Προς το περιεχόμενο

Δουλειές στην Ελλάδα

Hellaslover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αυτό που μειώνεται στη Γερμανία είναι οι μόνιμες θέσεις
Οι μονιμες θεσεις σε λιγα χρονια δεν θα υπαρχουν. Υπαρχουν κρατιδια που εχουν πανω απο 10 χρονια να παρουν μονιμους δασκαλους, καθηγητες στα σχολεια τους.

Ωστόσο, προτιμώ να μείνω εδώ άνεργος, παρά στην Ελλάδα.
οι ανεργοι ισως ειναι οι πιο προνομιουχοι, τους πληρωνουν ολα τα βασικα εξοδα και εχουν και νομικη ασυλεια για χρεη, κτλ. Αμα κανουν και κανενα παιδι τσιμπανε και τα επιδοματα γονεων και οταν το παιδι παει 6 μπορουν να παιρνουν socialhilfe για το παιδι.

Γιαυτο βλεπεις ολους τους ανεργους με τα καροτσακια...

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αυτό που μειώνεται στη Γερμανία είναι οι μόνιμες θέσεις.

Και οι Γερμανοι επισης.

Birth rate: 8.3 births/1,000 population (2007 est.)

Death rate: 10.1 deaths/1,000 population (2007 est.)

Population growth rate: -0.12% (2007 est.)

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Germany

Ενδεικτικα οι επισης ευποροι Αμερικανοι... κουνελια...

Birth rate: 14.20 births/1,000 population (2007 est.)

Death rate: 8.30 deaths/1,000 population (2007 est.)

Δημοσ.

Ναι αλλά ο πληθυσμός της Γερμανίας αυξάνει και αν μαντεύεις σωστά, οι φόροι δεν έχουν υπηκοότητα. Το να δουλεύεις στη Γερμανία σήμερα, είναι άσχημο αν ήξερες την κατάσταση το 1988 ή ακόμα και το 1998, αλλά είναι ασύγκριτα καλύτερο από το να δουλεύεις στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα 2 με πανεπιστημιακούς τίτλους, προσφέρουν (με μέσο) 6μηνιαία σύμβαση με 1010ευρώ μεικτά, στη Γερμανία με τα ίδια προσόντα και το ίδιο περιεχόμενο εργασία για 3 χρόνια σύμβαση (μετά από αίτηση σε δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος), 2548 μεικτά, από τα οποία τα καθαρά είναι λίγο παραπάνω από 1500ευρώ+φοροεπιστροφές και ώρες εργασίας 08.00:16.00, με 0.5h διάλειμα.

Και σε περίπτωση απόλυσης/λήξης σύμβασης, διάφορα έμμεσα/άμεσα επιδόματα που φτάνουν τα 2/3 του μισθού.

Καπιταλιστική Γερμανία είναι ένας εργασιακός παράδεισος σε σχέση με την αγωνιστική Ελλάδα, δεν ξέρω όμως για πόσο...

Δημοσ.

Το θεμα μου θυμιζει ενα συγγενη μου που πηγε Αγγλια για σπουδες και φυσικα εμεινε εκει, με μισθο που στην Ελλαδα θα επαιρνε σε ενα 6μηνο. Τα οικονομικα του λοιπον ανθηρα αλλα κατα τ'αλλα τη βγαζει με αντικαταθλιπτικα και αλκοολ.

Ως ανθρωπος υποφερει, ως πορτοφολι ευημερει.

Το θεμα ειναι σε καμια 10αρια χρονια που θα εχει χασει το τρενο για πολλα πραγματα, αν θα αυτοφασκελωνεται ή αν θα καπνιζει αμεριμνος το πουρο του.

Δημοσ.

Επομένως αυτός δε ζει στην Αγγλία, μόνο εργάζεται...

Δεν του φταίει κανείς αν δεν έχει κοινωνική ζωή, παρέα, ενδιαφέροντα... Αυτός δημιούργησε αυτές τις καταστάσεις και πιστεύω πως τα ίδια θα έκανε κι αν ήταν αλλού.

