Προς το περιεχόμενο

Δουλειές στην Ελλάδα

Hellaslover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Για εμένα φταίει η ύφεση που έχει η βρετανική οικονομία. Αν δεν έχεις λεφτά το πρώτο που κόβεις είναι η διασκέδαση. Όσο για τις μπυραρέις που κλείσανε, περιμένω παραπομπές από τον bliss.

Για σενα... Για σενα, οι αγγλοι δεν επαιρναν ψυχοφαρμακα επισης. ;)

Για σενα, οι pubs δεν εκλεισαν αλλα εβγαλαν και κερδος απο το πανω. :whistle:

Και το ban στο καπνισμα βοηθησε κιολας στην ανθιση αυτη... (καραέλεος δηλαδη...)

Δηλαδη εσυ θα λες οτι σου κοβει... κι εγω θα ψαχνω για σενα.

Ας παμε αλλη μια φορα λοιπον, ελπιζω τελευταια, γιατι αρχιζεις και κουραζεις... :-(

The British Beer and Pub Association: 1,409 pubs closed during 2007

The British Beer and Pub Association: 216 in 2006

The British Beer and Pub Association: 102 in 2005

Υπολογισε το ποσοστο αυξησης των λουκετων και πες μας -οχι κατα την αποψη σου- αλλα με στοιχεια, ποιος αλλος κλαδος στην Αγγλια ειχε τετοια πτωση (ουσιαστικα εντος 6 μηνων μαλιστα). Σου βαζω δυσκολα, το ξερω... :o

Τιτλοι για να ψαξεις μονος σου (ειπαμε οχι πουρεδες, αλλιως δε θα μαθεις ποτε)

Παμε παλι λοιπον!

* Thousands of pubs to close due to smoking ban

* Pub closures accelerate towards 30 per week

Pub closures at this rate are threatening an important hub of our social fabric and community history.

* 6,000 pubs face closure due to UK smoking ban

* Another pub chain falls victim to the ban on smoking

* The ban is so unpopular with landlords that 35% say it will change the way they vote at the next General Election

* Pubs blame smoking ban for crisis

* 7% of Northern Ireland's pubs and bars had gone out of business since the ban and and another 8% to close next year

* Rural pubs will suffer from smoking ban

* Γηρυόνης: Για εμένα φταίει η ύφεση...

aee4ad1cd8.jpg

Δημοσ.
....

Κοιτα επειδη το thread εχει παει εκτος θεματος, ισως να μην καταλαβες οτι δεν κανουμε συγκριση αν ειναι καλυτερα στην αγγλια ή στην ελλαδα να δουλευεις. Δεν ξερω ποσα χρονια εχεις δουλεψει στην αγγλια αν εχεις δικο σου σπιτι εκει, εξοφλημενο κιολας, οποτε να ξερεις καλυτερα, ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι οικονομικες απολαβες ειναι καλυτερες και το δημοσιο λειτουργει καλυτερα επισης. (οχι τα δημοσια νοσοκομεια τους παντως)

Το θεμα που τεθηκε ειναι αν οι αγγλοι παρα την οικονομικη τους καλη κατασταση, απολαμβανουν τη ζωη τους.

Απο την πολυετη σου εμπειρια εκει λοιπον, εχεις να πεις κατι βαση αυτου? Γιατι αυτο συζηταμε και δε βγαζουμε το αχτι μας για την ελλαδα.

Δημοσ.
Για σενα... Για σενα, οι αγγλοι δεν επαιρναν ψυχοφαρμακα επισης. ;)

Πότε το είπα αυτό; Το μόνο που είπα είναι ότι κανείς από αυτούς που συναναστρέφομαι δεν παίρνουνε ψυχοφάρμακα. Άλλο ένα red herring.

Για σενα, οι pubs δεν εκλεισαν αλλα εβγαλαν και κερδος απο το πανω. :whistle:

Σου έχω παραθέσει τους σχετικούς συνδέσμους.

Και το ban στο καπνισμα βοηθησε κιολας στην ανθιση αυτη... (καραέλεος δηλαδη...)

Δηλαδη εσυ θα λες οτι σου κοβει... κι εγω θα ψαχνω για σενα.

Ας παμε αλλη μια φορα λοιπον, ελπιζω τελευταια, γιατι αρχιζεις και κουραζεις... :-(

The British Beer and Pub Association: 1,409 pubs closed during 2007

The British Beer and Pub Association: 216 in 2006

The British Beer and Pub Association: 102 in 2005

Υπολογισε το ποσοστο αυξησης των λουκετων και πες μας -οχι κατα την αποψη σου- αλλα με στοιχεια, ποιος αλλος κλαδος στην Αγγλια ειχε τετοια πτωση (ουσιαστικα εντος 6 μηνων μαλιστα). Σου βαζω δυσκολα, το ξερω... :o

Τιτλοι για να ψαξεις μονος σου (ειπαμε οχι πουρεδες, αλλιως δε θα μαθεις ποτε)

Παμε παλι λοιπον!

