G_Zisis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Όταν λες grub τι εννοείς;Βασικά δεν θυμάμαι τίποτα που να έχει σχέση με recovery mode.Το μόνο που θυμάμαι είναι πριν αρχίσει να φορτώνει για το Ubuntu μου λέει για κάπου στα 7 δευτερόλεπτα αν θέλω να μπω στο menu (; :confused ) να πατήσω όποιο πλήκτρο θέλω.Και όπως είπα εκεί που ζητάει όνομα χρήστη δεν μου γράφει το πληκτρολόγιο.Γι' αυτό έκανα κι άλλο post. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Στην αρχη αρχη, εκει που σου βγαζει να επιλεξεις σε ποιο λειτουργικο θες να μπεις, δεν εχει και μια επιλογη που λεει "recovery mode" ? E, αυτο το μενου, που το βλεπεις για λιγα δευτερολεπτα, λεγεται grub. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G_Zisis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δεν μου δείχνει τίποτα τέτοιο. Σε εμένα δείχνει Microsoft Windows XP και από κάτω Ubuntu. Μήπως έχει καμιά σχέση το ότι το σύστημα αρχείων του σκληρού δίσκου,στον οποίο και έχω βάλει το Ubuntu,είναι NTFS;Επίσης,να προσθέσω ότι την εγκατάσταση την έχω κάνει μέσα από τα Windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δεν ξερω να σου απαντησω τοτε. Πως ειναι δυνατον να μπηκε το ubuntu σε ntfs? Linux διανομη σε filesystem της MS? Εντελως κουφο! Προφανως χρησιμοποιεις τον ntldr (bootloader των xp/vista) για να μπεις στο ubuntu. Κακη πρακτικη αυτη. Θετω εγω το επομενο ερωτημα τοτε, προς οποιονδηποτε εχει κανει εγκατασταση με wubi: Πως θα βγει απο τον gdm χωρις να χρησιμοποιησει το πληκτρολογιο οεο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G_Zisis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Νομίζω πως όταν κάνεις εγκατάσταση μέσα από τα Windows,χρησιμοποιείται αυτό το Wubi.Τέλος πάντων μάλλον δεν θα υπάρχει λύση. Να ρωτήσω κάτι άλλο τότε.Σε λίγες μέρες θα αλλάξω PC (όχι καινούργιο,ένα με παρόμοια χαρακτηριστικά) και θα έχω έναν καινούργιο σκληρό 320gb.Λέω να χρησιμοποιήσω και αυτόν που έχω τώρα που είναι 40gb.Σε ποιον μου προτείνεις εσύ ή κάποιος άλλος να βάλω Windows και σε ποιον να βάλω Ubuntu; Πάντως πολύ κακή αρχή έκανα με το Linux.Κάθε αρχή και δύσκολη που λένε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Άλλαξα και θύρες usb και δεν έγινε τίποτα,το πληκτρολόγιο σαν να είναι χαλασμένο το διάστημα που μου εμφανίζει τη λίστα με τις επιλογές.Έχει φάει αρκετά κλωτσήδια μπορώ να πω. Ε,μα να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω τα Linux εξαιτίας του πληκτρολογίου μου;Λέτε επειδιή είναι Microsoft; Τι λες τώρα? Έχω εγκαταστήσει σε φορητό WinXP και Linux Mandriva... Όταν έρχεται η επιλογή μπορώ να κουνήσω το βελος δεξιά στο πληκτρολόγιο και να αλλάξω την επιλογή...Ίσως να βάλεις άλλο πληκτρολόγιο αν και το δοκίμασες ή να πας με F2 στο BIOS και να δεις την εκκίνηση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Νομίζω πως όταν κάνεις εγκατάσταση μέσα από τα Windows,χρησιμοποιείται αυτό το Wubi.Τέλος πάντων μάλλον δεν θα υπάρχει λύση. Να ρωτήσω κάτι άλλο τότε.Σε λίγες μέρες θα αλλάξω PC (όχι καινούργιο,ένα με παρόμοια χαρακτηριστικά) και θα έχω έναν καινούργιο σκληρό 320gb.Λέω να χρησιμοποιήσω και αυτόν που έχω τώρα που είναι 40gb.Σε ποιον μου προτείνεις εσύ ή κάποιος άλλος να βάλω Windows και σε ποιον να βάλω Ubuntu; Πάντως πολύ κακή αρχή έκανα με το Linux.Κάθε αρχή και δύσκολη που λένε. Θα βαλεις στον μικρο το ubuntu και ασε τον μεγαλο για xp/vista και ενα partition για backup. Ακομα καλυτερα, εγκατεστησε τα λειτουργικα στον μεγαλο και κρατα τον μικρο για ghost/image των εγκαταστασεων. Η αξια του θα φανει οταν παθεις κατι με τα xp/vista. Η προφανης λυση για μενα, στην τωρινη κατασταση που εισαι, ειναι να βγαλεις οτι εχεις κανει εγκατασταση με το wubi και να βαλεις το ubuntu κανονικα. Μονο ετσι θα εχεις εσυ ησυχο το κεφαλι σου και θα μπορουμε να βγαζουμε ακρη και εμεις και να σε συμβουλευουμε αναλογα. Και να αφησεις τη ρυθμιση στο bios οπως ειναι enabled. Αν αυτο το λες εσυ κακη αρχη, επρεπε να δεις τη δικια μου αρχη με debian. Διαφορα ωρας μεταξυ debian και xp, προβλημα με το ntfs, προβλημα με την καρτα ηχου, προβλημα με τους drivers της ati, προβλημα ακομα και με το hal! Και ο Ιουλιος στραβα μου μπηκε. Τελοσπαντον... