akiskem Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Γεια σε ολους.Στον υπολογιστη μου εχω κανει dual-boot με Ubuntu και Svista.Ολα πηγαιναν μια χαρα μεχρι που καποια στιγμη παω να ξεκινησω με Ubuntu και βλεπω οτι φορτωνε η μπαρα για παρα πολλη ωρα.Παταω ctrl-alt-f1 και μετα ctrl-alt-f8 και βλεπω οτι ειχε το παρακατω μηνυμα: udevd[1200]:parse_config_file:can't open"/etc/udevd/udevd.conf" as a config file:invalid argument udevtrigger:[1202]:parse_config_file:can't open"/etc/udevd/udevd.conf" as a config file:invalid argument Busybox v1.1.3 (Debian 1:1.1.3-5ubuntu) Enter "help" for a list of built-in commands. (initramfs)_ Και εκει γραφω εντολες. Τι ακριβως πρεπει να κανω;Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα, αλλά έχω την εντύπωση ότι το αρχείο αυτό έχει να κάνει με usb και mount points. Ελπίζω κάποιος άλλος να μπορέσει να σε διαφωτίσει περισσότερο. Υ.Γ. Είναι το Ubuntu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geopoul Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Σημείωση: δεν χρησιμοποιώ Ubuntu Φαίνεται ότι το πρόβλημα σχετίζεται με το configuration file του udev και όχι με το BusyBox (το οποίο απλά ξεκινάει για να μπορείς να κάνεις debugging/troubleshooting). Δοκίμασε να ξαναεγκαταστήσεις το udev μήπως και ξαναδημιουγήσει το αρχείο αυτό. Το αρχείο αυτό συνήθως δεν περιέχει σχεδόν τίποτα. Πχ σε μένα (χρησιμοποιώ Gentoo) έχει μόνο την επιλογή >udev_log="err" και κάποια comments. Μια πιθανή λοιπόν εξήγηση είναι ότι το udev δεν μπορεί να βρει το αρχείο αυτό καθόλου. Δοκίμασε να δώσεις >cat /etc/udev/udev.conf στο busybox για να δεις αν βρίσκει το αρχείο και τι περιεχόμενα έχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskem Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Απ'το Busybox μπορώ να κάνω επανεγκατάσταση το udev?Γιατί δεν μπαίνει σε γραφικό περιβάλλον. (Sorry για την n00b ερώτηση,είμαι καινούριος στα Ubuntu και είμαι μόνο 12 χρονών!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
simosx Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Απ'το Busybox μπορώ να κάνω επανεγκατάσταση το udev?Γιατί δεν μπαίνει σε γραφικό περιβάλλον. Από τον υποτυπώδη «φλοιό» που παρέχει το busybox δεν μπορείς να κάνεις επανεγκατάσταση σε πακέτα. Το ζήτημα είναι να βρεθεί η πραγματική αιτία του προβλήματος. Δεν ξέρω αν έκανες τίποτα ειδικές ρυθμίσεις, ή αν έκανες αναβάθμιση πακέτων πρόσφατα. Οι πιθανές αιτίες μπορεί να είναι: α. ειδικές ρυθμίσεις με το χέρι σε πακέτα, ειδικά στο /etc β. πρόσφατη ενημέρωση πακέτων, όπου έγινε εγκατάσταση νέου πυρήνα, και έχει κάποια σημασία στο υλικό του υπολογιστή σου. Υπήρξε μια αναβάθμιση πυρήνα πριν από 7 μέρες περίπου. γ. παροδικό πρόβλημα· κλείνεις και ξανανοίγεις τον υπολογιστή και δοκιμάζεις ξανά. Μια σχετική απάντηση στο ίδιο θέμα είναι στο https://answers.edge.launchpad.net/ubuntu/+question/21058 Δεν ξέρω κατά πόσο αφορά τον υπολογιστή σου, ωστόσο μπορείς να δοκιμάσεις την επιλογή που αναφέρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 καλώς ήρθες akiskem Απ'το Busybox μπορώ να κάνω επανεγκατάσταση το udev?Γιατί δεν μπαίνει σε γραφικό περιβάλλον.