Προς το περιεχόμενο

ATI 4850 + INTEL MOBO + CPU H AMD MOBO + CPU Δίλλημα

pressgeo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαίρεται σε όλους ,

βασικά είναι το πρώτο μου post και ελπίζω να μην κουράζω με την ασχετοσύνη μου.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πια επιλογή να κάνω εφόσον ήδη έχω αγοράσει μια κάρτα ati 4850 στο παλαιότερο σύστημα που τώρα σκοπεύω να αναβαθμίσω.

Είναι λίγο παράδοξο να χτιζει κάνεις ένα σύστημα γύρω από την κάρτα γραφικών αλλά αυτή είναι η δικια μου περίπτωση και συν της άλλης είμαι ευχαριστημένος από την ati .

Η ερώτηση μου βασικά έχει να κάνει με την υπάρχουσα κάρτα ATI 4850 ποια επιλογή να κάνω σε μητρική και επεξεργαστή.

Να προτιμήσω INTEL η AMD CPU+MOBO.

Γενικά ακούω ότι η λογικότερη επιλογή είναι να συνδυάζεται η ATI με AMD αλλά από την άλλη ακούω επίσης ότι η INTEL CPU είναι ταχύτερη και ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα σταθερότητας

Αυτό που με ενδιαφέρει να κάνω είναι επεξεργασία εικόνας αλλά να παίζω και παιχνίδια αλλά αυτό που μέτραει περισσότερο από μια μικρή ίσως διάφορα επιδόσεων είναι η συνολική σταθερότητα των παραπάνω συνδυασμών.

παρακάτω παραθέτω MOBO και CPU που έχω εντοπίσει και τα υλικά που ήδη διαθέτω.

Έχω ειδή ένα κουτί THERMALTAKE VC3000SWA ARMOR JUNIOR με το επίσης THERMALTAKE W0105 TOUGHPOWER 700W και φυσικά την ΑΤΙ 4850 σε MSI.

αυτά τώρα που έχω εντοπίσει με την προϋπόθεση να υποστηρίζεται crossfire είναι τα παρακάτω.

AMD PHENOM 9550 2.2GHZ QUAD-CORE + MSI K9A2 PLATINUM

και

INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.40 GHZ + MSI P35 NEO2-FIR .

υπάρχουν βεβαία και άλλες επιλογές αλλά αυτές με καλύπτουν από κόστος και γενικά.

Ευχαριστώ εκ των πρότερων

George

Δημοσ.

πανω απο ολα μεχρι ποσα διαθετεις;

(αυτο το thread θα μπορουσε να ειχε μπει και στις αναβαθμισεις αλλα δεν πειραζει) :-)

Δημοσ.

AMD PHENOM 9550 2.2GHZ QUAD-CORE + MSI K9A2 PLATINUM

Επειδή έχω και εγώ πρόβλημα και πρέπει να αλλάξω τον υπολογιστή μου είπα αρχικά να πάω στον 9950 αλλά εκτός του ότι έχει κοντά 200άρι είναι και πολύ ενεγοβόρος.

Δε σκοεπύω να αλλάξω ένα 480άρι τροφοδοτικό που έχω και γι αυτό θα πάω στον 9550.

Βέβαια με παρόμοια μητρική την Κ9Α2 CF-F.

Θα σου πρότεινα να μείνεις εκεί μιας και έχω ακούσει από πολλούς ότι οι ATI έχουν προβλήματα με τους drivers και ως εκ τούτου εγώ προσωπικά θα μείνω σε full amd σύστημα για να αποφύγω τυχόν ασυμβατότητες με άλλα chipset. Δεν είχα ποτέ πριν ΑΤΙ και δεν έχω προσωπική εμπειρία. Επίσης επειδή είμαι amdάκιας χρόνια τώρα, πάλι θα έμενα εκεί...

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον, τώρα το πόσο που διαθέτω είναι γύρω στα 450- 500 ευρώ για CPU MOBO και μνήμες και λειτουργικο VISTA PREMIUM. δεν με ενδιαφέρουν τρελά πράγματα δυνατότητες ούτε και θα κάνω over cloaking.

• Super Moderators
Δημοσ.

τι χρήση θα κάνεις? να δούμε αν αξίζει να πάρεις Quad Core αλλιώς να πας για Dual Core...(σε περίπτωση που δεν αξιοποιείς τους 4 πυρήνες δλδ)

σκέφτεσαι μελλοντικά για crossfire?

Δημοσ.

Χαίρομαι που βλέπω κόσμο να δείχνει τόσο ενδιαφέρον τέτοια ώρα .

τώρα στην ερώτηση σου , θα κάνω επεξεργασία εικόνας και με ενδιαφέρει το multitasking και εφόσον έμεινα ευχαριστημένος από την ΑΤΙ 4850 γιατί όχι και crossfire όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες . κυρίως αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο συνδυασμός ATI AMD η ATI INTEL εφόσον η βάση είναι η κάρτα ati 4850 , βεβαια αναποδα ξεκινησα την αναβαθμιση αλλα τωρα δεν συμφερει να παρω αλλη GPU εξαλλου μια χαρα ειναι.

• Super Moderators
Δημοσ.
Δημοσ.

ThReSh μήπως το πρώτο link έπρεπε να είναι αυτό;

Σχετικά με τον συνδιασμό της Ati με intel ή AMD, μη σε απασχολεί, το ίδιο είναι.

edit: @ #9 : Κεκτημένη ταχύτητα :P

Δημοσ.

τώρα είδα το μήνυμα του φίλου antonl , όποτε ναι αυτό είναι το θέμα ο συνδυασμός ATI INTEL AMD και sorry παiδια που σας κουράζω αλλά από διαφόρους τεχνικούς και μη , μου το εχουνε πει αυτό ότι καλύτερα μείνε σε AMD +ATI η σε INTEL + NVIDIA ώστε να μην έχεις προβλήματα δεν θα αξιοποιείται καλά η ATI απο INTEL και τέτοια.

τώρα χαίρομαι να ακούω ότι μπορώ να επιλέξω ποιο ελευθέρα αυτό που θέλω.

η δε μητρικη που προτεινεις δειχνει να ειναι οτι πρεπει..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...