Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήδη από τις αρχές του έτους η Dell άρχισε να διαθέτει συγκεκριμένα μοντέλα της γκάμας υπολογιστών της με προεγκατεστημένο Linux. Πρόσφατα ξεκίνησε να πουλάει επιλεγμένα συστήματά της με τη νέα έκδοση 8.04 του Ubuntu. Όπως αναφέρει στο blog του ο Chris Judd, Product Group Strategist στη Dell, ανάμεσα στα συστήματα που θα διατίθενται στην αγορά με τη νέα έκδοση του Ubuntu, συμπεριλαμβάνονται τα Inspiron 1525N, Inspiron 530N και XPS M1330 [τα παραπάνω συστήματα κυκλοφορούσαν ήδη και με Linux. Η διαφορά είναι ότι θα πωλούνται πλέον με τη νέα έκδοση του Ubuntu].

Επιπλέον, ο Judd γράφει στο blog του ότι από τις αρχές Αυγούστου, την περίοδο της έκθεσης υπολογιστών "LinuxWorld", η Dell θα κυκλοφορήσει και άλλα μοντέλα βασισμένα στο Linux. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα XPS M1530n και Studio 15n. Και όπως αναφέρεται στο blog, η Dell έχει αλλάξει ελαφρώς τη νέα έκδοση του Ubuntu, ώστε να την προσαρμόσει στα συστήματά της.

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr

Δημοσ.

μην εισαι τοσο ανωριμος.

το γεγονος οτι μια τοσο μεγαλη κατασκεαστρια εταιρεια μου δινει την δυνατοτητα της επιλογης,εμενα προσωπικα με σκλαβωνει σαν κινηση.σωστος χρηστης ειναι αυτος που αγοραζει/χρησιμοποιει κατι αναλογα τις αναγκες του,κι οχι αναλογα το μαρκετινγκ των μεγαλων εταιρειων.οι περισσοτεροι χρηστες λινουξ,οι ωριμοι,δεν εχουν σταυροφορικες τασεις,δεν το παιζουν ευαγγελιστες,ειναι απλα συνειδητοποιημενοι σχετικα με το τι θελουν και δεν τους ενδιαφερει να εχει linux και το παιδι του γειτονα.

απο κει κι υστερα,οπως ειπα και παραπανω αυτο που θελουν οι σωστοι καταναλωτες,ανεξαρτητα απο το ποιο ειναι το αγαπημενο τους λειτουργικο,ειναι να μην τους επιβαλλει κανεις επιπλεον χρεωσεις στα προιοντα που θελουν να αγορασουν.γιατι να ειμαι υποχρεωμενος να αγορασω μαζι με το καινουριο μου λαπτοπ και μια αδεια για windows.γιατι η αγορα ενος λαπτοπ απο την πχ asus να σημαινει αυτοματα οτι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΗΣ MS?γιατι με υποχρεωνει με αυτο το "χαρατσι";απ την αλλη προσωπικα εχω αρκετες αδειες windows,νομιμοτατες,μια απο τις οποιες θα μπορουσα να περασω στο καινουριο μου φορητο.γιατι θα επρπε να πληρωσω κι αλλες;;υπαρχουν εταιρειες με corporated windows στα μηχανηματα τους.γιατι για καθε υπαλληληλο που θελει να εχει laptop να πρεπει να πληρωσει παλι στην ms;αυτος δεν ειναι ο ορισμος της corporated εκδοσης;

το συμπερασμα λοιπον ειναι οτι αυτη η κινηση ειναι μια "δημοκρατικη" κινηση.ειναι αναφερετο δικαιωμα του καταναλωτη το δικαιωμα της επιλογης.η ms δεν ειναι μονοπωλιο,οι μονοπωλιακες τις κινησεις ομως ειναι το λιγοτερο παρανομες.αλλωστε εχει καταδικαστει για το συγκεκριμενο θεμα απειρες φορες.

καλη σας ημερα

Δημοσ.

Σιγά την κίνηση... τα linux laptops έχουν μικρότερη cpu, λιγότερη μνήμη (1G λιγότερο), δεν έχουν κόστος λειτουργικού και κοστίζουν μόνο 50$ λιγότερο.

Ποιο δικαίωμα επιλογής και βλακείες, και linux να θες, θα δώσεις 50$ για το καλύτερο windows laptop και μετά περνάς linux.

Κίνηση εντυπώσεων...

Δημοσ.

Μαλλον η προσαρμογή στα μηχανήματά της ειναι καλή κίνηση, αλλα δεν αποτυώνονται τιμές για να μπορούμε να συκγρίνουμε δεδομένου ότι έχουν μικράυποφορητά με λίνουξ που κοστίζουν κοντά στα 400 ευρώ..

Δημοσ.

Η Dell δεν το κανει απο μονη της συμβουλευεται τους πελατες της και αυτοι αποφασισαν για ubuntu επισης και υποστηριξη μεσα απο fora και blogs οποτε οχι μπραβο στην Dell που εβαλε linux αλλα μπραβο στην Dell που ακουει τους πελατες της! www.dellideastorm.com/

Τωρα βεβαια στην Ελλαδα δεν ειδαμε τιποτα και μαλλον ουτε θα δουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...