Γενικά, δε συμβουλεύω κανέναν να φύγει από εκεί που είναι ευτυχισμένος για να πάει κάπου μόνο για να εργαστεί. Αλλά αυτό που κάνω στο προηγούμενο πόστ μου είναι να συγκρίνω τις συνθήκες εργασίας.

Δημοσ.
Δεν του φταίει κανείς αν δεν έχει κοινωνική ζωή, παρέα, ενδιαφέροντα... Αυτός δημιούργησε αυτές τις καταστάσεις και πιστεύω πως τα ίδια θα έκανε κι αν ήταν αλλού.
αυτός δημιούργησε την κοινωνική ζωή? όταν ξέρω γω στην πόλη που μένει από τις 6 δεν υπάρχει ούτε ψυχή στους δρόμους αυτός τι φταίει? εγώ θα έλεγα ότι προσαρμόστηκε στη ζωή εκεί.
Δημοσ.

Η προσαρμογή στον τρόπο ζωής μίας πόλης είναι τα "[...]αντικαταθλιπτικα και αλκοολ[...]", σοβαρολογούμε;;;

Γιατί να μην είναι οι παρέες; Τα συχνά bbq; Η συμμετοχή στην τοπική ποδοσφαιρίκή ομάδα (τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα κάθε κωλοχώρι έχει μία ομάδα που κάνει προπόνηση); Το σινεμά; Η συμμετοχή στην volkshochschule, για να μάθει από κηπουρική μέχρι κινέζικα και unix; Τα εστιατόρια (που σε σέβοναι ως πελάτη); Τα ταξίδια με φτηνά εισητήρια; Η συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα; Κάθε δήμος προσκαλεί μία φορά την εβδομάδα κάποιον ομιλητή για κάποιο φλέγον θέμα της επικαιρότητας και γίνονται συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης μετά!

Κάποιος που δεν ξέρει να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες που του δίνονται, το χρόνο και τέλος τα χρήματα του, μάλλον δεν αξίζει να έχει τίποτα από τα 3.

Για να καταλάβω δηλαδή, εσείς θεωρείτε πως ή Ελλάδα ή αντικαταθλιπτικά χάπια και αλκοόλ;;;

Δημοσ.

Το θεμα ειναι σε καμια 10αρια χρονια που θα εχει χασει το τρενο για πολλα πραγματα, αν θα αυτοφασκελωνεται ή αν θα καπνιζει αμεριμνος το πουρο του.

:shock::cry::cry:

@insomniak: κοίταξε να δεις..άνθρωποι είμαστε και όπως είμαστε δύσκολα αλλάζει για να προσαρμοστούμε σε νέο περιβάλλον. Οι έλληνες ως θερμοί και κοινωνικοί άνθρωποι δε γίνετε να περνάνε καλά σε χώρες όπως αγγλία και αμερική. Όσο για αυτό που λες να μη φύγει από 'κει που είναι ευτυχισμένος είναι δύσκολο. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες με τα προσωπικά μου αλλα θυμάμαι που κυριολεκτικά δεν είχα ψωμί να φάω και έκανα πίτες με αλεύρι στο τηγάνι...Ευτυχώς που υπάρχουν διέξοδοι για όσους δεν έχουν τσαμπουκά να πετύχουν στην ελλάδα, και δυστυχώς που μονο μακρυά από ελλάδα γίνετε αυτό.

Δημοσ.
Για να καταλάβω δηλαδή, εσείς θεωρείτε πως ή Ελλάδα ή αντικαταθλιπτικά χάπια και αλκοόλ;;;

Εγω θεωρω αρκετα φυσιολογικη την αντιδραση του, και λιγοτερο τη δικη σου παντως.

