Azerothe Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 ρε παιδια λεω να αλλαξω μητρικη και ψαχνω μια που να υπστηριζει οσσο το δυνατο καλυτερα oc, ακουω προτασεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 δεν μας λες πόσα λεφτά δίνεις όμως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Azerothe Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 100-150 ευρω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 να φανταστώ επειδή βλέπω στην υπογραφή "ram ddr3" πως η μητρική πρέπει να παίρνει ddr3? αν ναι τότε http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522578 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Azerothe Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 φιλε μου thresh εχω μια ερωτηση που με βασανιζει καιρο...λοιπον η συχνοτητα της ram φτανει μεχρι το fsb του επεξεργαστη???δηλαδη βλεπω ram με συχνοτητα πχ.1800 αλλα δεν υπαρχουν επεξεργαστες απο οτι ξερω με παραπανω απο 1600 fsb...τοτε τι γινεται ???ρωταω γιατι θελω να παρω ddr3 στα 1900 αλλα ο επερξεγαστης που εχω εχει fsb 1066.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 το fsb του Q6600 είναι 266mhz αλλά λόγω QDR είναι 1066mhz effective, στην περίπτωση σου από ότι βλέπω στην υπογραφή (o/ced 3.2ghz) το fsb έχει ανέβει... η μνήμη λοιπόν πρέπει να έχει τουλάχιστον 266mhz bus clock και επειδή είναι DDR είναι 533mhz effective, αν λάβουμε υπόψη ότι έχεις overclockάρει το minimum έχει αυξηθεί επειδή έχει αυξηθεί το fsb του cpu, όταν λοιπον είναι παραπάνω οι μνήμες από το fsb δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν είναι παρακάτω υπάρχει... άρα με τις DDR3 στα 1866mhz δεν θα έχεις πρόβλημα...απο εκεί και πέρα είναι και θέμα διαιρέτη αν θα παίξουν τόσο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pc_tech Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 λοιπον η συχνοτητα της ram φτανει μεχρι το fsb του επεξεργαστη??? Αν κατάλαβα καλά ρωτάς αν είναι δυνατόν μνήμες 1800 να δουλεύουν στα 1800 με έναν επεξεργαστή που είναι έχει bus speed 1066. Γίνεται αυτό και το ρυθμίζεις με τους διαιρέτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Azerothe Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 απλα ρωταω για να καταλαβω αν πχ.παρω ddr3 στα 1900,αν θα εκμεταλευεται την συχνοτητα τους ο επεξεργαστης γιατι αν ειναι να τρεχουν στα 1066 που ειναι το fsb του δικου μου τοτε τι να τις κανω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Κατανοηστε το επιτελους. Αυτη τη στιγμη οι intel based μητρικες δουλευουν ως εξης: Υπαρχει ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ FSB. Οι μνημες δουλευουν στη διπλασια συχνοτητα απο αυτο (effective), ενω με τη χρηση διαιρετων μπορουμε να τις κανουμε να δουλεψουν σε ενα ΕΥΡΟΣ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ και φτανοντας εως το ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ KENTΡΙΚΟΥ FSB. Ο επεξεργαστης δουλευει με FSB ΕΠΙ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗ ΤΟΥ. Το γνωστο σε μας FSB δεν ειναι τιποτα αλλο απο το ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΟ του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ FSB. Αρα οπως κατανοεις υπαρχει σχεση μεταξυ του effective (rated) FSB και της συχνοτητας της ραμ αλλα ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΤΗ. Δηλαδη χρησιμοποιωντας FSB 266 (1066 ''rated''), μπορεις να κανεις να δουλεψουν οι μνημες εως και τα 2x2x266=1066MHz Αλλα με μια ανοδο του FSB στα 400 (1600 rated) μπορεις να παιζεις τις μνημες στα... 1600ΜHz Ποσο μαλλον σε εναν Ε8400/Ε8500 που μπορεις χαλαρα να δουλεψεις με χαμηλοτερους πολλαπλασιαστες και να τους πας με σχετικη ανεση 500 το FSB, αρα να μπορεις να δουλεψεις μνημες μεχρι 2000Mhz... Α και με την υπαρχουσα αρχιτεκτονικη που χρησιμοποιει το FSB ως μεσο επικοινωνιας της CPU me τον ''εξω κοσμο'', πρακτικα περιοριζομαστε απο αυτο. Με τους Nehalem επεξεργαστες η Intel (οπως εχει κανει εδω και χρονια η AMD) ενσωματωνει τον ελεγκτη μνημης μεσα στον επεξεργαστη κι ετσι το FSB παιζει λιγακι πιο ''δευτερευοντα'' ρολο, με την εννοια οτι πλεον μονο αναλαμβανει να καθορισει τη συχνοτητα λειτουργιας του επεξεργαστη και καποιων αλλων βασικων clocks του υπολογιστη (pci/pci-e clock κτλ)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Azerothe Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 ναι βρε φιλε μου καλα ολα αυτα,αλλα για να παω το fsb στα 400 πχ.που συνεπαγεται και Oc τοτε το pc θα μου κανει συνεχεια restart και δεν θα μπαινει στα windows....σωστα????,.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Azerothe Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 η μηπως[τωρα το σκεφτικα μπορω απλα να μειωσω τον παλλαπλασιαστη και να πετυχω μεγαλυτερο fsb]ρωταω γιατι ειμαι ενα βημα πριν την αγορα και δεν θελω να σκασω 300 ευρω για ram που θα δουλευουν στην ιδια συχνοτητα με τις τωρινες.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 ναι βρε φιλε μου καλα ολα αυτα,αλλα για να παω το fsb στα 400 πχ.που συνεπαγεται και Oc τοτε το pc θα μου κανει συνεχεια restart και δεν θα μπαινει στα windows....σωστα????,.... Φυσικα και οχι. Εγω δηλαδη που το δουλευω 445 με πολλαπλασιαστη 9 γιατι δεν εχω προβλημα? (Βεβαια αλλο Q6600 αλλο Ε8400 στο oc). Στη τωρινη κατασταση δεν ειναι καθολου καλη ιδεα η αγορα ddr3 μνημης. Αλλα εαν θες ντε και καλα ddr3 πολυ γρηγορες (και πανακριβες), υπαρχει τροπος -με μειωση πολλαπλασιαστη εστω, οπως πολυ σωστα ανεφερες- να τις δουλεψεις σωστα (αυτο εξαρταται και απο τη δυνατοτητα της μητρικης να χειριστει πολυ γρηγορες μνημες)/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.