντας αυτην την ερώτηση θέλω να προτείνω να γίνει το θέμα πιο γενικό, δηλαδή να γίνονται ερωτήσεις σχετικά με το τί είναι νόμιμο στο δίκτυο και τι όχι. απο οτι είδα δεν υπάρχει ανάλογο θέμα, αν κάνω λάθος συγγνώμη και διορθώστε με.

ευχαριστώ.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όχι δεν είναι νόμιμο,αλλά πόσα άλλα ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ παραπτώματα δεν τιμωρούνται στην Ελλάδα?Δεν έχουμε νομοθεσία γι αυτό το θέμα πάντως.

Δημοσ.

Σαν πρωτόκολλο το p2p προφανώς και δεν είναι παράνομο.

Παράνομο μπορεί να θεωρεί μόνο το υλικό που διαμοιράζεται μέσω αυτού, αν είναι πνευματική ιδιοκτησία.

Από εκεί και πέρα, είναι νόμιμο να έχεις ένα p2p πρόγραμμα στο Pc σου.

Τώρα διώξεις σπάνια θα ασχοληθούν να κάνουν σε απλούς χρήστες που ανεβοκατεβάζουν παράνομο περιεχόμενο, στην Ελλάδα ειδικά δεν θυμάμαι ποτέ τέτοια περίπτωση...

Δημοσ.

Η εγκατάσταση p2p προγραμμάτων δεν είναι παράνομη εφόσον μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για κατέβασμα νόμιμων αρχείων. Επίσης γνωστές/μεγάλες εταιρίες έχουν δώσει στο παρελθόν προγράμματα/demos μέσω torrents.

Από όσο γνωρίζω, στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει κάποια ποινική δίωξη (ή όπως λέγεται αυτό το πράμα) σε άτομα που κατέβαζαν παράνομο υλικό, παρά μόνο κάποιες επιπλήξεις από ISPs.

Δημοσ.

Για να καταλαβεις πως λειτουργει θα σου δωσω ενα παραδειγμα!

Ειναι απολυτως νομιμο να διαμοιραζομαι αρχεια που δεν εχουν πνευματικα δικαιωματα

οπως προσωπικες μου φωτογραφιες,βιντεο κ.α

Ειναι ανομο να διαμοιραζομαι αρχεια που εχουν πνευματικα δικαιωματα

οπως ταινιεσ,τραγουδια κ.α!

Δημοσ.

ευχαριστώ πολυ για όλεσ τισ απαντήσεις!! δηλαδη πως μπορεί να ξέρει κάποιος αν ενα αρχέιο που κατεβάζει είναι νόμιιμο η μή. "χαζή ερώτηση" αλλα για το γράμμα του νόμου νομίζω πως έχει σημασία. δηλαδή υπάρχει η περίπτωση τησ "αγνοιας"? δεδομένου οτι υπάρχουν δεκάδες μη πω παραπάνω τορρεντ σελίδες οι υπάρχουν "ν'ομιμα" φαντάζομαι.

Δημοσ.

Δεν είμαι νομικός αλλά δε νομίζω να τίθεται θέμα άγνοιας, όπως αντίστοιχα δεν δικαιολογείται άγνοια νόμου.

Και γενικά σε σελίδες που υπάρχουν torrents με το κιλό, δύσκολα θα βρεις κάτι νόμιμο :)

Δημοσ.

κατανοήτο. βασικά θέατρο παραλόγου είναι η όλη υπόθεση, τι άλλο να πω; συμπέρασμα : δέν είναι σιγουρο τίποτα και ο καθένας λειτουργεί με δικιά του ευθύνη μέχρι νεοτέρας...έκπληξης.

Δημοσ.

Koιτα υπαρχει στην Ελλαδα Διωξη του Ηλεκτρονικου εγκληματος.

Αλλα υπαρχει ενα παραθυρακι του νομου(δεν θυμαμαι ποιο)

και ουσιαστικα δεν μπορουν να σου κανουν κατι!

Αλλα και στο εξωτερικο παλι πεφτουν σε κενα οπως και

στην περιπτωση του thepiratebay οπου οι εν λογω κατασκευαστες της ιστιοσελιδας

δεν προσφεραν αρχεια...αλλα εφερναν σε επαφη χρηστες για ανταλλαγη αρχειων!

Αρα δεν μπορουσαν να τους κατηγορησουν για κλοπη πνευματικης ιδιοκτησιας!!!!

Δημοσ.
αλλα εφερναν σε επαφη χρηστες για ανταλλαγη αρχειων!

Αρα δεν μπορουσαν να τους κατηγορησουν για κλοπη πνευματικης ιδιοκτησιας!!!!

ναι όμως δεν μπορούν να τους κατηγορήσουν τους χρήστες για απλή κατοχή παράνομου υλικού; η είναι παρατραβηγμένο?

Δημοσ.

πως δεν μπορουν!

Οχι μονο για απλη κατοχη αλλα και διακινηση υλικου!

Υπαρχουν περιπτωσεις οπως στις Ηπα και την Αγγλια οπου τιμωρηθηκαν χρηστες....

Απλα ειναι λιγο τραβηγμενο(ακομα)

Αυτο που πραγματικα κυνηγουν ειναι το παρανομο υλικο....

καταλαβαινεις ποιο ακριβως ειναι αυτο????

Δημοσ.
Koιτα υπαρχει στην Ελλαδα Διωξη του Ηλεκτρονικου εγκληματος.[...]

Αν δεν κάνω λάθος συνήθως ασχολείται με ζητήματα οικονομικής απάτης, (παιδικής) πορνογραφίας και με παράνομα εγκατεστημένο λογισμικό σε χώρους εργασίας. Δεν ξέρω πόσο κυνηγάνε εμένα κι εσένα που κατεβάζουμε ταινίες, παιχνίδια, προγράμματα από τον μTorrent.

Δημοσ.

ναι 'εχω ακούσει για το εξωτερικό τέτοιες περιπτωσεις.

Αυτο που πραγματικα κυνηγουν ειναι το παρανομο υλικο....

καταλαβαινεις ποιο ακριβως ειναι αυτο????

εννοείς ερωτικο φαντάζομαι, αλλα το ίδιο δεν ισχύει και με ταινίες η μουσική;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...