Προς το περιεχόμενο

Δουλειές στην Ελλάδα

Hellaslover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ηθελα να ήξερα , αφού οι Έλληνες ΔΕΝ γουστάρουν την Αγγλία ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΈΠΤΟΝΤΑΙ , ΓΙΑΤΙ ΜΈΝΟΥΝ ΕΚΕΙ , ΓΙΑΤΙ ....ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΉΝ ... :P

Για τον ιδιο λογο που αφηνει ενας Τεσχος για παραδειγμα, τη χωρα του για να ερθει στην Ελλαδα. Για να βρει δουλεια πρωτον και να μην ειναι μισθος της πλακας -σε σχεση με την Τσεχια-. Ειχα γνωρισει εναν που ελεγε ποσο ασχημη του φανηκε η Ελλαδα ως μερος, ποσο ασχημες ηταν οι ελληνιδες, οτι δεν εβρισκε γκομενα που να αξιζει εμαφανισιακα και οτι δεν ειχαν τιποτα κοινο να συζητησουν (παντα σε σχεση με αυτα που ειχε στη χωρα του). Του ελειπε η φυση και τα δαση (χεσε μας...) γενικα ηταν μεσα στην κλαψα μονιμως.:mad: Καθισε 2-3 χρονια και τελικα γυρισε πισω, οταν τον διωξανε απο τη δουλεια. (δε μιλαμε για εργατη-σκαφτια, αλλα ειδικευμενο ατομο). Επειδη κραταω επαφες -επαγγελματικες περισσοτερο- σε μια συζητηση που ειχαμε, μου ειπε οτι θα εμενε στην Ελλαδα, αν δεν εχανε τη δουλεια του ή αν εβρισκε αλλη. Πριν κανενα εξαμηνο ελαβα email απο τον ιδιο, "για το αν εχω υποψη μου καμια θεσουλα..." Και τα λεει αυτο ποιος? Αυτος που σιχαινοταν την Ελλαδα σε τετοιο βαθμο που ειχε γινει αντιπαθης -βλακωδως- απο τα σχολια του, στους Ελληνες.

Πολλά άλλα μαζί συνηγορούν στην δική μου σκέψη, για όλη αυτήν την αντίφαση που διακρίνει τους Έλληνες (πρωτίστως)

Αν γνωρισεις μεταναστες -κυριως οικονομικους, οχι ελληνες- σε αλλες χωρες μπορει να αλλαξεις γνωμη.

Προσωπικα οχι μονο αντιφαση δε βρισκω, αλλα ταυτιση. Εχω παραδειγματα απο Ιταλο στη Μοσχα, Αιγυπτιο στη Γενευη, Νιγηριανο στη Βερνη και αμετρητα παραδειγματα καθε ρατσας στην Αγγλια. (btw ειναι απο τα καλυτερα που μπορει να παρει κανεις κανοντας ταξιδια. Να μιλαει με τους εκει κατοικους).

Μεγαλυτεροι επικριτες για τη χωρα τους, ως μερος να ζεις, ως κλιμα, ως μια γκρι ομιχλωδης μουνταδα γενικα, ειναι οι ιδιοι οι Αγγλοι. Εμεις απλως επιβεβαιωνουμε και επαυξανουμε, ερχομενοι απο αλλα κλιματα. Ειναι περηφανοι για την οργανωση τους παντως και ορθως. Αν δεν τους αρεσει το μερος τους μια, εμας δε μας αρεσει δεκα. Ποια "νεοελληνικη αντιφαση" μου λες τωρα? Πρεπει να ακουσεις Αγγλο με καταγωγη απο Jameeeeika _μαν, ποσο του αρεσει η ζωη του εκει. Κι ας πληρωνεται σε λιρες και οχι σε μπανανες... Τα ιδια και χειροτερα λεει, αλλα με περισσοτερο χουμορ :-D

Εν ολιγοις, το θεμα ειναι οικονομικο.