* Thousands of pubs to close due to smoking ban

* Pub closures accelerate towards 30 per week

Pub closures at this rate are threatening an important hub of our social fabric and community history.

* 6,000 pubs face closure due to UK smoking ban

* Another pub chain falls victim to the ban on smoking

* The ban is so unpopular with landlords that 35% say it will change the way they vote at the next General Election

* Pubs blame smoking ban for crisis

* 7% of Northern Ireland's pubs and bars had gone out of business since the ban and and another 8% to close next year

* Rural pubs will suffer from smoking ban

* Γηρυόνης: Για εμένα φταίει η ύφεση...

aee4ad1cd8.jpg

Δηλαδη εσυ θα λες ο,τι σου κοβει... κι εγω θα ψαχνω για σενα.

“Britainʼs pubs are grappling with spiralling costs, sinking sales, fragile consumer confidence and the impact of the smoking ban.

(από το The British Beer and Pub Association: 1,409 pubs closed during 2007 και Pub closures accelerate towards 30 per week και Pub closures at this rate are threatening an... όλα αυτά συνδέονται με τις ίδιες δηλώσεις)

spiralling costs, sinking fares, fragile consumer confidence και smoking ban λένε όχι μόνο smoking ban.

(καραέλεος δηλαδη...)

Το Rural pubs will suffer from smoking ban είναι estimations πρωτού αρχίσει η απαγόρευση. Υπάρχουνε πολλοί άλλοι σύνδεσμοι που λέγανε ότι η απαγόρευση δε θα επηρεάσει τις μπυραρίες, όπως π.χ. το Smoking ban will not affect pub business.

Τα επιχειρήματα σου, δυστυχώς, κάνουνε νερά αγαπητέ (ειπαμε οχι πουρεδες, αλλιως δε θα μαθεις ποτε), τόσο στο περί κατάθλιψης, όσο και στο περί πόσο καλά περνάνε οι Βρετανοί. Και επειδή έχω κουραστεί (και εσύ πιστεύω), αφήνω τους άλλους να κρίνουνε ποιός έχει δίκαιο και ποιος άδικο.

Δημοσ.
ε, αμα ειναι τοσο σκατα γιατι δεν φευγεις να πας στα διαμαντια να μη χαλιεσαι κιολας;

Ίσως για τον ίδιο λόγο που και αυτοί που είναι στο εξωτερικό (και θεωρούνε την Ελλάδα καλύτερη) δεν μετακομίζουνε στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Αν και είπα πιο πριν σχετικά με τις pubs , οτι μάλλον δεν είναι άξιο αναφοράς το γεγονός οτι κλείνουν με αυξημένη συχνότητα , σχετικά με την ουσία της συζήτησης, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πως αυτό αποδεικνύει το οτι οι βρετανοί έχουν πάρει την κάτω βόλτα στην καθημερινή τους ζωή. Πάντα, από όσο θυμάμαι , καλλιεργείται και αναπαράγεται αυτή η άποψη οτι οι κωλοάγγλοι αυτό , οι κωλοάγγλοι εκείνο και το γνωστό τροπάριο την ίδια στιγμή που οι ίδιοι οι επικριτές τους σπουδάζουν στην χώρα τους ή μεταναστεύουν εκεί, και περνάνε μερικά ή πολύ περισσότερα χρόνια . Μάλιστα όταν γυρίζουν πίσω στην Ελλαδάρα τους, βγάζουν όλη την χολή τους . Πολλά άλλα μαζί συνηγορούν στην δική μου σκέψη, για όλη αυτήν την αντίφαση που διακρίνει τους Έλληνες (πρωτίστως).

Για μένα , μέχρι να με πείσει κάποιος για κάτι το διαφορετικό, η αντίφαση αυτή ξεκινάει απο την ίδια την νοοτροπία του νεοέλληνα , για τον οποίο , εν ολίγοις, ο,τι είναι διαφορετικό απο αυτόν είναι ταυτόχρονα και κατακριτέο.

Ηθελα να ήξερα , αφού οι Έλληνες ΔΕΝ γουστάρουν την Αγγλία ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΈΠΤΟΝΤΑΙ , ΓΙΑΤΙ ΜΈΝΟΥΝ ΕΚΕΙ , ΓΙΑΤΙ ....ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΉΝ ... :P

παντως το να πεσεις στη λουπα που θα λεει ελα μωρε καλα ειναι ή δεν ειναι και τοσο ασχημα ειναι χειροτερο απο το να λες τα πραματα ως εχουν. Γιατι στη δευτερη περιπτωση εχεις μεγαλυτερο κινητρο να βελτιώσεις τη ζωη σου.

