Προς το περιεχόμενο

TN και PVA panel

soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σόρυ αν έχετε κουραστεί να συζητάτε για αυτό αλλά επειδή πρόσεξα πως προκύπτει σε συζητήσεις για προτάσεις μοντέλων.

Θα θελα να ρωτήσω συγκεκριμένα, ποια είναι τα ουσιαστικά οφέλη του PVA? Θέλω οθόνη για τη σχολή (αρχιτεκτονική) και προσπαθώ να καταλάβω πόσο πραγματικά διαφορετική θα είναι μια τέτοια οθόνη. Προφανώς και θα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με άλλη οθόνη, αλλά επειδή θα δώσω που θα δώσω λεφτά, και οθόνη δεν παίρνεις κάθε τόσο, αξίζει να δώσω αυτή τη χρηματική διαφορά?

Το budget είναι αρκετά ευέλικτο και "χωρίς ταβάνι" (σε λογικά πλαίσια, όχι 30'' apple) και εξαρτάται κυρίως από αυτό ακριβώς, το πόσο αισθητά θα διαφέρει και βοηθάει το PVA panel.

Αν κάποιος μπορεί να με φωτίσει με τις τεχνικές αλλά κυρίως πρακτικές διαφορές των panel, θα ήμουν ευγνώμων

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

θα εχεις καλυτερη αποδοση χρωματων και χαοτικη διαφορα απεικονισης της εικονας απο ολες τις γωνιες που μπορει να κοιταξεις το monitor ειδικα στον καθετο αξονα που ειναι και το σημαντικοτερο προβλημα των TN panel.

Μην κανεις οποιαδηποτε αγορα ομως αν δεν δεις τις διαφορες με τα δικα σου ματια

Για περισσοτερες και πιο εξειδικευμενες πληροφοριες θα σου προτεινα να ψαξεις στο google οπου και θα βρεις τα παντα για το θεμα που σε απασχολει

Δημοσ.

Αν δεν έλεγες "αρχιτεκτονική" θα έλεγα ότι μπορείς και με TN αλλά τα πράγματα αλλάζουν όταν θέτεις σοβαρά στάνταρ. Και σε PVA θα πήγαινα ΑΝ είχα τέτοιες απαιτήσεις

Δημοσ.

Αμα σκασεις χρημα, και ΤΝ να εχεις, μπορει να μην καταλαβεις διαφορα με ενα pva ips κτλ... Παιζουν πολλα πραγματα ρολο, τα ηλεκτρονικα της οθονης που δινουν σημα στο πανελ, ο θορυβος που προσθετουν στο ωφελιμο σημα και αλλα πολλα. Οποτε αν εισαι απαιτητικος θα πας σε eizo, οτι πιο εξειδικευμενο και προσεγμενο σε οθονη.

Δημοσ.
Αμα σκασεις χρημα, και ΤΝ να εχεις, μπορει να μην καταλαβεις διαφορα με ενα pva ips κτλ... Παιζουν πολλα πραγματα ρολο, τα ηλεκτρονικα της οθονης που δινουν σημα στο πανελ, ο θορυβος που προσθετουν στο ωφελιμο σημα και αλλα πολλα. Οποτε αν εισαι απαιτητικος θα πας σε eizo, οτι πιο εξειδικευμενο και προσεγμενο σε οθονη.

τη διαφορα την καταλαβαινεις με ενα απλο σκυψιμο του κεφαλιου

Eizo υπαρχουν πολλες ακομε και με TN panel οποτε δεν ειναι θεμα μονο ονοματος, ναι εχουν πολυ καλο ονομα αλλα παιζει το panel σημαντικοτατο ρολο

Δημοσ.
Οποτε αν εισαι απαιτητικος θα πας σε eizo, οτι πιο εξειδικευμενο και προσεγμενο σε οθονη.

