Προς το περιεχόμενο

Δουλειές στην Ελλάδα

Hellaslover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όλα αυτά που λές είναι ο πραγματικός καθρέφτης της Ελλάδας, δείχνει έναν άνθρωπο που ζεί και εργάζεται στην Ελλάδα άρα το να μας λές οτι μένεις Γερμανία το παίρνω σάν πλάκα.

το Βερολινο δεν ειναι Γερμανια, πηγαινε λιγο παραεξω και θα δεις...

edit: σαν τουριστας δεν εχεις πραγματικη εικονα της ζωης, και ολοι οι ξενοι που ερχονται Ελλαδα το καλοκαιρι τα ιδια λενε...

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η γερμανία και η κάθε γερμανία ήταν κάποτε στα παλιά χρόνια.Τώρα ή γερμανία ή ελλάδα ή ότι άλλο θες τα ίδια σκατά είναι.Είσαι κεφάλαιο μετράς.Δεν είσαι, είσαι σκλαβάκι.Δούλεψε και μην μιλάς.

Μισθός στο εργοστάσιό μου που είμαι.Νέος ελεύθερος και ωραίος.950 περίπου.Παντρεμένος 1150 περίπου.Η γυναίκα μου έπιανε 620.Την διώξανε γιατί τους είπε ότι είχε 80% αναπηρία από σοβαρότατη εγχείρηση.Καμία βοήθεια έστω νομική από το κράτος. 0 βοήθεια.Και όχι μόνο αυτό,την καλούνε συνέχεια για τζάμπα σεμινάρια για να μην μπορεί βρει μαύρη εργασία.

Leiharbeiter (ενοικιαζόμενος υπάλληλος)------

Αρρώστησες;Λίγα τα ψωμιά σου στην εταιρία.

Δεν έκατσες υπερωρία;Τα ίδια.

Βγήκες άνεργος;Σιγά να μην σε πληρώνουμε.Υποχρεούσαι να κάνεις οτιδήποτε και για όσα λεφτά γουστάρουμε.Σε αντίθετη περίπτωση 3 μήνες χωρίς ταμείο ανεργίας.

Ένα παράδειγμα που για να δείτε τι γίνετε.

Κάποτε ήταν καλά είχες μόνιμο συμβόλαιο,καλά λεφτά.Τώρα έχουμε καπιταλισμό.Σε διώχνουμε λοιπόν θα βρούμε την άκρη.Πας ταμείο και σε στέλνει στην ίδια σου εργασία αλλά σαν νέος και ενοικιαζόμενος εργάτης και τα μισά λεφτά.Τι δεν πας;3 μήνες στέρηση επιδόματος.

Όποιος του αρέσει η γερμανία μπορεί να έρθει.Έχει πολλή δουλειά.Και για την εφορία για να κάνουμε καλούς δρόμους πρέπει κάποιος να τα ακουμπήσει.Έτσι φίλε αν τυχόν και είσαι ελεύθερος και μία στις χίλιες πάρεις ένα επίδομα αδείας π.χ.,θα ακουμπήσεις το 60% από αυτό που θα πάρεις για να κάνουμε έργα.Το υπόλοιπο θα στο πάρουμε με χίλιους δυο άλλους τρόπους.Όπως π.χ. από το 2007 ισχύει καινούργια φορολογική νομοθεσία που πάνω κάτω λέει γαμάτε αλόγιστα.

Όσο για την ασυνόμευση;Η αστυνομία εδώ είναι πηγή εσόδων.Μόλις πατήσεις λίγο παραπάνω το γκαζάκι,θα μετράς κλήσεις εγγυημένα.Και όχι μόνο από την αστυνομία αλλά και από ιδιωτικούς ρουφιάνους.Είπαμε ναι καλά είναι η τάξη αλλά όχι ρε πούστη μου να πας για δουλειά και να σου αρπάζουν το μεροκάματο για 10 χλμ παραπάνω!!!!

Δημοσ.

Κι εγώ Γερμανία μένω ρε παιδιά, και ο πρώτος μου μισθός ήταν 1500ευρά... Και δε νομίζω να είμαι και τόσο τυχερός....

Δημοσ.

Το σύνολο κοίτα.Και εγώ παίρνω καλά.Αλλά είμαστε καμιά 50ριά απομεινάρια των καλών εποχών από τους 400+ που έχει η φίρμα.Αυριο θα σαρώσω ένα αντίγραφο να δείτε μισθό γερμανικό αν δεν πιστεύετε

Δημοσ.

εγώ πάντως τον palawiari τον πιστεύω.Αλλά Γερμανία θα ζούσα πιο άνετα πιστεύω λόγω άλλης νοοτροπίας.

Δημοσ.
Στην Ελλαδα πληρωνεις φορους και δε βλεπεις ΤΙΠΟΤΑ απο τα παραπανω.

Ασε ρε που δε βλεπεις τιποτα. Πλακα μας κανεις ? Για πηγαινε κατα τα βορεια προαστεια να δεις κατι βιλαρες....) Δηλαδη τι ηθελες να δεις? Εργα? κααααλαα :lol:

Δημοσ.

