greesly Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Καλησπερα παιδια Θα ηθελα την γνωμη σας για κατι θα ηθελα να δουλεψω στην διαφημιση αλλα δεν ξερω που θα μπορουσα να σπουδασω σχετικα η πως να ψαξω στον συγκεκριμενο τομεα... Οποιαδηποτε γνωμη εμπειρια αποψη καλοδεχουμενη Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων...
azio Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 μπορεις να δουλεψεις στη διαφημιση ακομα κι αν δεν εχεις σπουδασει κατι σχετικο..δημιουργικοτητα θελει..βεβαια υπαρχουν και οι σχολες οπως το μαρκετινγκ στην ασοεε που ειμαι εγω και το τει εμποριας και διαφημισης και οι ιδιωτικες μετα..αλλα δε νομιζω πως σου μαθαινουν και πολλα..εμεις πχ ενα μαθημα διαφημισης καναμε ολο κι ολο..το θεμα ειναι με καποιον τροπο να μπεις στον χωρο..απο κει και περα παιζει ρολο το ταλεντο σου και οι ικανοτητες που θα δειξεις οτι εχεις...
archsatan Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 μπορεις να δουλεψεις στη διαφημιση ακομα κι αν δεν εχεις σπουδασει κατι σχετικο..δημιουργικοτητα θελει..βεβαια υπαρχουν και οι σχολες οπως το μαρκετινγκ στην ασοεε που ειμαι εγω και το τει εμποριας και διαφημισης και οι ιδιωτικες μετα..αλλα δε νομιζω πως σου μαθαινουν και πολλα..εμεις πχ ενα μαθημα διαφημισης καναμε ολο κι ολο..το θεμα ειναι με καποιον τροπο να μπεις στον χωρο..απο κει και περα παιζει ρολο το ταλεντο σου και οι ικανοτητες που θα δειξεις οτι εχεις... Ακριβώς το αντί8ετο θα έλεγα...Άμα πάει το παλικάρι σε ένα ΙΕΚ πχ. θα μάθει να χρησιμοποιεί σχεδόν ολόκληρη την σουίτα της Αντόπμ κλπ κλπ Που θα τον βοηθήσει πάρα πολύ στο να κάνει διαφημήσεις σε τετραχρωμία,φλάιερς,ίντερνετ κλπ
AFANIS_ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 καλό θα ήταν να μας πεις και σε ποιο μέρος έχεις σκοπό να δουλέψεις γιατί...μεταξύ μας άλλο σε μια πόλη π.χ. 50-60.000 κατοίκων που υπάρχουν άλλες συνθήκες και άλλα κόλπα στην δουλειά και άλλο π.χ. στην Αθήνα.... επίσης σημαντικό θα ήταν να μας πεις για το αν έχεις κάποια σχέση απο πρίν με τα ΜΜΕ γενικά έτσι...και επίσης αν είσαι ανοιχτό , κοινωνικό και "θρασύ" άτομο....(όλα έχουν την σημασία τους)...πάντως άποψή μου....καλό είναι ένα χαρτί...αλλά μόνο αν μπείς πραγματικά στιν "κλικα"...των διαφημίσεων θα μάθεις πολλά.... Τέλος πρέπει να μας πείς και σε ποιό τομέα θες να ασχοληθείς....Παραγωγικό ή "Διοικητικό".... Υ.Γ....τα λεφτά πλεόν στην διαφήμιση δεν είναι τόσο καλά όπως παλιά....
Ptolemy Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Καλησπερα παιδιαΘα ηθελα την γνωμη σας για κατι θα ηθελα να δουλεψω στην διαφημιση αλλα δεν ξερω που θα μπορουσα να σπουδασω σχετικα η πως να ψαξω στον συγκεκριμενο τομεα... Οποιαδηποτε γνωμη εμπειρια αποψη καλοδεχουμενη Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων... Η Διαφήμιση είναι ενα κομμάτι του Marketing και γι αυτό συνήθως διδάσκεται σε σχετικές σχολές. Βέβαια ακόμα και στο εξωτερικό διδάσκεται ελλιπώς γιατί μαθαίνεις αρκετά στην πρακτική σε διαφημιστική. Πάντως είναι σημαντικό να ξέρεις τις βασικές αρχές του Marketing και ίσως κάποιες Οικονομικών και Finance για να μπορέσεις να βγάλεις το ζητούμενο στη διαφήμιση που είναι το Μήνυμα.Μέχρι εδώ προτιμούνται όσοι έχουν σπουδές Marketing ή Business. Απο εκεί και πέρα ξεκινάει το κομμάτι της υλοποίησης του μηνύματος, το οποίο περιλαμβάνει media planning δηλαδή επιλογή των μέσων επικοινωνίας που θα χρησιμοποιήσεις (συνήθως το μαθαίνεις στην πράξη)και το δημιουργικό όπου πράγματι σε αρκετές σχολές ή ΙΕΚ μπορείς να μάθεις την χρήση των σχετικών προγραμμάτων αν είναι για έντυπη διαφήμιση ή ακόμη και σχολές σκηνοθεσίας αν πρόκειται για τηλεοπτική.
azio Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Ακριβώς το αντί8ετο θα έλεγα...Άμα πάει το παλικάρι σε ένα ΙΕΚ πχ. θα μάθει να χρησιμοποιεί σχεδόν ολόκληρη την σουίτα της Αντόπμ κλπ κλπ Που θα τον βοηθήσει πάρα πολύ στο να κάνει διαφημήσεις σε τετραχρωμία,φλάιερς,ίντερνετ κλπ αυτα νομιζω τα κανουν οι γραφιστες κυριως σε συνεργασια βεβαια με τον διαφημιστη..επειδη εχω ρωτησει ατομο που ξερει απο τον χωρο που δουλευει σε περιοδικο, πολλοι στις διαφημιστικες εχουν ασχετα πτυχια..δε λεω εννοειται πως καλο ειναι να εχεις και σχετικες σπουδες..αυτο που ηθελα να πω ειναι πως αν εχεις καποια ευκαιρια και καποιον τροπο να μπεις στο χωρο δεν ειναι απαραιτητο να εχεις σπουδασει κατι σχετικο δεδομενου βεβαια οτι μπορεις να κανεις πραγματα..αυτοι που εχουν σπουδασει απ οσο ξερω ασχολουνται κυριως με το customers management δηλαδη με την μελετη των απιατησεων του πελατη, τα meeting κλπ..βεβαια αν εχεις τισ ικανοτητες μπορει να ασχολειται και με το δημιουργικο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.