Προς το περιεχόμενο

Δουλειές στην Ελλάδα

Hellaslover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αυτη ειναι μια πολυ καλη παγιδα που ισως δεν αμεσα ορατη στην αρχη.

Αυτος που εχει φαει καμποσα χρονια εξω εχει "δεθει" με διαφορους τροπους. Δανειο θες, γυναικα παιδια σχολεια κλπ. Δεν ειναι τοσο απλο.

Επισης εμπειρια και περιπετεια ειναι τα ταξιδια, ο τουρισμος ακομα και οι σπουδες. Το να δουλευεις εκει σε μονιμη βαση ειναι αλλη ιστορια.

Αλλιως αισθανεσαι μετα απο 2-3 χρονια και αλλιως μετα απο 15-20 χρονια.

Το μη χείρον βέλτιστο. Καλύτερα περνάνε στο εξωτερικό, διότι αν γυρίσουνε πίσω θα περνάνε χειρότερα. Και από τα δύο κακά προτιμούνε το λιγότερο κακό.

-- Επεξεργασία

Μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι απαντάω μόνος μου σε μαζεμένα μηνύματα. Ελπίζω να μην κούρασα κανέναν.

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εδω ο αλλος σκαναρε το μισθολογιο του, δεν το ειδες; λες να το εχει ριξει στις κοκες και να μην του φτανουν. Γνωρισα αρκετους Ελληνες που δουλευαν χρονια και την παλευαν δεν την παλευαν καθε μηνα. Και να αξιζε αυτο να πω ενταξει, για εμενα δεν αξιζει μια.

Δημοσ.
ΚΑι γιατί είσαι ακόμα εκεί;

Για τον απλό λόγο.Έχω μόνιμο συμβόλαιο και πληρώνει καλούτσικα.Νοικιάζω σχεδόν καινούργιο σπίτι με τιμές γερμανίας "τζάμπα".Ποιος ο λόγος να ρισκάρω κάτι σταθερό για κάτι άγνωστο;

Δεύτερο έχω ξένη γυναίκα,άρα δεν είμαι μόνος μου στις αποφάσεις.

:-)

Δημοσ.
εδω ο αλλος σκαναρε το μισθολογιο του, δεν το ειδες; λες να το εχει ριξει στις κοκες και να μην του φτανουν. Γνωρισα αρκετους Ελληνες που δουλευαν χρονια και την παλευαν δεν την παλευαν καθε μηνα. Και να αξιζε αυτο να πω ενταξει, για εμενα δεν αξιζει μια.

Το είδα. Επαναλαμβάνω όμως, αν παίρνεις 2 και ξοδεύεις 3 τότε λογικό είναι να μη σου φτάνουνε. Και για να ξοδεύεις 3 μάλλον κάνεις καλή ζωή. Τώρα το αν αξίζει, αυτό θα το κρίνει αυτός που το ζει, όχι εμείς.

Δημοσ.
Για τον απλό λόγο.Έχω μόνιμο συμβόλαιο και πληρώνει καλούτσικα.Νοικιάζω σχεδόν καινούργιο σπίτι με τιμές γερμανίας "τζάμπα".Ποιος ο λόγος να ρισκάρω κάτι σταθερό για κάτι άγνωστο;

Δεύτερο έχω ξένη γυναίκα,άρα δεν είμαι μόνος μου στις αποφάσεις.

:-)

Εκεί θέλω να καταλήξω κι εγώ. Ότι (κατά πάσα πιθανότητα) θα έχεις να χάσεις περισσότερα παρά να κερδίσεις αν πας Ελλάδα, οπότε εκεί που είσαι περνάς καλύτερα με τη λογική του "το μη χείρον, βέλτιστο".

Δημοσ.

αυτη ειναι η παγιδα που ανεφερε ο bliss παραπανω, αν και δεν σου αρεσει το μερος δημιουργεις δεσμους χωρις να το θες. Απο εκει που ελεγες παω και αν δεν μου αρεσει φευγω μετα απο λιγα χρονια εχεις δουλειες, σπιτια, υποχρεωσεις που τελικα αποφασιζουν αλλοι για εσενα.