εμενα με Γερμανους συγκατοικους (2), καθε φορα που πηγαιναν στην τουαλετα επερναν μαζι τους το χαρτι υγειας, μην το χρησιμοποιησει κανενας αλλος και μπουν μεσα τα οικονομικα τους...

Δημοσ.

Η διαφορά στη Γερμανία στο γεγονός ότι αναγνωρίζονται οι κόποι των ανθρώπων που έχουν σπουδάσει και έχουν πτυχία πολυτεχνείου ή πανεπιστημίου κατι που στην Ελλάδα δεν γίνεται. Στην Ελλάδα μπαίνουν όλοι πάνω κάτω στο ίδιο τσουκάλι. Παράδειγμα αυτή τη στιγμή πρώτος μισθός για άτομο που έχει τελειώσει πολυτεχνείο είναι περίπου στα 37.000 - 43.000 ευρώ το χρόνο αναλογα τι ακριβώς έχει κάνει και σε ποια εταιρεία θα πάει... Κοινώς δεν νομίζω πως είναι καθόλου σχημα να παίρνει κάποιος 3.000 - 3500 brutto το μήνα. Βέβαια η φορολογία είναι αλήθεια ότι είναι αρκετά υψηλή, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν κάποιες παροχές που κάνουν διαφορά στην καθημερινότητα...

Το τι γίνεται με τους μισθούς εργατικού δυναμικού που δεν έχει σπουδάσει ή δεν έχει τελειώσει πολυτεχνείο ή κάτι ανίστοιχο δεν γνωρίζω ακριβώς, πάντως τον τελευταίο καιρό γίνεται μάχη από την πλευρά των εργαζομένων να μπει κατώτατο όριο μισθού...δεν θυμάμαι όμως πόσα ζητάνε την ώρα, και πόσα θέλει να δώσει το κράτος..

εμενα με Γερμανους συγκατοικους (2), καθε φορα που πηγαιναν στην τουαλετα επερναν μαζι τους το χαρτι υγειας, μην το χρησιμοποιησει κανενας αλλος και μπουν μεσα τα οικονομικα τους...

Οι γερμανοί έχουν ένα σχετικό κόλλημα με τα λεφτά... Μπορεί ο άλλος να είναι εκατομμυριούχος και να σου ζητάει και τα 10 cent που σου δάνεισε...

Δημοσ.
Ρε φιλαράκι ώρες ώρες βλέπω τα μηνύματά σου και τρελαίνομαι.Πια δουλειά σου επιτρέπει 6 μήνες δουλειά και 6 άδεια;Στην ελλάδα 12 εκ άνθρωποι ζούνε όλοι πεινάνε δηλ.;Κάπου δεν θα χωθείς και εσύ;Κάνε ρε παιδί μου τι σου αρέσει.Κάνε εμπόριο μεξικάνες.Σπίτια υπάρχουν,μεξικάνες δεν έχει εδώ και θα πιάσει.Ο κόσμος βαρέθηκε το αλβανοανατολικό μπλοκ.Ξέρω εγώ;Αξιόποίησε τα σπίτια που νοικιάζετε,Ας είχα και εγώ σπίτια για ενοίκιαση και θα έτρεχα στα ευρωπεικά κράτη.

Και για πέστε μου ρε μάγκες.Εντάξει η ελλάδα δεν έχει θέση για κανέναν.Πια χώρα λέει;Πια χώρα σου δίνει ευκαιρίες στην ζωή;Εμένα μου φαίνετε καμία.Όλες στον καπιταλισμό και ψέμμα το ρίξανε και όποιος έχει τα παραθυράκια να μπει.

Και εγώ σε κοινωνικό κράτος μένω,γερμανία,αλλά 0 ευκαιρίες,0 κοινωνικό κράτος,0 σε όλα τους, και το μόνο που ξέρουν είναι δούλεψε μ@λ@κα να στα αρπάξουμε με το έτσι θέλω.

Πολύ σταθερά τα λόγια σου, στο ίδιο post που γραφεις να έρθω να χωθώ και εγώ κάπου λες ότι δεν υπάρχει θέση για κανένα:lol: Δουλειά με 6μήνη άδεια φυσικά δεν υπάρχει αλλα αν διάβασες πιο πριν είπα θα προσπαθήσω να ανοίξω κάτι δικό μου που σημαίνει I'm my own boss, και ένα μηνα το χρόνο δουλεύω άμα γουστάρω.

Και ποτε είπα έχουμε σπίτια που νοικιάζουμε.... Δωμάτια έχουμε..και τι να αξιοποίησης το χειμώνα, εδώ και το καλοκαίρι μένουν άδεια.

Όσο για τι ζωή στη γερμανία έχω και φίλους και γνωστούς και μια θεία εκεί, κανεις δε παραπονιέται έτσι. Και κανεις δεν είπε είναι τα ίδια σκατά με Ελλάδα..η οικονομία πάει χαλια παγκόσμιος συμφωνώ αλλα μήπως τα παρακάνεις λίγο? Πρέπει να είσαι ο πιο άτυχος εργαζόμενος στη Γερμανία, δουλεύεις και σε εργοστάσιο..