Ειχε μια εντονη κοινωνικη ζωη στην Ελλαδα, και εριξε μαυρη πετρα απο τα 17 του. Ειναι 30φευγα τωρα. Οι περισσοτεροι απο τους γνωστους του στο πανεπιστημιο γυρισαν πισω ενω αλλοι ειναι σε αλλες πολεις/χωρες. Πολυ δυσκολα κανεις νεους φιλους (με την εννοια της λεξης) απο μια ηλικια και μετα. Ακομα πιο δυσκολα, αν σε επιπεδο κουλτουρας ειστε η μερα με τη νυχτα. Λιγα κοινα θα βρεις με αγγλους, ινδους και πακις. Ασε που στο εργασιακο του περιβαλλον, κυριως με ινδους και αραβες συνανστρεφεται. Η μπυρα που θα πιει μαζι τους στην παμπ, ειναι μηχανικη ενεργεια αλλαγης παραστασεων και οχι απολαυση. Περασα απο αυτο το σταδιο κι εγω, εμεινα και μαζι του για ενα διαστημα [δεν υποθετω απλα].

Το χειροτερο ειναι οτι εισαι εξω απο τα νερα σου ΟΤΙ κι αν κανεις. Οσο και να προσπαθουσα, δεν μπορουσα να μη νιωθω ξενος μεταξυ ξενων. Οτι δεν μενω μονιμα εκει ειναι θεμα τυχης. Πηγαινοερχομαι ομως αναγκαστικα για διαφορους λογους. (και μαλλον ηταν η πιο εξυπνη αποφαση που πηρα).

Γνωρισα τυπους απο Μπαγκλαντες και Τανζανια, που νοσταλγουσαν το χωριο τους που ηταν ξυπολυτοι και τωρα ειχαν απο 3 αυτοκινητα ο καθενας. Αυτη ειναι η ψυχολογια του μεταναστη. Πρεπει να ειναι κανεις πολυ χοντροπετσος (με την καλη εννοια) για να πεισει τον εαυτο του οτι οντως περναει καλα και δεν του λειπει η χωρα του.

Το ακομα χειροτερο; Μετα απο ενα διαστημα, χανεις και κομματια της ελληνικης σου ταυτοτητας, και δεν εισαι ουτε και αγγλος βεβαια. Εισαι απλα ξενος μεταξυ ξενων.

Δημοσ.

το πας στο άλλο άκρο, δεν μίλησα για αντικαταθλιπτικά και αλκοόλ, αν και σε αυτές τις χώρες είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που έχουν τέτοια προβλήματα από ότι στην Ελλάδα.

Υπάρχουν κάποιες διέξοδοι αλλα αυτά είναι για να χρυσώνουν το χάπι. Στο VHS κανεις 4 χρονια για να φτάσεις στο πρώτο πτυχίο κάποιας γλώσσας, εγώ πήρα το πρώτο στα ισπανικά σε 6 μήνες...

οι κινηματογράφοι παίζουν ταινίες μονο στα γερμανικά και κυρίως blockbuster, τα αεροπορικά είναι φτηνά αλλα τα τρένα τους είναι πανάκριβα, Όσο για αυτές τις ομιλίες είναι συνήθως propaganda για την πόλη τους και την δουλειά του εκάστοτε δημαρχου.

τα εστιατόρια τους είναι χαλαρά τα χειρότερα που υπάρχουν, εσύ τι παίρνεις δηλαδή? κυρίως πιάτα με κρέατα και το έχω σιχαθεί λίγο (οι γερμανοί τρώνε σχεδόν κάθε μέρα κρέας) είχα πρόβλημα με τον θυροειδή λόγω της διατροφής εκεί

παρέες. Καμια σχέση όμως με τις παρέες όπως τις καταλαβαίνουμε στην ελλάδα.

πολλοί βρίσκουν καμια γκόμενα και εκεί φαίνεται η διαφορα που υπάρχει ανάμεσα σε εμάς και αυτούς σε θέματα σχέσης το βλέπουν σαν το καταφύγιο τους. Κάθονται στον καναπέ και βλέπουν μαζί τηλεόραση...

+1 @ bliss

Δημοσ.

Όταν εγκαταλείπεις τη χώρα σου (ότι το χώρο αλλά τον τόπο που ο πληθυσμός του έχει συγκεκριμένη νοοτροπία, συνήθειες παιδεία κλπ) και πας σε έναν άλλο τρόπο με διαφορετικά χαρακτηριστικά, είναι σίγουρο πως θα αλλάξουν κάποιες διαστάσεις της προσωπικότητας σου.