Δημοσ.
....κι εγώ Αγγλία ζω και κανένας από αυτούς που συγχρωτίζομαι δεν παίρνει αντικαταθλιπτικά. Ο φίλος σου μπορεί να παίρνει, αλλά το πιθανότερο είναι να έπαιρνε ακόμα και αν ήτανε στην Ελλάδα. Σε πληροφορώ ότι και οι Άγγλοι μια χαρά ζωή κάνουνε.

Το πιθανότερο ειναι αυτοι που συγχρωτίζεσαι να τα παιρνουν σαν Μ&Μς και δεν το ξερεις...

(An out-of-my-ass.umption also) nooo0tq9.gif

Οι Αγγλοι εχουν απο τα μεγαλυτερα ποσοστα καταθλιψης. Πανω απο 10% λαμβανουν επισημως φαρμακευτικη αγωγη ενω αγνωστος ο αριθμος που βρισκει λυση εκτος NHS, αυτοι που το ριχνουν στο αλκοολ και στα ηπια ψυχοτροπα. Κι αυτα ειναι στοιχεια που αφορουν Αγγλους και οχι ειδικα τους μεταναστες. Ειναι στοιχεια που αφορουν το peak του οικονομικου boom της Βρετανιας μεχρι το 2003 και οχι τη σημερινη κατασταση.

Μιλαμε για πανω απο 7.000.000 ατομα που χαπακωνονται επισημως. Τις προαλλες ελεγαν στις ειδησεις του BBC οτι μορφη επιδημιας παιρνει η χορηγηση αντικαταθλιπτικων με συνταγη, -->σε μαθητες!

Κατα τ'άλλα με πληροφορεις οτι μια χαρα ζωη κανουνε ....whatever

Καλα.. ετσι ξερει κι αυτος που αναφερω εγω...

Οι μπυραρίες και τα κλαμπ είναι γεμάτα κάθε μέρα... (ειδικά από τότε που απαγορεύθηκε το κάπνισμα)

Jack-Pot!

Tο 2005 εκλεισαν 102 pubs σε ολη τη Βρετανια.

Tο 2006 εκλεισαν 216 pubs σε ολη τη Βρετανια.

Tο 2007 εκλεισαν 1.409 pubs σε ολη τη Βρετανια και οι περισσοτερες προς το τελος του ετους. (Υπενθυμιζω οτι ban εγινε 1 Ιουλιου 2007). Οι ρυθμοι ως τωρα δειχνουν ακομα μεγαλυτερη ταση. Αυτα προσφατως, απο BBC news. Η αιτια ειναι προφανης.

Δε θελω να φυγω απο το θεμα και να το παμε στο καπνισμα. Το αναφερω μονο για να σου δειξω ποσο λανθασμενη αντιληψη εχεις για το τι γινεται γυρω σου και ποσο λαθος συμπερασματα βγαζεις. Και στην Ελλαδα υπαρχει κοσμος που ζει στον δικο του κοσμο και δεν το απασχολει ουτε η ακριβεια, ουτε η σαπιλα σε ολα τα επιπεδα.

Μακάριοι... πραγματικα. okqh1.gif

Το θέμα είναι ότι ο κάθε λαός έχει τη νοοτροπία του. Για να αισθανθείς μέλος αυτού του λαού, του κοινωνικού περιβάλλοντος, πρέπει να σκεφτείς και να γίνεις όπως αυτοί. Αυτό δεν λέγεται αλλοίωση ταυτότητος· προσαρμογή λέγεται.

Αυτο λεγεται αισχος!

Το να γινεις πουρες γιατι αναγκαστικες, παει στο διαολο... Το να σ'αρεσει ομως κιολας και να το επικροτεις παει πολυ.

Μηπως ν'αλλαξουμε και τα επιθετα μας για καλυτερη "προσαρμογη"?

Ηταν trendy κι αυτο καποτε, αλλα οταν οι ενσωματωμενοι 2ης γενιας τους ενσωματωσαν τις βομβες, αναθεωρησαν.

Ή εστω αρχιζουν.

Δημοσ.