Η δεύτερη περίπτωση Pablo_Hasan , δηλαδή το να βρίσκεσαι μεσα σε μια κοινωνική ομάδα η οποία αναπαράγει χαμηλές προσδοκίες για την εξέλιξή της , αποτελεί αδιέξοδο ενώ καθορίζονται ανάλογα οι πράξεις και κατ' επεκταση οι ζωές των μελών της - αυτό συμβαίνει ΚΑΙ στην Ελλάδα. Το να πάρεις την απόφαση , μέσα σε τέτοιες συνθήκες, να σηκωθείς να φύγεις έξω απο τα πλαίσια της ομάδας αυτής (πχ να πας εξωτερικό) σημαίνει οτι παίρνεις δραστικά μέτρα για την ζωή σου , η οποία θες να αποτελεί τμήμα ενός όλου και όχι να ζήσεις μόνο για την πάρτη σου και να βελτιώνεσαι σε βάρος των άλλων. Γιατί στην ουσία , προς το παρόν , αυτό γίνεται στην Ελλάδα σε πολύ μεγάλο βαθμό, τόσο ώστε να μην υπάρχουν ισορροπίες.

Δημοσ.

ωχ, βγηκε ο Ζουραρις απο μεσα σου

Ηθελα να ήξερα , αφού οι Έλληνες ΔΕΝ γουστάρουν την Αγγλία ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΈΠΤΟΝΤΑΙ , ΓΙΑΤΙ ΜΈΝΟΥΝ ΕΚΕΙ , ΓΙΑΤΙ ....ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΉΝ ...

γιατι πριν πανε δεν ηξεραν τι θα συναντησουν, δεν μπορεις να το φανταστεις αν δεν το εχεις ζησει. Η β. Ευρωπη εχει χαλαρα τους πιο αφιλοξενους και κρυους ανθρωπους που υπαρχουν, ανθρωποι που εδω κρυβονται στις σκιες οταν στην Ελλαδα βγαινει ο ηλιος εκει ειναι παντου. ;)
Δημοσ.
ωχ, βγηκε ο Ζουραρις απο μεσα σου

γιατι πριν πανε δεν ηξεραν τι θα συναντησουν, δεν μπορεις να το φανταστεις αν δεν το εχεις ζησει. Η β. Ευρωπη εχει χαλαρα τους πιο αφιλοξενους και κρυους ανθρωπους που υπαρχουν, ανθρωποι που εδω κρυβονται στις σκιες οταν στην Ελλαδα βγαινει ο ηλιος εκει ειναι παντου. ;)

Και αφού πάνε εκεί και καταλαβαίνουνε τί θα συναντήσουνε γιατί δε γυρίζουνε πίσω; Εγώ θυμάμαι από τον εαυτό ότι μέχρι τα Χριστούγεννα (από Σεπτέμβριο που είχα πάει) είχα καταλάβει τι λαός έιναι οι Άγγλοι.

Δηλαδή μου λες ότι προτιμούνε να χάσουνε τρία έτη από τη ζωή τους (για το πτυχίο) και να μείουνε Αγγλία παρά τρεις μήνες (μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποιούνε τι παίζει) με το να γυρίσουνε πίσω. Παράλογο μου ακούγεται.

Δημοσ.

ε τωρα μην κανεις τον χαζο, αναγκαζονται να το καταπιεσουν, μεχρι να τελειωσουν. Παντως δεν ειναι και λιγοι αυτοι που φευγουν στο χρονο απανω.

(και υπαρχουν και μερικοι που δεν τους νοιαζει, αλλα πιστευω οτι ειναι σχετικα λιγοι.)

Δημοσ.
γιατι πριν πανε δεν ηξεραν τι θα συναντησουν

Δεν κατάλαβα , δηλαδή προτιμούν τα πανεπιστημιά τους για ποιον ακριβώς λόγο ; (αν μιλήσουμε για τους φοιτητές) επειδή είναι της μόδας; Αυτό πόσο χειρότερους μας κάνει , ή με πόση ακόμα ηλιθιότητα επιβαρυνόμαστε;

Δηλαδή θες να μου πεις οτι αποφασίζει κάποιος να πάει στην Αγγλία να σπουδάσει στα ΤΥΦΛΑ , ε , οκ λογικό είναι να συμπεριφέρεται έτσι.

Για τους υπόλοιπους μετανάστες που απο αναγκη μπορεί να βρεθούν κάπου , το έχω πει , είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα.