(Sorry για την n00b ερώτηση,είμαι καινούριος στα Ubuntu και είμαι μόνο 12 χρονών!) θα πρότεινα να αποφύγεις τους ¨σουγιάδες¨, και να ¨παίξεις με πιό ασφαλή εργαλεία¨, στην αρχή ! .... COMMANDS Currently defined functions include: [, [[, addgroup, adduser, adjtimex, ar, arp, arping, ash, awk, basename, bbconfig, bbsh, bunzip2, busybox, bzcat, cal, cat, catv, chattr, chcon, chgrp, chmod, chown, chpasswd, chpst, chroot, chrt, chvt, cksum, clear, cmp, comm, cp, cpio, crond, crontab, cryptpw, cut, date, dc, dd, deallocvt, delgroup, deluser, devfsd, df, dhcprelay, diff, dirname, dmesg, dnsd, dos2unix, dpkg, dpkg_deb, du, dumpkmap, dumpleases, e2fsck, echo, ed, eject, env, envdir, envuidgid, ether_wake, expand, expr, fakeidentd, false, fbset, fdflush, fdformat, fdisk, find, fold, free, freeramdisk, fsck, fsck_minix, ftpget, ftpput, fuser, getenforce, getopt, getsebool, getty, grep, gunzip, gzip, halt, hdparm, head, hexdump, hostid, hostname, httpd, hwclock, id, ifconfig, ifdown, ifup, inetd, init, insmod, install, ip, ipaddr, ipcalc, ipcrm, ipcs, iplink, iproute, iprule, iptunnel, kill, killall, killall5, klogd, lash, last, length, less, ln, load_policy, loadfont, loadkmap, logger, login, logname, logread, losetup, ls, lsattr, lsmod, lzmacat, makedevs, matchpathcon, md5sum, mdev, mesg, microcom, mkdir, mke2fs, mkfifo, mkfs_minix, mknod, mkswap, mktemp, modprobe, more, mount, mountpoint, mt, mv, nameif, nc, netstat, nice, nmeter, nohup, nslookup, od, openvt, passwd, patch, pgrep, pidof, ping, ping6, pivot_root, pkill, poweroff, printenv, printf, ps, pscan, pwd, raidautorun, rdate, readahead, readlink, readprofile, realpath, reboot, renice, reset, resize, restorecon, rm, rmdir, rmmod, route, rpm, rpm2cpio, run_parts, runcon, runlevel, runsv, runsvdir, rx, sed, selinuxenabled, seq, setarch, setconsole, setenforce, setfiles, setkeycodes, setlogcons, setsid, setuidgid, sha1sum, slattach, sleep, softlimit, sort, split, start_stop_daemon, stat, strings, stty, su, sulogin, sum, sv, svlogd, swapoff, swapon, switch_root, sync, sysctl, syslogd, tail, tar, taskset, tcpsvd, tee, telnet, telnetd, test, tftp, time, top, touch, tr, traceroute, true, tty, ttysize, tune2fs, udhcpc, udhcpd, udpsvd, umount, uname, uncompress, unexpand, uniq, unix2dos, unlzma, unzip, uptime, usleep, uudecode, uuencode, vconfig, vi, vlock, watch, watchdog, wc, wget, which, who, whoami, xargs, yes, zcat, zcip COMMAND DESCRIPTIONS .... http://en.wikipedia.org/wiki/BusyBox http://busybox.net/downloads/BusyBox.html γράψε την κατάσταση πιό αναλυτικά, για να πάρεις πιό σαφείς, κατανοητές και άρα χρήσιμες απόψεις. ελπίζω να μη παρεξηγηθείς για το ¨πιτσιρικά¨! είναι τίτλος τιμής. είμαι σχεδόν παππούς ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geopoul Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 δοκίμασε το >cat /etc/udev/udev.conf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 υπάρχουν νέα akisken ; . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskem Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Λοιπόν,θα δοκιμάσω την εντολή αυτήν.Δεν μπόρεσα να το κάνω μέχρι τώρα γιατί ήμουν διακοπές.Ευχαριστώ πολύ παιδιά και για το καλωσόρισμα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskem Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Τελικά έκανα απεγκατάσταση το Ubuntu και...problem solved!Έχετε μήπως κανένα καλό προγραμματάκι για να αρχίσω σιγά-σιγά να το στήνω το μηχάνημα?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 To ubuntu αλλά μάθε να το χειρίζεσε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 και σε μενα το εκανε αυτο το προβλημα σε μια φαση αλλα ηταν προβλημα απο τα windows... εκλεισα το pc απο το κουμπι και δεν μπηκα μετα στα win για να κανω check disk και μου εκανε αυτο που κανει σε σενα, μπηκα απλα στα win και restart παλι και λυθηκε το προβλημα μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.