Οι ΝΑΝΑΟ έχουν καλό όνομα αλλά δεν είναι ότι πιο εξειδικευμένο σε οθόνη

Για την ακρίβεια σε πάρα πολλές περιπτώσεις υστερούν με κάποιες high-end άλλων κατασκευαστών

Δημοσ.
Για την ακρίβεια σε πάρα πολλές περιπτώσεις υστερούν με κάποιες high-end άλλων κατασκευαστών
Δεν υστερουν ποτε σχεδον, ισα ισα υπερτερουν παντα, αλλα δεν ειναι μετρησιμα μεγεθη. Πρεπει να ψαχτεις πολυ για να εκτιμησεις μια οθονη...

Με ενα απλο κοιταγμα δεν φαινεται αν ειναι pva, σε σχεση με μια καλη eizo με tn. Πολυ απλα δεν γινεται. Επισης δεν μπορουμε να ειμαστε αντικειμενικοι κοιταζοντας απλα την οθονη

Δημοσ.

Σωστό για την αντικειμενικότητα αλλά και δεν νομίζω ότι πρέπει να είσαι τόσο απόλυτος

"Δεν υστερουν ποτε σχεδον, ισα ισα υπερτερουν παντα"

Δεν είναι η Eizo που ήταν στις CRT τώρα το panel είναι σημαντική "λεπτομέρεια" και πίστεψε με τα Eizo ΔΕΝ υπερτερούν .... πάντα

Για την ακρίβεια για μένα είναι μια φίρμα που έχει ξεσκίσει τις τιμές της προς τα πάνω για αποδόσεις που δεν είναι ανάλογες με αυτά που ζητάνε και τον ανταγωνισμό που υπάρχει

Δημοσ.

Δεν ειναι στις τιμες το θεμα... Ειναι στην λεπτομερεια που σε οτιδηποτε πληρωνεται αδρα. Να σου πω το αλλο. Εχεις ενα WV passat και αγοραζεις ενα mercentes. Ποσες καλυτερο νομιζεις ειναι το δευτερο απο το πρωτο? Εχει διαφορες ουσιαστικες και οχι μετρησιμες αλλα δεν δικαιολογει τα 20,000Ε.

Δημοσ.

pva-ips ειναι πολυ καλα, ειδικα το ips. Φιλε κοιτα να δεις εξωτερικο υπαρχουν μοντελα πολλα εδω Ελλαδα pva-ips θα βρεις σε eizo, dell και στα ακριβα lg

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το παράδειγμα της VW και της Mercedes μπορεί να αντικατοπρίσει το θέμα υπολοίπων και της eizo αντίστοιχα αλλά για μένα πλέον η Eizo δεν είναι στις επιλογές μου ακόμα και να έχω τα χρήματα για να την πάρω. Είχα μια Eizo CRT και ήμουν ευχαριστημένος πήρα Eizo TFT και την πούλησα σε 10 μήνες.

Δημοσ.

Και εγω σνομπαρα την eizo εχοντας μια 19αρα κορυφαια lg με tn πανελ αλλα μου ετυχε να αγορασω μια 19αρα μεταχειρισμενη eizo με pva panel και τα ειδα ολα....Απιστευτα χρωματα, μεγαλες γωνιες θεασης, επιλογες παμπολλες και φυσικα made in japan και 5 χρονια εγγυηση....Kαι ολα αυτα με 300 ευρω (l778-eizo) oταν ο προηγουμενος εσκασε 1200 ευρω για την εν λογω οθονη...

Αποψη μου, καλυτερα λιγοτερες ιντσες και αψογη απεικονιση παρα πολλες ιντσες και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ απεικονιση....

• Super Moderators
Δημοσ.

Soturin, θα γίνω πολύ σπαστικός αν ρωτήσω, γιατί δεν κοιτάς το μοναδικό sticky αυτού του section? :o

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=249057

λέει τις διαφορές ανάμεσα στα panels και έχει πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...