Η β. Ευρωπη εχει χαλαρα τους πιο αφιλοξενους και κρυους ανθρωπους που υπαρχουν, ανθρωποι που εδω κρυβονται στις σκιες οταν στην Ελλαδα βγαινει ο ηλιος εκει ειναι παντου. ;)
Αυτό το λες εσύ , είναι δηλαδή ένα περιβάλλον που δεν σου ταιριάζει και δεν θα μπορούσες να ζήσεις εκεί. Θα ήταν λοιπον πολύ έξυπνο εκ μέρους σου , να μην πας ξανά στην Β.Ευρώπη , είτε για διακοπές , είτε για δουλειές, είτε για να ζήσεις μόνιμα εκεί, ξέρω γω....
Δημοσ.

Αν δεν με αφορούσε το θέμα (δεν ξέρω απο που το συμπέρανες αυτό) απλά δεν θα ασχολιόμουνα καθόλου με το thread.

Σε κάθε περίπτωση , ποια κριτήρια θέτεις εσύ , για να ασχοληθεί κάποιος με αυτό το θέμα.

Δημοσ.
Σωστό κι αυτό. Με δεδομένο ότι είμαστε στην Ε.Ε, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.

Διότι έκανα τη μαλακία να μην κάτσω με part time δουλειά, μέχρι να βρω καλύτερη. Το μετάνοιωσα. Τώρα όπως είναι τα πράγματα δεν μπορώ να φύγω αλλά στο μέλλον σίγουρα θα την κάνω, ίσως προς γερμανία μεριά!!

Δημοσ.
Κοιτα επειδη το thread εχει παει εκτος θεματος, ισως να μην καταλαβες οτι δεν κανουμε συγκριση αν ειναι καλυτερα στην αγγλια ή στην ελλαδα να δουλευεις. Δεν ξερω ποσα χρονια εχεις δουλεψει στην αγγλια αν εχεις δικο σου σπιτι εκει, εξοφλημενο κιολας, οποτε να ξερεις καλυτερα, ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι οικονομικες απολαβες ειναι καλυτερες και το δημοσιο λειτουργει καλυτερα επισης. (οχι τα δημοσια νοσοκομεια τους παντως)

Το θεμα που τεθηκε ειναι αν οι αγγλοι παρα την οικονομικη τους καλη κατασταση, απολαμβανουν τη ζωη τους.

Απο την πολυετη σου εμπειρια εκει λοιπον, εχεις να πεις κατι βαση αυτου? Γιατι αυτο συζηταμε και δε βγαζουμε το αχτι μας για την ελλαδα.

Κάθε άνθρωπος διασκεδάζει σύμφωνα με τα δικά του στάνταρ. Η νέα γεννιά των άγγλων τα σπάνε πιο πολύ από τους έλληνες, όπως και πηδάνε και πιο πολύ από τους έλληνες. Επίσης επειδή ταμπαράκια ανοίγουν νωρίτερα στην αγγλία, πας άνετα και καθημερινές, τα σπας, πίνεις και 1 το πρωί είσαι στο κρεβάτι για δουλειά την άλλη μέρα. Όσο για τις γκόμενες δε συζητάω, κάνεις παιχνίδι πιο εύκολα αφού δεν υπάρχουν τόσες πολλές ψιλομύτες και μάλιστα μπορείς να μιλήσεις ή να χορέψεις με κάποια χωρίς να υπάρχει στην ατμόσφαιρα το ελληνικό "με κοίταξες, με γουστάρεις".

Δηλαδή στο θέμα του κλαμπ, παμπ κ.τ.λ. δεν υπάρχει σύγκριση, ο άγγλος περνάει καλύτερα. Διότι θα χορέψεις και θα κάνεις χαβαλέ. Θα δεις και ακρότητες βέβαια αλλά εκεί οι πορτιέριδες είναι γύρω γύρω στο κλαμπ, και όποιο αγγλάκι κάνει μαλακία , τον έχουν πετάξει έξω από τα μαλλιά, κυριολεκτικά. Δεν υπάρχει ο μαλακοπορτιέρης του κόλου που υπάρχει στην ελλάδα, που θέλει και 10 ευρώ για να παρρκάρεις το αμάξι σου σε πάρκινγ που δεν ανοίκει καν στο κλαμπ!!

Αυτό που δεν έχει η αγγλία είναι το να πείνεις καφέ στον ήλιο. ΚΑι το έχω δει και σε άλλους λαούς, που μου λένε ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί κάποιος να κάθεται σε μια καρέκλα, απλά για να πιει καφέ, όταν μπορεί να πάει μια εκδρομή ή να κάνει κάτι πιο δημιουργικό. Δηλαδη το ότι κάποιος λαός δεν κάνει κάτι που κάνουμε εμείς,δε σημαίνει ότι δε διασκεδάζει κάνοντας κάτι άλλο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...