Υπαρχουν βεβαια και αλλες περιπτωσεις, οπως μεταθεσεις και carrier advancement moves, που ειναι ομως εξαιρεσεις. Και εκει ομως δε σημαινει οτι πας επειδη γουσταρεις το μερος ή τους κατοικους. Πας επειδη κρινεις οτι αξιζει να πας για ΧΨ λογους, εστω για λιγο. Και το λιγο γινεται περισσοτερο και πιθανον μονιμο. Δεν εγιναν ολοι μεταναστες για τους ιδιους ακριβως λογους. Αν πεινας, δεν εχεις την πολυτελεια να λες μου λειπουν τα δαση της τσεχιας ή ο φραπες στο θερμαικο με θεα τον Ολυμπο. Σε αλλες περιπτωσεις μπορεις να πεις δεχομαι να παω Λονδινο και οχι στην Abuja (.ng), κι ας μη γουσταρω κανενα απο τα 2 ιδιαιτερα. :-(

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ε, εντάξει προφανώς η κλάψα αυτή και η γκρίνια είναι χαρακτηριστικό όλων των ανθρώπων. Το θέμα είναι να αναγνωρίζει κανείς την διαφορά , δηλαδή να καταλαβαίνει πότε του φταίει το περιβάλλον , όταν δεν περνάει καλά και πότε του φταίει το ίδιο του το μυαλό. Μπορεί οι ελληνες να πρέπει να το δουλέψουν λίγο παραπάνω αυτό, αυτήν την εκτίμηση έχω. Ξαναγυρνάω -και τελειώνω εδώ - απο εκεί που ξεκίνησα σε αυτήν την συζήτηση, βοηθάει αρκετά να ξέρεις τι θέλεις από την ζωή σου.

edit: για το οικονομικό , ναι συμφωνώ.

Δημοσ.
Πότε το είπα αυτό; Το μόνο που είπα είναι ότι κανείς από αυτούς που συναναστρέφομαι δεν παίρνουνε ψυχοφάρμακα.

Κι αυτο γαργαρα? Αντικρουεις εμμεσως πλην σαφως αυτο που λεω, -οτι παιρνουν αντικαταθλιπτικα-

βαση του μικροκοσμου σου, (πανεξυπνο επιχειρημα btw...:-( )

μου ζητας στοιχεια στη συνεχεια,

στα δινω, και μετα... "Πότε το είπα αυτό;"

...Αγγλία ζω και κανένας από αυτούς που συγχρωτίζομαι δεν παίρνει αντικαταθλιπτικά. Ο φίλος σου μπορεί να παίρνει, αλλά το πιθανότερο είναι να έπαιρνε ακόμα και αν ήτανε στην Ελλάδα. ...Εννοείς ότι υπάρχουνε 7.000.000 άτομα που είναι καταθλιπτικοί ή που έχουνε κάποιας μορφής προβλήματος; Αυτές τις στατιστικές πού τις βρήκες; Μπορείς να παραθέσεις επίκαιρες (από το 2007) για να δούμε όλοι του λόγου το αληθές;

Οταν εντοπιζεις το προβλημα σε ενα ατομο, και ζητας στοιχεια για τους υπολοιπους, δεν αμφισβητεις το επιχειρημα?

..."Πότε το είπα αυτό" ...pfff.. :-(

Του λόγου το αληθές, ειναι οτι αν ο πουρες ειναι πηχτος, μετα κανεις γαργαρες.

Οσο για τις pubs, η οικονομικη κριση, ειναι δεδομενη για το συνολο της οικονομιας.

Μπορεις καλλιστα να ξεχωρισεις ποιος απο τους 2 παραγοντες παιζει πρωταρχικο ρολο και ποιος τριτευον.

Ειναι η δευτερη φορα που σε προκαλω, γιατι πριν το εκανες κι αυτο γαργαρα, υπογραμμιζοντας λεξουλες περι υφεσης που ειναι γνωστο οτι υπαρχει ουτως ή αλλως.

Εχεις στοιχεια που να υποστηριζουν την αποψη σου ή αερολογεις?

