Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η τεχνολογία μάς κάνει να... χασομεράμε, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων. Ενας στους πέντε αποσπάται σήμερα από τα κινητά τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε τέτοιον βαθμό που πλήττονται η καριέρα, οι σχέσεις ακόμα και η υγεία του.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιευθούν μέσα στο 2008, το 15 με 20% των ανθρώπων πάσχει από χρονική αναβλητικότητα, μια πάθηση τόσο σοβαρή, για την οποία οι επιστήμονες συνιστούν θεραπευτική αγωγή, ενώ η ηλικία, το φύλο και το κοινωνικό και μορφωτικό υπόβαθρο φαίνεται να μη διαδραματίζουν κανέναν ρόλο.

«Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως αστείο», σχολίασε ο καθηγητής Τζόζεφ Φεράρι του Πανεπιστημίου Ντεπόλ στο Σικάγο.

«Ομως οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες είναι τεράστιες. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται θεραπεία. Χρειάζεται να αλλάξουν τον τρόπο που ενεργούν και σκέφτονται», πρόσθεσε ο Φεράρι αναφερόμενος στο πρόβλημα της χρονικής αναβλητικότητας, το οποίο είναι «πιο συνηθισμένο από την κατάθλιψη και τις κοινές φοβίες».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή, ο οποίος μοίρασε ερωτηματολόγια σε 4.000 άτομα, η χρονική αναβλητικότητα μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση, αϋπνίες, ενώ επηρεάζει και έμμεσα την υγεία μέσω της αναβολής των επισκέψεων στον γιατρό.

Οσοι πάσχουν από την εν λόγω «ασθένεια», παθαίνουν επίσης συχνά μικροατυχήματα μέσα στο σπίτι, καθώς αμελούν να αντικαταστήσουν ή να επισκευάσουν παλιές ηλεκτρικές συσκευές.

Η εισβολή της τεχνολογίας στην καθημερινή μας ζωή έχει αυξήσει δραματικά τα κρούσματα χρονικής αναβλητικότητας τις τελευταίες δεκαετίας από έναν στους είκοσι σε έναν στους τέσσερις, σύμφωνα με τις έρευνες του καθηγητή Πιρς Στιλ του Πανεπιστημίου Κάλγκαρι. Ακόμα και ο ήχος που ειδοποιεί για νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει προκαλέσει πτώση 0,5% στο ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών στοιχίζοντας στην αμερικανική οικονομία 70 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο!

Ο Φεράρι ωστόσο αμφισβητεί το κατά πόσο η τεχνολογία οδηγεί σε περισπασμούς και χάσιμο χρόνου, καθώς «ο άνθρωπος χασομεράει εδώ και αιώνες», όπως ο ίδιος λέει.

Source.png Πηγή: ethnos.gr

Δημοσ.

χρονική αναβλητικότητα;;;

Δηλαδή όταν νιώθεις οτι ο χρόνος περνάει πάρα μα πάρα πολύ γρήγορα;

Ετσι νιωθω εγω ειδικα οταν ειμαι μπροστα στο pc (ακομα κ οταν δεν ειμαι) :-(_ :confused::confused:

Δημοσ.
χρονική αναβλητικότητα
Χρόνια. Καλά, η δημοσιογράφος που το μετέφρασε θέλει πολύ ξύλο...

Γιατρε μου εδω στην ελλαδα τοχουμε ολοι και απο παλια εγω νομιζα οτι ηταν φυσικο μας!

Μα το λέει και στο τέλος:

Ο Φεράρι ωστόσο αμφισβητεί το κατά πόσο η τεχνολογία οδηγεί σε περισπασμούς και χάσιμο χρόνου, καθώς «ο άνθρωπος χασομεράει εδώ και αιώνες», όπως ο ίδιος λέει.
Εγώ πάντως έχω την "πάθηση" από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου... :o
Επισκέπτης
Δημοσ.
internet3.gif
Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται θεραπεία. Χρειάζεται να αλλάξουν τον τρόπο που ενεργούν και σκέφτονται»

Ανατριχιαστικο και πολυ Οργουελικο....

Δημοσ.

κακά τα ψέματα, δεν είναι λίγες οι φορές όπου πιάνω τον εαυτό μου να έχω χαραμίσει ατελείωτες ώρες χαζολογόντας άσκοπα στο νετ. Φυσικά και δεν είναι τίποτα το τραγικό αλλά θα έπρεπε να υπάρχει και μέτρο.

Το ίντερνετ είναι μια μορφή ''εθισμού'', και απλά και μόνο η διαπίστωση μας βοηθάει να προσέξουμε λίγο παραπάνω το θέμα.

Παν μέτρον άριστον παίδες!!!!

Δημοσ.

εδω στο εξωτερικο υπαρχουν και κεντρα απεξαρτισης.

οι γυναικες χωριζουν τους αντρες τους επειδη δεν τις δινουν σημασια και μπαινουν ολη την ωρα στο ιντερνετ:P

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Δημοσ.

1) Υπάρχει σίγουρα και κυνδυνολογία πρώτα πουλάνε κάτι και μετά το βγάζουν επικύνδυνο και τρομοκρατούν τον κόσμο τελικά τα πρακτορεία ειδήσεων είναι από τους μεγαλήτερους τρομοκράτες.