παιδια τζαμπα το κουραζετε το θεμα. η ζωη για τους ελληνες στο εξωτερικο ειναι χαλια γιατι απλουστατα ζωη σαν στην ελλαδα δεν υπαρχει αλλου. φυσικα δε λεω για το οικονομικο που σχεδον παντου ειναι καλυτερα αλλα ο τροπος που ζουμε, ο τροπος που διασκεδαζουμε κτλ δεν υπαρχει αλλου...οσο και να προσαρμοστεις παντα θα αισθανεσαι left out και θα σου λειπει η ελλαδα. ξερω γεροντακια ελληνες που ζησανε ολη τους τη ζωη στην αμερικh και παλι τους λειπει η ζωη τις ελλαδας τα μεζεδακια, τα μπουζουκια, οι παρεες κτλ οι νεοι που φευγουν στο εξωτερικο ισως να τους αρεσει στην αρχη οπως μου αρεσε και μενα, εγω δε μπορουσα να περιμενω την ωρα να ερθω αμερικι να βλεπω nba να παω hollywood, χαβαι κτλ αλλα μετα απο λιγο καιρο δε σου κανει εντυπωση τιποτα. οι φιλοι ειναι το μονο που δε βαριεσαι και πραγματικους φιλους κανεις μονο στην ελλαδα. κανεις δεν εφυγε στο εξωτερικο και να γυρισε ελλαδα και να του λειπει κατι απο τη ξενιτια, μονο τα λεφτα.

Δημοσ.
Το θέμα είναι ότι ο κάθε λαός έχει τη νοοτροπία του. Για να αισθανθείς μέλος αυτού του λαού, του κοινωνικού περιβάλλοντος, πρέπει να σκεφτείς και να γίνεις όπως αυτοί. Αυτό δεν λέγεται αλλοίωση ταυτότητος· προσαρμογή λέγεται.
κοιτα, αν υπαρχουν συνηθειες και καποια πραγματα στον τροπο ζωης τους που σου αρεσουν και θεωρεις οτι ειναι σωστα τοτε γιατι οχι να μην τα δεχθεις και εσυ. Οχι ομως να δεχθεις και τα αρνητικα τους στο ονομα της προσαρμογης, και αυτα ειναι που στην τελικη κανουν την διαφορα.

εμενα πχ. δεν με χαλαγε οπως οδηγουσαν, με χαλαγε ομως και δεν προκειτε να δεχθω τη διασκεδαση τους.

Δημοσ.

Στη μελβουρνη θα ναι οντως καλα με τοσους ελληνες, οπως και στην αστορια. οταν λες ειναι καλυτερα απο ελλαδα τι εννοεις; αν εβγαζες τα ιδια χρηματα στην ελλαδα δε νομιζω να ησουν αυστραλια...

Δημοσ.
ο θέμα είναι ότι ο κάθε λαός έχει τη νοοτροπία του. Για να αισθανθείς μέλος αυτού του λαού, του κοινωνικού περιβάλλοντος, πρέπει να σκεφτείς και να γίνεις όπως αυτοί. Αυτό δεν λέγεται αλλοίωση ταυτότητος· προσαρμογή λέγεται.
Βασικά να κάνω ένα σχόλιο σε αυτό. Δεν είναι αναγκη η προσαρμογή να σημαίνει και την πληρη αφομοιωση στο νέο περιβάλλον , αλλά την παράλληλη ενσωμάτωση. Μπορεί να μοιάζει ουτοπικό για τα ελληνικά δεδομένα , εχουμε δει πως απαξιώνουμε τους μετανάστες στην Ελλάδα , αλλά στο εξωτερικό το φαινόμενο πρέπει λογικά να είναι σαφώς μικρότερης κλίμακας.