ΞΑΝΑ:

Δες το ποσοστο αυξησης των λουκετων και πες μας -οχι κατα την αποψη σου- αλλα με στοιχεια, ποιος αλλος κλαδος στην Αγγλια ειχε τετοια πτωση.

2007= 1.300% πανω τα λουκετα μετα το ban σε σχεση με το 2005

2007= 600% πανω τα λουκετα μετα το ban σε σχεση με το 2006

Δημοσ.
Μπορεί οι ελληνες να πρέπει να το δουλέψουν λίγο παραπάνω αυτό, αυτήν την εκτίμηση έχω.

Σεβαστη η αποψη, αλλα απο τη στιγμη που το εντοπιζεις ειδικα σε Ελληνες, θα πρεπει να το βασιζεις στη γνωση οτι αλλοι λαοι δεν το κανουν. Το όποιο στραβο.

Ελα ομως που το κανουν και οι ιθαγενεις :o

btw, επειδη μαλλον εσυ ειπες πιο πανω (νομιζω) τι σχεση εχουν τα χαπια κλπ...

Η καταναλωση αντικαταθλιπτικων και αλκοολ ειναι δεικτης ψυχολογιας ή αν θες ποσο καλα περνανει ο κοσμος.

Οταν λοιπον βλεπεις τραγικα ποσοστα αλκοολισμου στη Ρωσια, δειχνει το μεγεθος του κοινωνικου προβληματος που προκαλει η οικονομικη τους κατασταση σε σχεση και με την ακριβεια.

Αντιστοιχα και σε αλλες χωρες που βρισκονται σε μακροχρονια κριση.

Οταν ομως βλεπεις καταναλωση αντικαταθλιπτικων σε επιπεδα ρεκορ σε ευημερουσα χωρα, και μαλιστα στο peak της ευημεριας της (προ λιγων ετων), κατι αλλο τους φταιει... Λεφτα εχουν, κρατος εχουν. Τι τους λειπει?

Μηπως αυτο για το οποιο γκρινιαζουμε εμεις που βρεθηκαμε καποτε εκει? (και οχι μονο εμεις)

Δεν εχει σημασια αν θα συμφωνησουμε στο συμπερασμα.

Απλα εξηγω, γιατι κανω χρηση αυτου του στοιχειου.

Δημοσ.
Κι αυτο γαργαρα? Αντικρουεις εμμεσως πλην σαφως αυτο που λεω, -οτι παιρνουν αντικαταθλιπτικα-

στα δινω, και μετα... "Πότε το είπα αυτό;"

Οταν εντοπιζεις το προβλημα σε ενα ατομο, και ζητας στοιχεια για τους υπολοιπους, δεν αμφισβητεις το επιχειρημα?

..."Πότε το είπα αυτό" ...pfff.. :-(

Του λόγου το αληθές, ειναι οτι αν ο πουρες ειναι πηχτος, μετα κανεις γαργαρες.

Δεν αντέκρουσα ότι παίρνουνε αντικαταθλιπτικά, αντέκρουσα ότι 7.000.000 παίρνουνε αντικαταθλιπτικά, τη στιγμή που κανένας από τους γνωστούς μου δεν κάνει χρήση. Και όπως απέδειξα σε προηγούμενα μηνύματά μου το ποσοστό είναι 4.7%, δηλαδή στα 60.000.000 πληθυσμό είναι κάτι πάνω από 2.800.000, πολύ πιο κάτω από τα "πανω απο 7.000.000 ατομα που χαπακωνονται επισημως". Αλλά εσύ δεν εστίασες εκεί, ήξερες ότι έχεις άδικο και λες "θα του την πω αλλιώς".

Κι αυτο γαργαρα? Δεν αντικρουεις αυτο που λεω, -οτι δεν παιρνουν αντικαταθλιπτικα τόσοι πολλοί-

στα δινω, και μετα... "Είπες κάτι άλλο και όχι αυτό."

Οσο για τις pubs, η οικονομικη κριση, ειναι δεδομενη για το συνολο της οικονομιας.

Μπορεις καλλιστα να ξεχωρισεις ποιος απο τους 2 παραγοντες παιζει πρωταρχικο ρολο και ποιος τριτευον.