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετική περίπτωση, αλλά μου φαινέται αδιανόητο να μην εκμεταλλεύεσαι αυτά που σου προσφέρει μία κοινωνία που σε έχει υποδεχτεί.

Θα ρωτήσω κάτι χωρίς να θέλω να είμαι επιθετικός ή τίποτα τέτοιο.

Όταν πήγε στα 17 του Αγγλία, έκανε παρέα με Έλληνες συνέχεια; Άποψη μου: Τα greek communities, είναι ο πιο γρήγορος δρόμος προς το επαρχιοτισμό.

Οι συνθήκες με ανάγκασαν, να ξέρω στη Γερμανία μόνο 2 Έλληνες, και μετά από 5 χρόνια διαπιστώνω πως ήταν η ευλογία της τύχης μου αυτό. "Αναγκάστηκα" να συναναστρέφομαι ανθρώπους από όλο τον κόσμο, δεν έγινα με όλους φίλος (αυτό δε θα συνέβαινε ούτε στην Ελλάδα αν ζούσα) αλλά τουλάχιστον μπήκα στη διαδικασία να κατανοήσω διαφορετικούς λαούς, νοοτροπίες, συνήθειες, θρησκείες κλπ... Κάποια μου άρεσαν και τα υιοθέτησα κάποια όχι, το πιο απλό παράδειγμα τρώω wurst 2 φορές το χρόνο και πίνω μπύρα μόνο όταν είμαι σε bar, οι Γερμανοί ζουν από αυτά τα δύο...

Δεν είμαι απόλυτος σε αυτά που αναφέρω, νοσταλγία υπάρχει και για τους γονείς μου και τους λιγοστούς πια φίλους μου στην Ελλάδα και αν θες και για τον ήλιο και το μπλε της θάλασσας, αυτά όμως δεν είναι αρκετά να με κάνουν να γυρίσω στην Ελλάδα.

Δοκίμασα τη ζωή στο εξωτερικό και μου άρεσει, την προτιμώ από αυτήν στην Ελλάδα. Τίποτα δε μου χαρίστηκε και τίποτα δεν έκανα με βύσμα ή με κάποια εξωτερική βοήθεια, με σέβεται ο γείτονας μου και ο δρόμος δεν έχει σκουπίδια, το αφεντικό μου με καλεί στο σπίτι του και με αναγκάζει να δουλεύω 8 ώρες την ημέρα και να παίρνω άδεια 25 μέρες + αργίες το χρόνο για να είμαι παραγωγικός αυτές τις 8 ώρες με κάτι που με "γεμίζει", η κοινωνική μου ζωή με γεμίζει χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνω στην όποια παραλιακή με γυαλιστερό αυτοκίνητο και μπλουζάκι με λογότυπο ακριβής εταιρείας και διακοπές για 3 μέρες σε τρέντι νησί και όλα αυτά πληρωμέναμε δάνειο...

Δε νομίζω πως απαιτούνται περισσότερα για να είναι κάποιος ευτυχισμένος.

Δημοσ.

Σας υποσχέθηκα ότι θα σαρώσω κανα 2-3 αποκόματα λογαριασμών.

lohndu4.th.jpg

Τόσα παίρνω μέσο όρο.

+

Τέλος της χρονιάς δίνει χριστουγεννιάτικο και πριμ για να δικαιολογήσει τα τεράστια έσοδα που έχει.Πατενταρισμένο προιόν που πάει σε όλο τον κόσμο ακόμη και ελλάδα πουλάει.

+Καλοκαιρινό πριμ άδειας, Τζάμπα φαγητό,νερό,καφέδες,αναψυκτικά,τζάμπα ρουχισμό,παπούτσια,πλύσιμο ρούχων.Μόνο μεξικάνες δεν έχουμε.Τα πριμ και οι μισθοί υσχύουν μόνο για τους μόνιμους που έχουμε.

lohn2dh1.th.jpg

Για τον Helaslover που νομίζει είμαι άτυχος.Δεν είμαι φίλε μου

Άτυχοι είναι όμως όσους έπιασε ο καπιταλισμός,και η ενοίκιαση εργάτη.