Για μας τους Ελληνες , εννοιες όπως πολυπολιτισμικότητα και ανάδρομες σχέσεις μέσα απο διαφορετικές κουλτούρες είναι όνειρα θερινής νυκτός ακόμα. Προφανώς σε πιο πολιτισμένες χώρες της ευρώπης που χαρακτηρίζονται απο διαπολιτισμικότητα , Ολλανδία, Βέλγιο κτλ η ανάλογη προσαρμογή σημαίνει αναγνώριση της διαφορετικότητας. Και εντάξει πες οτι ένας μορφωμένος άνθρωπος αποφασίζει να πάει έξω να ζήσσει , αν στο πίσω μέρος του μυαλού του δεν έχει τα αμέσως παραπάνω που υποστηρίζω , τότε μπορεί και να αποτύχει αναφορικά με την ποιότητα ζωής του , ακόμα και αν ποσοτικά έχει καταφέρει πράγματα - να κάνει χρήματα ξέρω γω ...

Δημοσ.
Το πιθανότερο ειναι αυτοι που συγχρωτίζεσαι να τα παιρνουν σαν Μ&Μς και δεν το ξερεις...

(An out-of-my-ass.umption also) nooo0tq9.gif

Οι Αγγλοι εχουν απο τα μεγαλυτερα ποσοστα καταθλιψης. Πανω απο 10% λαμβανουν επισημως φαρμακευτικη αγωγη ενω αγνωστος ο αριθμος που βρισκει λυση εκτος NHS, αυτοι που το ριχνουν στο αλκοολ και στα ηπια ψυχοτροπα. Κι αυτα ειναι στοιχεια που αφορουν Αγγλους και οχι ειδικα τους μεταναστες. Ειναι στοιχεια που αφορουν το peak του οικονομικου boom της Βρετανιας μεχρι το 2003 και οχι τη σημερινη κατασταση.

Μιλαμε για πανω απο 7.000.000 ατομα που χαπακωνονται επισημως. Τις προαλλες ελεγαν στις ειδησεις του BBC οτι μορφη επιδημιας παιρνει η χορηγηση αντικαταθλιπτικων με συνταγη, -->σε μαθητες!

Εννοείς ότι υπάρχουνε 7.000.000 άτομα που είναι καταθλιπτικοί ή που έχουνε κάποιας μορφής προβλήματος; Αυτές τις στατιστικές πού τις βρήκες; Μπορείς να παραθέσεις επίκαιρες (από το 2007) για να δούμε όλοι του λόγου το αληθές;

Κατα τ'άλλα με πληροφορεις οτι μια χαρα ζωη κανουνε ....whatever

Καλα.. ετσι ξερει κι αυτος που αναφερω εγω...

...

Μακάριοι... πραγματικα. okqh1.gif

Αυτά είναι επιχειρήματα τώρα; Το να μου λεες ότι νομίζει ότι κάνει καλή ζωή είναι επιχείρημα; Αν είναι έτσι μπορώ να το αντιστρέψω κι εγώ και να σου πω ότι κι εσύ νομίζεις ότι κάνεις καλή ζωή. Όντως μακάριοι... ;)

Jack-Pot!

Tο 2005 εκλεισαν 100 pubs σε ολη τη Βρετανια.

Tο 2006 εκλεισαν 200 pubs σε ολη τη Βρετανια.

Tο 2007 εκλεισαν 1.420 pubs σε ολη τη Βρετανια και οι περισσοτερες προς το τελος του ετους. (Υπενθυμιζω οτι ban εγινε 1 Ιουλιου 2007). Οι ρυθμοι ως τωρα δειχνουν ακομα μεγαλυτερη ταση. Αυτα προσφατως, απο BBC news. Η αιτια ειναι προφανης.

Δε θελω να φυγω απο το θεμα και να το παμε στο καπνισμα. Το αναφερω μονο για να σου δειξω ποσο λανθασμενη αντιληψη εχεις για το τι γινεται γυρω σου και ποσο λαθος συμπερασματα βγαζεις. Και στην Ελλαδα υπαρχει κοσμος που ζει στον δικο του κοσμο και δεν το απασχολει ουτε η ακριβεια, ουτε η σαπιλα σε ολα τα επιπεδα.