Ειναι η δευτερη φορα που σε προκαλω, γιατι πριν το εκανες κι αυτο γαργαρα, υπογραμμιζοντας λεξουλες περι υφεσης που ειναι γνωστο οτι υπαρχει ουτως ή αλλως.

ΞΑΝΑ:

2007= 1.300% πανω τα λουκετα μετα το ban σε σχεση με το 2005

2007= 600% πανω τα λουκετα μετα το ban σε σχεση με το 2006

Τα στοιχεία σου τα έδωσα αρκετά μηνύματα πιο πριν, όπου δείχνανε ότι μόνο η απαγόρευση δεν επηρέασε τις μπυραρίες· αντιθέτως πολλές από αυτές έχουνε αύξηση των κερδών. Οι μπυραρίες κλείνουνε λόγω ενός συνόλου παραγόντων και όχι μόνο της καπνοαπαγόρευσης.

Ειναι η δευτερη φορα που σε προκαλω, γιατι πριν το εκανες κι αυτο γαργαρα, υπογραμμιζοντας φράσεις περι μπυραριών που δεν ισχύουνε ουτως ή αλλως.

ΞΑΝΑ ( Αυτά είναι λόγια από τους συνδέσμους που μου έδωσες εσύ, δεν τα έβγαλα από μυαλό μου):

Rob Hayward, Chief Executive of the BBPA, said: “Britainʼs pubs are grappling with spiralling costs, sinking sales, fragile consumer confidence and the impact of the smoking ban.

...

In addition, rising costs in brewing, food and energy, have hit the trade hard.

Δημοσ.

Δεν περιμενα να βρεις στοιχεια σχετικα με αλλο οικονομικο κλαδο που να εχει λουκετα σε αστρονομικα νουμερα. Γιατι πολυ απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Τι μου δινεις πισω αυτα που εγω σου εδωσα? Κριση εχει ολος ο κοσμος. Χαιρω πολυ. Το ειπα πριν απο σενα. Αλλα κάνεις πως δεν καταλαβαινεις...

Σα να κανουν BAN τον γυρο στα γυραδικα αυριο, να κλεισουν χιλιαδες και να βγαινει καποιος και να λεει οτι φταιει ΚΑΙ η κριση. (εχασες το δασος για το δεντρο. Επιτηδες ομως!)

Με τα ψεματα δε θα κανεις αντικαπνιστικη εκστρατεια.

Οσο για τα αντικαταθλ. αν σε βολευει μπορεις να βρεις τον μεσο ορο μιας 5ετιας πιο βολικης ;).

Οχι 4% αλλα πιο κοντα στο 14% ειναι σημερα καθε μορφη αντικαθλιπτικων. Με τεραστια αυξητικη ταση τα τελευταια χρονια. Γυρνα πισω, δες τους τιτλους και ψαξε.

Αρκετα πια με τις γαργαρες, τις επιλεκτικες υπογραμμισεις και τα "εγω δεν ειπααα..." :shock:

Δημοσ.

Εντάξει Bliss, καταλάβαμε το point σου. Διαφωνείτε με τον Γηρυόνη, οι υπόλοιποι μπορούμε να κρίνουμε.

Δημοσ.
Εντάξει Bliss, καταλάβαμε το point σου. Διαφωνείτε με τον Γηρυόνη, οι υπόλοιποι μπορούμε να κρίνουμε.

Χαιρομαι για σας.

Για ολους εσας.... :-)

Δημοσ.
Οταν ομως βλεπεις καταναλωση αντικαταθλιπτικων σε επιπεδα ρεκορ σε ευημερουσα χωρα, και μαλιστα στο peak της ευημεριας της (προ λιγων ετων), κατι αλλο τους φταιει... Λεφτα εχουν, κρατος εχουν. Τι τους λειπει?