Δημοσ.
η οικονομία πάει χαλια παγκόσμιος συμφωνώ αλλα μήπως τα παρακάνεις λίγο? Πρέπει να είσαι ο πιο άτυχος εργαζόμενος στη Γερμανία, δουλεύεις και σε εργοστάσιο..

η οικονομία δεν πάει χάλια.. Και στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια υπάρχει σχετικά μεγάλη ανάκαμψη...

Δημοσ.

μπα, ο ρυθμος πληθωρισμου ειναι ο πιο υψηλος των τελευταιων 15 χρονων

Οι γερμανοί έχουν ένα σχετικό κόλλημα με τα λεφτά... Μπορεί ο άλλος να είναι εκατομμυριούχος και να σου ζητάει και τα 10 cent που σου δάνεισε...

μπορει ο αλλος να ειναι εκατομμυριουχος και να μην εχουν τα παιδια του λεφτα να βγουν για μια μπυρα.

το βρισκω τραγικο να συζητας με καποιον και πανω απο τις μισες κουβεντες ηταν ποσο κανει το ενα και ποσο κανει το αλλο, μου εβγαζαν μια μιζερια, μια κακομοιρια αλλα για αυτους ηταν το πιο φυσιολογικο πραγμα στον κοσμο.

Δημοσ.

ναι αλλά μειώνεται η ανεργία,οι εταιρείες έχουν αρχίσει ξανά να βγάζουν κέρδη και υπάρχει νομίζω και αναθάρρυνση στις επενδύσεις...

ναι πράγματι βγάζουν πολύ μιζέρια κάποιοι...και είναι σπαστικό... πολλές έχω φτάσει στο να τα βγάλω να του τα δώσω εγώ... :P

Δημοσ.

η ανεργια μειωνεται αλλα μαζι μειωνεται και η ποιοτητα της δουλειας, πολυ περισσοτεροι δουλευουν part-time, νοικιασμενοι υπαλληλοι, 1-euro-jobs, κτλ.

Οι πραγματικες θεσεις μειωνονται...

Δημοσ.

Αυτό που μειώνεται στη Γερμανία είναι οι μόνιμες θέσεις. Στην εταιρεία που είμαι τώρα πριν 6-7 χρόνια υπήρχαν 1500 άτομα από τους οποίους 1000 μόνιμοι (για τους γνώστες: αυτοί που είχαν τα παλιά συμβόλαια). Πια είμαστε 850 άτομα, από τους οποίους 700 είναι μόνιμοι. Δεν προκυρήσσονται μόνιμες θέσεις και γενικά έχουμε φτάσει ακόμα και στο IT να προσλαμβάνουν τους συνταξιούχους του, μέσω κάποιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών... Ωστόσο, προτιμώ να μείνω εδώ άνεργος, παρά στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Πράγματι ισχύει αυτό! Και σε εμάς υπάρχουν πάρα πολλοί εξωτερικοί. Βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό!

Ως εξωτερικός μπορείς καταρχάς να μαζέψεις εμπειρίες από διαφορετικές εταιρείες, διαφορετικά project κλπ. Οι περισσότερες εταιρείες που νοικιάζουν προσωπικό, έχουν υπογράψει συμβόλαιο με το προσωπικό αυτό, κοινώς οι εταιρείες αυτές το πληρω΄νουν το προσωπικό τους είτε είναι νοικιασμένο είτε οχι! Για αυτό το λόγο κοστίζει ένας νοικιασμένος υπάλληλος στην εταιρεία που τον νοικιάζει πολύ περισσότερο από το να τον είχε προσλάβει κανονικά...Φυσικά όμως αξίζει επειδή μπορεί να τον διώξει όποτε θέλει και δεν έχει σταθερό συμβόλαιο μαζί του. Γενικά έχω ακούσει ότι η διαφορά στο μισθό του νοικιασμένου από του κανονικού υπαλλήλου στην ίδια θέση δεν είναι πολύ μεγάλη...

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μια δυσκολία εργασιακής ανάπτυξης, μιας και αλλάζεις πολύ συχνά μέρος εργασίας... Επίσης καμιά φορά καταντάς να είσαι αποδιοπομπαίος τράγος άμα πάει κάτι στραβά, γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να τα ρίξεις στον εξωτερικό απότι στον κανονικό υπάλληλο και δεν υπάρχει σιγουριά για το που θα είσαι αύριο...

Δεν νομίζω πάντως πως αυτού του είδους οι υπάλληλοι φοβούνται για το μισθό τους ή φοβούνται μη μείνουν στο δρόμο.. Όπως είπα (χωρίς όμως να είμαι 100% σίγουρος) έχουν κανονικό συμβόλαιο με την εταιρεία που παρέχει αυτή την υπηρεσία δανεισμού.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...