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G_Zisis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Πώς γίνεται να εγκαταστήσω και τα δύο λειτουργικά στον μεγάλο;Εννοείς να τον χωρίσω σε δύο partitions;Αυτό το partition για backup ή ghost/image πόσο χωρητικόητα λες να το βάλω; Άστο,μην προσπαθείς να βρεις λύση.Έτσι κι αλλιώς για δοκιμή ήθελα να τα βάλω. Τουλάχιστον αυτό το λούκι που πέρασες για να βάλεις Linux να άξιζε τον κόπο για το τελικό αποτέλεσμα. Κάνω λάθος; Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια που μου προσφέρεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μπορεις να κανεις με αυτη τη σειρα: partition ntfs μικρο για εγκατασταση xp/vista (οσα GB θες), partition ntfs μεγαλο για κοινο αποθηκευτικο χωρο (οσα GB μεινουν), partition ext3 μικρο για εγκατασταση linux (το πολυ 20GB) + partition για swap (1GB). Το λουκι που περασα για να το βαλω αξιζε σε τετοιο βαθμο που για μια περιοδο αρκετων μηνων "ηθελα" κατι να χαλασει, να κατσω να το φτιαξω για να εχω κατι να κανω. Θα το δεις και συ. Οταν θα στηθει καλα, θα εχεις βαλει οτι θες και δεν θα εχει κανενα προβλημα, δεν θα εχει πλεον σασπενς και δεν θα εχεις τι να κανεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Null_Hypothesis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μπορεις να κανεις με αυτη τη σειρα:partition ntfs μικρο για εγκατασταση xp/vista (οσα GB θες), partition ntfs μεγαλο για κοινο αποθηκευτικο χωρο (οσα GB μεινουν), partition ext3 μικρο για εγκατασταση linux (το πολυ 20GB) + partition για swap (1GB). Το λουκι που περασα για να το βαλω αξιζε σε τετοιο βαθμο που για μια περιοδο αρκετων μηνων "ηθελα" κατι να χαλασει, να κατσω να το φτιαξω για να εχω κατι να κανω. Θα το δεις και συ. Οταν θα στηθει καλα, θα εχεις βαλει οτι θες και δεν θα εχει κανενα προβλημα, δεν θα εχει πλεον σασπενς και δεν θα εχεις τι να κανεις Αυτό είναι γεγονός! =D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G_Zisis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Το partition για αποθηκευτικό χώρο γιατί να το κάνω σε NTFS αντί για FAT32;Αφού δεν θα βάλω Windows σε αυτό. Επίσης αυτό το swap που λες τι είναι; Κάτι τελευταίο,το partition που θα βάλω Linux πρέπει να είναι μόνο ext3,FAT32 δεν γίνεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Το partition για αποθηκευτικο χωρο μπορεις να το κανεις και fat32, αλλα μετα σε περιοριζει το ιδιο το filesystem σε καποια πραγματα με σημαντικοτερο το μεγεθος των αρχειων να ειναι μεχρι 4GB. Το ntfs δεν εχει τετοιο περιορισμο, και μιας και υποστηριζεται απο ολες τις διανομες linux, γιατι να μην το κανεις ntfs? To swap ειναι το partition που χρειαζεται το linux για να βαλει μεσα το pagefile του (την εικονικη μνημη). Το partition που θα βαλεις linux πρεπει να ειναι σε filesystem που να μπορει εγκατασταθει το linux, δηλαδη ext3, ext2, reiserfs, xfs κλπ. Σε καμια περιπτωση δεν μπορει να εγκατασταθει σε fat32 ή ntfs, Απο τα λεγομενα σου καταλαβα οτι εχεις ηδη ενα fat32 partition που δεν θες να το χασεις, σωστα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G_Zisis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Οχι δεν είναι αυτό.Αλλά διάβασα ότι το ntfs είναι της Microsoft και αν μπορούσα θα 'θελα να το βγάλω. Απ' ότι φαίνεται όμως μάλλον θα το κρατήσω. Κάτι τελευταίο,στο partition που θα βάλω τα Windows,θα εγκαταστώ και τα προγράμματα/παιχνίδια που θα βάλω ή θα τα εγκαταστώ στο partition του αποθηκευτικού χώρου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.