Σαν στατιστική προσέγγιση φαίνεται σωστή, και οι μεταβλητές της δεν επιδέχονται αμφισβήτηση - τα νούμερα δεν κάνουν λάθος. Το συμπέρασμα όμως δεν μπορώ να πω οτι είναι έγκυρο - προσπαθώντας να το εξηγήσω εντελώς μπακαλίστικα χωρίς να έχω στοιχεία, οι αυξημένες τάσεις για θεραπείες ψυχαναλυτικής φύσεως δεν σημαίνει οτι δεν υπήρχαν συμπτώματα τις προηγούμενες δεκαετίες , απλώς δεν ήταν κάποιος εκεί για να τα μετρήσει ή να τα αντιμετωπίσει κάποιος ειδικός με τυπικότητα .Οι φαρμακευτικές εταιρίες εδώ βάζουν το χεράκι τους - παλιότερα δηλαδή δεν υπήρχε ψυχολογική πίεση στην καθημερινή ζωή των Βρετανών , δεν είχαν άγχος ,δεν εκδήλωναν κατάθλιψη , κόπωση κτλ ; :P Ξαφνικά όλα μετατράπηκαν σε κλινικά περιστατικά; Εμένα πάντως δεν μου κάθεται καλά όλο αυτό , όπως επίσης : Διαρκώς μας λένε , οτι τα επομενα 20 χρόνια η πρώτη ασθένεια που θα θερίζει κόσμο, θα είναι η κατάθλιψη και οι ψυχικές ασθένειες! Πως διάολο το συμπέραναν αυτό δηλαδή , απο την αύξηση των πωλήσεων των φαρμακευτικών; και των ψυχο-θεραπευτικών ιατρείων ; Απο την εισαγωγή σε ιδρύματα ; Απο που ;

Τεσπα, αν είναι τελικά να πάμε απο κάτι , ας είναι απο τρέλα :P

Δημοσ.

Κοιτα, δεν τους τα κανουν και κλυσμα τα χαπια...

(αν και σε ορισμενους θα επρεπε. This town needs an enema! ελεγε ο Joker...)

Μονοι τους τα παιρνουν για καποιο λογο και για να επιλεγουν τα συγκεκριμενα, με την ψυχολογια τους εχει να κανει.

Λογικα θα υπαρχουν και μελετες για τα αιτια που αναφερουν. Δεν εχω ψαξει.

Δημοσ.
Χαιρομαι για σας.

Για ολους εσας.... :-)

Καλά κάνεις, αν και δε σε συμφέρει. Επιμένεις να χρησιμοποιείς δείκτες που κάποια συνιστώσα τους εξαρτάται από αυτό που θες να αποδείξεις και βασιμένος σε αυτή τη μία συνιστώσα ενός περίπλοκού προβλήματος γενικεύεις.

Επίσης, γενικεύεις την εμπειρία σου, η οποία είναι σεβαστή και όντως περιγράφει κάποια εκδοχή της πραγματικότητας όπως την έζησες, αλλά παραμένει η προσωπική σου εμπειρία. Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως διαφωνώ με αυτά που λες σχετικά με την ποιότητα ζωής στο εξωτερικό σε σχέση με της Ελλάδας.

Επιχειρήματα, όπως κλείνουν η pubs δίοτι απαγορεύτηκε "η διασκέδαση" του καπνίσματος και άρα οι Άγγλοι δεν ξέρουν να διασκεδάζουν και η ζωή στην Αγγλία είναι μίζερη ηχούν στα αυτιά μου ως κενά περιεχομένου επιχειρήματα για βάση συζήτησης. Επίσης, πουθενά δε βλέπω σύγκριση για το επίπεδο ζωής της καθημερινότητας σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

- Ας πούμε, από τη στιγμή αίτησης για τηλέφωνο σε πόσο καιρό σου το συνδέουν;

- Στην εργασία, η ασφάλεια πληρώνεται ή κόβονται τίποτα ένσημα;

- Μετράει το ποιος είσαι ή το πως φαίνεσαι;

- Οι σπουδές πληρώνονται ή 700 κι αν σ'αρέσει;

- Χωρίς μέσω μπορείς να καταφέρεις αυτά που θες;

- Το κράτος πρόνοιας ποιο είναι;

- Το επίπεδο παιδείας και εκπαίδευσης;

Και πολλά άλλα... που στην προσωπική μου ζυγαριά η Ελλάδα υστερεί. Τα μπουζούκια και η ρέκλα / καφές δε μου λένε απολύτως τίποτα.

