Προς το περιεχόμενο

ΑΝΟΙΓΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ

lakosta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους.

Ξερει κανεις αν υπαρχει καποια συντομευση απο το πληκτρολογιο για να ανοιγω τον υπολογιστη?

Εχω ψαξει στο control panel μου αλλα δεν μπορεσα να βρω κατι...

Thanks εκ των προτερων

Δημοσ.

καλημερα Λακοστα,

Αν εχεις Βιστα το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να θετεις τον υπολογιστη σου σε Hybernation και απο κει και περα απλως πατωντας οποιοδηποτε κουμπι θα κανει εκκινηση.

Ελπιζω να βοηθησα

Δημοσ.

Συνήθως αυτό δεν γίνεται από λειτουργικό αλλά σε πιο χαμηλό επίπεδο (βλ. BIOS). Θα πρέπει να δεις στις επιλογές του BIOS σου αν υπάρχει η επιλογή να ανάβει το PC μέσω keyboard, όπως επίσης και να είναι ενεργοποιημένο το USB Legacy Support στην περίπτωση που το πληκτρολόγιο είναι USB. Από εκεί και πέρα στο BIOS ψάξε για επιλογές του στιλ "Wake on keyboard", "Wake on USB event" κλπ.

Δημοσ.

μεσα απο το bios θα βρεις σχετικη ρυθμιση

συνηθως ανοιγουν με το spacebar και καπου εχω δει κατι που λεει οτι βαζεις εναν κωδικο και μολις τον γραψεις ανοιγει το pc (για το 2ο δεν ξερω τι ειναι ουτε αν ισχυει)

Δημοσ.

Αν μπορεις να ανοιγεις το pc απο κατασταση power off ή Hybernation εξαρτάται απο τη μητρική και το bios της.

γραψε ποια ακριβως μητρική έχεις αν ειναι desktop, ή ποιο ακριβώς laptop.

Δεν εχει σχεση αν εχεις windows, xp, vista, linux ή οποιοδήποτε λειτουργικό.

υπάρχουν bios με επιλογή

ενεργοποίηση pc με:

πατημα οποιουδηποτε πλήκτρου,

πληκτρολογίου ή ποντικιου, ή ενα απο τα δύο,

με επιλεγμένο πλήκτρο,

με μια ακολουθία πλήκτρων (σαν password δηλαδη, αλλα οσο το γραφεις το pc ειναι off, και ανοιγει μονο αν το ολοκληρώσεις σωστα),

απερνεργοποίηση αυτων , κλπ

το βασικό, ειναι, η συσκευες PS2 ή USB να τροφοδοτούνται ρευμα όσο το pc ειναι off , το καταλαβαινεις επειδη μένει ανοιχτό το optical mouse, ή φωτακια του πληκτρολογίου μετα το power off.

αν δεν το κάνει, πρεπει να κουνήσεις jumperάκια.

Απο standby μπορει να ανοιγει με οποιοδηποτε πληκτρο, ανεξαρτητα μητρικής και bios, αλλα δεν συστινεται να το αφηνεις παντα standby. Καταναλώνει περισσότερο ρευμα απο τις αλλες 2 καταστάσεις, και μπορει να χάσεις δεδομένα σε διακοπή ρεύματος.

Δημοσ.
Αν μπορεις να ανοιγεις το pc απο κατασταση power off ή Hybernation εξαρτάται απο τη μητρική και το bios της.

γραψε ποια ακριβως μητρική έχεις αν ειναι desktop, ή ποιο ακριβώς laptop.

Δεν εχει σχεση αν εχεις windows, xp, vista, linux ή οποιοδήποτε λειτουργικό.

υπάρχουν bios με επιλογή

ενεργοποίηση pc με:

πατημα οποιουδηποτε πλήκτρου,

πληκτρολογίου ή ποντικιου, ή ενα απο τα δύο,

με επιλεγμένο πλήκτρο,

με μια ακολουθία πλήκτρων (σαν password δηλαδη, αλλα οσο το γραφεις το pc ειναι off, και ανοιγει μονο αν το ολοκληρώσεις σωστα),

απερνεργοποίηση αυτων , κλπ

το βασικό, ειναι, η συσκευες PS2 ή USB να τροφοδοτούνται ρευμα όσο το pc ειναι off , το καταλαβαινεις επειδη μένει ανοιχτό το optical mouse, ή φωτακια του πληκτρολογίου μετα το power off.

αν δεν το κάνει, πρεπει να κουνήσεις jumperάκια.

Απο standby μπορει να ανοιγει με οποιοδηποτε πληκτρο, ανεξαρτητα μητρικής και bios, αλλα δεν συστινεται να το αφηνεις παντα standby. Καταναλώνει περισσότερο ρευμα απο τις αλλες 2 καταστάσεις, και μπορει να χάσεις δεδομένα σε διακοπή ρεύματος.

+φωνώ με τον random οντως ετσι ειναι εγω το εχω κανει με το mouse αλλα προς τι ολο αυτο?δεν μπορω να σας καταλαβω εσας τους νεους..ολα μια χαρα να ανοιγει με αλλο τροπο μου θελει το pc?

μπορεις να μου πεις τον λογο?(φιλικα)

Δημοσ.
αλλα προς τι ολο αυτο?δεν μπορω να σας καταλαβω εσας τους νεους..ολα μια χαρα να ανοιγει με αλλο τροπο μου θελει το pc?

Bαριεμαι να σκυψω να πατησω το power on αλλα επειδη βαριεμαι επισης να μπω στο bios να το ρυθμισω στην τελικη ανοιγω το pc με το μεγαλο δακτυλο του ποδιου :)

Δημοσ.
+φωνώ με τον random οντως ετσι ειναι εγω το εχω κανει με το mouse αλλα προς τι ολο αυτο?δεν μπορω να σας καταλαβω εσας τους νεους..ολα μια χαρα να ανοιγει με αλλο τροπο μου θελει το pc?

Επειδη το κουμπι του power καμια φορα μου κολαει και οσο και να το παταω δεν μου ξεκιναει το pc.

Φανταζομαι πως καποια στιγμη θα τα φτυσει το κουμπακι και προκειμενου να ψαχνω για να αγορασω καινουριο κομβιον(και δεν ξερω περι συμβατοτητας τι παιζει) ειπα να βρω καποιο τροπο προκειμενου να μην ξανασχοληθω με κουμπακια....Και ως συνηθως βρηκα απαντησεις!!!:-)

Thanks

Δημοσ.

...κομβία απ΄όσο ξέρω δεν υπάρχουνε...Μετά ή πατέντα, ή ολόκληρο κουτί (ΧΟ-ΧΟ-ΧΟ , ναι, φρίκη, αλλά αληθινό)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...