Είπα εγώ ότι δεν έκλεισαν; Το θέμα είναι γιατί έκλεισαν. Δεν έκλεισαν λόγω απαγόρευσης του καπνίσματος (εντελώς το αντίθετο, η απαγόρευση έχει βοηθήσει τις μπυραρίες, και ιδιαίτερα αυτές που σερβίρουνε και φαγητό, να έχουνε περισσότερο κέρδος, δες για παράδειγμα εδώ, εδώ και εδώ), αλλά λόγω της γενικής ύφεσης που έχει επέλθει η βρετανική οικονομία από τον Σεπτέμβριο. Οι Βρετανοί γενικώς τα προσέχουνε αυτά τα πράγματα, αν ανεβεί κάτι έστω και 1 πένα προσπαθούνε να το αντισταθμίσουνε με κάτι άλλο. Το ότι κλείνουνε μπυραρίες είναι αποτέλεσμα στασιμοπληθωρισμού, και όχι της απαγόρευσης του καπνίσματος. Στην Ελλάδα βεβαίως αυτά δεν περνάνε, δεν πάνε να ανεβούνε όσο να 'ναι τα βασικά είδη, καρφί δεν του καίγεται του νεοέλληνα. Γι' αυτόν πληθωρισμός είναι το πόσο ανέβηκε το μπουκάλι στο Σφακιανάκη.

Αυτο λεγεται αισχος!

Το να γινεις πουρες γιατι αναγκαστικες, παει στο διαολο... Το να σ'αρεσει ομως κιολας και να το επικροτεις παει πολυ.

Μηπως ν'αλλαξουμε και τα επιθετα μας για καλυτερη "προσαρμογη"?

Ηταν trendy κι αυτο καποτε, αλλα οταν οι ενσωματωμενοι 2ης γενιας τους ενσωματωσαν τις βομβες, αναθεωρησαν.

Ή εστω αρχιζουν.

Και γιατί να μη σου αρέσε; Αν δηλαδή βλέπεις κάτι κακό στη χώρα σου, μεταναστεύεις για κάτι καλύτερο και αλλάζεις είναι κακό; Αυτή η ισοπέδωσή σου μου αρέσει όμως. Αν αλλάξεις και προσαρμοστείς γίνεσαι "πουρές". Καλό.

Δημοσ.
κοιτα, αν υπαρχουν συνηθειες και καποια πραγματα στον τροπο ζωης τους που σου αρεσουν και θεωρεις οτι ειναι σωστα τοτε γιατι οχι να μην τα δεχθεις και εσυ. Οχι ομως να δεχθεις και τα αρνητικα τους στο ονομα της προσαρμογης, και αυτα ειναι που στην τελικη κανουν την διαφορα.

εμενα πχ. δεν με χαλαγε οπως οδηγουσαν, με χαλαγε ομως και δεν προκειτε να δεχθω τη διασκεδαση τους.

Προσαρμογή είπα, δε μίλησα για "αγγλικο/γαλικο/ισπανο/κλπ/ποίηση", δεν είπα να αλλάξεις τελείως αλλά να προσαρμοστείς στη χώρα που επέλεξες να ζήσεις. Δεν μπορείς π.χ. επειδή έβγαινες στο Μπουρνάζι (λέμε τώρα) με το κάμπριο το αυτοκίνητο και τη μουσική στο τέρμα να κάνεις τα ίδια κι εδώ γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα σου κόψουνε τον κώλο.

Όσο για τη διασκέδαση, εξαρτάται το πως το βλέπει ο καθένας. Βρετανοί φίλοι μου που έχουνε έλθει Ελλάδα δεν μπορούνε να καταλάβουνε π.χ. γιατί καθόμαστε σε μία κατεφέτερια δύο και τρεις ώρες με έναν καφέ, ή γιατί βγαίνουμε σε ένα club και δε χορεύουμε παρά πίνουμε ένα ποτό και φαινόμαστε cool. Είναι θέμα νοοτροπίας. Δε σου λέω ότι η διασκέδαση στη Μ.Β. είναι καλύτερη, διαφορετική ναι, καλύτερη όχι, αλλά έχει και εδώ τα καλά του, αρκεί να είσαι ανοιχτόμυαλος και να μπορείς να τα δεις. Αν όμως για εσένα διασκέδαση είναι μπουζούκια, clubs της παραλιακής και καφέδες στο Θησείο, τότε να είσαι σίγουρος ότι η Βόρεια Ευρώπη δεν είναι για εσένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...