Και κάτι τελευταίο, σε κάποιο μήνυμα σου, ανέφερες τον "παράδεισο του Miami", και μέχρι εκείνο το σημείο προσπαθούσα να δικαιολογήσω εν μέρει τις απόψεις σου. Η ζωή στις ΗΠΑ και ειδικά στην Florida, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την ζωή σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Πληρώνεσαι καλά για να καταναλώνεις μέσα στις ΗΠΑ, ζεις σε ένα σπίτι που έχει πισίνα και 10 δωμάτια κήπο κλπ κλπ, αλλά αυτό το σπίτι είναι μέσα σε community, όπου έχει μπάτσους και κάμερες που καταγράφουν τα πάντα του στυλ, πήγε σούπερ μάρκετ στις 08.34. Για να έχεις αυτά όλα δουλεύεις σύμφωνα με το συμβόλαιο σου 8ώρες καθαρά, αλλά τυχαία σου φορτώνονται υπερωρίες που "πληρώνονται" σε είδος (πχ 3 μέρες παραπάνω άδεια το χρόνου, αλλά έχεις δουλέψει αυτές τις μέρες σε μία εβδομάδα), δεν έχεις κανένα εργασιακό δικαίωμα (άδεια μητρότητας ή πατρότητας είναι το μόνο δικαίωμα: αμισθί 6 μήνες) και όλα λειτουργούν με projects και grants, απέτυχες να πάρεις ή να εκπληρώσεις κάποιο έχασες και τη θέση και γενικά τα σαββατοκύριακα είναι τις περισσότερες φορές ιδέα κι όχι πραγματικότητα. Αυτά τα ξέρω από πολύ κοντινό, συγγενικό μου πρόσωπο που έχει υψηλή θέση και ήδη ετοιμάζεται να μετακομίσει Γερμανία, με μικρότερο μισθό αλλά περισσότερο χρόνο, δικαιώματα κλπ κλπ.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν βάση συζήτησης, αλλά κατάθεση εμπειριών για να κρίνουν οι υπόλοιποι αναγνώστες τα σχετικά με τους παραδείσους και τις λοιπές γενικεύσεις.

Δημοσ.

Επιχειρήματα, όπως κλείνουν η pubs δίοτι απαγορεύτηκε "η διασκέδαση" του καπνίσματος και άρα οι Άγγλοι δεν ξέρουν να διασκεδάζουν και η ζωή στην Αγγλία είναι μίζερη...

Επιχειρημα ετσι βλακωδως διατυπωμενο, απο μενα δεν γραφτηκε ποτε.

Να εισαι πιο προσεκτικος οταν κανεις αναγνωση! Το θεμα του καπνισματος δεν τεθηκε καν απο μενα εξ'αρχης. Απαντησα σ'αυτο και δεν το συνεδεσα καθολου με θεματα μιζεριας. Για τα αιτια που κλεινουν, εγινε off topic κουβεντα, παραλληλα με τα αλλα θεματα.

Αν εχασες τη μπαλα....:rolleyes:

Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως διαφωνώ με αυτά που λες σχετικά με την ποιότητα ζωής στο εξωτερικό σε σχέση με της Ελλάδας.

Συγκριση σε σχεση με... δεν εκανα. Παλι το εχασες καπου... Γιατι ετσι?

Ανεφερα αυτα που διαπιστωσα αρνητικα και θετικα εκει, και οχι σε σχεση με αλλη χωρα ή την Ελλαδα. Τωρα το αν συμφωνεις ή διαφωνεις εσυ... εχει και την αναλογη βαρυτητα...

Αναφερω τι δεν μου αρεσει εκει. Αν αυτοματως αυτο για σενα σημαινει οτι, ολα τα στραβα της αγγλιας, ειναι σωστα στην ελλαδα, πες μου και ποιος το ειπε κιολας.