Και είναι το μεγαλύτερο ποσοστό επαγγέλματων στην γερμανία.

lohn3de7.th.jpg

Μισθός της γυναίκας μου.Το έβλεπε και έκλαιγε από τα νεύρα της.

Αν νομίζετε ότι ακόμα υπερβάλω θα γράψω και άλλα.

Και για τον φίλο μου Steven.Ναι πάει η οικονομία καλά αλλά όχι για εμάς.Πήρανε το κινέζικο μοντέλο οι γερμανοί και ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

Οι ίδιοι μισθοί είναι και ακόμα για τα άτομα που δουλεύουν πωλητές στα γραφεία της εταιρίας που δουλεύω.Και αυτοί για να γίνουν πωλητές εκτός το σχολείο που θέλει,χρειάζεται και 3 χρονάκια πρακτική.Ζήσε Μ'αη να φας τριφύλι δηλαδή.

Οι παχυλοί μισθοί όντως παχυλοί ξεκινάνε από manazer και επάνω.Αυτοί όντως κάνουνε πολύ χοντρή κονόμα.Όποιος τα έχει τα @@ να το κάνει μεγεια του..

Hellaslover@ τα σέβη μου.Είμαι ανειδίκευτος εργάτης με 15 χρόνια υπηρεσίας

Δεν είχα σκοπό να περηφανευτώ ή τίποτα άλλο αλλά μόνο να δείξω ότι ακόμα και η γερμανία πέθανε για τον απλό κοσμάκη.

Δημοσ.

Ξένος μεταξύ ξένων μπορείς κάλλιστα να νιώσεις και ως εσωτερικός μετανάστης - έχει ξανασυζητηθεί παλιότερα αυτό.

Βασικός κανόνας για να έχεις μια καλή ζωή είναι να κάνεις (ως επάγγελμα) ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΜΙΖΕΙ + να υπάρχει συνεργατικό εργασιακό περιβάλλον.

Ολα τα άλλα παίδες είναι κάπως ασήμαντα ....

Δημοσ.

@insomniaK

το οτι περνεις 1500,- το μηνα και να το συγκρινεις με τον μισθο στην Ελλαδα δεν λεει τιποτα, ολοι ξερουν οτι τα βασικα εξοδα ειναι πολυ μεγαλυτερα. Στο τελος του μηνα τι υπολοιπο εχεις; Αν μετα απο 5 χρονια εκει αυριο εφευγες και κατεβαινες Ελλαδα, θα ειχες χρηματα να αγορασεις ενα διαμερισμα ή εστω ενα αμαξι;

Ξερω κοσμο που εκατσε 15 χρονια και οταν εφυγαν ειχαν οσα οταν πηγαν. Για μενα ετσι δεν αξιζει καν να πας, να δωσεις τη ζωη σου στα χιονια και τη νυχτα το χειμωνα και στον μουντο καιρο και τις βροχες το καλοκαιρι, να μην βρησκεις φρεσκα λαχανικα και φρουτα, ψαρια, να μην εχεις τους φιλους σου και ατομα που να μπορεις να ανοιξεις την καρδια σου οταν το χρειαζεσαι, να βλεπεις καθε μερα ολους αυτους τους ανθρωπους που δεν εχεις τιποτα κοινο και να μην εισαι και τιποτα για αυτους.

Δημοσ.

και στις άλλες χώρες υπάρχουν άνθρωποι

με τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανάγκες με τις δικές μας

γιατί να μην έχει κάποιον εκεί να μιλήσει; σίγουρα πιο δύσκολο λόγο γλώσσας, κουλτούρας κτλ αλλά όχι αδύνατο.

για το κόστος ζωής χωρίς να γνωρίζω προσωπικά, βλέπω κατά καιρούς συγκρίσεις πως σε πολλά είμαστε πιο ακριβοί

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...