2) Όχι οτι έχουν άδικο, έτσι και κάνουμε δημοσκόπιση εδώ θα βγει ότι πολλοί από εμας έχουμε χάσει έστω και μία φορά τον ύπνο μας εξαιτίας του παιχνιδιού που θέλαμε να τερματίσουμε οι αλλάξαμε ώρα φαγητού επειδή παρασηρόμαστε στον υπολογιστή, ωραίο το εμπόριο υπολογιστών οι υπολογιστές σε κάθε σπίτι κτλ κτλ αλλά εάν χρησιμοποιούμε τεχνολογία για την οποία δεν είμαστε προετοιμασμένοι τότε δεχόμαστε και της συνέπειες.

Δημοσ.

Για την τηλεοραση γιατι δεν λενε τιποτα???Ενα μεγαλο ποσοστο βλεπει τηλεορασει περισσοτερο απο ενα παιδι που καιγεται σε παιχνιδια δηλαδη πανω απο 9 ωρες την ημερα!!!

Αυτο τι ειναι ρε παιδια???Δεν χασομεράει ετσι δηλαδη???

Ο ορος χασομεράει δεν μου αρεσει καθολου δεν υπαρχει ανθρωπος που να χασομεράει και ποσο μαλλον στις ημερες μας οπου η μερα περναει σαν φεραρι απο μπροστα μας!!!ΜΟΝΟ καποιος αλλος μπορει να πιστεψει οτι ο ταδε π.χ. χασομεράει και αυτο γιατι δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα!!!

Οσο για την "χρονική αναβλητικότητα" καλυτερα να το λεγανε κατι σαν βαρεμαρα και οχι χρονική αναβλητικότητα γιατι απο βαρεμαρα τουλαχιστον ΕΓΩ εχω μπολικη :D

Δημοσ.
1) Υπάρχει σίγουρα και κυνδυνολογία πρώτα πουλάνε κάτι και μετά το βγάζουν επικύνδυνο και τρομοκρατούν τον κόσμο τελικά τα πρακτορεία ειδήσεων είναι από τους μεγαλήτερους τρομοκράτες.

2) Όχι οτι έχουν άδικο, έτσι και κάνουμε δημοσκόπιση εδώ θα βγει ότι πολλοί από εμας έχουμε χάσει έστω και μία φορά τον ύπνο μας εξαιτίας του παιχνιδιού που θέλαμε να τερματίσουμε οι αλλάξαμε ώρα φαγητού επειδή παρασηρόμαστε στον υπολογιστή, ωραίο το εμπόριο υπολογιστών οι υπολογιστές σε κάθε σπίτι κτλ κτλ αλλά εάν χρησιμοποιούμε τεχνολογία για την οποία δεν είμαστε προετοιμασμένοι τότε δεχόμαστε και της συνέπειες.

+1 απο εμενα το μονο - ειναι η ομαδα σου :lol::lol::lol:

Δημοσ.

Ακριβώς δεν κατάλαβα τι εννοεί ο ποιητής. Όταν λέμε "χρονική αναβλητικότητα" εννοούμε το παλιό καλό "κωλοβάρεμα"?

Γουστάρω τεχνολογία!

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον κολλητό μου και γαύρο lefi, αφού ξενυχτούσαμε για να τερματίσουμε ένα παιχνίδι, όσο για το κοινωνικό φαινόμενο όπως καταγράφεται απο τον...Φεράρι, προφανώς απασχολεί περισσότερο τους technofreaks απο την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τα αμερικανάκια που δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο..

Δημοσ.

nzeppos εγω νομιζω πως αν παρατηρισουμε τους εαυτους μας (οχι ολοι φυσικα) θα καταλαβουμε πολυ καλα τι ενωει ο ποιητης.

εκτος και αν δεν εχεις πιασει των εαυτο σου να χασομερα στο ιντερνετ τοσο που να επαναλαμβανεις το refresh μιας σελιδας "χ" φορες μεσα στη μερα λες και θα αλαξει κατι σημαντικο κηνουμενος σε 5-10 "stadar" σελιδες και εχοντας μια σχετικη βαρεμαρα στο να κανεις οτιδηποτε αλλο αναβαλοντας για αργοτερα ακομα και σημαντικες δουλιες της real life σου!

ειδικα στο θεμα ιντερνετ πλεον πιος δεν θεωρει αχρηστο το Pc του οταν για οπιοδηποτε λογο το φανταζετε χωρης νετ?

και ποσες δραστηριοτητες ειναι πραγματικα χρησιμες σε σχεση με την τελετουργικη χρηση που συνιθος ολοι λιγο πολυ κανουμε? (αναλονομαστε στα ιδια σιτε πολλες φορες ασκοπα σαν βασικη τυπικη διαδηκασια!)

εσθανομε πως χωρης το Pc (για να το κανω πιο γενικο) ο χρονος μας πολλες φορες θα γεμιζε πολυ πιο δημιουργικα!

η εστο αν η χρηση γινοταν πιο ελεγχομενα...

..λιγο πολυ αναβαλω ολα τα αλλα και μαλιστα χωρης να το παρατηρω και να το εντοπιζω ως προβλημα...

τελος ας αναρωτιθουμε αν στην Pc ζωη μας δινουμε οσο χρονο περισσευει απο την real life η αν στη real life δινουμε οσο χρονο περισσευει απο την Pc ζωη μας.

φοβαμε πως συχνα κανουμε το δευτερο!

πως αλλιος να το πουμε εκτος απο χρονική αναβλητικότητα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...