Δε βλεπω το λογο να αναφερω τα στραβα της ελλαδας. Ειναι γνωστα και δε θα τα χρησιμοποιουσα ως αλλοθι για να δικαιολογησω τη μιζερια. Αφηνω να το κανουν αλλοι... ;)

Να φτασεις παντως να απαξιωσεις και το Μαιμι (μεσω του αμερικανικου τροπου ζωης που αναφερεις εννοω), επειδη απετυχε εκει ο συγγενης σου παει πολυ. Αν θες ενα ακομα επιχειρημα, εχει κροκοδειλους! :confused:

Ειναι πιο safe στο Μπρουτζεγρουντλπφ.

Και μετα μου λες εσυ, για γενικευσεις. :rolleyes:

εδιτ

Δε ξερω αν πρεπει να παρω πισω οτι ειναι πιο safe στο Μπρουτζεγρουντλπφ. Θυμηθηκα οτι καπου εκει κοντα, νεοναζι ειχαν καψει ζωντανο εναν ελληνα που τον περασαν για τουρκο[?] Δεν ειμαι σιγουρος ακριβως, διαφωτισε με.

Δημοσ.

Έχουμε τρελαθεί στο επιχείρημα σε αυτο το θέμα του στυλ:

γνωριζει και η κουτση Μαρια

Επιχειρήματα, όπως κλείνουν η pubs δίοτι απαγορεύτηκε "η διασκέδαση" του καπνίσματος και άρα οι Άγγλοι δεν ξέρουν να διασκεδάζουν και η ζωή στην Αγγλία είναι μίζερη...

Επιχειρημα ετσι βλακωδως διατυπωμενο, απο μενα δεν γραφτηκε ποτε.

Να εισαι πιο προσεκτικος οταν κανεις αναγνωση! Το θεμα του καπνισματος δεν τεθηκε καν απο μενα εξ'αρχης. Απαντησα σ'αυτο και δεν το συνεδεσα καθολου με θεματα μιζεριας. Για τα αιτια που κλεινουν, εγινε off topic κουβεντα, παραλληλα με τα αλλα θεματα.

Αν εχασες τη μπαλα....:rolleyes:

Ευχαριστώ για τη συμβουλή για την ανάγνωση, είναι πολύ σημαντική συνεισφορά στο θέμα. Ας ρωτήσω κι εγώ τότε γιατί επιμένεις 3 σελίδες σχετικά με τις pubs;

Και συγνωμη κιόλας, αλλα αν δεν ξέρεις τον πυρήνα ενός επιχειρήματος σου μάλλον κάτι δεν πάει καλά... να βάλω και το emoticon σου :rolleyes:

Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως διαφωνώ με αυτά που λες σχετικά με την ποιότητα ζωής στο εξωτερικό σε σχέση με της Ελλάδας.

Συγκριση σε σχεση με... δεν εκανα. Παλι το εχασες καπου... Γιατι ετσι? :confused:

Ανεφερα αυτα που διαπιστωσα αρνητικα και θετικα εκει, και οχι σε σχεση με αλλη χωρα ή την Ελλαδα.

Τότε το καταπληκτικό conclusion "τη θεσσαλονίκη δεν την αλλάζω", όταν έκανες αυτήν την αναφορά που κολλάει;;; Χοπ Χοπ...

Αναφερω τι δεν μου αρεσει εκει. Αν αυτοματως αυτο για σενα σημαινει οτι, ολα τα στραβα της αγγλιας, ειναι σωστα στην ελλαδα, πες μου και ποιος το ειπε κιολας.

Δε βλεπω το λογο να αναφερω τα στραβα της ελλαδας. Ειναι γνωστα και δε θα τα χρησιμοποιουσα ως αλλοθι για να δικαιολογησω τη μιζερια. Αφηνω να το κανουν αλλοι... ;)

Απαξιώνεις μια χώρα που σε δέχτηκε, σε μόρφωσε, διαμόρφωσε ένα κομμάτι αυτού που είσαι... ;)

Να φτασεις παντως να απαξιωσεις και το Μαιμι, επειδη απετυχε εκει ο συγγενης σου παει πολυ. Αν θες ενα ακομα επιχειρημα, εχει κροκοδειλους! :confused:

Ειναι πιο safe στο Μπρουτζεγρουντλπφ.

Ακόμα ένα ΜΗ επιχείρημα, δεν ξέρω ποιο θεωρείς αποτυχημένο, αλλά διευθυντές κλινικής σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο οποιασδήποτε χώρας δεν είναι με κανένα κριτήριο, σε κανένα μέρος του πλανήτη αποτυχημένοι και με την άνεση να διαλέξουν σε ποιον τόπο θέλουν να συνεχίσουν να ζουν και που θέλουν να εργάζονται...

Βέβαια όλη σου η άποψη στηρίζεται σε κάτι αντικειμενικό, ένα συνάδελφο που πήγε για συγκεκριμένο διάστημα στο Miami... Σου πε;;; Στα Hooters στη Florida φορούν μπλουζάκι οι σερβοτόρες, επομένως η φαντασία σε αναστωνεί περισσότερο... Ένα επιχείρημα για σένα και σε μερικές περιπτώσεις επιτρέπεται το κάπνισμα... Τρελή διασκέδαση, γαμάτη ζωή./

Δημοσ.

Περιμενα κατι πιο πνευματωδες εκ μερους σου. (κακως)

Αν μη τι αλλο σε κρινουν και οι αναγνωστες σου... :lol:

Ακου λιγο Καζατζιδη καλυτερα... :fear:

σιγα ομως, μη σε καρφωσει ο γειτονας και σε τρεχουν στην κομαντατουρ :-(

Δημοσ.

οκ, μαλλον βαλτωσε το θεμα, αν διαβαζει κανενας που σκοπευει να μετακινηθει προς βορ. Ευρ. και ειναι διατεθειμένος να ζησει στον αθλιο καιρο, τη χαλια διατροφη, και τους παρα πολλους μιζερους ανθρωπους εχω να προτεινω μερικα σημεια που μπορει να διευκολύνουν τη ζωη εκει.

- να κοιταξει τα δημογραφικα στοιχεια της πολης εκτος απο μεγεθος, πχ. μεσο ορο ηλικιας, αν ειναι πολυ μεγαλος τοτε πολυ πιθανον να υπαρχει εσωτερικη μεταναστευση και οι νεοι ανθρωποι να φευγουν απο εκει για διαφορους λογους.

- τα ποσοστα ανεργιας, υπαρχουν πολλες πολεις που εχουν πιο πολυ ανεργια απο οποιαδηποτε ελληνικη πολη, ειναι γεματες ανεργους.

- τα εκλογικα στοιχεια, στη θεσσαλονικη πχ. πηρε 5% το ακροδεξιο κομμα και μας φαινοταν πολυ, στη βορ. Ευρωπη υπαρχουν πολεις με χαλαρα 20 - 25 % ακροδεξιους ψηφοφορους.

- στοιχεια πολυπολιτισμικότητας, ποσους ξενους εχει και απο που ειναι, αν ειναι πχ. γεματο με ασιατες και ρωσους απλα μην πατε.

- ιστορικα στοιχεια, τα συνορα της Ευρωπης ειναι νεα, πχ. η Γερμανια ενωθηκε το '89 αλλος κοσμος απο την μια και απο την αλλη μερια.

- εγκληματικοτητα, αυτοκτονιες, κτλ.

Ειναι ευκολο τα περισσοτερα υπαρχουν στη wiki,

αντε και καλη ψυχη :P

Απαξιώνεις μια χώρα που σε δέχτηκε, σε μόρφωσε, διαμόρφωσε ένα κομμάτι αυτού που είσαι.
αυτο ειναι εντελως κακομοιρη νοοτροπια, αυτος που οφελειτε κυριως απο την παρουσια σου καπου ειναι η καθε πολη και μετα εσυ.

καζαντζιδης rules

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...